30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Spor sevdalısı orta yaş grubu merhaba tekrar hepinize :)
Ben bir şeyi merak ediyorum,
Deadlift ile romanian deadlift arasındaki farkı kim anlatabilir? mümkünse resimli yada videolu.
Bşrde dumbble deadlift var tabi. Ben bar ile yapmayı tercih ediyorum ama korktuğum için çok ağır girmiyorum. Ancak doğru yaptığıma emin olmak istiyorum.
Deadlift formu geregi tehlikeli bir hareket, tam anlamiyla dogru yapildigina inanilmadan agir kilolar girmekten kacinin, yani su an dogrusunu yapiyorsunuz, deadlift ve romen arasindaki farka gelince resim eklemem su an mumkun degil cunku mobilim, ancak soyle soyleyeyim deadlift romene gore daha fazla kasa hitap eder, deadlift 7 romen 5 kas dokusuna etki ediyor kisaca...

Deadlift formu geregi tehlikeli bir hareket, tam anlamiyla dogru yapildigina inanilmadan agir kilolar girmekten kacinin, yani su an dogrusunu yapiyorsunuz, deadlift ve romen arasindaki farka gelince resim eklemem su an mumkun degil cunku mobilim, ancak soyle soyleyeyim deadlift romene gore daha fazla kasa hitap eder, deadlift 7 romen 5 kas dokusuna etki ediyor kisaca...

arkadaslara kesinlikle katiliyorum. Epeydir agrilatim vardi son bes gundur dinlenmeme ragmen agrilarim azalmadi artti. Spor hekiminden randevu aldim p.tesi gidecegim.
Demek istedigim bu sakatligimi squat ve deadlifte zorlarken yasadim kesinlikle. Cok dikkkat etmek lazim. Hareketin formunu koruyarak yapmak lazim, hirs yapip ağırliğın olcusune takilmayin. Herkese sağlıklı idmanlar diliyorum.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Videolari izliyorum ama arada fark yokki. Bazi videolarda deadliftte dizler hafif kirik bazilarinda ise degil. Yalniz sanirim romanianda bari tamamen yere birakiyosun. Bunuda neden yapiyolar anlamadim?

Videolari izliyorum ama arada fark yokki. Bazi videolarda deadliftte dizler hafif kirik bazilarinda ise degil. Yalniz sanirim romanianda bari tamamen yere birakiyosun. Bunuda neden yapiyolar anlamadim?
Bari tamamen yere birakmak gerekmiyor her ikisinde de. Romanian da dizler cok az kirilip belden yukarisi yaklasik yere paralel olacak sekilde egiliyor. Deadlift te ise dizler iyice kirilip belden yukarisi belki 45 derece civari aciyla bar yere yaklastiriliyor. Burada her ikisinde de kollari cok fazla kasmadan elleri de sadece bari kavrayacak sekilde cok sikmadan kullanmak gerekiyor. Yani eller ve kollar sadece agirligi vucudumuzun bir parcasi haline getirmek icin aski konumunda olacak. Romanian gercekten cok dikkat edilmesi gereken bir hareket. Romanian yerine deadlift yap. Bel sakatligi cabuk iyilesmez, surekli tekrarlar kendini. Bu arada ikisinin yapilislari arasinda ciddi bir fark bulunuyor. Izlerken de yaparken de cok net anlayabilirsin

Üstadlarım yarın yeni bir diyete giriyorum. kafamda şöyle bir beslenme oluşturdum. Eklenmesi veya çıkarılması gereken yerler varsa yardımcı olabilir misiniz. Amaç Kas kütlesi kazanırken sert şekilde yağ yakmak.

Boy : 186
Kilo : 86,5
Spor Geçmişi : 6 Ay
Cihaz Ölçüm Yağ Oranım : % 14,9

Sabah :
- 5 adet haşlanmış yumurta ( 2 tam 3 sadece beyaz )
- 1 Adet Haşlanmış Patates
- 100 Gr. Eti Yulaf Ezmesi
- 100 Ml. Süt

Öğle :
- 250 Gr. Pilav yada makarna
- 250 Gr. Köfte

Ara Öğün
- 10 Gr. Ceviz
- 10 Gr. Badem
- 10 Gr. Kaju
- 10 Gr. Kuru üzüm

17:30 İdman Başlangıç
19:00 İdman Bitiş
- Suplement Desteği :
- Optimum Whey 1 Ölçek
- Weider BCAA 2 Ölçek
- Weider Glutamin 1 Ölçek
- Optimum Kreatin 1 Ölçek

Akşam Yemeği
- 250 Gr. Köfte yada Tavuk Göğsü
- 1 Bardak Ayran

1. hafta toplam tüketecek olduğum su miktarı günlük 10 Litre.
2. hafta toplam tüketecek olduğum su miktarı günlük 5 Litre.
3. Haftadan sonra 3 litre günlük normal tüketime dönüş.

