İdman Sonrası Ne Yenmeli?

bence antrenmandan sonra değerli karbonhidrat almak lazım antrenman bıter bıtmez wheyı ıcerım o an kı proteını karsılasın dıye tabı karın ı doyurmaz ardından eve vardıgımda makarna-tavuk yada bulgur ve tavugumu yerim hem karbonhıdratı mı hemde hayvansal proteını mı almıs oluyorum antrenmandan oncede makarna mutlaka yerim 1 1.5 saat önce çünkü makarna pilav bunların sindirimi uzun oldugu ıcın işime daha cok yarıyor

????

Jay cutlerin aynisini yapiyorsan yanlis yapiyorsun. Neden dersen hemen anlatayim. Simdi Jay cutler 130kg lik off sezonluk adamcik. Bu adamin bir porsiyon protein ihtiyaci 50-60gram. genelde 50gram ok dir cünkü mesela günther 50gram aldigini söylüyor ve fazla aldiginda degisen hic bir sey olmadigini Muscle fitness de yazmis. Fazla alinca vücut onu atuiyormus kullanmiyormus.

Antremandan 1-2 saat önce söyle güzel bir bol proteinli ve bol bol k.hidratli yiyecek alirsin.
Antremandan 15 dakika önce Aminoasit tabletleri alirsin eger yoksa sorun degil .
Antremandan hemen sonra protein tozu alirsin(toplam 35gram protein olsun) Ha bu arada Whey Protein ISolat yada Protein MIX olsun söyle biyolojik degeri 105 ile 127 lerde gezen bir deger.
Antremandan 1 saat sonrada proteinli ve k.hidratlai bir yemek yersin ve o günü mükemmel bir sekilde tamamlarsin.

(Sakin yemekleri 15-25 dakika kala yeme . En önemlisi antremandan sonra yemektir. Ona daha cok önem ver ve saglam proteinleri antremandan sonra mutlaka al.)

peki proteil tozu alma şansımız koksa ne yapalımm????

Arkadaslar gunluk beslenmemi ortalama ozetlemek istiyorum ve yorumlarinizi bekliyorum.(4 aydir bb yapiyorum. boy&kg 168cm , 72)
1L sut + 5 yumurta
250 gr tavuk+250 gr pilav + yogurt
ton baligi
muz , badem , ceviz ,findik

yukaridaki yiyecekleri temel olarak aliyorum . Bazi degisiklikler disinda beslenmem bu sekilde sizce yeterli mi ?
not: herhangi bir supplement kullanmiyorum , kullanmali miyim ?

Merhaba arkadaşlar,
Forumda yeniyim, 3 senede 152 kg dan 99 kg a kadar düşmeyi başardım, boyum 1.78 cm yaşım 35. 4-5 gündür ağırlık çalışıyorum, beslenme şeklim sabah : 3 yumurta akı ve lor peyniri Öğlen : karbonhidrat ağırlıklı, ( bulgur pilavı, haşlama patates v.s ) akşamda et balık yada tavuk yiyorum iş dolayısı ile antremana 21.00 gibi başlıyorum, antremandan önce 2 adet tribulus ve 2 adet Bcaa alıyorum ve L-carnitin antreman sonrasıda sadece portakal suyu içiyorum 24.00 gibi uyuyorum, doğrumu yanlışmı yapıyorum ek tavsiyeleriniz varsa minnettar kalırım şimdiden teşekkürler.

Aslında 1,5 saat beklemek zorunda değilim ama işte beklemem gerek diye biliyordum.. o yüzden bekliyorum.

Bir de lor yağlı olmasına rağmen yutamıyorum artık. Zorlasam da gitmiyor. Kendimi kahvaltıda bile ton balığına vuruyorum :/

Bu kadar ton balığı yemek bildiğim kadarıyla zararlı, aşırı demir oluyormuş vücutda. Ayda 6 max diyorlar, bir araştır derim.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Amino asit + creatine alıp 1 tane küçüklerinden eti maximus yiyorum.Eve gelmem ve yemek hazırlamam 1 saati buluyor.Gelince 300 gr tavuk göğsü ve 2 yumurta beyazı yiyorum.

Kimse amacını belirtmeden foruma yazı yazıyor, öncelıkle kilo vermek isteyen bir kişi antreman sonrasında sadece protein alarak beslense yeterli olacaktır. Fakat ama. bulk dönemiyse ve defi. dönemıne daha vakıt varsa antremandan sonra karb. desteklı beslenme yapılabılır. Amaçlar dogultusunda hareket edılmelı. Ve şöylede bir şey varki her beslenme herkezde aynı etkiyi göstermez bu unutulmamalı. Kimisi ant. sonrasında alacagı 200 cal. ile bile kilo alabilir dikkat edilmeli.

