İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar

pazartesi omuz calısmıstım , bugün yine calısacam ... ama hala omuz egzersizleri için doğru düzgün bir program oturtumuş değilim ...bugün omuzdan sonra sırt çalısmayı da düsünüyorum ...

bence upright row kesinlikle yan omuzdan çok trapezleri çalıştıran bir hareket . her türlü tutuşu denedim , önden aldım geriden aldım , herseyi yaptım ama bu hareket direkt olarak trapezi vuruyor , daha sonra yan omuzu vuruyorsa bilemiyorum ...

aynı şekilde lateral raises hareketi de deltoid'i geliştirmekten çok zaten gelişmiş olan deltoidlerin hatlarını belli ediyor ... yani yan omuz geliştirme hareketi değil ...

Son düzenleme:
bence upright row kesinlikle yan omuzdan çok trapezleri çalıştıran bir hareket . her türlü tutuşu denedim , önden aldım geriden aldım , herseyi yaptım ama bu hareket direkt olarak trapezi vuruyor , daha sonra yan omuzu vuruyorsa bilemiyorum ...

aynı şekilde lateral raises hareketi de deltoid'i geliştirmekten çok zaten gelişmiş olan deltoidlerin hatlarını belli ediyor ... yani yan omuz geliştirme hareketi değil ...

Upright row da barı çene altına kadar kaldırırsan daha çok trapezleri , ama barı göğsünün altına kadar kaldırıp indirirsen omuzlarına vurur.

aklına gelebilecek herseyi denedim inan , nasıl yaparsam yapayım hareket boyunca trapezler sürekli sürekli gergin , omuz başları için en ideal hareketler press hareketleri sanırım ...

Yanlıs dusuncelerını dogru gıbı yazma lutfen..

Sıde lateral yan omuz gelıstırme hareketı degıl de ne peki?..

Veya madem o hareket yan omuz gelıstırme hareketı degıl, yan omuz gelıstırme hareketı ne pekı?.. Ogrenelımde once yan omuzalrı patlatalım sonra hatlarını bellı ederız?..

Omuzlar zaten yaglanmanın vucutta az oldugu yerlerdendır.. Bu yuzden kas buyur gelısırse, omuz bası bellı olmaya baslarsa tabıkı hatlarını daha ayrıntılı gorursun.. Sıde lateral nıspeten dusuk agırlıklarla ve nızamıyete cok onem verılerek yapılırsa yan omuz gelısımde en onemlı harekettır.. Pressler genel omuz odaklı olmasına karsın oncelıklı ve agırlıklı olarak on omuza vururlar.. Arka omuz ve yan omuz presslerden cok az etkılenır..

bu benim kendi gözlemimden ziyade sorduğum başka insanların da görüşü ... internet üzerinden yabancı bodycilere de soruyorum ve adamların hiçbiri lateral raises'den bahsetmiyor bile , isterseniz o yazıları da paylaşabilirim . press hareketleri omuzları en iyi sekilde gelistirir diyorlar .

ayrıca anlamadığım bir nokta da şu ; hacim için çok ağırlık az tekrar değilmiydi , peki lateral raisesde hafif ağırlık çok tekrarla nasıl hacim kazanılıyor ? ayrıca ben 3 kgdan daha fazla ağırlıkla lateral yaptığımda ağırlığın trapezlerime bindiğini hissediyorum ...

bu benim kendi gözlemimden ziyade sorduğum başka insanların da görüşü ... internet üzerinden yabancı bodycilere de soruyorum ve adamların hiçbiri lateral raises'den bahsetmiyor bile , isterseniz o yazıları da paylaşabilirim . press hareketleri omuzları en iyi sekilde gelistirir diyorlar .

ayrıca anlamadığım bir nokta da şu ; hacim için çok ağırlık az tekrar değilmiydi , peki lateral raisesde hafif ağırlık çok tekrarla nasıl hacim kazanılıyor ? ayrıca ben 3 kgdan daha fazla ağırlıkla lateral yaptığımda ağırlığın trapezlerime bindiğini hissediyorum ...

İşin detayı da burası zaten.Sen hareketi nizami yapamadığın için trapeze vuruyor.Hareketi oturarak kollar hafif kırık ve yavaş yavaş yapacaksın.O zaman nizami olması daha kolay olur.Sana tavsiyemde 30 derecede bir de hafif duraksamandır.O zaman omuz çok çok iyi çalışır.

Omuz çalışması farklıdır.
Omuz yavaş kasılan ve zor yorulan, daha düşük kuvvete sahip kas hücrelerinden oluşur. O nedenle yüksek ağırlık ve patlamalı çalışmalara karşı fazla kas gelişmesi göstermezler.O nedenle omuzları yüksek ağırlıkla ve az tekrarla çalışmıyoruz. Omuzların büyümek için ihtiyaç duyduğu şey uzun süreli ve kesintisiz bir gerilim.

