30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

100gr karb 100 gr yag 180gr protein baslangic icin yeterli olacaktir fuigo, su icinde 4 litre kafi...
tavuk göğsü hk. ne düşünüyorsunuz peki hocam ?[DOUBLEPOST=1425841666][/DOUBLEPOST]
Geçen yıl 120 gr kh 180-200 protein,100 gr da yağ oranıyla başlamıştım.
Şunusa ilave etmem gerek ben geçen yıl böyle bişiy yaşadım diye fuigo dada böyle olucak anlamı taşımıyor onda gayet normal bir seviyelerde olabilir.

Hocam 96 kg. ile diyete girmiştim haftada 3 gün spor her sporda 1 saat kardiyo 1 saat agirlik idmanı yapıyordum.
2 ayda 12 kg verdim. en son 83 kg. a kadar düştüm. Gördüğüm en düşük rakam bu oldu. Sporu haftada 5 güne çıkardım ve kardiyoyu tamamen kestim. Son 2 yada 2,5 aydır böyle çalışıyorum. Şimdi ise kilom 86,5 e kadar çıktı.
Ölçüm sonuçlarına göre yağ yakıyorum kas aliyorum diye görünüyor. En son yağ oranım % 14,9
Benim istediğim yağ oranı % 9-11 arasında bir şey.
En büyük korkum yağ yakarken kas kaybetmek.
İlginiz için tekrar teşekkürler.

Tavuklar hormonlu
İnekler doğal değil
Balıkta civa var
Yumurta zaten hormonlu tavuktan çıkıyor
Geriye ne kaldı protein alabiliceğimiz?hiç bişiy
Bu mantıkla fazla düşünmeden detaya girmeden,kabacası bundan kaçış olmadığı için kendimi çokda kasmadan hepsinden yiyorum,benim mantığım bu:):)

Geçen yıl 120 gr kh 180-200 protein,100 gr da yağ oranıyla başlamıştım.
Şunusa ilave etmem gerek ben geçen yıl böyle bişiy yaşadım diye fuigo dada böyle olucak anlamı taşımıyor onda gayet normal bir seviyelerde olabilir.
@Bekci oncelikle ben makrolarla ilgili cevabimi yazarken sizin ustteki yaziniz henuz ekranima dusmemisti yani sizin mesajinizi okumadan once yazdim ben kendi mesajimj, simdi bakinca sizinkine karsilik verilmis ve hadi canim sende havasinda olmus gibi gorundu gozume bu yuzden boyle bir aciklama yaptim yanlis anlasilmasin [emoji4] tabiki sizin dediginiz gibi birden sert bir giris yapmaktansa o sekilde de yapilabilir, biraz kisinin kendi insiyatifin de...

tavuk göğsü hk. ne düşünüyorsunuz peki hocam ?[DOUBLEPOST=1425841666][/DO
Bekcinin dusundugumu dusunuyorum [emoji4] maalesef yapacak cok fazla birsey yok, en azindan bilindik markalarla hareket etmeye calisin, ben cok fazla tavuk tuketmiyorum aylik tuketimim net 20 kg et, bunun bir bolumunu hindi eti diger kisminida kirmizi et olarak tuketiyorum.

Sic Semper Tyrannis

Simdi fuigo, % 9-11 araligina kadar yag oranini indirmek istiyorsun. Ortalama 10 diyelim biz buna. Su anda 86.5 kg sin. Bunun % 14.9 u yag. Yani yaklasik 13 kg yag , 70 kg civari kas kalani da kemik vs. var vucudunda. % 5 yag oranim insin dersen 4.5 kg yag vereceksin. E bunun yaninda kas kazanmak ya da mevcut kas miktarini korumak cok zor, ilacsiz kas da kazanamazsin yag yakarken bir miktar kas da kaybedeceksin. Hadi 3 kilo da kas kaybettin etti sana 7.5 kg. Kaldin 79 kilo.
Yav arkadas hesap yapayim kucucuk kalirsin olmaz boyle dicektim sonuc iyi cikti:) bu hesapla gidersen 79 kilo % 10 yag oraniyla tas gibi vucut olur:))

@Bekci oncelikle ben makrolarla ilgili cevabimi yazarken sizin ustteki yaziniz henuz ekranima dusmemisti yani sizin mesajinizi okumadan once yazdim ben kendi mesajimj, simdi bakinca sizinkine karsilik verilmis ve hadi canim sende havasinda olmus gibi gorundu gozume bu yuzden boyle bir aciklama yaptim yanlis anlasilmasin [emoji4] tabiki sizin dediginiz gibi birden sert bir giris yapmaktansa o sekilde de yapilabilir, biraz kisinin kendi insiyatifin de...
Yok üstadım olurmu öyle şey,ikimizde aynı anda yazdık mesajı onu farkettim,ayrıca yazdığınız herşeye saygı duymamamk elde değil,ayrıca bende dahil birçoğumuz bu işi ordan burdan duyarak okuyarak bişeyler öğrenmiş kişileriz,o yüzden hata payımız çok olabilir,bu hatalarıda sizin gibi bu işin içinde olup bu işi ilmiyle yapanlar düzelticek .o yüzden yazdığımız doğru bilipte burda paylaştığımız yanlış bişiyler olursa müdahale edinki bizde hatamızı eksiğimizi öğrenelim.
Saygılar[DOUBLEPOST=1425854991][/DOUBLEPOST]Diyet. Olayını hiç beceremedim teoride iyi fakat uygulamada malesef hep zayıf kaldım,1 hazirandada inşallah yeniden diyete başlıcam,o zaman geldiğinde hepinizin fikirlerini alarak kafanızı epeyce şişirmeyi düşünüyorum:)