Ben antrenmandan hemne sonra 2 tane muz yarım litre süt ve bol ceviz veya fındık yiyorum, gayet iyi geliyor. Tabi o arada whey'im varsa elimde onu da süte karıştırıyorum.

Antrenmandan 1 saat önce whey protein ya da meyve. Elma, muz vb.
Antrenmandan sonra kana hızlı karışan şeker.

Diyet yapsanız da antrenmandan önce ve sonra böyle beslenmek şart diye biliyorum.

Ben şuan 80 kiloyum antrenmandan sonra amacım kilo almak olduğu için hala o yüzden karbonhidratımıda alıyorum antrenman sonrası banko protein tozu içiyorum 1.5 ölçek 3 tanede gh max universal sonra yarım saat sonra yada bir protein tozunu vucud sindirsin diye biraz bekliyorum sonra miktar olarak 300 gram tavuk tost makinasında yapın çok lezzetli oluyor yanındada bir tabak prinç lapası.Kim antrenmandan sonra toz içsende olur başka birşey yapma desede bence Allah'ın verdiği nimetlerin yerini tutmaz takviye gıdalar o yüzden mutlaka protein alımını etten karşılarım sadece tozla kalmam idman sonrası

merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 3 ay kadar önce başladım vg'ye başlangıçta 173 boy 58 kiloydum ve şuan 63 kiloyum. Birinci aydan sonra 2-3 hafta protein tozu kullandım ancak özellikle böbreklere verdiği zararı öğrenince bıraktım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Amacım düzgün bir vücut ve 75 kg ulaşmak, çalışan biriyim ve bazen günde 2 öğün yemek zorunda kalıyorum ama yemem çok iyi şükür şimdi sizlere de danışmak istiyorum yaptığım programı bu arada haftada 4 gün 1/1 buçuk saat salonda antrenman yapıyorum.
antrenmandan 3 saat önce kahvaltı:
3 yumurta
100 gr lor peyniri
zeytin,reçel,fındık ezmesi vs
yarım ekmek

antrenmandan 2 saat önce
1 adet muz
1 adet elma

antrenmandan sonra 1 saat içinde
250 gr tavuk eti veya 160 gr ton balığı
1 porsiyon pirinç pilavı veya soslu makarna
2 orta boy patates
yarım ekmek
gece yatmadan 250 ml tam yağlı süt
bu programla protein tozu,destek vs kullanmadan sizce sonuç alır mıyım?

sabah kalktığımda az zeytin yağında 1 tam yumurta 2 yumurta beyazı + 2 yemek kaşığı lor peyniri + 1 bardak %100 elma suyu(şekersiz) + 1 kaşık bal + 2 dilim kepek ekmeği

saat 10;30 da 200 ml az yağlı süt + 1 adet muz

öğlen yemeği şirkette ne çıkarsa ekmeksiz olarak yiyorum

saat 16;30 da 1 adet yeşil elma

saat 19 da 4 tablet amino acit + protein tozu

19;45 te evden çıkıp spora giderken 45 gram fındık içi

ortalama 21;30 gibi sporum bitiyor hemen spor sonunda 4 tablet amino acit + protein tozu
+ 1 adet yeşil elma

spordan ortalama 35 ila 45 dk sonrada 1 tabak pilav yada makarna + 3 ince dilim yağsız tavuk göğsü

yatmadan öncede 1 bardak ballı süt ve kapanış (=

evet arkadaşlar günlük beslenme programım bu şekilde

Beslenme aliskankiklarimiz cok benzemekte bende isten 7de donmus oluyorum ancak yemek yedikten sonra 9 gbi spora basliyorum. Haliyle spor sonrasi karbo alamiyorum gec saat oldugu icin. (Hedefim kas kutlesini arttirmak ancak yag oranimda yuksek yuzde 20 civarinda). Benim merak ettigim nokta ogle yemeginden sonra sadece bir elma ve findikla sporda yeterli enerjiyi bulabiliyor musunuz ? Bilgili arkadaslar bu saat duzeni icin oneride bulunurlarsa memnun olurum.

