2.Öğretim Harçları Kaldırılmadı

Üniversitede Harçlar Kaldırıldı

Üniversitelerin birinci öğretiminde harçlar kaldırıldı. Müjdeyi, Bülent Arınç verdi.

toplumsal-cinnete-sifa-olacak-yayin-diliyoruz-3305758_3974_o.jpg

Hükümet sözcüsü ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı.
Gündeme dair soruları da cevaplayan Arınç, "Bundan böyle birinci öğretimde harçlar kaldırılmıştır" dedi.
Toplantı sonrasında bir "müjde" açıklamak istediğini belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, bugün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır.

TOPLAM 3 MİLYON 475 BİN 874 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK
2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır"

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANIP YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek bu akşam mükerrer veya yarınki Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

Alıntı : http://www.haberler.com/universitede-harclar-kaldirildi-3895095-haberi/

Son düzenleme:
ahahahahah o ne saçma iş ya:D Bunun mantığını çözen var mı açıklasın? Çok saçma yani a.ö'yü kaldırıyorsun 1.öğretimi kaldırıyorsun 2. öğretim duruyor.

sonra secimlerde harcları kaldırdık derler.zten para 2.öğretimlerden alınıyor.bari yapacaksanız bi işin doğru düzgün yapın.

Son düzenleme:
imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması

Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir

Harç març kaldırılmadı yine sığır sığır yedik. Katkı payları kaldırıldı sadece harç parasını yine ödüyoruz. Arayıp sordum ben zaten içerikte de bu kestiğim yerlere dikkatli bakılırsa sadece katkı payı diyor. Yine ödüyoruz. Bi yerden alsalar öbür yeden geçireceklerdi tamamen kalksa, gerçi daha ne kadar geçireceklerse bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl parayı 2. öğretimden götürüyorlardı zaten 1. öğretim kaç kuruş veriyorduki kaldırdılar?Tamamen göz boyama.

2. ögretimler ve uzaktan eğitimler özel ögrenime girer ve bu yüzden harç değil ögrenim ücreti öderler sonuç olarak 2. ögretim eğitmenleri gece görev yaparlar ve mesaiye girer fazla ücret ödenir uzaktan eğitim ise evine getirilen eğitim hizmeti nedeile özel eğitime girer, bu yüzden harçlar kaldırıldı ancak öğrenim ücretleri kaldırılmadı arada ki fark bu devletin böyle gördüğü yok vede gündüz çalışma olanakları oldugu göz önünde bulunduruluyor bu ücretler uygulanırken

Yasa gereğince sadece harçlar kaldırıldı açık öğretimden de öğretim gideri ücretleri tahsil ediliyor.

Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı.

205 liranın kitap vs giderler için 'Öğretim Gideri Ödemesi' adı altında alındığı belirtildi.

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek, bunun da kaldırılmasını istedi.

Üniversite yıllarında çok sıkıntı çekmiş birisi olarak devletimin yeterince güçlenmesi ve eğitimin tamamen ücretsiz olduğu günlerin gelmesini umut ediyorum.Gerçekten bu harçların sıkıntısı acayip oluyor,ödeme günlerinin genelde yapılması gereken diğer harcamalara denk geldiği için.Yine de Allah devlete millete zeval vermesin.

2. ögretimler ve uzaktan eğitimler özel ögrenime girer ve bu yüzden harç değil ögrenim ücreti öderler sonuç olarak 2. ögretim eğitmenleri gece görev yaparlar ve mesaiye girer fazla ücret ödenir uzaktan eğitim ise evine getirilen eğitim hizmeti nedeile özel eğitime girer, bu yüzden harçlar kaldırıldı ancak öğrenim ücretleri kaldırılmadı arada ki fark bu devletin böyle gördüğü yok vede gündüz çalışma olanakları oldugu göz önünde bulunduruluyor bu ücretler uygulanırken
2. öğretim eğitmenleri gece falan görev yapmıyor millet 2. öğretimleri saat 11 de falan ders işliyor sanıyor heralde bizim okul 3te açılıyor 8 gibi kapanıyor çalışma olanağı falan yok varsa bu saatlere göre çalışılacak iş söyleyin bilelim?Ben harçtı öğrenim ücretiydi carttı curttu anlamam neticede para alıyormu devlet alıyor.

Özel mi ?

Devlet üniversitesinde okuyoruz bilmem farkındamısınız vakıf üniversitelerinde okumuyoruz.

Ne olursa olsun eğitimin parasının olmasının bir bahanesi olamaz.

ablam hacettepe de okuyor bu sene harç ödemedik üniversiteler kendi işlerini kendi mi yapıyor acaba?ablam 1. öğretim.

iİinci öğretim harçları kalkmaz çünkü mesai saati içinde değildir.
Ayrıca daha iyi bi üniversitede ya da daha iyi bölümde fakat ikinci öğretim olarak okuyabilecekken birçok öğrencinin bu tercihte bulunmamasının sebebi yüksek harçlardır Eğer harçları kaldırılırsa bu öğrencilerin hakkı yenmiş olur. Ve geriden gelen ikinci öğretim puanları örgünlerin üzerine çıkar bu da saçma bi dengesizlik getirir.
Bu benim görüşümdür, herkese saygılar.

EDİT: Bence en uygunu bir sonraki tercih döneminde tüm harçların kaldırılması ve sadece yeni kayıt yapan öğrencilerin bu uygulamadan yararlanması olası bi eşitsizlik durumunu giderir gibi.

Son düzenleme:
Back
Yukarı