Bu sistem için eklenmesi veya çıkarılması gerek görülen yerleri benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
@fuigo köfteye dikkat kıymanın yağ oranı makroları çok değiştirebilir.
250 gr pilav sanırım pişmiş hali
Birde bu besinlerin toplam makrosu ne? Hesapladınmı?
İlk hafta 10 2. Hafta 5 litre su mantığını anlamadım, butip biirşeyi podyuma çıkıcak sporcular son haftası vücuttan (deri altındaki)suyu atabilmek için yapıyorlar diye biliyorum.günlük 3-4 litre su içmeniz yeterlidir diye düşünüyorum.başlangıçta bir hafta günlük 10 litre suiçmenin bir mantığı yok diye düşünüyorum.

@fuigo köfteye dikkat kıymanın yağ oranı makroları çok değiştirebilir.
250 gr pilav sanırım pişmiş hali
Birde bu besinlerin toplam makrosu ne? Hesapladınmı?
İlk hafta 10 2. Hafta 5 litre su mantığını anlamadım, butip biirşeyi podyuma çıkıcak sporcular son haftası vücuttan (deri altındaki)suyu atabilmek için yapıyorlar diye biliyorum.günlük 3-4 litre su içmeniz yeterlidir diye düşünüyorum.başlangıçta bir hafta günlük 10 litre suiçmenin bir mantığı yok diye düşünüyorum.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim hocam.
250 gr. pilav pişmiş ortalama bir değer evet.
10 Litre su olayını Elliotun videosunda izledim. Duran yağ yakımı ve vücudu şaşırtmak için ayrıca biriken toksinleri temizlemek için böyle bir tavsiyesi var. Denemeye değer diye düşünmüştüm.

Makroları şimdi hesapladım. Karbonhidradı fazla kaçırmışım düzenleme gerektiriyor liste. Zaten bu yüzden burada paylaştım yardımcı olursanız sevinirim.

Yağ : 105 Gr
Karb : 200 Gr
Protein : 160 Gr
Kalori : 2420

Başlangıçta bu makrolarlada başlayabilirsin,bir hafta bu diyeti uygularsın gidişata göre 1 hafta sonra azar azar kh ve yağdan kısarsın,yağı kilona kadar düşersin yani 85 e kadar inersin,kh ıda her hafta azar azar düşersin,makrolarda çok büyük oynamalara gitme misal,yağ ı 3 -4 haftada 85 e çeker fix lersin kh ıda 200 den başlar her hafta 20 şer gr 100 gr a kadar düşersin.yağ ve kh ı oranlayarak düşersin,misal 1 hafta sonunda 5 gr yağdan ,20 gr da kh dan düşersin,bunu yağ 70-85 gr kh da 100-120 gr a inene kadar devam edersin,bu ayarlamaları her hafta kilo kaybına göre ve aynadaki görüntüne göre yaparsın,misal bu hafta kilo kaybı devam ediyorsa makrolarda düşüş yapma bir hafta daha aynı makrolarla devam et,kilo verimi devam ederken makroları aşağıya çekmeninde bir manası yok.[DOUBLEPOST=1425837267][/DOUBLEPOST]Diyetin başlangıç aşamasında bukadar su içmene yinede gerek olduğunu sanmıyorum,diyette normalden fazla su içmek iyidirde bukadarda değil.

