30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Merhaba Barış; amacım kesinlikle fuigoyu demoralize etmek değildi ki; temiz yüzlü bi arkadaşa benziyor; zaten pek hacim almak istemediği de anlaşılıyor ama ben sanırım kendi ideallerimle karşılaştırdım vücudunu; kol konusunda birşey diyemicem çünkü denemedim ama bana yanlış geliyor açıkçası bir çok nedeni var; umarım istediğine ulaşır
Oyle bir niyet yok tabi ki biliyoruz. Ama kendisi de belirtmis 42 kol hedefim diye. Yani hacim almak istiyor. Hacimlenirken fit olabilmek cok nadiren olacak birsey bunu hepimiz biliyoruz. Yani fuigo kol hacmi icin biraz da yaglanacaksin baska yolu yok:)

Oyle bir niyet yok tabi ki biliyoruz. Ama kendisi de belirtmis 42 kol hedefim diye. Yani hacim almak istiyor. Hacimlenirken fit olabilmek cok nadiren olacak birsey bunu hepimiz biliyoruz. Yani fuigo kol hacmi icin biraz da yaglanacaksin baska yolu yok:)

hocam bu hedertir yani 2 yıl 3 yıl artık ne kadar sürer bilmiyorum. Hacim almak definasyona girmek bunlar oldukça sistemli yapılması gereken şeyler. Bildiğiniz üzere daha yolun başındayım. Açıkcası şuan bile yaz geliyor karın kasları görünsün diye sert diyetemi gireyim yoksa aman boşver hacim için yemeğe devammı edeyim düşüncesi ile boğuşuyorum. Ortasında bir yol tutturmuş gidiyor gibiyim. Kol idmanım tam olarak haftada 2 kere yapıyorum. diğer günler 1 er hareketten drop setli 8-10 set yapip cıkıyorum. triceps push down cable curl bu iki hareket süper set şeklinde.

Sizin tavsiyeniz ne olabilir acaba ? yani yaza sixpackleri görecek şekilde mi girmek daha verimli olur. Yoksa beslenmeyi arttirip hacim almak mı ?

bu arada çok cabuk şekilde yanaklardan ve göbekten kilo aliyorum. Yani yağlandığımda anında göbek cıkıyor.

Fuigo ben tam olarak anlayamadım; bu msjdan sonra kafam iyice karıştı; bulk ve definasyona girmeden rutin şekilde devam ederek hem parçalı hem hacimli vücut idealin mi var? Tavsiye konusuna gelince yaza sixpacleri görecek şekilde girmeniz ne açısından verimli olur? Yani bence kızlar açısından plajda verimli olur :)

Define olmak her zaman daha kasli gosterir insani. Forumda 60-70 kg araliginda define ve cok iyi gorunen vucutlar var. Amaca gore istedigini yapabilirsin. Bu konuda bircok yerde farkli gorusler bulunuyor. Bir kismi once yag yakip iyice yag oranini dusurdukten sonra (tabi mevcut kas miktarini maksumum koruyarak ve kardiyo yapmadan) kaslanmayi oneriyor. Bazilari da once saglam bir bulking yapip sonra definisyona girin diyor. Bana sorarsan once maksimum yag yakip bu yazi define gecirmen yaz sonundan gelecek sene mart nisan ayina kadar bulking yapman iyi olacaktir. Bu yaza kadar kardiyo yapmadan yada haftada 1 2 gun kardiyo ile agirlik calisarak define olabilmen icin karbonhidrat miktarini iyice azaltman lazim. Kutuyemis balikyagi mutlaka olmali. Sabah kalktiktan sonra yapacagin kahvaltida insulin seviyenin dusuk olmasi icin ilk olarak sadece protein yemen 1 2 saat sonra yulaf sut gibi karb. Ve proteinli ana kahvalti iyi olur. Diger ogunlerde minimum karb. Aksam 0 karb.