Son düzenleme:
Yok üstadım olurmu öyle şey,ikimizde aynı anda yazdık mesajı onu farkettim,ayrıca yazdığınız herşeye saygı duymamamk elde değil,ayrıca bende dahil birçoğumuz bu işi ordan burdan duyarak okuyarak bişeyler öğrenmiş kişileriz,o yüzden hata payımız çok olabilir,bu hatalarıda sizin gibi bu işin içinde olup bu işi ilmiyle yapanlar düzelticek .o yüzden yazdığımız doğru bilipte burda paylaştığımız yanlış bişiyler olursa müdahale edinki bizde hatamızı eksiğimizi öğrenelim.
Saygılar[DOUBLEPOST=1425854991][/DOUBLEPOST]Diyet. Olayını hiç beceremedim teoride iyi fakat uygulamada malesef hep zayıf kaldım,1 hazirandada inşallah yeniden diyete başlıcam,o zaman geldiğinde hepinizin fikirlerini alarak kafanızı epeyce şişirmeyi düşünüyorum:)
Tesekkur ederim bu degerli dusunceleriniz icin, dinlemek istemedigimiz yada anlatsakta anlamayan insan kafa sisirir, sizin kulvariniz tamamen farkli [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Simdi fuigo, % 9-11 araligina kadar yag oranini indirmek istiyorsun. Ortalama 10 diyelim biz buna. Su anda 86.5 kg sin. Bunun % 14.9 u yag. Yani yaklasik 13 kg yag , 70 kg civari kas kalani da kemik vs. var vucudunda. % 5 yag oranim insin dersen 4.5 kg yag vereceksin. E bunun yaninda kas kazanmak ya da mevcut kas miktarini korumak cok zor, ilacsiz kas da kazanamazsin yag yakarken bir miktar kas da kaybedeceksin. Hadi 3 kilo da kas kaybettin etti sana 7.5 kg. Kaldin 79 kilo.
Yav arkadas hesap yapayim kucucuk kalirsin olmaz boyle dicektim sonuc iyi cikti:) bu hesapla gidersen 79 kilo % 10 yag oraniyla tas gibi vucut olur:))

hocam hesaplamanız için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi cihaza göre yağ kütlem 12.8 Kg.
% 10 oranı gayet iyi olur keşke olsa :)
Umarım fazla kayıp vermeden böyle olur.

Bu arada ramazan yaklaşıyor. Henüz erken ama bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. Ramazanda ne yapacuk :)

Ramazan konusunu herkes bu spor için bir engel olarak görüyor açık olmak gerekirse. Aslında açlık durumunun growth hormon seviyelerini çok çok yükselttiğini bilmemiz lazım. önemli olan iftarda kan şekeri ve dolayısıyla insülin seviyelerimizi çok hızlı yükseltecek besinlerden uzak durmak. bence iftara proteinle başlamak en güzeli. haşlanmış yumurta beyazı olabilir. peynir olabilir. et-tavuk-balık olabilir. sudan sonra tabiki :) sonrasında hafif bir iftar menüsü, bir iki saat sonrasında yüksek protein, düşük kompleks karbonhidrat.

Sıkıntı yok diye düşünüyorum. Olumsuz anlamda yani.

Ramazan konusunu herkes bu spor için bir engel olarak görüyor açık olmak gerekirse. Aslında açlık durumunun growth hormon seviyelerini çok çok yükselttiğini bilmemiz lazım. önemli olan iftarda kan şekeri ve dolayısıyla insülin seviyelerimizi çok hızlı yükseltecek besinlerden uzak durmak. bence iftara proteinle başlamak en güzeli. haşlanmış yumurta beyazı olabilir. peynir olabilir. et-tavuk-balık olabilir. sudan sonra tabiki :) sonrasında hafif bir iftar menüsü, bir iki saat sonrasında yüksek protein, düşük kompleks karbonhidrat.

Sıkıntı yok diye düşünüyorum. Olumsuz anlamda yani.

beslenmeyi bir şekilde halledecez de, spor yapma şansımız olmayacak ?

