Temmuzdan beri uyguladığım proğramdan çok memnunum, konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.Benim kafamı karıştıran tek şey omuz pressleride açışlar kadar olmasada çok tekrar mı girmek, 12-12-10-8 tekrar girince vucudumun daha iyi tepki verdiğini düşünüyorum.
2 üst üste press hareketi yapmak omuzda hacim almak için çok olumlu bir sonuç vermeyecektir. Ne seviyede olduğunuzu bilmiyorum ancak 1 press hareketi+açık tutuş upright row+2 adet açış hareketi hacim için çok daha mantıklı olacaktır. Arnoldun ön'e, diğer presslerin biraz daha arka ve yana vurduğu doğrudur. Arnold press yapacaksanız ilk mesajda açıklandığı gibi front rise yapmayın ve side lateral+rear lateral yapın derim.Arkadaşlar bi sorum olucak, araştırdım fakat net bilgi bulamadım ; Ben Enseye Press ile programa başlıyorum ve 2 press hareketi giriyorum omuz günlerinde, 2.hareket olarak Dumbell Press mi Arnold Press mi önerirsiniz ? Ben aynı yeri çalıştırdığını düşünüyordum fakat araştırmalar sonunda Arnold'un biraz da ön kısma, Dumbell Press'in biraz daha yana vurduğu yazıyor.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
2 üst üste press hareketi yapmak omuzda hacim almak için çok olumlu bir sonuç vermeyecektir. Ne seviyede olduğunuzu bilmiyorum ancak 1 press hareketi+açık tutuş upright row+2 adet açış hareketi hacim için çok daha mantıklı olacaktır. Arnoldun ön'e, diğer presslerin biraz daha arka ve yana vurduğu doğrudur. Arnold press yapacaksanız ilk mesajda açıklandığı gibi front rise yapmayın ve side lateral+rear lateral yapın derim.