İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Herkese merhaba.. benim bu foruma ilk mesajım olacak, forumdan faydalanacağıma inanıyorum.. ben yaklaşık 1 ay önce fitness yapmaya başladım.. bi otelin spor salonuna havuz kullanımı için yıllık üyelik yaptım.. sonra fitness salonuna bi gireyim dedim 1 aydır salondan çıkmıyorum havuzu daha nadir kullanıyorum.. beslenme ile ilgili ciddi yardıma ihtiyacım var sabah 6 da işe gidiyorum.. bi fabrikada ofiste çalışıyorum akşam 8 gibi salona giriyor 20-30 dk yürüyüş bisiklet yapıp sonra programıma geçiyorum toplamda 1,5 saat kadar salonda kalıyorum genellikle haftanın 4-5 günü bu şekilde.. günlük en pratik şekilde beslenmek için neler yapmalıyım sizce.. sabah işyerine gelince müsli yiyorum kahvaltı niyetine.. öğlen malum tabldot.. akşam 9,3 10 gibi eve geliyorum bi ölçek whey protein alıp günü kapatıyorum.. imkanlarım biraz sıkıntılı zaman ve yer olarak.. bu arada boy 175 kilo 65 yaş 30..

abim yaşça küçüğüm senden akıl vermek haddim değil başlıyorum,antreman sonranı sadece wheyle kapatman büyük yanlış. wheyi aldıktan 1 saat sonra geç saatlere getirmemek kaydıyla tavuk ve balık ekle derim. karbonhıdratı aksam fazla alma,aksamın erken saatlerınde bulgur pılavı yenebilir. ayrıca ogleleri ve sabahları da az yemek yemen bence gereksız. önemli olan aslında az yemek çok yemek değil ne yediğimiz. yüksek protein az karbonhidrat ve az yağ olsun ne olursa olsun. tabi bu benım fıkrım. standartlara baglı kalmamak lazım. ve bu sıstemın zararını hıc gormedım.

abim yaşça küçüğüm senden akıl vermek haddim değil başlıyorum,antreman sonranı sadece wheyle kapatman büyük yanlış. wheyi aldıktan 1 saat sonra geç saatlere getirmemek kaydıyla tavuk ve balık ekle derim. karbonhıdratı aksam fazla alma,aksamın erken saatlerınde bulgur pılavı yenebilir. ayrıca ogleleri ve sabahları da az yemek yemen bence gereksız. önemli olan aslında az yemek çok yemek değil ne yediğimiz. yüksek protein az karbonhidrat ve az yağ olsun ne olursa olsun. tabi bu benım fıkrım. standartlara baglı kalmamak lazım. ve bu sıstemın zararını hıc gormedım.

Cevabın için teşekkürler kardeş.. akşam spordan gelip whey aldıktan sonra tavuk ton balığı vs yiyebilirim..

Antreman sonrası cekirdekli siyah kuru üzüm ve whey. Kısacik bi aradan sonra 200gram haşlanmış tavuk gogsu, 3yumurta sarısı, lor peynirle 2dilim çavdar ekmeği mesela.
Siyah çekirdekli uzumle karbonun dibine vurmuş oluyorsun, 100gramin 79u karbo 3gram protein, %0 yağ 84mg kalsiyum ve 46mg magnezyum daha ne olsun tamamen dogal.

buyumekmi istiyorsun benim tavsiyem proteine fazla yuklenme buyten karbonhidrat protein degil bosuna okadar masraf yapmaya degmez ne zaman diyete baslarsin ozaman proteine yuklenirsin sabah idman oncesi idmandan yarimsaat sonra ve yatarken ilk basllangic budur 30 gr lik protein yeterlidir her ogun icin gunluk ilerledikce protein de yukselir olcusu abartmayin yarismaci degilseniz !!

Selam, 1.5 aydir evde yaptığım spora bugün salona geçerek devam ettim ve ilk idmanimi tamamladim.
Hoca gayet hafif bir şekilde ilerletti ve herhangi bir beslenme programı vermedi zayıflamak mı yoksa kilo almak mı istediğimi sordu 1.87 yim- 80 kiloyum genişlemek ve çok olmucak bir şekilde kalın bir yapı istiyorum bunun için sanırım kilo almam lazim?
Antremandan 2-3 saat önce haşlanmış tavuk veya yumurta beyazı yiyorum antremandan sonra eve geliş saatlerim değişiiyor fakat yine de 4-5 yumurta beyazı biraz meyve ( çilek - elma vs. ) birde muzlu süt içip günü tamamlıyorum. Kahvaltıda da yumurta beyazı-lor-domates e özen gösteriyorum.
Eksik yaptığım birşey varsa lütfen bilgilendirir misiniz veya hatalı, teşekkürler.. iyi forumlar