Protein tozu çokda lazım değil doğal beslenmek en iyisi diye diye evdeki 5 kg optimum bozulmuş iyimi?yarım kilosunu ya kullanmıştım ya kullanmamıştım açınca garip bir koku geldi,birde suyla karıştırıp bakıyim nasıl olucak:)Bi dahada birisine kullanmayın gerek yok derken mutlaka elindekini bir an önce bitir diyede eklicem:):)

yemeği antreman sonrası yiceksin fuigo malesef:)

Hocam ben şu 40 günlük low carb diyetini yapayım dedim. 50 Gr. pilav yiyerek idmana gitmiştim. leg press çalıştıktan sonra bayılıyordum az daha. Zorla eve gittim :)

Aç karnına spor yemez gibi geliyor bana. Ayrıca ailem var onlarla iftarı açmadan spor salonuna gitmek cok normal gelmedi açıkcası. Hani bahane uydurmak istemiyorum ama ne bileyim bunlar biraz ters olabilir.

Yani fuigo maneviyat bambaşka birşey ,tabiki hepimiz ailemizle iftar yapmak isteriz.
Diğer taraftan diyet yaparken az kh miktarı alımından dolayı enerji düşüşü gayet normal yani diyette zaten aynı performansı beklemek hata olur.
Ramazanda niyetliyken yada aç karna antreman yapmakla,diyetteyken antreman aynı şey değil.nedeniyse diyette uzun süreli günler süren kh miktarı eksikliğinden dolayı glikojen depolarının boşalmış olmasına bağlı bir enerji kaybı,ramazandaysa sadece mide boş fakat glikojen depoları boş değil ve ordan enerji sağlamak mümkün,ramazanda boşalan glikojen depolarını gün boyu geçen açlığın ardından iftar sonrası yeniden doldurup ertesi güne başlıyorsun,fakat diyette devamlı bir enerji eksiği mevcut çünki boşalan depoları doldurmuyorsun.

@Bekci de belirtmiş zaten. ben de önceki yazımda belirtmiştim. önce iftarı açıyoruz, hafif öğün olarak, sonra spora gidiyoruz. gelince de yemek yiyoruz. teravihe giderim dersen o zaman başka tabi :) maneviyat önemli. Allah sabır versin herkese, hepimize.[DOUBLEPOST=1425912071][/DOUBLEPOST]@Created By Loss , senin sakatlık durumun nasıl? bacak çalışmalarında ağırlıkları azalttın sanıyorum. bahseder misin

Selamlar
3 ayda agirlik calisma ile yağ oranı % 17 den % 14.8 e düşüp kilonun 67.5 kalması nasıl değerlendirilebilir. Kas kutlesi 56 dan 57.5 kilo ya çıkmış ama kilo aynı göbek te hala hafiften var boyum 172 yaşım 40 bu arada .bu 3 aylık dönemde haftada 3 gün agirlik çalıştım bos günlerde de interval kardio yaptım evde koşu bandında 25 dk falan haftada 2 gün
Beslenme olarak ta özel bir diyet uygulamadim ama ağırlık yaptığım günler protein ağırlık li beslendim basit karbo pek almıyorum ama uyku düzenim çok iyi değil vardiyalı çalışıyorum bazen ağırlık çalıştığım günun gecesi ise gidiyorum

Selamlar
3 ayda agirlik calisma ile yağ oranı % 17 den % 14.8 e düşüp kilonun 67.5 kalması nasıl değerlendirilebilir. Kas kutlesi 56 dan 57.5 kilo ya çıkmış ama kilo aynı göbek te hala hafiften var boyum 172 yaşım 40 bu arada .bu 3 aylık dönemde haftada 3 gün agirlik çalıştım bos günlerde de interval kardio yaptım evde koşu bandında 25 dk falan haftada 2 gün
Beslenme olarak ta özel bir diyet uygulamadim ama ağırlık yaptığım günler protein ağırlık li beslendim basit karbo pek almıyorum ama uyku düzenim çok iyi değil vardiyalı çalışıyorum bazen ağırlık çalıştığım günun gecesi ise gidiyorum
budemek oluyorki bu gecen 3 aylik sürede yag oranin düsmüs kas soranin cogalmis yani verimli bir 3 ay gecirmissin.
kendinimi tanitmissin yoksa biseymi ögrenmek istedigini pek anlayamadim,bilmek stedigin bisiy varsa sorularin daha aciklayici olsun.
Bu arada bende sen gibiyim vardiya calisiyorum Hemde 25 yildir:)misal bu hafta gececiyim ve su anda calsiyorum.eger düzenli bir hayatin varsa vardiya calismk bu spora engel degil aksine avantaj bile diyebilirim.
isyerimdeki klavye iyice nanay olmus arkadaslar o yüzden yazim ve imla hatalari icin özür dilerim.

Teşekkürler
Kendimi ilk.mesajda tanıttim da sadece siz cevap verdiniz bellli sizde unutmusunuz:))
3 ay sonra ölçüm yaptırdım fikir almak istedim sadece
Bir diğer 3 Ayda da böyle bir verimli dönem olurmu bilemiorum çünkü gelisme ilk aylardaki gibi hızlı devam etmiyor diyorlar bem aynen devam etcem bakalm ama hareketleri değiştirdim hep aynı hareketle kaslar alışkanlık yapmış olmasın :)

Back
Yukarı