11:00PM gibi kalkıyorum, kahvaltı olarak sabit bir kahvaltım yok bazen yarım köy ekmeği yani bazlama arasına sucuk,kaşar,ketçap,yumurta ve yanında karışık meyve suyu.
Bazen 3 yumurta beyazı birde tam yumurta biraz soğan,biber,domates,kaşar,sucukla menemen tarzı bir şey yapıp yiyorum yanında yine meyve suyu.
Eğer zamanım az olursa bir kase yulaf ezmesi içerisine biraz bal karıştırıyorum onu yiyorum.
1-2 Saat sindirilmesini bekledikten sonra spor zamanım geliyor
Spora gitmeden 20Dk önce;
2 Muz 3-5 tane içine ceviz sıkıştırılmış kuru incir yiyorum bazen araya haribo ayıcık şekeri'de ekliyorum.

Antrenmanım bittiğinde duşumu alıyorum kıyafetlerimi değiştirip saçlarımı kurutuyorum 30 dakika geçmiş oluyor daha sonra eve suyla karıştırılmış Protein tozumu içerek gidiyorum.

Eve vardığımda canım şekerli bir şeyler istiyor karışık meyve suyu içiyorum ilk olarak bulabilirsem 2 Capri-Sun içiyorum tadı harika.
Daha sonra akşam yemeğim olan 1 yemek tabağına yoğurtlanmış brokoli yanına tavuk yemeği içerisinde patates'de var ve birazda pilav.

Bir kaç saat sonra yine acıkmaya başlayınca 1 tam avuç karışık kuru yemiş veya ton balığı daha sonrada katı yiyeceklerin kapanışı olarak karışık bir meyve tabağı.
Yatmadan önce 500 Gram yarım yağılı veya az yağlı light süt ile karıştırılmış 1 ölçek protein tozu.

Spordaki 3. Ayım Yaş:19,Boy:170,Kilo:75 aslında 5KG civarı definasyona girsem 70 kiloya düşüp daha sonra ağırlıklara odaklansam daha iyi olur sanırım.

Siz ne düşünüyorsunuz beslenme ve kilo hakkında ?

1 yıldır bu sporu evde (sehpa, ağırlık takılabilen dumbellar, bisiklet vs...) yapıyorum. Kilo da artırdım.

Önceleri sabah kalkınca yaptığım bu sporda kiloları artırdıktan sonra yaşam koşullarım gereği akşaküstüne aldım. Ve akşam yemeğinde de karbonhidratı minimum seviyede tutmak istiyorum. Bu nedenle yabancı forumlarda da yaptığım araştırmalar sonrası 4 aydır akşam spor sonrası 200 ml domates suyunu yafif ısıtarak, içine yarım limon ve karabiber serperek içtikten 15 dk sonra 150-200 gr haşlanmış patates (veya 400 gr brokoli de olur) ile 150 gr tavuk şeklinde akşam yemeğimi yiyorum.

Ama bu işin üstatlarından domates suyu hakkındaki fikirlerini duymak isterim. Domates suyu karışımı, spor sonrası için iyi bir seçenek mi? (kendimi iyi hissettiriyor ve damarlarımın açıldığını, yemeğin daha hızlı kana karıştığını hissettiriyor) İdmanlarım öyle ağır değil, ısınmasıyla beraber 1 saat. (40 dk net VG)

Saygılar...

Bu arada;
Kilo: 73
Boy: 169

2 yıl önce 120 kgdan 66ya indim sağlıklı ve katkı maddesi kullanmadan. Ama kantarın topuzunu kaçırıp bir deri bir kemik kalınca beslenmemi ve sporu artırarak 73e çiktım. Amacım 74e sabitleyip kas oranımı artırmak.

Okudugum mesajların hemen hemen hepsınde yapılan en buyuk yanlış antremandan sonra protein-karbonhidrat mixi alınırmı?yanı bu dırek amatörce bı yaklaşım.MIX edilmiş bır beslenme ıle lıft lıft kas yerıne airback gibi bulk görüntüyle karsı karıya kalabilirsiniz.

Attention:Antreman sonrası kombin.
*Protein antremandan mınumum 1saat once alınır
*Antremandan 30dk sonra protein supplement
*1saat sonrası temiz yüksek proteinli yemek(kesınlıkle karbonhıdratla mıx EDILMEMIS)
*Gunun en onemlı Proteini uyumamadan once tekrar alınan 1 olcek Protein tozu.

Bende 104 kg başlamıştım şuan 87 kg hala göbek kısmımda yağlanma vs devam ediyor yağ oranım fazla... Elimde optimum whey , universal 3001 amino asit ve kreatin var bu konuda baya yazı okudum ama kafam karıştı nasıl bir yol izlemeliyim sizce ne önerirsiniz yardımcı olabilecek varmıdır?

Back
Yukarı