Tekrardan merhabalar herkese.
Sağ omuzdaki sakatlığın ciddileşmesi ve sağ kol biceps ile kemik arasında oluşan ödem yüzünden malesef 2 ay kadar ara vermek zorunda kaldım.
Spora öyle bir işliyormuş ki insanın içine, 2 ay boyunca sakatlığa değil spor yapamamış olmama üzülüyorum.
Neyse ki geçti gitti.
2 ay zarfında kilo kaybım olmadı. Evde ufak ufak gerilim hareketleri yaptım. Hacim kaybı olup olmadığını bilmiyorum. Lakin ve muhakkak bir miktar inme olmuştur. Bunu normal karşılıyorum.
Beden yaşı 35, enerji 20 olunca olmuyor. Artık anormal kiloların altına girmeyeceğim. Keza en son tek tekrar 120 kg bench press yaparken ne oldu ise oldu. Bedenimin bana söylediğini kulak arkası etmeyeceğim. Yani bana gayet temiz bir ders oldu. İnsan bedeninin sınırları yok evet, dikkatli davranıp acele etmediğin sürece...
Nisan başı itibari ile sporuma yeniden başlıyorum. Aynı düzen devam edeceğim.
@
TuvaletTerliği,
Önceilkle belirteyim aceleye mahal yok. Eğer öğrenci isen veya hergün 1,5 pilav üstü tavuk döner vs yiyecek durumda değil isen supplement kullanımı kaçınılmaz olacaktır. Ancak kendi başına wheyin çok anlamı yok. Son yapılan bilimsel araştırmalara göre öğünde ortalama azami 20gr metabolize edebiliyor bedenin. Yanında kazein tarzı proteinlerden de alınca metabolize etme başarımı artıyor. Yani bizler için olay hayat memat meselesi değil. Eğer supplementte kullanırım yerimde diyorsan buna denge getirmen gerekir. İyi beslendiğin günler supplement alma. Beslenemediğin günler al. Yani bir ilaç edası ile yaklaşmaya gerek yok. Keza bunlar besin. İhtiyacın kadar tüketmekte fayda var.
Hızlı gelişim için uyu, ye, ve antremanları abartma.
Ana kas gruplarına yönelik antremanlar yap. Gaza gelip 1 saatin ötesine geçme. Antreman gününe bacak ile başla. Ben ağırlıksız air squat, koşu bandında 300 metre kadar 18km/sa hızda depar atarak ısınıyorum. Peşi sıra esneme hareketleri ile hazırlanıyorum. Antremandan sonra muhakkak esnet vücudunu. Hatta mümkünse set aralarında çalıştırdığın bölgeye yönelik esneme hareketleri yap. Yine yapılan araştırmalara göre gerilim, esneme hareketlerini yaparak fazladan %15 hacim kazanabiliyorsun.
Tamı tamına bir antreman rutinine sahip olma. Vücudunu şaşırt sürekli. Aynı bölgeyi çalıştıran bilimum farklı hareketler var. Kafana göre dön bunların arasında.
Çalışmaya her zaman büyük kastan küçük kasa doğru başla. Arka kolu şişirmek istiyorsan göğüs, ön kol için sırt çalış. Ayrıca bunlara yüklenme. Muhtemelen beslenmen yetersiz kalacağından hacim alamayacaktır. Bağıl büyük kası çalıştırdığında küçükler gelişiyor zaten. Sadece şekil için misalen göğüsten sonra tek hareket triceps yap, sırttan sonra biceps.
Salona 2 gün ara ile git (pazartesi çarşamba cuma vs gibi) 48 saat kaslarının dinlenmesi çok çok önemli.
Ve uyu kardeşim. Antreman günleri en az 8 saat uyu. Sakın ihmal etme bunu.
Beslenme olarak ise basit şekerden uzak dur. Olabildiğince koşarak kaç. Sana antremandan sonra bonibon ye diyen adamdanda uzak dur. Şeker senin düşmanın unutma. Senin testesterona ve büyüme hormonuna ihtiyacın var. Bunun önüne geçecek hiç bir şey yeme içme.
Enerji ihtiyacını ağırlıklı olarak doğal yağlardan gider. Bilhassa iç yağının çok faydasını göreceksin. Eğer doğal yağ tüketemiyorsan kompleks karbonhitrata yönelebilirsin. Tereyağlı pilav, haşlanmış patates, bulgur pilavı vs vs çok faydalı olacaktır. Protein enerji olarak kullanmak için ülkemizde fazla pahalı. İç yağının kilosu 7 lira. Kuyruk yağının kilosu 17 lira. Kuyruk yağı çok daha besleyici. Sadece enerji değil vitamin açısından da öyle ancak ağır gelir sivilce atarsın. İç yağı, tereyağı, zeytin yağı gayet idealler.
Tavuğun göğüs etini yeme kardeşim. Gidip hususi yağsız yerinden alma. Bilakis yağlı yerinden al. Etobur avcılara dikkat edersen önce iç organlarını sonrada en yağlı kısmı tüketirler. Var bir bildikleri yani.
Proteinin yanında yoğurt, kefir, peynir gibi kazein kaynaklarını da tüket bol bol.
Et ile birlikte sebze de tüket. O vitamine minarele bol bol ihtiyacın var. D vitamini elzem. Eğer öğle sıcağında yarım saat güneş göremeyeceksen D vitamini kapsülünden al. Hoş sen al garanti olsun zararı yok. Ayda bir kere tüketmek yeterli olacaktır.
Sabah şunu akşam bunu ye diye başlayan tariflere karşıyım. İhtiyacına göre ye. Zaten bir zaman sonra inanki vücudun sana söylüyor ne istediğini. Neyi canının çektiği ile anlıyorsun bunu.
İnsulin direncini kırmak meşakatli iştir. Ola ki tatlı krizine girersen kabak tatlısı, sütlaç gibi tatlılara yönel. Yapması basittir. Bir video izlemene bakar. Evdekilerde nasiplenmiş olur.
Herşeyden öte, endişelerini yen. Çünkü hormon sistemin ruh hailne göre çalışmaktadır.
Korkma ısrar et gerisi kolay olacaktır.
Saygılarımla.