118 KG OLDUM YARDIM LÜTFEN

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhabalar, iyi forumlar. Yaşım 22 boyum 188 kilom 118. Önceden 7 ay vücut geliştirme yapmışlığım var ama 2 sene ara vermek zorunda kaldım ve de şuan başlayalı 2 ay oldu. Kilom spor yapmadığım süre zarfında 135lere kadar çıktı. Nasıl olduğunu anlamadan 118e kadar düştüm. Sporumu yaparken kesinlikle cardio ağırlıklı bir idman yapmak istemiyorum. İstediğim şey önümüzdeki kışı değerlendirerek vücut geliştirmeye devam etmek ve de haftalık ortalama 1 kg kadar vermek. Bunu nasıl bir beslenme ile mümkün kılarım. Neler tüketmeliyim ve de ne şekilde tüketmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler, tekrardan iyi forumlar

Mesleğini, fiziksel aktivite durumunu, haftada kaç antrenman yaptığını bilmeden alman gereken kaloriyi söylemek güç. Eğer alman gereken kaloriyi hesaplarsan bundan 1000 kalori düşüp buna uygun bir beslenme planı hazırlayarak haftada 1 kg verebilirsin.
Diyet yapamam dersen porsiyonları küçültüp, yağı ve şekeri azaltıp işlenmiş ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmalısın. Öğle ve akşam yemeklerinde sebzeli et yemeği, pilav, makarna, yoğurt gibi kaliteli besinleri tüketebilirsin. Ara öğünlerde de meyve, süt, ceviz, fındık gibi besinleri tüketebilirsin.

Oncelikle temiz kalite beslenmen sart. Amacin kilo vermek ise, ihtiyacin olan kalori hesaplayip bunun 200 kalori kadar altinda beslenmeye basla. Ilerleyen zamanda kilo vermen durursa biraz daha azalt kalori miktarini, (sakin bir anda kaloriyi cok asagiya cekme) bunu zamana yayip yavas yavas yapman daha iyi olacaktir. Kalorilerini ozellikle karbonhidrattan azalt kaliteli yaglari kesme (zeytinyagi, kuruyemis) gibi. Agirlik antremanin sonuna 15 dakikalik hiit kardiyo ekle olsun bitsin.

Mesleğini, fiziksel aktivite durumunu, haftada kaç antrenman yaptığını bilmeden alman gereken kaloriyi söylemek güç. Eğer alman gereken kaloriyi hesaplarsan bundan 1000 kalori düşüp buna uygun bir beslenme planı hazırlayarak haftada 1 kg verebilirsin.
Diyet yapamam dersen porsiyonları küçültüp, yağı ve şekeri azaltıp işlenmiş ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmalısın. Öğle ve akşam yemeklerinde sebzeli et yemeği, pilav, makarna, yoğurt gibi kaliteli besinleri tüketebilirsin. Ara öğünlerde de meyve, süt, ceviz, fındık gibi besinleri tüketebilirsin.
Herhangi bir mesleğim yok üniversite öğrencisiyim haftada 4 gün idman yapıyorum eğer 5 güne çıkart o fazladan bir günde cardio yap derseniz ona da varım zamanım bol :) Teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1477657565][/DOUBLEPOST]
Oncelikle temiz kalite beslenmen sart. Amacin kilo vermek ise, ihtiyacin olan kalori hesaplayip bunun 200 kalori kadar altinda beslenmeye basla. Ilerleyen zamanda kilo vermen durursa biraz daha azalt kalori miktarini, (sakin bir anda kaloriyi cok asagiya cekme) bunu zamana yayip yavas yavas yapman daha iyi olacaktir. Kalorilerini ozellikle karbonhidrattan azalt kaliteli yaglari kesme (zeytinyagi, kuruyemis) gibi. Agirlik antremanin sonuna 15 dakikalik hiit kardiyo ekle olsun bitsin.
Hocam çok teşekkür ederim belkide yaptığım en büyük yanlıştır direk en düşük kalorilere kadar inmek. Kilo vermem yavaşladıkça ya da durdukça günlük aldığım kaloriyi ortalama 100 daha mı azaltayım iyi midir bu rakam ne dersiniz teşekkürler

Kilon çok yüksek olduğu için 200 kaloriden daha fazla azalt bence. 7 bin kalori de 1 kilo veriliyor buns göre 35 günde 1 kilo verirsin. 20 kiloyu isebu tempo ile 2 yılda verirsin

Kilon çok yüksek olduğu için 200 kaloriden daha fazla azalt bence. 7 bin kalori de 1 kilo veriliyor buns göre 35 günde 1 kilo verirsin. 20 kiloyu isebu tempo ile 2 yılda verirsin
Başlangıç için 200 iyi olacaktır sanırım hocam. Haftada 4 idmana gidiyorum idmana gitmediğim günlerde de hep bir aktivite. Gidişatı bir süre izleyip duruma göre hareket edeceğim teşekkür ederim.

Herhangi bir mesleğim yok üniversite öğrencisiyim haftada 4 gün idman yapıyorum eğer 5 güne çıkart o fazladan bir günde cardio yap derseniz ona da varım zamanım bol :) Teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1477657565][/DOUBLEPOST]
Hocam çok teşekkür ederim belkide yaptığım en büyük yanlıştır direk en düşük kalorilere kadar inmek. Kilo vermem yavaşladıkça ya da durdukça günlük aldığım kaloriyi ortalama 100 daha mı azaltayım iyi midir bu rakam ne dersiniz teşekkürler
Deneyip bakman lazim 100 kalori kesip kilo veriyosan ne guzel. Baktin dusmuyo 200 kalori dusersin yavas yavas. Birde mutlaka alman gereken kalori miktari vardir vucudunun hareketsiz oldugu donemde bile yaktiigi kalori kisaca BMR deniyor. (adina ne deniyordu unuttum :) ) BMR ihtyacini ogrenmen icin bu linkten bakabilirsin. http://www.agirsaglam.com/beslenme-rehberi/

Rica ederim. Ayrica o siteyi tamamini incele bence ve youtube kanali da var. Daha tavsiye edebilecegim youtube kanallari var. Bir cok seyi ogrenebilirsin
Güzel bir siteye benziyor youtube kanalı ve sitesinde biraz vakit harcayabilirim. Eğer diğer youtube kanallarını yazabilirseniz her gece yatağıma girip 1 saat 2 saat kadar bilgilenme amaçlı videoları izleyip zaman geçirebilirim :)

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;
“Yardım”, “Şuna Bir Bakın”, “Böyle Yapsam mı?”, “Nasıl?”, “Birkaç Soru”, “Acil Yardım” ve bunların benzerleri, hiçbir açıklayıcılığı olmayan konular açmak yasaktır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı