İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Forumun bu bölgesinde kurallar biraz daha gevşek sanıyorum. O yüzden biraz detaylı yazabileceğim. Kafanızı şişirmezsem, yardımcı olursanız çook sevinirim.

Öncelikle, yaklaşık 3-3,5 aydır spor ve 1200-1600 kalori diyet yapıyorum. Boy 183, kilo 93'ten 78'e düştü. Bel çevresinde 1-2 kilo kadar bi yağ kaldı sanırım. Yani normale göre kas kütlesi oldukça az. Spor programımı ve diyetimi gözden geçirip, hangi kısımları değiştirmem gerektiğini belirtirseniz sevinirim.

___

Spor programım:

Hergün 25dakika kadar interval kardiyo.
- 1. gün sadece kısa bir süre bacak kasları için bir kaç ağırlık hareketini 3 set halinde yapıyorum. Ayrıca karın kası çalışıyorum. 10-12 dakika kadar aralıksız, internetten bulduğum bir programı uyguluyorum bunun için.
- 2. gün ise göğüs, kol için 6 ağırlık çalışmasını 3 set halinde yapıyorum.

Dediğim gibi 3-3,5 ay içinde 1200-1600 kalorilik bir diyetle 15 kilo kadar verdim. Biraz dengesiz bir beslenme olduğundan, metabolizma hızım düşmüş olabilir. Şu anda kas kütlesi artsın istiyorum ama o kabus gibi yağların geri dönmesinden de korkuyorum. Aşağıdaki gibi bir beslenme programı yaptım, uygun mudur acaba? Ya da ne eklemem, çıkarmam gerekir sizce?

Uyanır uyanmaz:
- 50gr lor, bi kaşık pekmez yiyorum

30 dak sonra kahvaltı:
- 2 dilim tam buğday ekmeği
- 2 yumurta beyazı, 1 tam yumurta yağsız
- 80 gram kadar lor peyniri (ama tam yağlı diyor, yağsızını bulamıyorum, çok fark eder mi? :/)
- 1 domates, biraz yeşil biber belki..

2,5 saat sonra:
- yarım kase yoğurtla birlikte 60-70 gram kadar yulaf ezmesi. (içinde 7/100gr yağ var diyor. Fazla mı acaba?)

2 saat sonra öğle yemeği:

- 1/6 paket yağsız haşlanmış makarna
- 200 gram yağsız tavuk göğsü (bazen haşlanmış, bazen az yağda mantarlı, biberli sote)
- 1 kase yoğurt (bu da tam yağlı 3/100 gr.. yağsız yoğurt yiyemiyorum :/ )

2 Saat sonra
- ton balığı konserve.. yağını mümkün oldukşa süzüyorum. 1 domates ile birlikte

1 saat sonra antreman
-hemen sonrasında 1 bardak şekersiz meyve suyu

Antremandan 1,5 saat kadar sonra akşam yemeği

- 1 dilim tam buğday ekmeği
-200 gr aynı şekilde yağsız tavuk göğsü
- 1/6 paket haşlanmış makarna. Ya da 1 porsiyon pirinç pilavı

_________

Bu kadar yemek zorunda değilim aslında.. o kadar iştahlı biri değilim :) Ama dediğim gibi yağ bağlamadan, kas artırmak istiyorum. Çok yanlış bir diyet mi olur bu? Ayrıca amino asit de kullanmam gerekir mi? Evetse, hangi markayı tercih etmeliyim? Örneğin : Muscletech Nitro Amino Fx Pro Series başlığını gördüm, iyi bir ürün gibi görünüyor.. gerekirse yemeği rhatlıkla kısabilirim. Ya da uygun diyorsanız, o programın arasında bu ürünü ne kadar ve ne zaman kullanabilirim?

_____

Dediğim gibi çok uzun ve detaylı oldu ama vakit ayırabilecek olan varsa, çok sevinirim.

selamlar;

bugün muratbey lor peyniri aldım fakat kokusundan yiyemedim belki pek alışık olmadığım için olabilir. acaba başka bir marka tavsiye edebilecek olan var mı?

selamlar;

bugün muratbey lor peyniri aldım fakat kokusundan yiyemedim belki pek alışık olmadığım için olabilir. acaba başka bir marka tavsiye edebilecek olan var mı?