Başlangıçta bu makrolarlada başlayabilirsin,bir hafta bu diyeti uygularsın gidişata göre 1 hafta sonra azar azar kh ve yağdan kısarsın,yağı kilona kadar düşersin yani 85 e kadar inersin,kh ıda her hafta azar azar düşersin,makrolarda çok büyük oynamalara gitme misal,yağ ı 3 -4 haftada 85 e çeker fix lersin kh ıda 200 den başlar her hafta 20 şer gr 100 gr a kadar düşersin.yağ ve kh ı oranlayarak düşersin,misal 1 hafta sonunda 5 gr yağdan ,20 gr da kh dan düşersin,bunu yağ 70-85 gr kh da 100-120 gr a inene kadar devam edersin,bu ayarlamaları her hafta kilo kaybına göre ve aynadaki görüntüne göre yaparsın,misal bu hafta kilo kaybı devam ediyorsa makrolarda düşüş yapma bir hafta daha aynı makrolarla devam et,kilo verimi devam ederken makroları aşağıya çekmeninde bir manası yok.[DOUBLEPOST=1425837267][/DOUBLEPOST]Diyetin başlangıç aşamasında bukadar su içmene yinede gerek olduğunu sanmıyorum,diyette normalden fazla su içmek iyidirde bukadarda değil.

Tamam hocam tavsiyene aynen uyacağım.

Bu köfte olayını yağsız evde özel olarak hazırlatıyorum. Buna alternatif baska ne olabilirki ? Tavuk göğsüne agırlık verirdim lakin tavuk hk. Cok spekülasyon var. Aylarca tükettim ama artık fazla tüketmek istemiyorum. Köfte bu seceneklerin içinde iyi görünüyor gibi ?[DOUBLEPOST=1425838228][/DOUBLEPOST]
Kaju tuketmesen ! yag orani fazla degilmi ?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hocam kaju olmasada olur. Burada okumustum baya kaliteli yağlar varmış içinde o yüzden ekledim listeye.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim hocam.
250 gr. pilav pişmiş ortalama bir değer evet.
10 Litre su olayını Elliotun videosunda izledim. Duran yağ yakımı ve vücudu şaşırtmak için ayrıca biriken toksinleri temizlemek için böyle bir tavsiyesi var. Denemeye değer diye düşünmüştüm.

Makroları şimdi hesapladım. Karbonhidradı fazla kaçırmışım düzenleme gerektiriyor liste. Zaten bu yüzden burada paylaştım yardımcı olursanız sevinirim.

Yağ : 105 Gr
Karb : 200 Gr
Protein : 160 Gr
Kalori : 2420

Zaten sizde farketmissiniz karb fazla fuigo, birde mantik biraz hatali, ilk mesajinizda kutle kazanarak sert yag yakmak demissiniz, bu beslenme sekli makrolar ve total kcal sizin icin uygunsa kutle kazandirir ama artan kilo ile yag oraninda da azda olsa artis olacaktir, ha ben yag yakmak istiyorum diyorsaniz ozaman karb alimini azaltmaniz lazim bu seferde bahsi gecen kutle kazanma isteginizi elde edemezsiniz, yani kas kazanimi icin karb yag yakimi icin az karb gibi.., suya gelirsek gunde 10 litre su gibi dengesiz bir tavsiyeyi akliniza kim soktuysa cikartin, fazla su alimi dogru evet ama fazladan kasit bu degil, bobreklerinizin atabilecegi bir su miktari var bunu zorlarsaniz atilamayan su kana kasirir, cok uzatmayayim bunun sonuclarindan biri hiponatremi'dir, bu kelimeyi arastirin ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Fuigo hayirli olsun oncelikle. Sunu soyleyeyim gunde 10 litre su icersen ölebilirsin. Su zehirlenmesi diye birsey var vucuttaki minerallerin seviyesi ciddi oranda degistiginden kaynaklaniyor. 5 bile fazla. 4 litrr yeterli. Arkadaslarin dedigi gibi köfte olayini bir kenara birak. Bence karbonhidrat miktari fazla. Sabah patates haslamasi fazla. 250 gr da olsa makarna pilav bence fazla. 40 50 gr pismemis agirligi olan bulgur kullanabilirsin oglen ogunlerinde. Kaju yu kesinlikle cikar. Ya cig badem ya da cig fistik. Hatta kuru uzum de olmasin. Bekci nin dedigi gibi aslinda makro hesabi yapman sart. Antrenman sonralarina 20 dk. Kardiyo iyi olur. Bir de 100 gr yulafa 100 ml sut yetmez. 200 ml yarim yagli sut iyi olur. Yatmadan once yogurt ilave edebilirsin.

