İyi bir uyku için gereken en önemli şeyler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar benim bir uyku probmelim var. Saat sabaha karşı 5 te yatıp öğlen 3 te kalkıyorum yaklasık 1 aydır. Saat 6 gibi fitnessa gidiyor geri dönüyor ve işimi evden hallediyorum. Şimdi size soracağım soru ben uykumu düzene sokmak için ne yapmalıyım?, Bunun benim gelişimimde negatif bir etkisi olurmu

İnsan gece dinlenmek gündüz ise aktif olmak üzere programlanmıştır. Vucudumuz için önemli olan birçok hormonun salınımı ve hücre rejenerasyonu geceleyin zirve noktasına ulaşır. Bu konu hakkında bir yazıda sürekli gece çalışmak zorunda kalan bazı kişilerde erken yaşlanma , alzheimer gibi sorunların görüldüğünü okumuştum.

Uykunu düzene sokmakta bir disiplin işi kendine en uygun saatleri belirleyim o saatlerde uyumaya özen göstericeksin. Eğer kronik uykusuzluk gibi psikolojik sorunların varsa bir psikiyatriste gitmeni öneririm.

her hafta uykunu 1 er saat geri çekmeyi deneyebilirsin, ya da her gün 15-30 ar dk. bu şekilde takriben 2-3 haftaya uyku saatini gece 01.00 sularına (daha erkeni daha iyi olur) çekersin tahminim. gelişimine negatif etki olur mu kısmı ise biraz karışık, teknik olarak 8 saat uyuduğun için bir negatif etkinin olmaması gerekiyor ama güneşten yararlanma A&D vitamini dengesi için gereklidir, bunu ihmal etmemelisin diye düşünüyorum.

uykuyu düzene sokan yegane şey ( biraz sağlıksız olabilir ama kesin çözüm ) bir gün sabahlıyacaksın tamamiyle uyumadan diğer güne geçeceksin ve saat 22.00 23.00 gibi uyuycaksın 7-8 saat fiks uyuyup kalkacaksın uyku düzenin anında yerine oturuyor.

uykuyu düzene sokan yegane şey ( biraz sağlıksız olabilir ama kesin çözüm ) bir gün sabahlıyacaksın tamamiyle uyumadan diğer güne geçeceksin ve saat 22.00 23.00 gibi uyuycaksın 7-8 saat fiks uyuyup kalkacaksın uyku düzenin anında yerine oturuyor.

Aynen arkadaşa katılıyorum en pratik yolu budur... Hatta uyumadan önce 2-3 bira içebilirsen direk sızabilirsin :D

Uyumadan önce abking-pro çalışıyorum. Uyku kalitemi arttırıyor. Ya da sütlü nesquik içiyorum.

Benim de bir aralar uyku problemi çektiğim olmuştu ve bunun üzerine doktora gitmiştim. Bana "passiflora" adlı şurubu önerdi. Uyumak istediğim saatten 1 saat önce içiyordum ve uyumama çok yardımcı oldu. Ama önce bir doktora danışmanı tavsiye ederim. thums:

Eklentiler

• passiflora_ilaci.jpg
    passiflora_ilaci.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 405
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :

Arama Kelimeleri : uyku

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı