İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar

ilk iki ay programımı eksiksiz uyguladım, şuan 3. ay programı yazmam gerekiyor, kendimce omuz programı için 4 hareket belirledim. Değerlendirmenize sunar, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
1 - Behind Neck Press 4*12
2 - Side Lateral Raise 4*12
3 - Arnold Pres 4*12
4 - Rear Fly 4*12

bence arnold press'i çıkar. ya da side lateral raise-arnold press ikilisini 3*12 yap ve rear fly'ı 2*16 yap.

Fena değil. Geniş tutuş Upright Row da eklenebilir.

ilk iki ay programımı eksiksiz uyguladım, şuan 3. ay programı yazmam gerekiyor, kendimce omuz programı için 4 hareket belirledim. Değerlendirmenize sunar, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
1 - Behind Neck Press 4*12
2 - Side Lateral Raise 4*12
3 - Arnold Pres 4*12
4 - Rear Fly 4*12

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Site Bb ciler için gerçekten derya deniz ve sizin gibi yeni başlayanları destekleyen insanlar olması gerçekten çok hoş. Ben evde kendi imkanlarımla çalışıyorum. Ağırlık sehpam ve ağırlık takımlarım var. haftada 3 gün çalışıyorum. Burdan aldığım bilgiler doğrultusunda kendi yazdığım programı uyguladım ve gözle görülür bir değişiim oldu. 2 ay boyunca sürdürdüm programımı. Tüm vucudu çalıştıran bir program. Şuan bölgesel çalışmaya yoğunlaşmak istiyorum . Dün ilk programımı yaptım. Göğüs, Ön kol ve Kanat çalıştım sadece ve daha çok set, daha ağır çalıştım. ortalama her bölge için 3 - 4 ayrı hareket uyguladım, Çarşamba günü Omuz , arka kol ve bacak çalışacağım, omuz programı için bu 4 harekete ek olarak mı upright row öneriyorsunuz. Yani programıma eklemelimiyim. nÖnerilerinizi bekliyorum. Ayrıca aklınıza gelen herhangi bir öneriniz olursa benim durumumda biri için öğrenmekten mutlu olurum. Tekrar teşekkürler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:40 ----------

Fena değil. Geniş tutuş Upright Row da eklenebilir.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Site Bb ciler için gerçekten derya deniz ve sizin gibi yeni başlayanları destekleyen insanlar olması gerçekten çok hoş. Ben evde kendi imkanlarımla çalışıyorum. Ağırlık sehpam ve ağırlık takımlarım var. haftada 3 gün çalışıyorum. Burdan aldığım bilgiler doğrultusunda kendi yazdığım programı uyguladım ve gözle görülür bir değişiim oldu. 2 ay boyunca sürdürdüm programımı. Tüm vucudu çalıştıran bir program. Şuan bölgesel çalışmaya yoğunlaşmak istiyorum . Dün ilk programımı yaptım. Göğüs, Ön kol ve Kanat çalıştım sadece ve daha çok set, daha ağır çalıştım. ortalama her bölge için 3 - 4 ayrı hareket uyguladım, Çarşamba günü Omuz , arka kol ve bacak çalışacağım, omuz programı için bu 4 harekete ek olarak mı upright row öneriyorsunuz. Yani programıma eklemelimiyim. nÖnerilerinizi bekliyorum. Ayrıca aklınıza gelen herhangi bir öneriniz olursa benim durumumda biri için öğrenmekten mutlu olurum. Tekrar teşekkürler

Aynı gün 2 bölge daha varsa, upright row eklemeye gerek yok. İleriki aylarda 3 günlük split programa geçince eklenebilir. Şu aşamada bu hareketler yeterli.

Branch Warren videosunda gördm push press i arnold press yerıne bunu yapmaya kara verdimpekı sunu merak ediyorum omuz proğramımda enseye press ve push presi aynı proğramda yapsam olurmu
birde profsyonellerin vg anteramanında hiç enseye prees yapana rastlamadım...........

Aynı gün 2 bölge daha varsa, upright row eklemeye gerek yok. İleriki aylarda 3 günlük split programa geçince eklenebilir. Şu aşamada bu hareketler yeterli.

Hocam, omuz Arnold press ilk hareket yaptım, ardından side lateral raise ve over lateral raise ile omuz programımı bitirdim, iki press aynı gün programıma ilk gün koymak istemedim ve gece uykumu da tam alamadığım için açıkçası girmek istemedim. Arnold press ve neck press aynı programda uygulanması riskli midir? Cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Dönüşümlü olarak yapabilirsin. Aynı gün 2 bölge daha çalıştığın için şu aşamada yeterli.

