30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Kilo x 2 ihtiyacın olan protein 240 gramdan düş gerisini göbeğe :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cok arastirdim gunluk protein isini, kisa basit ozeti soyle diyebilirim; musabik degilseniz x2 bile gerekli degil x1.5-1.8 arasi yeterli geliyor. Bu sekilde iyi bir kas kutlesi kazandim 7 ayda, belki daha fazla da olurdu ama gobek eritme isi hesaplari bozuyor :)

Bench 100 iyiymis benimde hedefim +100 yardimsiz.deadlidti artik idman sonuna atiyorum kilo arttikca risk artiyor.iyice isinmis oliyoeum artik kac tekrar cikarsa.enseye pressler sakat.omzumu sakatladim 10 gunde gecti.bidaha neck press falan yanasmam

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugune kadar hic military press ve enseye press yapmadim okudugum yorumlardan sonra. Gecmis olsun

yaparken tecrubeli birine sor abi form doğru derse devam et zaten sürekli 80 yapa yapa artacak o vucut isteyecek.bendede öyle idi 100 kiloda 8 kere yapıyom şimdi.[DOUBLEPOST=1455741118][/DOUBLEPOST]
illaki risk hepsinde var abi yardımlı yaptım 100 kiloyu. dediğine göre fazla yardım etmedim dedi ama çok zorladı iterken ağırlığı birazda hareketten çaldımtabi göğüse değdirmedim onada normal abi zamanla değecek zaten dedi.bu akşam nedendir bilmiyom 80 kilo ile kendim 6 kere çıkardım geçen hafta yapamadımdı.creatindenmi oldu bilemedim.

Cuma gunu hocaya gostereyim bakayim dogru formda yapiyor muyum, duruma gore devam ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ya o kilolarda calmak normal kaslar Lisiyor zamanla nizami yapiyorsun.bide hocam kemere alistirma kendini hic tavsiye etmiyolar

evet abi kemer olayına yavaş yavaş kesiyom.mesela deadifttte 70 kilo ile ısınmak için yaptım takmadım önceden takardım.squatta öyle mesela vucut ağırlığa alıştıkça kemer takmayıda yuksek ağırlıklara taşıyorum her ağırlıkta takmıyorum.

Sen bizim salonda verdiğimiz savaşı goruyosun insan biraz karşılığını bekliyo bu gün yine gördün cardiyoya abandik bi ileri iki geri Mehter takımına döndük.[emoji4]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ya goruyorum ama sen kardiyoya alistin galiba.agirlikla kardiyo idmanlari var onu bir dene istersen,2 hafta falan ise yarar belki

abi hiç korkma. bende de var fıtık. ama bir sıkıntı olmuyor 1 rm 160 kg deadliftim var. formu adam akıllı oturtmak lazım ama aksi takdirde 5 gün ağrı yaşadığımı bilirim
Belimin ust tarafindaki sag sol sirt kaslarim ve belim agriyodu 3 gun. Bel agrisi duzgun formda yapmamaktan mi olur yoksa normal mi o kadar agri ?

Bir de squat yaparken de gerek yok mu kemere ayni mantik ile ?

Ya nerde okudum hatirlamiyorum,iyice isinip 1_3 tekrar yapacaklari agirliklarda kemer takiyolar,yani siniri zorlayacklari zamanlarda.ordaki kaslarin kemere alismamasi icin.forumda lifterlar var gerci daha iyi bilirler

evet abi ağırlık attıkça ısınmalarda daha faazla olmaası gerekiyormuş ben o yuzden deadlift idman sonu yapıyorum hep.
Belimin ust tarafindaki sag sol sirt kaslarim ve belim agriyodu 3 gun. Bel agrisi duzgun formda yapmamaktan mi olur yoksa normal mi o kadar agri ?

Bir de squat yaparken de gerek yok mu kemere ayni mantik ile ?

benim şuanda senin tam dediğin yer ağrıyor abi üstüne birde alt sırt :) bence sırt idmanı sonrası normal abi.
squattada kemer olayını aynı mantıkla yapıyorum abi ben.şimdilik 80 kiloda kemer takmıyorum ama 90-100 de takıyorum alıştırana kadar zamanla onlarda takmayacam 110-120 lerde takıcam.kademe kademe abi.ama burada senin kendi vucudunu tanıman lazım anlarsın kemer ihtiyac varmı yokmu?

evet abi ağırlık attıkça ısınmalarda daha faazla olmaası gerekiyormuş ben o yuzden deadlift idman sonu yapıyorum hep.

benim şuanda senin tam dediğin yer ağrıyor abi üstüne birde alt sırt :) bence sırt idmanı sonrası normal abi.
squattada kemer olayını aynı mantıkla yapıyorum abi ben.şimdilik 80 kiloda kemer takmıyorum ama 90-100 de takıyorum alıştırana kadar zamanla onlarda takmayacam 110-120 lerde takıcam.kademe kademe abi.ama burada senin kendi vucudunu tanıman lazım anlarsın kemer ihtiyac varmı yokmu?
Belinde agri var mi peki ?