Ankara'da iseniz Bim'den Teksüt lor peynirini tavsiye ederim. 500 gr satılıyor 3 günde 1 paket yiyorum.

Besin değerleri internette var.

antreman sonrası benim elim ayağım titriyor.Bence herkesin önce vücudunu tanıması gerekiyor.Mesela ben antremandan hemen sonra 100 gr lık bir ton balığı konservesi yiyorum.yarım saat sonra da whey alıyorum üzüm suyuyla.2 saat içinde sağlam bir yemek yiyorum.yani herkes kilosuna ve bünyesine göre beslenmeli.Klişe programlardan sıyrılın

Forumun bu bölgesinde kurallar biraz daha gevşek sanıyorum. O yüzden biraz detaylı yazabileceğim. Kafanızı şişirmezsem, yardımcı olursanız çook sevinirim.

Öncelikle, yaklaşık 3-3,5 aydır spor ve 1200-1600 kalori diyet yapıyorum. Boy 183, kilo 93'ten 78'e düştü. Bel çevresinde 1-2 kilo kadar bi yağ kaldı sanırım. Yani normale göre kas kütlesi oldukça az. Spor programımı ve diyetimi gözden geçirip, hangi kısımları değiştirmem gerektiğini belirtirseniz sevinirim.

___

Spor programım:

Hergün 25dakika kadar interval kardiyo.
- 1. gün sadece kısa bir süre bacak kasları için bir kaç ağırlık hareketini 3 set halinde yapıyorum. Ayrıca karın kası çalışıyorum. 10-12 dakika kadar aralıksız, internetten bulduğum bir programı uyguluyorum bunun için.
- 2. gün ise göğüs, kol için 6 ağırlık çalışmasını 3 set halinde yapıyorum.

Dediğim gibi 3-3,5 ay içinde 1200-1600 kalorilik bir diyetle 15 kilo kadar verdim. Biraz dengesiz bir beslenme olduğundan, metabolizma hızım düşmüş olabilir. Şu anda kas kütlesi artsın istiyorum ama o kabus gibi yağların geri dönmesinden de korkuyorum. Aşağıdaki gibi bir beslenme programı yaptım, uygun mudur acaba? Ya da ne eklemem, çıkarmam gerekir sizce?

Uyanır uyanmaz:
- 50gr lor, bi kaşık pekmez yiyorum

30 dak sonra kahvaltı:
- 2 yumurta beyazı, 1 tam yumurta yağsız
- 80 gram kadar lor peyniri (ama tam yağlı diyor, yağsızını bulamıyorum, çok fark eder mi? :/)
- 1 domates, biraz yeşil biber belki..

2,5 saat sonra:
- yarım kase yoğurtla birlikte 60-70 gram kadar yulaf ezmesi. (içinde 7/100gr yağ var diyor. Fazla mı acaba?)

2 saat sonra öğle yemeği:

- 1/6 paket yağsız haşlanmış makarna
- 200 gram yağsız tavuk göğsü (bazen haşlanmış, bazen az yağda mantarlı, biberli sote)
- 1 kase yoğurt (bu da tam yağlı 3/100 gr.. yağsız yoğurt yiyemiyorum :/ )

2 Saat sonra
- ton balığı konserve.. yağını mümkün oldukşa süzüyorum. 1 domates ile birlikte

1 saat sonra antreman
-hemen sonrasında 1 bardak şekersiz meyve suyu

Antremandan 1,5 saat kadar sonra akşam yemeği

- 1 dilim tam buğday ekmeği
-200 gr aynı şekilde yağsız tavuk göğsü
- 1/6 paket haşlanmış makarna. Ya da 1 porsiyon pirinç pilavı

_________

Bu kadar yemek zorunda değilim aslında.. o kadar iştahlı biri değilim :) Ama dediğim gibi yağ bağlamadan, kas artırmak istiyorum. Çok yanlış bir diyet mi olur bu? Ayrıca amino asit de kullanmam gerekir mi? Evetse, hangi markayı tercih etmeliyim? Örneğin : Muscletech Nitro Amino Fx Pro Series başlığını gördüm, iyi bir ürün gibi görünüyor.. gerekirse yemeği rhatlıkla kısabilirim. Ya da uygun diyorsanız, o programın arasında bu ürünü ne kadar ve ne zaman kullanabilirim?