Selam, 1.5 aydir evde yaptığım spora bugün salona geçerek devam ettim ve ilk idmanimi tamamladim.
Hoca gayet hafif bir şekilde ilerletti ve herhangi bir beslenme programı vermedi zayıflamak mı yoksa kilo almak mı istediğimi sordu 1.87 yim- 80 kiloyum genişlemek ve çok olmucak bir şekilde kalın bir yapı istiyorum bunun için sanırım kilo almam lazim?
Antremandan 2-3 saat önce haşlanmış tavuk veya yumurta beyazı yiyorum antremandan sonra eve geliş saatlerim değişiiyor fakat yine de 4-5 yumurta beyazı biraz meyve ( çilek - elma vs. ) birde muzlu süt içip günü tamamlıyorum. Kahvaltıda da yumurta beyazı-lor-domates e özen gösteriyorum.
Eksik yaptığım birşey varsa lütfen bilgilendirir misiniz veya hatalı, teşekkürler.. iyi forumlar
bana sorarsan oncesinde ve sonrasinda 30 gr lik protein al ve tabiki karbonhidrat hizli karbon hidrat muz veya ekmek meyve suyu sonrasinda normal yemek ve mumkun olursa gene 30 gr protein !! sut ile beraber yatmaya yakin !! ve ilerledikce olayi cozucan ))

Her metabolizma farklıdır ama genelde antrenmandan,

3 saat önce esmer pirinç veya 2,5 saat önce normal pirinç ya da 2 saat önce makarna yenmeli, hepsinin sindirim hızı farklı. Ayrıca,

2 saat önce tavuk veya yağsız lor ya da 1 saat önce yumurta beyazı yenmeli. Ben bu şekilde uyguluyorum uzun zamandır, hiç sıkıntı yaşamadım.

Tabi bu orta metabolizma hızı için geçerlidir. Metabolizmanız hızlıysa yarımşar saat sonra alınabilir bu gıdalar.

Ek bir bilgi daha vereyim. Antrenmana yarım saat kala aşırı şekerli gıda almamaya özen gösterin. Şeker seviyeniz aniden değişirse durduk yere sporda şekeriniz aniden düşer, acıkırsınız.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

bana sorarsan oncesinde ve sonrasinda 30 gr lik protein al ve tabiki karbonhidrat hizli karbon hidrat muz veya ekmek meyve suyu sonrasinda normal yemek ve mumkun olursa gene 30 gr protein !! sut ile beraber yatmaya yakin !! ve ilerledikce olayi cozucan ))
Hocam ikinizede çok teşekkür ederim. Gerçekten yeniyim ve forumda heryerde tonla bilgi var açıkcası birazda kafam karıştı bu yüzden :D
Peki 1.87 - 80 sizce iyi midir normal olarak protein almaya karbonhidrat vs. almaya devam mı edeyim yoksa özel birşey yapmalı mı ? Tabiki yağ az da olsa var bel ve basen bölgesinde erir diye düşünüyorum ama

Hocam ikinizede çok teşekkür ederim. Gerçekten yeniyim ve forumda heryerde tonla bilgi var açıkcası birazda kafam karıştı bu yüzden :D
Peki 1.87 - 80 sizce iyi midir normal olarak protein almaya karbonhidrat vs. almaya devam mı edeyim yoksa özel birşey yapmalı mı ? Tabiki yağ az da olsa var bel ve basen bölgesinde erir diye düşünüyorum ama
boyun ve kilon aslinda bu senin istedigin vucut sekline gore degisir hacimli olmak fit olmak gibi onun icin once ne isteigine karar ver sonrasina vucudun cvp vericek kilo nun iyi olup olmadigina ve karbonhidrat + proteine dvam ))

Muzun yarisin antreman sirasinda yarisini sonra tuketebilirsin alternatif olarak , spordan once muzin sindirimi zor olur spor anında fazla mesgul etmemek gerek sindirim sistemini diye dusunmekteyim[DOUBLEPOST=1401397310][/DOUBLEPOST]Ayrica bu üzüm suyu neden bu kadar cok geciyor , neden baska bi meyve suyu degil örneğin yuzde yuz elma suyu olmaz mi

uzum suyu yiksek seker icerir bunun icin antremanda enerji olur onun icin uzum iyiir muza gelince antreman zamani veya yakin birzaman kala bence yenmesi iyi degildir idman yaparken kani baska seylerler ugrasmasini engellemek lazim sindirim gibi onun icin idmana bos mide ile girilmesi iyidir ve rahah sizlikta verebilir onun icin meyve suyu kana hizli karistigi icin tercih edilir !!