İşin detayı da burası zaten.Sen hareketi nizami yapamadığın için trapeze vuruyor.Hareketi oturarak kollar hafif kırık ve yavaş yavaş yapacaksın.O zaman nizami olması daha kolay olur.Sana tavsiyemde 30 derecede bir de hafif duraksamandır.O zaman omuz çok çok iyi çalışır.

Omuz çalışması farklıdır.
Omuz yavaş kasılan ve zor yorulan, daha düşük kuvvete sahip kas hücrelerinden oluşur. O nedenle yüksek ağırlık ve patlamalı çalışmalara karşı fazla kas gelişmesi göstermezler.O nedenle omuzları yüksek ağırlıkla ve az tekrarla çalışmıyoruz. Omuzların büyümek için ihtiyaç duyduğu şey uzun süreli ve kesintisiz bir gerilim.

Ben anlatamıyorum belkı senden anlar.. :o

Yanı bır kısı mesaj yazdıgı baslıgı hıc mı okumaz, buradan anlıyoruz.. Kalınlastırıyorum ıbret ıcın..

Omuz çalışması farklıdır. Omuz yavaş kasılan ve zor yorulan, daha düşük kuvvete sahip kas hücrelerinden oluşur. O nedenle yüksek ağırlık ve patlamalı çalışmalara karşı fazla kas gelişmesi göstermezler.O nedenle omuzları yüksek ağırlıkla ve az tekrarla çalışmıyoruz. Omuzların büyümek için ihtiyaç duyduğu şey uzun süreli ve kesintisiz bir gerilim.

teşekkürler açıklama için ama hala anlamadım ben :( tamam kollar hafif kırık olacak ve yavaş yavaş ... peki ağırlığı nasıl ayarlayacağz , yani 3 kg çok mu yada az mı ? hafif kilodan kasıt ne ?

yavaş kasılan ve zor yorulan kas nasıl düşük kuvvete sahip oluyo ? tam tersi olması gerekmez mi :confused:

Ben anlatamıyorum belkı senden anlar.. :o

Yanı bır kısı mesaj yazdıgı baslıgı hıc mı okumaz, buradan anlıyoruz.. Kalınlastırıyorum ıbret ıcın..

düşündüğünden çok daha fazla okuyorum , emin olabilirsin , ama herkes başka bişi söylediği için kafam allak bullak oldu . hala doğru düzgün bir programım yok , hareketleri nizami yapmaya calısıyorum sadece , doğru çalışma şeklini ve doğru hareketleri bulmaya calısıyorum ...

Son düzenleme:
brk_izmir, sadece ilk yazdığım yazıyı doğru düzgün okusan, lateral raise'de hafif ağırlıkla nasıl kütle alınıyor diye sormazdın. demek ki düşündüğümüz gibi, okumuyorsun.

dün bu konuyu dikkatlice okudum ve bugun uygulamaya karar verdim her hareketi 6 sn yede yaptım. cok yavas ve hissederek yapınca cok etkili oluyor .. şuan feci şekilde sızlıyor :) ilk defa bu bölgeyi bu kadar net çalışabildim..

schawz hocamıza sonsuz teşekkürler :)

brk_izmir, sadece ilk yazdığım yazıyı doğru düzgün okusan, lateral raise'de hafif ağırlıkla nasıl kütle alınıyor diye sormazdın. demek ki düşündüğümüz gibi, okumuyorsun.

ya vallahi billahi okumuştum daha önceden , ama sürekli araştırdığım ve her defasında farklı farklı seyler duyduğum için ne yaptığımı şaşırır hale geldim .

peki bakalım , düşük ağırlık ve belli açılarda dura dura yapmayı deneyelim birde , 1 ay sonundaki değisimden farkedilir nasıl olsa ... tşkler ...

Arkadaşlar verim almak için gerilim olayı tüm kaslarda geçerli değil mi? Mesela burbell curl hareketini yanlış yapıyormuşum. Doğrusunu yeni öğrendim. Ben kollarımı serbest bırakıyormuşum ve gerilim kesiliyor ve kan o bölgeden gidiyormuş.

enseye press hareketini ayakta yapmak mı yoksa oturarak yapmak mı omzun genelini daha etkili olur? nedense bana iki durumda da farklı etkilermiş gibi gibi geliyor.

Örnek bir omuz antrenmanı verebilirmiyiz orta seviye ye
press hareketleri hacim amaçlı bir sporcu dada 12 tekrar mı olmalı ?
yana açışlar kaç tekrar sayısı olmalı ?
Ve kaç press hareketi ?

ben omuz için daima failure öneriyorum. ama 12 tekrar civarı da uygundur. hacim be definisyonda omuz antremanını değiştirmeye gerek yok. farkı diyet belirler..

Çok sağolun hocam. Kaç press yapmalım hangi hareketin hangi hareketle kombine edileceği konusunda ciddi bilgi eksiğim varda hocam.( orta seviyeli bir vg cinin uygulayacağı örnek bir kombine söylerseniz )

Teşekkürler..

Son düzenleme:
1- herhangi bir overhead press 4x12
2- lateral raise 3x12
3- geniş tutuş upright row 4x12
4- rear lateral raise 3x12

idealdir.

Back
Yukarı