_____

Dediğim gibi çok uzun ve detaylı oldu ama vakit ayırabilecek olan varsa, çok sevinirim.

Beslenme programın çok iyi dostum.Lightlarını tercih etsen yiyeceklerin daha iyi olur sanki ama bu benim tecrübesim görüşüm tabi :) Sporu kaçta yapıyosun ki akşam yemeği o kadar geç kalıyo gibi 1.5 saat ?

Aslında 1,5 saat beklemek zorunda değilim ama işte beklemem gerek diye biliyordum.. o yüzden bekliyorum.

Bir de lor yağlı olmasına rağmen yutamıyorum artık. Zorlasam da gitmiyor. Kendimi kahvaltıda bile ton balığına vuruyorum :/

merhaba,
öncelikle kesinlikle acemiyim, doğru anlamaya çalışıyorum..

antrenman önecesi ve sonrası besin alırken kişilerin hedeflerine göre farklılık göstermez mi? yani bu bilgileri nasıl değerlendireceğimi tam çözemedim.

ben kilo almak ve yağlanmadan kas artırımı yapmak hedefindeyim.
genelde anladığım kadarıyla;
Antrenman öncesi enerji bakımından karbonhidrata daha çok ihtiyaç var.
Antrenman sonrası kas gelişimi için hem protein almak gerekiyor.
Son edindiğim bilgiye göre de protein tek başına kaslara nüfuz edemeyeceği insülin gerektiğinden karbonhidrata ihtiyaç duyduğu.

bu antrenman sonrası karbonhidratlar süt, muz, meyvesuyu gibi ürünler sanırım.
ben kilo almak istediğimden, gainerların doğal karbonhidratlara göre daha yoğun ve hesaplı olduğunu düşündüm.
kilo 65, boy 177. göbek yapmadan 70 olmak ilk hedefim.
gün içinde yoğun yemek yiyemediğimi farkettim.
protein tozu kullanıyorum ama kilo aldırmadığını düşünüyorum. kaslara faydası olduğu aşikar.
gainer önerirseniz aşırıya kaçmadan nasıl kullanmalıyım?
(gainer ve protein tozunu birlikte kullanacağım)

şimdiden teşekkürler.

Antrenmandan once kompleks karbonhidrat ve yagsız protein alınmalıdır basit sekerden ve yagdan uzak durulmalıdır .Antrenmandan sonra besinler katı olarak degil sıvı olarak alınmalıdır whey protein ve dekstroz/maltodekstrin gibi karbonhidratlar birlikte alınarak hem glikojen depolarının dolması hemde amino asitlerin kaslara pompalanması icin gereken insulin salgılanmıs olur.Insulinin faydalı oldugu tek zaman dilimi antrenman sonrasıdır.Baska zamanlarda yag depolanmasına neden olabilir.Bu asamadan 20-30 dk sonra yine kompleks karbonhidratlarla yagsız protein alınmalıdır.Antrenmandan sonra yag minimum tutulmalıdır cunku yag sindirimi yavaslatıp kasların besinlerden yavas bir sekilde faydalanmasına neden olabilir.Bu da antrenman sırasında setlerden sonra toparlanmayı ve antrenmandan sonra genel toparlanmayı yavaslatabilir.

sabah kalktığımda az zeytin yağında 1 tam yumurta 2 yumurta beyazı + 2 yemek kaşığı lor peyniri + 1 bardak %100 elma suyu(şekersiz) + 1 kaşık bal + 2 dilim kepek ekmeği

saat 10;30 da 200 ml az yağlı süt + 1 adet muz

öğlen yemeği şirkette ne çıkarsa ekmeksiz olarak yiyorum

saat 16;30 da 1 adet yeşil elma

saat 19 da 4 tablet amino acit + protein tozu

19;45 te evden çıkıp spora giderken 45 gram fındık içi

ortalama 21;30 gibi sporum bitiyor hemen spor sonunda 4 tablet amino acit + protein tozu
+ 1 adet yeşil elma

