30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Selamlar arkadaşlar bende 36 yaşında biri olarak bu spora 2,5 yıldır gönül verenlerdenim keşke 20'li yaşlarda bu işe başlasaymışım diyorum bazen.. haftanın 4-5 günü kesintisiz gitmekteyim hergün ayrı bir bölge çalıyorum kendi programımı kendim çıkartıyorum. sebebi salonda ki hocaların bir herhangi bir vücut ölçüsü almadan kilo ve boya bakıp hemen hemen herkese aynı programları vermeleri. gördüğüm kadarı ile ne yazık ki her branşta olduğu gibi bu sporda da işinin hakkını veren profesyonel hocalar ve yerler çok az.

İşyerinde oğle yemeği :D kendin pişir kendin ye yaptık :D genç bir arkadaşım var burda kendiside BB ye yeni başladı , onunla beraber proteğin ağırlıklı bişeyler hazırladık :D lor peyniri, yumurta , ton balığı, salam , babrunya , domatez , ve tam buğday ekmeği :D akşama spora hazırız :D

P50MPN.jpg
Mesut Bey ben de bugün öğlen 1 tam tavuk grill ile beraber bir kase bulgur pilavı yedim ve ayran içtim yanında. biraz bulgur pilavı ve tavuk ayırdım öğleden sonrası için şimdi yiyeceğim onu da :) Bu arada afiyet olsun. sanırım 5 yumurta var masada :) güzel menü olmuş.

Tesekkur ederim :) bende Dimesin uzum suyunu aliyorum hergun, tadi cok guzel :) onceleri glutamin ve kreatini icmek icin kullaniyordum sonradan aliskanlik yapti :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Trapezlerinden memnun olup , program onerisi olan varmi?

Sayın mod. resim bekliyoruz :)[DOUBLEPOST=1424249615][/DOUBLEPOST]
@asrin78 geldiğin nokta bence gayet iyi. Ancak 39 cm kolla definisyona girersen belki estetik olur ancak amacın hacim kazanmaksa bence de bu yazı pas geçmen daha iyi olacaktır. Clean bulk ile fazla yağlanmadan büyüyebilirsin. Ben 3 senedir ilk kez bu nisanda definisyona başlayacağım. 3 yıldır hacim için çalışıyordum. Çalışma anlamında bişey değiştirmeyeceğim. Yine hipertrofi ağırlıklı olacak yani. Yüksek ağırlık, 3 ya da 4 set ve maksimum 8-10 tekrar. Sadece ilave olarak sabah kardiyosu ve beslenme şeklimi değiştireceğim. Şu anki makrolarımda hayvansal protein 200-220 gr., 300-350 gr. kompleks karbonhidrat ve 100 gr. civarı yağ alıyorum (büyük oranda çiğ badem ve çiğ yer fıstığı). Definisyonda proteini 250 ye, karbonhidratı maksimum 150-200 aralığına ve yağ aynı 90-100 gr. olarak ayarlamaya çalışacağım. Çabuk kilo veriyorsan ki bu bir anlamda iyi, bulktan çekinme. yağlanmayı da çok dert etme.[DOUBLEPOST=1424250518][/DOUBLEPOST]Bu arada ben beslenme programımı paylaşmadım. Yazayım.
KAHVALTI (saat 7:00) :
8 tam haşlanmış yumurta, 70 gr. lifalif yulaf ezmesi 250 ml süt ile birlikte, 2 adet büyük boy muz, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, şekersiz çay ve çavdar ya da tam buğday ekmeğinden yapılmış 1 adet kaşarlı tost (üzerine yağ sürülmemiş) ya da 2-3 dilim tam buğday ekmeği, peynir ve zeytin.
ARA ÖĞÜN (SAAT 10:30) :
2 dilim tam buğday ekmeğinden yapılmış kaşarlı sandviç, badem ya da yer fıstığı (çiğ)
ÖĞLE (saat:12:30) :
250 gr. ızgara balık, ya da 2 büyük boy ton balığı, ya da 200 gr tavuk veya kırmızı et (haşlanmış ya da ızgara), bulgur veya pirinç pilavı 1 kase, yoğurt 1 kase, çavdar ekmeği 2 dilim. yanında 1 kase salata.
ARA ÖĞÜN (saat : 16:00 bu öğünü spor olduğu günler yapıyorum of günlerde sadece bu öğünde 1 ölçek protein tozu)
1 ölçek protein tozu (on - of dahil hergün), 2 dilim tam buğday ekmeğinden yapılmış kaşarlı sandviç, badem ya da yer fıstığı (sadece on günlerde)
AKŞAM (saat:19:30) :
250 gr et/tavuk ya da balık, 1 kase yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği ve varsa salata.