Fuigo ben tam olarak anlayamadım; bu msjdan sonra kafam iyice karıştı; bulk ve definasyona girmeden rutin şekilde devam ederek hem parçalı hem hacimli vücut idealin mi var? Tavsiye konusuna gelince yaza sixpacleri görecek şekilde girmeniz ne açısından verimli olur? Yani bence kızlar açısından plajda verimli olur :)

bu kafa karışıklığı bu yaz için geçerli hocam.

Barış ben kendimi örnek verecek olursam; 15 aydır aynı beslenme düzenim ve çalışma sistemim hemen hemen aynı; kalori hesabı hiç yapamadığım için beslenmemin bulking e uygun olup olmadığını da bilmiyorum; 21 Kasım 2013 de başladım; başladığımda 85 kiloydum ve 16 ayda 10-12 kilo aldım ve hatta ölçtürmesem de yağ oranımın daha da düştüğüne eminim spordan sonra; beslenme konusunda da antrenman sonrası hariç sürekli kompleks karbonhidratla beslendim ve ekmeği tamamen kestim; Aldığım 10 kilonun tamamını kas olarak aldığımı düşünüyorum; karın kaslarım şu an ortada değil ama kalori düşürürsem farklı bi diyetle beraber ortaya çıkacaklarına da eminim; yani demek istiyorum ki fuigonun hacim için kompleks karbonhidrat; yeterli proteinle kendi beslenme standardını bulması ve istediği hacme ulaşınca da bi kaç aylık diyetle istediği fit ve hacimli vucuda ulaşacağına eminim; bulking yaparak aşırı yağlanmak yerine böyle bir yol izleyebilir. fuigo bulking-definasyona girmeden istediği vücudu ancak bilinçli beslenmeyle elde edebilir..

Barış ben kendimi örnek verecek olursam; 15 aydır aynı beslenme düzenim ve çalışma sistemim hemen hemen aynı; kalori hesabı hiç yapamadığım için beslenmemin bulking e uygun olup olmadığını da bilmiyorum; 21 Kasım 2013 de başladım; başladığımda 85 kiloydum ve 16 ayda 10-12 kilo aldım ve hatta ölçtürmesem de yağ oranımın daha da düştüğüne eminim spordan sonra; beslenme konusunda da antrenman sonrası hariç sürekli kompleks karbonhidratla beslendim ve ekmeği tamamen kestim; Aldığım 10 kilonun tamamını kas olarak aldığımı düşünüyorum; karın kaslarım şu an ortada değil ama kalori düşürürsem farklı bi diyetle beraber ortaya çıkacaklarına da eminim; yani demek istiyorum ki fuigonun hacim için kompleks karbonhidrat; yeterli proteinle kendi beslenme standardını bulması ve istediği hacme ulaşınca da bi kaç aylık diyetle istediği fit ve hacimli vucuda ulaşacağına eminim; bulking yaparak aşırı yağlanmak yerine böyle bir yol izleyebilir. fuigo bulking-definasyona girmeden istediği vücudu ancak bilinçli beslenmeyle elde edebilir..

öncesi ve sonrası resminiz varmıdır hocam, paylaşırsan sevinirim.

Yaglanma herkeste farkli oluyor. Ben de kompleks karbonhidratla beslendigim halde yaglanmaya musaitim. Ancak low karb ise yariyor. Vucutta yakilmayi bekleyen yaglar oldukca aldigimiz kompleks karbonhidratlar da olsa kaslanmanin yaninda yaglanma da yapiyor malesef. Fuigo da cabuk yaglanan bir yapisi oldugunu soylemis. Bu yuzden kompleks karbo dan cok kalori hesabiyla beslenmesi gerekiyor. Agirlikli olarak da protein. Proteinlerin sindirilmesi esnasinda proteinlerden alinan kalorinin %30 u da sindirime harcaniyor sonucta. Dolayisiyla low carb high pro min 40 50 gr yag

Teşekkür ederim fuigo; bana sorarsan vücudunu deneme yanılma tahtası olarak kullanma; bizden ziyade vücudunu dinle.. antrenman şekline, beslenme düzenine vücudunun nasıl tepki verdiğini keşfet; yani demem o ki vucudunu yönlendirmek için önce tanıman lazım.[DOUBLEPOST=1425673564][/DOUBLEPOST]Barış düşünüyorum da şu yağlanmanın biraz da antrenman yoğunluğuyla alakası olabilir mi; yani aynı vücut tipine sahip aynı şekilde beslenen fakat antrenman yoğunlukları farklı olan sporcular da yağ oranı oynayabilir mi?