Zaten sizde farketmissiniz karb fazla fuigo, birde mantik biraz hatali, ilk mesajinizda kutle kazanarak sert yag yakmak demissiniz, bu beslenme sekli makrolar ve total kcal sizin icin uygunsa kutle kazandirir ama artan kilo ile yag oraninda da azda olsa artis olacaktir, ha ben yag yakmak istiyorum diyorsaniz ozaman karb alimini azaltmaniz lazim bu seferde bahsi gecen kutle kazanma isteginizi elde edemezsiniz, yani kas kazanimi icin karb yag yakimi icin az karb gibi.., suya gelirsek gunde 10 litre su gibi dengesiz bir tavsiyeyi akliniza kim soktuysa cikartin, fazla su alimi dogru evet ama fazladan kasit bu degil, bobreklerinizin atabilecegi bir su miktari var bunu zorlarsaniz atilamayan su kana kasirir, cok uzatmayayim bunun sonuclarindan biri hiponatremi'dir, bu kelimeyi arastirin ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Anladım hocam. Karar veremiyorum bir türlü. Bu yaz aslında karın kasları görünsün istiyordum ama zar zor yaptığım kas kütlesini ve kol ölçümüde kaybetmek istemiyorum. 2 arada 1 derede kalmak böyle bişi.

Anladım hocam. Karar veremiyorum bir türlü. Bu yaz aslında karın kasları görünsün istiyordum ama zar zor yaptığım kas kütlesini ve kol ölçümüde kaybetmek istemiyorum. 2 arada 1 derede kalmak böyle bişi.
Fuigo iyi define olduktan sonra kol olcusunun cok onemi kalmiyor. Bizler bodybuildingci degiliz. Hicbir zaman da olmayacagiz. O yuzden olcu kaybi yasayacaksin tabiki ama daha atletik ve kasli gozukeceksin.

Mantiginizi anliyor ve amacinizi takdir ediyorum ancak bu sekilde radikal kararlar almak agir sonuclar dogurabilir, soyledigimi yanlis anlamayin lutfen ama bakin iyi kotu bizler burdayiz, bu baslikta cok seviyeli bir baslik, sorun, akliniza ne gelirse sacma mantikli dogru yanlis, sorun.

@Created By Loss sağolasın,bi an bu su konusunda yanlışmı biliyorum diye çelişkide kalmıştım.
Arkadaşlar hadi biraz kavga edelim:)
Fuigonun kh miktarı fazla bunda hem fikiriz ama ben yinede bu miktarla başlaması taraftarıyım,fuigonun şu anki beslenme makroları kh da dahil büyük ihtimal bu yazdıklarından fazla,yani şu anki beslenmesinden daha düşük miktarlarla başladığını farzederek başlangıçta bu makrolarla başlaması uygundur diyorum sebebi ise şu:
Günlüğümde halen mevcuttur,yaşamış olduğum diyet tecrübesi,geçen yıl yaptığım diyete daha başlangıçta çok düşük kh miktarlarıyla diyete başladım ve ilk 10 günde 8 kg gibi bir kilo(su)kaybı yaşadım,buda diyetimin ilerleyen dönemlerimi hem yağ yakımı hemde görüntü olarak olumsuz etkiledi,bu sebepten dolayı bu yılki diyetimde (haziran 1)başlangıçta bukadar düşük kh miktarlarıyla kesinlikle başlamayı düşünmüyorum,yine yaşadığım bu tecrübeden dolayıda fuigonun bu miktarla başlayarak kademe kademe indirime gitmesi taraftarıyım,
Buyrun siz ne düşünüyorsunuz bu konuda:):)

O zaman define olma hedefinde gideyim. Makroları tekrar ayarlayacağım. İdeal makrolar ne olsun diye sorayım ? umarım kafa şişirmiyorumdur. Sorularıma sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Üstadlarım 10 litre olayını dediğim gibi videoda izledim. buyrun video bu : http://www.vucutgelistirmetv.com/elliottdan-14-gunluk-kilo-verme-diyeti.html

100gr karb 100 gr yag 180gr protein baslangic icin yeterli olacaktir fuigo, su icinde 4 litre kafi...

Back
Yukarı