spordan ortalama 35 ila 45 dk sonrada 1 tabak pilav yada makarna + 3 ince dilim yağsız tavuk göğsü

yatmadan öncede 1 bardak ballı süt ve kapanış (=

evet arkadaşlar günlük beslenme programım bu şekilde

sabah kalktığımda az zeytin yağında 1 tam yumurta 2 yumurta beyazı + 2 yemek kaşığı lor peyniri + 1 bardak %100 elma suyu(şekersiz) + 1 kaşık bal + 2 dilim kepek ekmeği

saat 10;30 da 200 ml az yağlı süt + 1 adet muz

öğlen yemeği şirkette ne çıkarsa ekmeksiz olarak yiyorum

saat 16;30 da 1 adet yeşil elma

saat 19 da 4 tablet amino acit + protein tozu

19;45 te evden çıkıp spora giderken 45 gram fındık içi

ortalama 21;30 gibi sporum bitiyor hemen spor sonunda 4 tablet amino acit + protein tozu
+ 1 adet yeşil elma

spordan ortalama 35 ila 45 dk sonrada 1 tabak pilav yada makarna + 3 ince dilim yağsız tavuk göğsü

yatmadan öncede 1 bardak ballı süt ve kapanış (=

evet arkadaşlar günlük beslenme programım bu şekilde

amacın ne ? kılo almak mı ? yas boy kılo?

Spor sonrası Whey almadan önce basit şeker almalısınız 300 ml meyve suyu işinizi görücektir . Şeker alımından yaklaşık yarım saat sonra da whey tam anlamıyla hedefe ulaşırr .!)

Arkadaşlar benim antremanım yoğunluk yüzünden akşama kalıyor.Antremandan çıkışım 9 oluyor.Antremandan sonra 2 tatlı kaşığı bal tüketiyorum.Okuduklarıma göre antremandan 1 2 saat sonra hayvansal protein ve komp. karb. alınması gerekiyormuş.12 de uyuduğum için tüketmiyordum.Sizce tüketmem gerekiyormu ? Yağlanma yapmazmı ?

Arkadaşlar benim antremanım yoğunluk yüzünden akşama kalıyor.Antremandan çıkışım 9 oluyor.Antremandan sonra 2 tatlı kaşığı bal tüketiyorum.Okuduklarıma göre antremandan 1 2 saat sonra hayvansal protein ve komp. karb. alınması gerekiyormuş.12 de uyuduğum için tüketmiyordum.Sizce tüketmem gerekiyormu ? Yağlanma yapmazmı ?

Bence protein kesinlikle tüketmelisiniz . Karbonhidratı ise antrenman öncesi (1.5 saat önce ) veya sabah kalktığınız gibi alarak telafi edebilirsiniz .

acil bir sorum var lütfen yardımcı olun , şimdi ben sütle içiyorum protein tozunu 1 aydır falan hergün ishal oluyorum bu toz boşa mı gidiyor yani lütfen cevap

acil bir sorum var lütfen yardımcı olun , şimdi ben sütle içiyorum protein tozunu 1 aydır falan hergün ishal oluyorum bu toz boşa mı gidiyor yani lütfen cevap

Boşa içiyorsun. İshal olduğun için değil fakat idman sonrası whey proteini hemen kana karışıp kasları beslemesi için kullanıyoruz. Sen süt ile karıştırarak kana karışma süresini çok fazla uzatıyorsun.

Boşa içiyorsun. İshal olduğun için değil fakat idman sonrası whey proteini hemen kana karışıp kasları beslemesi için kullanıyoruz. Sen süt ile karıştırarak kana karışma süresini çok fazla uzatıyorsun.

Ne demek sütle içiliyorsa boşa gider ? Sadece suyla içmek daha faydalı olur ( antrenman sonrası ) ishal fazla su içmediğinden olabilirsin 2 litreyi muhakkak aşmalısın protein diyeti yaptığın dönemlerde . .

selamlar, arkadaslar birazcik destim konuyu fekat soruma cozum bulamadim. protein tozu kullanmadigimdan sebeple her antremanimdan cikista ton baligi yiyorum fekat anladigim kadariyla ton baligi hemen sindirilmedigi icin kaslarimin onarimina yardimci olamiyor. siz ne onerirsiniz?

Back
Yukarı