Haftaiçi spor günlerim salı - perşembe, haftasonu cumartesi ve pazar.

Hafta içi on günlerde akşam yemeğini yemeden saat 16:00 da ki ara öğünde aldığım karb ve proteinle saat 19:00 da başlıyorum spora, akşam yemeğini saat 21:30 - 22:00 arası yiyorum. Bu saatlerde ise sadece yoğurt ve 250 gr. lık et/balık vs. yiyorum. ekmek yok.
Tabiki her antrenmandan yarım saat önce arjinin (likit) ve antrenmana başlamadan hemen önce kahve ya da nescafe, antrenman sonrası 1 ölçek hydrolize whey. yatmadan önce de 300-400 ml süt içiyordum, artık içmiyorum.
Hocam hic kan degerlerinizi olcturdunuzmu.8 yumurtadan dolayi sordum.cok spekulasyon var bu konuda.ben o beslenmeyi yapabilaem keske.bu yuzden hic 3D olamicam sanirim.2D ye dewam

Konuyu açıldığından beri takip ediyorum, açan arkadaş "30 yaşından sonra bu spora başlayanlar" dediği için ve bende 30 yaşından önce başlamış olduğum için (yaşım 34) şu ana kadar yazmadım :) ancak @fuigo'nun bir cevabı dikkatimi çekti, o konuda birşeyler karalamak istedim.., verdiğiniz çalışma şekli şu an için gelişme gösteriyor olsa da aldatıcı olacaktır çünkü ağır antrenman yaptığınızı düşünürsek bu programın periodizasyonu pekte mantıklı değil, sebeplerine gelirsek, pazartesi göğüs-biceps/ salı sırt-triceps durumunda çaprazlama yapacak olursak (göğüste yardımcı adele triceps/sırtta biceps) bu kas gruplarından uzun vadede bu şekilde verim almak oldukça güç, hemen ardından gelen bacak antrenmanı başlı başına zor ve hazırbulunuşluk isteyen bir antrenman, öncesinde ki 2 günden sonra tamamlanmamış döngü ile (toparlanma) alınacak verim negatif etkilenebilir.

Konuyu açıldığından beri takip ediyorum, açan arkadaş "30 yaşından sonra bu spora başlayanlar" dediği için ve bende 30 yaşından önce başlamış olduğum için (yaşım 34) şu ana kadar yazmadım :) ancak @fuigo'nun bir cevabı dikkatimi çekti, o konuda birşeyler karalamak istedim.., verdiğiniz çalışma şekli şu an için gelişme gösteriyor olsa da aldatıcı olacaktır çünkü ağır antrenman yaptığınızı düşünürsek bu programın periodizasyonu pekte mantıklı değil, sebeplerine gelirsek, pazartesi göğüs-biceps/ salı sırt-triceps durumunda çaprazlama yapacak olursak (göğüste yardımcı adele triceps/sırtta biceps) bu kas gruplarından uzun vadede bu şekilde verim almak oldukça güç, hemen ardından gelen bacak antrenmanı başlı başına zor ve hazırbulunuşluk isteyen bir antrenman, öncesinde ki 2 günden sonra tamamlanmamış döngü ile (toparlanma) alınacak verim negatif etkilenebilir.
Bende üstad nerde kaldı,niye yazmıyor diye düşünüp duruyordum:)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Söyledikleriniz gayet mantıklı hocam. Lakin 5,5 aydır düzenli çalıştırdığım kollarım idman sırasında bile yeterli pump olmuyordu. Hatta bir gün kol idmanı sırasında bir arkadaşım kolumu tutarak çok yumuşak olduğunu pump olmadığını idman programında bir sorun olduğunu söylemişti. Bende pump olmadığımın farkındaydım ve böyle olmayacak diyerek programı kökten değiştirdim. Şuan bunu deniyorum. Sonuçlarından memnunum. Kollarımı hiç bu kadar iyi hissetmemiştim farkedilir duruma geldiler. Bu idmana bu şekilde devam edeceğim. Eğer gelişim durur hatta geri sarmaya başlarsa, o zaman olması gereken idmana geri dönerim.

