30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

peki loss antrenman sonrası tam olarak ne yapmalıyız? ben dediğim gibi antrenman biter bitmez soyunma odasında protein tozunu içiyorum, hemen peşine 1 orta boy muz ya da 2 adet pirinç-mısır patlağı yiyorum. antrenmandan 45 dk.-1 saat sonra da karbonhidrat ve protein içeren bir akşam yemeği (antrenman sonrası öğün) yiyorum.
Bir kaç yerde antrenmandan hemen sonrası çikolatalı süt tavsiye edilmiş. Antrenman sonrası basit şeker alımı ile ilgili de birçok bilgi var. Sen tam olarak ne yapılmasını öneriyorsun. sırası ve tam zamanı ile ilgili açıklarsan çok sevinirim.
Bu arada Allah razı olsun. hayalet in dediği gibi herkese hiç sıkılmadan cevap veriyorsun. Bilgili olmanın, paylaşmadan anlamsız olduğunu söylüyorsun. Valla helal olsun. bu sporda ego çok fazla biliyoruz. ama hem bilginle, hem alçakgönüllüğünle, hem de sağlam ve düzgün kişiliğinle en azından benim gözümde çok ayrı bir yerdesin.
Benim de sana (buradaki arkadaşlar dahil) yardımım olabileceğini düşündüğün ne varsa elimden geleni yaparım. Mesleğimle ilgili olabilir (İnşaat Mühendisiyim) mesela :)

Selamlar, saygılar.[DOUBLEPOST=1438843284][/DOUBLEPOST]bu arada loss, yukarıda verdiğin beslenme makrolarının hangi besinlerin ne kadarından karşılayacağıma karar verip buraya yazarım.
Verdigim degerler kagit uzerinde malum, sureci baslangic kilosu ile birlikte tartiyi takip edecek olan yine sizsiniz, beklenenden hizli kilo alimi alimi gerceklesirse bu rakamlara hemen mudahale edecegiz tabiki.

Ant.sonrasi 1saat icinde mutlaka soyle olmali gibi kesin yargilar bana pek birsey ifade etmiyor. Bu bilgiler artik magarada kaldi. Ancak ant.sonrasi az miktarda basit sekeri onayliyorum. Fakat dedigim gibi oldukca az misal ben 1 parca bitter atiyorum agzima. Muz ve protein tozunda herhangi bir sakinca yok eve gidincede zaten yine normal ogununu yiyeceksin. Benim daha cok savundugum gorus su sekilde ben tamamen kisiye uygun olan denenmis ve amaca uygunlugu kesinlesmis olan makrolar ve kcal ile ilgilenirim, ant.once yemis sonra yemis cokta onemli degil benim icin, onemli olan bu (24 saat olan birgunde 8saat uyuyup 16 saat ayakta oldugunu varsayarak) degerlerin 16 saatlik yeme penceresi icerisinden uykuya yakin olan son 3 saati cikarirsak geriye kalan 13 saat icinde alinip alinmadigi. Siz boyle yapin demiyorum ancak ben cogu zaman ant.sonrasi yemek yemiyorum ozelikle yaz aylarinda. Hii unutmadan pirinc-misir patlagini falan birakin [emoji4]

Diger yazdiklarin icin de ayrica tesekkur ederim. Ego gereginden fazla olmamali eger yaptiginiz iste pro.yum diyorsaniz. Onemli ve degerli olan insanlarin saygisini kazanabilmek.., Allah sizden de razi olsun.

Sic Semper Tyrannis

Son düzenleme:
Hocam ben susekilde yapiyorum 5kilo maltodekstrinim bitti, dun yenisini siparis verdim ant sonrasi hic ugrasmiyorum basit seker felan tercihe bagli ant. Oncesi 30gr ant sonrasi protein tozu ile beraber 50gr. Malto. Karistirip iciyorum, macrom icin bulunmaz nimet 100gr inda %99kh var.

Gunaydinlar mesut.

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
merhabalar herkese. juiceles hocam rica etsem maltodekstrin hakkında bilgi verebilir misin? ne kadar zamandır kullanıyorsun vs?

merhabalar herkese. juiceles hocam rica etsem maltodekstrin hakkında bilgi verebilir misin? ne kadar zamandır kullanıyorsun vs?
tanyeri hocam 8-9 aydır kullanıyorum, ucuz oldugu icin çin menşei sini almıstım bu sefer avrupa menşeisini sipariş ettim, bekçi hocanın dedigi gibi çok lazım degilse kullanmakya gerek yok gibi ama ben ant oncesi kh yuklemesi yapmak adına ve ant sonrası tekrar boşalan glikoz depolarımı doldurmak adına birde pisikolojikmen iyi hissettigim icin alıyorum:)
macro hesabı acısandan da kolay oluyor bazen yemek yemek istemiyor insan 100gramında 400kh var. aman aman birsey degil ama gainerlerin yaptıgını yapıyor daha ucuza gainerlerin icinde zaten malto yada dekstroz var.