selamlar arkadaşlar yeni üye oldum ilk mesajımı atmak istedim bu bölüme mutlaka yorum bekliyorum yolum yolmu :) (boy 1:80 kilo:120 (128 den düştüm 3 haftada hala az da olsa kiloda düşüş var) %35 yag oramın var haftada 4 gün sert antreman yapıyorum kardiyo yapmiyorum, alkol sigara kullanmıyorum kola -şeker -tuz -fastfood kesinlikle almiyorum, evliyim düzenli bir hayatım var, yaklasık 2 sene yaptıktan sonra 5 sene saglık problemleri (şeker hastasıyım düzenli ünsilin vuruyorum gunde tek doz)ve iş yüzünden ara verdim ve 4 aydır tekrar başladım...cok emek harcıyorum acemiyim hala bu işte tecrübeli arkadaşlardan yorum almak isterim teşşekkürler...
GYM GÜNÜMDEN BİR ÖRNEK----------------------------------------------------------------------------------------------
08:00: 3 yumurta beyazı -50 gr lor-1 tane salamlı tam buğday tost-süt
09:00: 1 Lt. yeşilçay-1 yeşil elma
10:00: yulaf müsli karışık yaklasık 40 gr kadar -250 ml sütle içerim-4,5 tane badem-1 bcaa-omega 3-tribulus terrestris-GH
13:00:antreman öncesi ) 1,5 ölçek whey protein tozu-creatine-2 bcaa-200 gr tavuk haşlama veya ton baliği-3 yumurta beyazı- 30 gr kadar lor-yogurt-haşlanmiş havuçlu kabak brokoli kuşkonmaz vs mevsime göre artık.
15:00:antreman sonrası) 1,5 ölçek whey protein tozu-2 bcaa-200 gr tavuk haşlama veya ton baliği-3 yumurta beyazı- 30 gr kadar lor-yogurt-1 tane buyuk patates-1 dilim tambugday ekmekli fıstık ezmesi
18:00:bulgur veya kepekli pilav makarna -cok az yaglı sebze yemeği-haşlanmiş tavuk 200 gr veya ton baliği veya kırmizi et 200-300 gr -yogurt
23:00: yatmadan önce 1 ölçek whey ve glütaminli süt-tribulus terrestris-GH-multivitamin

Son düzenleme:
uzum suyu yiksek seker icerir bunun icin antremanda enerji olur onun icin uzum iyiir muza gelince antreman zamani veya yakin birzaman kala bence yenmesi iyi degildir idman yaparken kani baska seylerler ugrasmasini engellemek lazim sindirim gibi onun icin idmana bos mide ile girilmesi iyidir ve rahah sizlikta verebilir onun icin meyve suyu kana hizli karistigi icin tercih edilir !!
Antreman öncesi mi tüketmek gerekir üzüm suyunu

Antremandan hemen sonra üzüm suyu (100% olanlardan) peşine ilerlemişsek whey protein . 30 dk sonrada yemek yenebilir
peki yeni başlayıp da kilo almak isteyenlere ne önerirsiniz? Bu süreç yaklaşık bir yıl olacağı için yine sağlam beslenmeliyiz whey yerine ne tüketmeliyiz ?

arkadaşlar hep suplement üzerine yorum yapmışsınız başlangıç seviyesinde olanlar ilk 1 yıllık sureci boşuna mı geçmiş olacak ? Antrenmandan sonra 1 saat yemek yenmemeli deniliyor peki proteini nasıl karşılycz uzum suyu toparlanmak için yeterlimi?

arkadaşlar hep suplement üzerine yorum yapmışsınız başlangıç seviyesinde olanlar ilk 1 yıllık sureci boşuna mı geçmiş olacak ? Antrenmandan sonra 1 saat yemek yenmemeli deniliyor peki proteini nasıl karşılycz uzum suyu toparlanmak için yeterlimi?

1 saat degil,30dk sonra yemen yeterli olacaktir.antremandan sonra aldigin seker yıkımı durduracaktir. Vucut yemekten sonra 3 saat boyunca protein salgilamaya devam eder. Antremandan sonra kaslarin proteinsiz kalmaz.yeni baslayan biri oldugun icin cok etkilenmezsin. İleri seviyede bir sporcu olsaydin,kas kütlenin miktarına oranla daha cok etkilenebilirdin ve bu sebeple protein tozu kullanman gerekebilirdi. İcin rahat olsun.spordan sonra al sekerini,30dk sonrada proteinli bir yemek ye,keyfine bak ;)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Back
Yukarı