Yapmış olduğunuz açıklamadan dolayı teşekkür ederim. İyi aksamlar dilerim.

Hocam hic kan degerlerinizi olcturdunuzmu.8 yumurtadan dolayi sordum.cok spekulasyon var bu konuda.ben o beslenmeyi yapabilaem keske.bu yuzden hic 3D olamicam sanirim.2D ye dewam
Valla cok guldum Ali bey. 3D 2D benzetmenize:)) hala guluyorum. Hic cekinme yaklasik 3 yildir bu sekilde besleniyorum. Sadece kolesterol ust sinirin biraz uzeri cikiyor. Hatta esim ve annem bu yumurta konusunda cok endiseliler onlarin ici rahatlasin diye gidiyorum kan testine. Senede 1 kez. Kolesterol 200 sinir deger benimki 210 filan cikiyor. Bir de ldl (low density lipoprotein) ve hdl (high density lipoprotein) olayi var. Dusuk yogunluklu yağ tehlikeli olan. Siririn biraz uzerinde cikiyordu. Kotu kolesterol olarak bilinir ve damar caplari konusunda olumsuz etkileri var. Spor yaptigimiz icin sorun olmaz. Doktor da oyle demisti. Bence 3D zamani

bu konuyu cok sevdim ,herkes belirli olgunlukta olunca paylasimlar cok seviyeli :)
2 bucuk saatin sporla gecmiyor dimi salonda
bu aksam 21:30 da salona gidicem yine 00:00 gibi bitecek, omuz , biceps ve triceps calisicam :)

[DOUBLEPOST=1424287358][/DOUBLEPOST]
Trapezlerinden memnun olup , program onerisi olan varmi?
Trapezlerden ben de sikintiliyim. Dun aksam @Bekci ile bu konuyu konustuk. En son 6 kg ile calistigim lateral raise lari 4 er kg a cekip 1 sn kaldiris beklemeden indirmeye gecis indirme 3 sn. Olacak sekilde yapabilecegim konusunda mutabik kaldik. Preslerde de ayni zamanlama olacak. Istersen sen de deneyebilirsin. Sonuclarini biz de takip etmis oluruz. Ben denedigim herseyi paylasicam[DOUBLEPOST=1424287503][/DOUBLEPOST]Arkadaslar antrenman sonrasi uzum suyu yerine maltodekstrin kullanan var mi. Eczanede satiliyor diye biliyorum.[DOUBLEPOST=1424287622][/DOUBLEPOST]
bu konuyu cok sevdim ,herkes belirli olgunlukta olunca paylasimlar cok seviyeli :)

bu aksam 21:30 da salona gidicem yine 00:00 gibi bitecek, omuz , biceps ve triceps calisicam :)

Mesut 2.5 saat spor yapmicaksin sanirim. 21: 30 00:00 arasi yani

Son düzenleme:
@winston123 yanlış olmasın söylediklerim omuz içindi,tamam omuz çalışırken trapezlerde bir miktar etkileniyor ama konuştuğumuz 1-0-3 omuz için.trapez için zaten belli başlı birkaç hareket var onunda en başında shrug var onunda barbel ve dumbel varyasyonları denenebilir.
Omuz için lateral raise yaparkende kolların 90 dereceden fazla yukarı kalkması trapezlere vurur.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Back
Yukarı