Hocam, omuz Arnold press ilk hareket yaptım, ardından side lateral raise ve over lateral raise ile omuz programımı bitirdim, iki press aynı gün programıma ilk gün koymak istemedim ve gece uykumu da tam alamadığım için açıkçası girmek istemedim. Arnold press ve neck press aynı programda uygulanması riskli midir? Cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Hareketleri dediğiniz şekilde yapıyorum ve çok yararını gördüm.Emeğinize sağlık thums:

Ben de bugün tam olarak bahsettiğiniz şekilde hareketleri yapmaya gayret ettim. Gerçekten omuzlarımda ciddi bir ağrı var. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Neck Press (enseye indirme) hareketini yaparken ağırlığı ne kadar az koyarsam koyayım 2. setin ortalarında aşırı derecede zorlandığımı hissediyorum. Sanki kolum omuzumdan çıkacakmış gibi oluyor desem yalan söylemiş olmam. Bunun yanında ciddi bir ağrı da oluyor. Bu normalde olması gereken birşey midir acaba? Bench in yanlış konumlandırılması söz konusu değil. Birçok kişi ile organize yaptığım için o konuda bir sıkıntı yok. Ama hareket beni inanılmaz zorluyor. Bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz ve enseye indirme hareketinin yerini tutabilecek bir hareket var mıdır acaba?

Omuz için yaptığım hareketler:
Omuz press makinesi : 10,8,6
Enseye indirme : 10,8,6 (ağırlık olarak barın kendi ağırlığı ve sürtünme haricinde en fazla 3,75+3,75=7,50 kg ağırlık takabiliyorum)
Dumbell yanlara içma(5kg ağırlıklar ile) 10x3 set
Dumbell öne açma(5kg ağırlıklar ile) 10x3 set
Halter ile çeneye çekme hareketi 10x3

Bir de merak ettiğim bir konuda çeneye çekme hareketinde barı mümkün olduğunca açık mı tutmamız gerekiyor yoksa mümkün olduğunca kapalı mı? İstediğim şey omuz başlarının büyümesi ve gelişimi. Trapez kasını yapmakta gözüm yok :)

Şimdiden herkese yardımları için teşekkür ediyorum...

Enseye press yerine öne presslemek ağrıyı azaltacaktır. Dumbell press de olabilir.

Hızlı cevap için çok teşekkürler. Dumbell press omuzlarda aynı ağrı ve gerilimi aynı verimlilikte sağlar mı acaba? Bir de öne press derken bar ile söyldiğinizi düşünüyorum. Öne preslemek omuzlara göğüs kaslarının da yardım etmesine neden olmaz mı? Bunu gerçekten bilmediğim için soruyorum. Eğer yine aynı verimliliği alabileceksem seve seve yaparım...

Dönüşümlü olarak yapabilirsin. Aynı gün 2 bölge daha çalıştığın için şu aşamada yeterli.

SCHWARZXXL, Dönüşler için teşekkürler, bu gün ikinci omuz programı giricem. İlk program sonrası omuzlarımda herhangi bir yanma ya da ertesi gün ağrı olmadı, Tabi ağırlık olarak ilk gün zorlamamak için hafif denebilecek ağırlıklarla çalıştım. Bu gün için ağırlıları artırmayı hedefliyorum. Bir de hafta sonu C.tesi Pazar antreman yapmıyorum, Programımı p.tesi , çarşamba ve cuma olarak yapıyorum, bu da bölgesel çalıştığım için geçen çarşamba yaptığım 2. programımı bu pazartesi yapmama neden oluyor, yani uzun bir ara vermiş gibi hissediyorum kendimi. Sizce program düzenini nasıl ayarlamalıyım. BU düen devam mı ediyim, yoksa değiştirmelimiyim. Flexor' un vermiş olduğu 2. ay programını harfiyen uyguluyorum, eklemek istediğiniz bir şey olursa tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ediyorum . BB' yi seviyorum. İyi ki varsınız;)

Çok fazla ön omuz, çok az yan omuz hareketi var. Arka omuz ise hiç yok.

Military Press
Front Raise
Upright Row
Lateral Raise
Bent over Fly

gibi bir program tavsiye ederim.

hocam bu üstteki programla başlayıp bi kaç aydan sonra,
Lateral Raise
Upright Row
Hang Clean&Push Press
Behind the Neck Press
Rear Delt Dumbell Raise

sizin programınızamı geçelim ? yoksa ilk sıralamadaki programınız omuzları genişletmek için yeterlimidir

İkisinden biriyle başlayabilirsin. Çok önemli değil.

hocam bu üstteki programla başlayıp bi kaç aydan sonra,
Lateral Raise
Upright Row
Hang Clean&Push Press
Behind the Neck Press
Rear Delt Dumbell Raise

sizin programınızamı geçelim ? yoksa ilk sıralamadaki programınız omuzları genişletmek için yeterlimidir

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:05 ----------

Verdiğin ara çok uzun değil, endişelenme.

SCHWARZXXL, Dönüşler için teşekkürler, bu gün ikinci omuz programı giricem. İlk program sonrası omuzlarımda herhangi bir yanma ya da ertesi gün ağrı olmadı, Tabi ağırlık olarak ilk gün zorlamamak için hafif denebilecek ağırlıklarla çalıştım. Bu gün için ağırlıları artırmayı hedefliyorum. Bir de hafta sonu C.tesi Pazar antreman yapmıyorum, Programımı p.tesi , çarşamba ve cuma olarak yapıyorum, bu da bölgesel çalıştığım için geçen çarşamba yaptığım 2. programımı bu pazartesi yapmama neden oluyor, yani uzun bir ara vermiş gibi hissediyorum kendimi. Sizce program düzenini nasıl ayarlamalıyım. BU düen devam mı ediyim, yoksa değiştirmelimiyim. Flexor' un vermiş olduğu 2. ay programını harfiyen uyguluyorum, eklemek istediğiniz bir şey olursa tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ediyorum . BB' yi seviyorum. İyi ki varsınız;)

Bu arada hemen üstatlarıma bir kez daha sorayım. Trapez kasını geliştirmek gibi bir amacım hiç yok. O yüzden omuz geliştirirken trapezlerin büyümesinden uzak durmaya çalışıyorum. 1. sayfada verilen omuz çalışmalarının herhangi bir tanesi trapezi büyütme etkisine sahip mi? Eğer öyle ise trapeze etki etmeyecek şekilde omuz(arka-yan-ön) geliştirme programı yazabilir misiniz acaba?

Bu hareket hipertrofi odaklı bir egzersiz değil zaten. Ama yine de antrenmanımda patlayıcı bir egzersiz olsun diyenler, yapabiliyorlarsa sadece Push Press ya da Push Jerk yapabilirler. Bunları Dumbell ile yapmak daha kolaydır.

hocam şu Hang Clean&Push Press hareketini yapamıyorum. onun yerine başka bi hareket verirmisiniz lütfen

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:35 ----------

Trapezi nasıl dışlayacağınız ile ilgili püf noktaları başlık içinde defalarca yazdım.

Bu arada hemen üstatlarıma bir kez daha sorayım. Trapez kasını geliştirmek gibi bir amacım hiç yok. O yüzden omuz geliştirirken trapezlerin büyümesinden uzak durmaya çalışıyorum. 1. sayfada verilen omuz çalışmalarının herhangi bir tanesi trapezi büyütme etkisine sahip mi? Eğer öyle ise trapeze etki etmeyecek şekilde omuz(arka-yan-ön) geliştirme programı yazabilir misiniz acaba?

Enseye press yerine öne presslemek ağrıyı azaltacaktır. Dumbell press de olabilir.

hocam benim yaklaşık 4 senelik bir ağırlık çalışması geçmişim var.
Ama bir yerlerde yanlış yapıyorumki ; çalışmalarımın son 2 senesinde (2009 ve 2010 dur.2011 senesinde askerlik ve okul yüzünden çalışamadım) hep aynı kilolarla son setlere girebildim.
Son iki aydır tekrar antremanlara başladım ve neredeyse % 90 gene aynı kiloları elime alabiliyorum.Fakat biraz zorlayınca (tıpkı geçmiş senelerdeki gibi) eklem yerlerimde ağrı oluşuyor. Özellikle bench press yaparken omuzlarım zorlamama izin vermiyor.hocam tekniklerimin doğru olduğuna eminim.hiç supplement kullanmadım.gayet iyi ve dengeli yiyorum ve haftada 4 kez salona gidiyorum

Kısacası ağırlıklarımı arttıramıyorum ve hacim alamıyorum.

boy 175 cm, kilo 75, yağ oranım tahmini % 15
belki fikir verir flat bench press 4 x 8,8,6,4 (toplam max 70 kg)

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Back
Yukarı