16 ayda aldığınız 10 kg kas kütlesini doğal yollardanmı aldınız?bu sürede alınan bu kadar kas kütlesinin bulgurla yulafla yumurtayla olmayacağını bu forumdaki birçok kişi bilir.eğer evet aldım diyorsanızda bunu başka biryerde söylemeyin gülerler.

Sn; Bekçi evet bulgurla yulafla yumurtayla tavukla balıkla hindiyle aldım beni şaşırttınız açıkçası; bu başlık altında ilk yazdığımda spora 9 sene ara verdikten sonra başladığımı yazdığımı hatırlarsınız; kas hafızası denen şeyin ne olduğunu ve yıllık kas kütlesi kazanımının antrenman geçmişi ve beslenme ve dinlenme disipliniyle alakalı olduğunu da biliyorsunuzdur diyeceğim ama belliki haberiniz yok; peşinen cevap yazmak yerine keşke biraz araştırsaydınız; isterseniz bu konuyu bi kaç forumda birden açıp kime güleceklerini hep beraber görelim.. Ben burdayım..

Estağfurullah siz benim büyüğümsünüz; amacım bu değildi ama yazdığınız biraz sert geldi bana.. bir de acaba diyorum bugün bi bekçi-polisle alakalı bişey yazdım sırf size karşı sempati duyduğum ve esprili bi şekilde sohbet başlatmaya çalıştığım için; ama sanırım yanlış anlaşıldım niyetim trolluk yapmak değildi; yanlış anlaşıldıysam özür dilerim..

Selamlar
3 ayda agirlik calisma ile yağ oranı % 17 den % 14.8 e düşüp kilonun 67.5 kalması nasıl değerlendirilebilir. Kas kutlesi 56 dan 57.5 kilo ya çıkmış ama kilo aynı göbek te hala hafiften var boyum 172 yaşım 40 bu arada .bu 3 aylık dönemde haftada 3 gün agirlik çalıştım bos günlerde de interval kardio yaptım evde koşu bandında 25 dk falan haftada 2 gün
Beslenme olarak ta özel bir diyet uygulamadim ama ağırlık yaptığım günler protein ağırlık li beslendim basit karbo pek almıyorum ama uyku düzenim çok iyi değil vardiyalı çalışıyorum bazen ağırlık çalıştığım günun gecesi ise gidiyorum

Spor sevdalısı orta yaş grubu merhaba tekrar hepinize :)
Ben bir şeyi merak ediyorum,
Deadlift ile romanian deadlift arasındaki farkı kim anlatabilir? mümkünse resimli yada videolu.
Bşrde dumbble deadlift var tabi. Ben bar ile yapmayı tercih ediyorum ama korktuğum için çok ağır girmiyorum. Ancak doğru yaptığıma emin olmak istiyorum.

Spor sevdalısı orta yaş grubu merhaba tekrar hepinize :)
Ben bir şeyi merak ediyorum,
Deadlift ile romanian deadlift arasındaki farkı kim anlatabilir? mümkünse resimli yada videolu.
Bşrde dumbble deadlift var tabi. Ben bar ile yapmayı tercih ediyorum ama korktuğum için çok ağır girmiyorum. Ancak doğru yaptığıma emin olmak istiyorum.

Romanian deadlift hamstring' i daha çok çalıştırır.Ama belinin sağlam olması lazım bel sakatlanmasına çok müsait bir egzersizdir.

Back
Yukarı