İdman Sonrası Ne Yenmeli?

antrenmandan sonra illa yemek yemek istiyorsanız yoğurt ve yanına semiz otu brokoli yada marul yiyiniz hem sizi tok tutucaktır aksam sporu ise yoğurt uykunuzuda getircektir uyuyamıyorum protein tozundan sonra diyen arkadaşlarada öneririm pat uyursunuz :)

Hemen 15 dk sonra eve varıyorum bi tabak pilav tavuk göğsü yiyorum kilo almama yardımcı olur mu ?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİLGİLERİN GENELİ YANLIŞ!! ÜZGÜNÜM MAKSADIM ÇOK BİLMİŞLİK YAPMAK DEĞİL AMA NE YAPAYIM DAYANAMADIM ARKADAŞLAR.. BU BİLGİLERİN GENELİ KİŞİSEL HERKESE UYMAYACAK YANLIŞ BİLGİLER.. ÇOK AMATÖRCE..
Peki genel olarak napıoruz? Ben toz falan kullanmıyorum dıyetısyen bı arkadasım 45 dak once bı meyve ye bıttıkten sonra 30-60 dak içinde protein agırlıklı beslen demişti . Sizce dogru mu ?

Antrenman bitiminden sonra 30 dakika içinde 2 kaşık protein tozu, hafif karbonhidratlı bir içecekle içerim. Karışım yaklaşık olarak 60 gr. protein ve 35 gr. karbonhidrat içerir. Diğer 30 gr. karbonhidratla beraber biraz pirinç keki yerim. Antrenmandan hemen sonra 60 gr. protein ve 65 gr. karbonhidrat alarak, toplam 500 kalorilik bir enerji depolarım.

Protein tozları beni gerçekten doyurmuyor, yani bir yemek gibi değiller. Bu yüzden idmandan sonra yiyecek istiyorum, 15 dakika içinde gerçekten acıkıyorum. Antrenmandan sonra metabolizmam hızlanıyor, bu yüzden vücudumun sinyallerini dinliyorum ve beni uyardığı zaman onu besliyorum.

Çalışmadan sonra 1 saat içinde gerçekten bir yemek yiyorum. Buda genelde 10 ons'luk (20 gr.) yuvarlak bir biftek oluyor. Bundan sonra 2 saat içinde bir yemek daha yiyebiliyorum. Ben sadece vücudumu dinliyorum, ne zaman beni uyarırsa, onu besliyorum.

Jay Cutler, NPC Ağırsiklet Şampiyonu

tesadüf oldu. bende aynı şeyi yapıyordum idman sonrası :)[/quo
250 gram lor ye 40 protein 4 gram yağ çok iyi bence

Kardeşim yedin lorun markası ne bide bende şöle düşünüyorum antrenmandan 2 saat önce normal bir öğn antrenman saat 14 :30 da bitince saat 3 :20 civarı gibi muz ve whey protein saat 5 gibi yine normal bir öğün karbonhidratlı proteinli yemekhane öğünü daha sonrada saat 8 de yulaf ezmesi bir kase saat 10 gibide lor veya meyve falan kilo almaya çaılıyorum o yüzden böyle düşündüm nasıl sizce

Antrenman sonrasında ne yarım ölçek ne bir ölçek ikisinin arasında bi değerde MP reconu bir ölçek Whey ile karıştırıp içiyorum.Yanında orta boy bir muz yiyorum.Antrenmandan 1-1.5 saat sonraysa 50-60 gr pilav ve 180x2 light tonbalığı veya 200 gr tavuk yiyorum

Evet.Hesabı 1 bardak pirincin 160-180 gr olduğu üzerine yapıyorum.Antrenman öncesi hariç öğünlerimin çoğunluğunda 50-60 gr karbo tüketiyorum,antrenman öncesinde ise 100 grama yakın tüketiyorum düzgün bir antrenman geçirebilmek için

Hiç bilmiyorum ki.Sana zaten pişinceki ağırlığı lazım değil yani kalori hesabını bildiğim kadarıyla ona göre yapamazsın su falan var içinde sonuçta.

antremandan sonra kakaolu süt tüketiyorum 2 kutu nesquik

Bir kutu (180 ml.) 'Nesquik Kakaolu Süt'ün içeriğinde;
Enerji: 132 kcal.
Yağ: 3.1 gr.
Karbonhidrat: 19.8 gr.
Protein : 6.1 gr.
Kalsiyum: 198 mg. bulunur.

sizce nasıl ?

Arkadaşlar 3-5 sayfa geriye gittim belki vardır diye sorumun cevabı ama bulamadım sorayım sorumu.

Şimdi antreman sonrası hemen alınması gereken protein konusunda sıkıntı yaşıyordum,Whey protein aldım sporun hemen sonrasında direk 1 servis onu içicem bundan bir 40-45 dk sonra yarım tavuk + kuru fasülye pilav (spordan sonra esnaf lokantasında takılıyoruz) doğru olur mu ? Şu açıdan soruyorum bunu kilomdan memnunum yani 2-3 kg verebilirim yinede ama bu beslenme şeklini oturtsam aşağı yukarı doğru yapmış olur muyum ? yoksa değiştirmem gerekir mi ?

bende aynısını yapıyorum spordan sonra hemen 1 ölçek whey içiyorum yanında muz yiyorum 1 saat sonra tavuk veya yumurta ile pilav felan yiyorum yanında bitkisel yağ oluyor zeytin avakado veya yerfıstığı bu tarz genelde haftada birgün is kaçamak yapıyorum walla

Back
Yukarı