Belinde agri var mi peki ?

var abi sırtım komple ağrıyor 2 gun surer :) hatta arka bacaklarımda bile ağrı var. sonra geçiyor zaten sakatlık olsa 2 gune geçmez.deadliftte pek tavsiye edilmez ama ben bir kere yapmıştım bol tekrar 5 gun alt sırtım çok ağrımıştı bir daha yapmadım öyle.yürürken bile baskıdan ağrıyordu.[DOUBLEPOST=1455744534][/DOUBLEPOST]fazla ağır girince kafa aşağı düşüyor bazen o zamanda bel kambur gibi oluyor düz olmuyor o sakatlanmaya elverişli bir ortamoluyor bazen bende oluyor tecrubeli olanlar görünce hemen uyarıyorlar. aynaya bakarak kafamı kaldırarak yapmaya çalışıyorum.kilo artıkça formu korumak zorlaşıyor.

var abi sırtım komple ağrıyor 2 gun surer :) hatta arka bacaklarımda bile ağrı var. sonra geçiyor zaten sakatlık olsa 2 gune geçmez.deadliftte pek tavsiye edilmez ama ben bir kere yapmıştım bol tekrar 5 gun alt sırtım çok ağrımıştı bir daha yapmadım öyle.yürürken bile baskıdan ağrıyordu.[DOUBLEPOST=1455744534][/DOUBLEPOST]fazla ağır girince kafa aşağı düşüyor bazen o zamanda bel kambur gibi oluyor düz olmuyor o sakatlanmaya elverişli bir ortamoluyor bazen bende oluyor tecrubeli olanlar görünce hemen uyarıyorlar. aynaya bakarak kafamı kaldırarak yapmaya çalışıyorum.kilo artıkça formu korumak zorlaşıyor.

Bel agrisi normalse sikinti yok, bu cuma hoca ile yapmaya basliyim tekrardan

basla abı ufak ufak kendini bilirsin zaten tutupta çok ağır girecek halın yok formu oturana kadar hafifle deneme yap.deadlift hastalık gibi birşey motivasyonu falan tetikliyor insan 100 kilo yerden kesince :) benim kafamdan dumanlar çıkıyor :):):):) adam gibi barfix çekebilsem sırt ıdmanında barfix+deadlift+bent over row dışında birşey yapmam.maalesef adam gibi barfix çekemiyorum hala.

basla abı ufak ufak kendini bilirsin zaten tutupta çok ağır girecek halın yok formu oturana kadar hafifle deneme yap.deadlift hastalık gibi birşey motivasyonu falan tetikliyor insan 100 kilo yerden kesince :) benim kafamdan dumanlar çıkıyor :):):):) adam gibi barfix çekebilsem sırt ıdmanında barfix+deadlift+bent over row dışında birşey yapmam.maalesef adam gibi barfix çekemiyorum hala.

Yapiyodum zaten 80 kiloya kadar da cikmistim ama korkudan biraktim.
Barfixi avuc ici karsiya bakarak yapabiliyorum 3x10 :)

Google görsellerden fotoğrafı çizip iletir misin hocam tam neresi ağrıyor ? Bel ağrısı çok genel kaldı, böbrek arkaların falan ağrır o normal ama kuyruğa doğru acı varsa sıkıntı gibi[DOUBLEPOST=1455779936][/DOUBLEPOST]
Tam tepede kitlerken boyundan damarlar falan beliriyo ya bide abi :D abi barfiks için tepede başlayıp negatif çalışmaları yapabilirsin ya da yerdeyken zıplayıp yavaşça bırakabilirsin

Google görsellerden fotoğrafı çizip iletir misin hocam tam neresi ağrıyor ? Bel ağrısı çok genel kaldı, böbrek arkaların falan ağrır o normal ama kuyruğa doğru acı varsa sıkıntı gibi[DOUBLEPOST=1455779936][/DOUBLEPOST]
Tam tepede kitlerken boyundan damarlar falan beliriyo ya bide abi :D abi barfiks için tepede başlayıp negatif çalışmaları yapabilirsin ya da yerdeyken zıplayıp yavaşça bırakabilirsin
bir kaç seferdir salondaki elemanlardan birisinin yardımıyla tukenene kadar avuç içleri bakıp geniş tutuş barfix çalışıyorum ama hala artmadı.
avuç içleri bana bakar durumda 8-6-4 falan yapıyom zorlaya zorlaya :) kol gücü yetmiyor galiba kendimi yukarı çekemiyorum :)
negatif olayını deneyecem cuma akşamı idman sonunda.

bir kaç seferdir salondaki elemanlardan birisinin yardımıyla tukenene kadar avuç içleri bakıp geniş tutuş barfix çalışıyorum ama hala artmadı.
avuç içleri bana bakar durumda 8-6-4 falan yapıyom zorlaya zorlaya :) kol gücü yetmiyor galiba kendimi yukarı çekemiyorum :)
negatif olayını deneyecem cuma akşamı idman sonunda.
Avuç içleri kendime dönük şekilde 50 60 tane rahat çekiyorum ama geniş tutuş avuç içleri dışarı bakar şekilde zorlamaya çalışıyorum 10 15 tane anca , bu şekil gerçekten zor yani..

Avuç içleri kendime dönük şekilde 50 60 tane rahat çekiyorum ama geniş tutuş avuç içleri dışarı bakar şekilde zorlamaya çalışıyorum 10 15 tane anca , bu şekil gerçekten zor yani..
3x10 avucici karsiya bakarak yapabilyorum cok zorlanmadan, acaba nizami olmuyor mu :)

Bu arada siparislerim geldi hediyesiyle beraber :)

e8c294fc901baf67f760144397478ebf.jpg

66dafb83612234667153a354317c50b6.jpg

3x10 avucici karsiya bakarak yapabilyorum cok zorlanmadan, acaba nizami olmuyor mu :)

Bu arada siparislerim geldi hediyesiyle beraber :)

e8c294fc901baf67f760144397478ebf.jpg

66dafb83612234667153a354317c50b6.jpg

Nizami derken tam aşağı kadar Salman lazım kendini ama dirsek ler de tam düz olmicak kitlenmicek yani bende bu şekilde 10-8-6 yapabiliyorum
Sırt için en baba hareket barfiks bence de tabi avuç lar karşıya bakacak yoksa kollar da çalışıyor sırta fazla gitmiyor

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı