İnternational Air Mail hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALPOGAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yeni yapılacak ve haftalardır geldi geliyor denilen düzenlemenin, gümrük kanununda bir izdüşümü olmalıydı.. ki bu daha önceden hazırlandı.

.. de 45. maddenin açılımını nereden bulabilirz ???

Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye “bir gerçek kişiye” posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.

“(2) Muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.”(2011/1546 Sayılı Karar ile Eklenmiştir.)

---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:01 ----------

"gerçek kişi" vurgusuyla sanırım bu tip getirilerin gümrükten geçişi veya teslimi esnasında kimlik bilgileri alınacak ve kaydedilecektir. Böylece yapılacak düzenlemede belirlenecek kriterlere göre getirilecek ürün çeşitliliği ve/veya değeri bazında kişilerin alabileceği siparişe sınır konacaktır.
Tamamen bir yasaklamanın, uluslararası hukuk açısından imkansız olacağını düşünmekteyim. Tabi katakulliler çevrilerek çeşitli kılıflar hazırlanmazsa..!

23martta verdıgım iherb sıparısı ayın 6 sında elıme ulastı ebnde hemn yenı bır sıperıs verdım iherbden :)

sanırım forumda en cok airmaille sıperıs verıp hıc takılmadan elıne ulasan uye benm ya gercekten cok sanslıyım yada kurallara gercekten uydugun ıcjn takılmıyor :)

23martta verdıgım iherb sıparısı ayın 6 sında elıme ulastı ebnde hemn yenı bır sıperıs verdım iherbden :)

sanırım forumda en cok airmaille sıperıs verıp hıc takılmadan elıne ulasan uye benm ya gercekten cok sanslıyım yada kurallara gercekten uydugun ıcjn takılmıyor :)

Bence şanşını var son takılan sipairşim 140$ dı ve ağırlık olarakda küçüktü

airmaille 140 dolarlık bir şey göndermek söz konusu değil iherbden. max 50 dolar veriyor arkadaş.

4458 sayılı Gümrük Kanununun bazı maddelerinde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme-2

15 Nisan 2011
08 Nisan 2011 tarihli, 27899 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2011/1546 karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararında, 45. maddede yer alan "bir kişiye" ibaresi "bir gerçek kişiye" olarak değiştirilerek sınırlandırılmıştır.
Bu durumda, Gümrük Müsteşarlığının Hızlı Kargo firmalarına vermiş olduğu yetki gerçek kişilerle sınırlandırılmaktadır.
Sadece şahıs adına gelen gönderiler ile firmalar adına numune olarak gelen, evraklarında “sample” ibaresi belirtilmiş ve içerikleri söz konusu madde kapsamına uygun olan gönderiler firmamız tarafından beyan edilebilecek olup, bunun dışında kalan gönderiler için bir gümrük müşaviri veya firmanız tarafından beyanda bulunulması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.
Bu zorunluluk, firmanız adına gelen 150 Euro değerin altında bedelsiz olan gönderilerinizin dahi gümrüğe girmesini gerektirmektedir. Gönderilerinizin, tarafımızdan beyan edilebilmesi ve dağıtımının yapılabilmesi için numune içerikli gönderilerinizin konşimento ve faturasında “sample” ibaresi ile yollanmış olması önemlidir.
Konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

DHL Express

DHL Müşteri Hizmetleri 444 00 40

Anlamadım anlayan varmı? Sadece numuneler mi geçecek yoksa bu sadece şirketler içinmi geçerli.Bizim için ne olacak?

Air mail ile gelen ürünlerin takibi olmaz denmiş ama oluyor ptt'nin yurt dışı paket bölümüne girin http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd.php barcode numarasını yazın hangi şehir nerde olduğuna kadar gösteriyor geçenlerde bende ürün getirttim burdan takip ediliyor

ben de grdım dedıgınız gıbı am yurdısı kargıolarında sdece teslım edıldı dıye bır bılgı cıkıyor takıp mumkun degıl galıba

bu barcod numarası nasıl bir numara? yani bize iherbdern pek numara fln vermiyorlar da....

numara var iherbde sıperıs lıstesıen bakrsan mavı bır nuamra oldugunu goruceksın

Back
Yukarı