Loss Naptıysam kh. miktarını o seviyeye çıkaramadım :)
Listem şöyle, uygun görmediğin kısımları belirtirsen sevinirim.[DOUBLEPOST=1438872086][/DOUBLEPOST]
Ekran Alıntısı.PNG

Benim de sana (buradaki arkadaşlar dahil) yardımım olabileceğini düşündüğün ne varsa elimden geleni yaparım. Mesleğimle ilgili olabilir (İnşaat Mühendisiyim) mesela :)

Selamlar, saygılar..
@winston123 & @Created By Loss Hımmmmmm,demek ikinizde inşaat mühendisisiniz,biriniz bina inşaa ederken diğeriniz vücut inşaa ediyor:rolleyes::cool:
Hangisi daha zor tartışılır..:)

@winston123 & @Created By Loss Hımmmmmm,demek ikinizde inşaat mühendisisiniz,biriniz bina inşaa ederken diğeriniz vücut inşaa ediyor:rolleyes::cool:
Hangisi daha zor tartışılır..:)
Vovvvv, ne yalan soyleyeyim etkilendim [emoji4] hangisi daha zor bilemem ama @winston123 un insa ettikleri kesin daha saglamdir [emoji1]

Sic Semper Tyrannis

Vovvvv, ne yalan soyleyeyim etkilendim [emoji4] hangisi daha zor bilemem ama @winston123 un insa ettikleri kesin daha saglamdir [emoji1]

Sic Semper Tyrannis
Valla ben de etkilendim. Yalniz bizde parametreler belli denklemler formuller hepsi ayni sonuca goturur. Loss insan bedenini insaa ediyor. Parametreler belli ama denklemler karmasik. Sonuc icin bir kesinlik yok her zaman. O yuzden onunki daha zor ve keyifli bence:))

Valla ben de etkilendim. Yalniz bizde parametreler belli denklemler formuller hepsi ayni sonuca goturur. Loss insan bedenini insaa ediyor. Parametreler belli ama denklemler karmasik. Sonuc icin bir kesinlik yok her zaman. O yuzden onunki daha zor ve keyifli bence:))
Siz az cok bundan sonra bu isi ogreniyorsunuz, ben kendimi yirtsam i.muhendisi olamam, artik o sabir yok bende [emoji1] [emoji1]

Sic Semper Tyrannis

20150806_202634.jpg
Siz az cok bundan sonra bu isi ogreniyorsunuz, ben kendimi yirtsam i.muhendisi olamam, artik o sabir yok bende
emoji1.png
emoji1.png

Sic Semper Tyrannis
vücudumuz hakkında o kadar az şey biliyoruz ki insanlar yüzyıllardır üzerinde çalışmasına rağmen henüz bilinmeyen daha çok şey var. Bu arada gittim hemen yemek alışverişimi yaptım. :) Loss hoca söyler de uygulamamak olur mu :)[DOUBLEPOST=1438885074][/DOUBLEPOST]bu arada şimdi çektiğim resimlerimi de yükleyeyim :)
20150806_204502.jpg
20150806_204552.jpg
20150806_204723.jpg
20150806_204821.jpg
20150806_204910.jpg
20150806_205154.jpg
20150806_205234.jpg

Tesekkur ederim hayalet. Eksikler var tabi ama yine de memnunum. Biraz hacim icin loss un makrolarina devam edicem. Hadi izinden donmeni bekliyoruz:))
Goruntu gayet iyi, yalnizca resimden hareketle sanki bacaklar biraz daha iyi olabilir, beslenme ile ilgili; sabah ac karnina wcden sonra tartilin kilo ve tarihi not alin, 10 gunde bir takip edelim duruma gore azaltir yada cogaltiriz, gerci cogaltmamiz gerekecegini pek sanmiyorum.

Sic Semper Tyrannis

@winston123 le boylarımıız aynı o 78 ben 93 kg,demekki bende 78 kg olsam böyle görünücem:cool:
Buda daha 15 kg eder haftada yarım ayda 2 kg.yağ yaksam önümde 8 ay daha diyet var demektir,3 aydırda zaten yapıyorum etttimi sana 11 ay:rolleyes:@Created By Loss yıllık bi hesap çıkarmıştı onu tamamladık demektir .nasıl hesap amaaaaaa:eek::eek::eek:
Zaman herseyin ilaci diye bosuna dememisler ama dimi [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Loss bacak calismaya spor salonuna gitmeye basladiktan sonra calisabildim. Adamakilli yani. 15 mart 2015 de ilk kez spor salonuna uye oldum. Ondan onceki 2-2.5 sene evde calistim hep. 4.5 aydir bacak calisabiliyorum. Bacak gelisiminin beslenme ile bu kadar cok alakali oldugunu tahmin etmezdim. Yanlis anlamadim dimi? Yarindan itibaren hem kilomu dedigin sekilde kaydedip hem de yukarida duzenledigin sekilde beslenme sistemine gececegim. Sonuclari 10 gunde bir bildiririm. Selam&saygilar.

Back
Yukarı