İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Merhaba arkadaşlar.İdmandan 2 saat önce 2-3 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi yiyorum.İdmandan sonra light beyaz peynirli salata veya birkaç meyve ile geçiştiriyorum idmana saat 7:30 civarında gidip saat 9 civarında eve gelebildiğim için akşam saatlerinde pek birşey yememeye gayret ediorum fakat yazılanları okuduğum kadarı ile yanlış yapıyormuşum.İdman dan sonra saatin geç olmasına aldırmadan protein,karbonhirat ve basit şeker tüketmelimiyim ? İlk etapta biraz yağ yakmak için uğraşmaktayım.Teşekkürler.

Antrenman sonrasinda basit seker almak sadece insulin hassasiyetinizi koreltir ve yag yakimina engel olur. Cunku bu esnada basit seker almadiginiz zaman vucudunuz daha fazla yag asidini enerji olarak kullanacaktir. Antrenman sonrasi vucut ihtiyaci olan glikojeni glukoneojenez (glikozun karb olmayan maddelerden uretilmesi olayi protein vs..) ile mumkun oldugunca telafi eder.Yani protein tozu amino asit vs alimi protein sentezi ve gerekli anabolic effect icin yeterlidir. Buraya goz gezdirebilir ilgilenen arkadaslar>>>

http://www.bodybuilding.com/fun/md92.htm

Son düzenleme:
toplamda konu hakkında 37 sayfa olmuş.ben de birşeyler yazmak istiyorum aslında yorum yaparsanız(ekleme çıkarma) çok sevinirim.
pazartesi-salı-perşembe-cumartesi salona gidiyorum.
1-gece yatmadan casein kullanıyorum.
2-sabah ilk iş whey protein
3-sabah kahvaltısı yumurta beyazı+yulaf ezmesi süt ile
4-saat 10da protein bar(evde yapıyorum hazır değil) yada meyve çeşitleri
5-öğle yemeği(evden götürmeye calısıyorum protein ağırlıklı)
6-spor günleri aksam 5gibi pilav yada makarna (iş yerinde)
7-antrenmandan 45 dk önce whey+creatin+4 tablet amıno
8-antrenmandan hemen sonra whey+4 tablet amıno
9-antrenmandan 45 dk sonra glutamin
10-antrenmanda 1 yada 1,5 saat sonra bulgurpilavı yada lapa pilav tavuk yada türevi seylerle
11-gece yatmadan casei gün böyle tamamlanıyor

bu listede eksik gedik fazla sacma bişeyler varmıdır dostlar???Özellikle antrenman sonrası basit şeker alımı kafama çok takıldı.Azcık göbek kaldı %16 yağ oranım var bu oran artmaz mı basit şeker alırsak???

Son düzenleme:
Antremandan 2 saat önce karbonhidratlı yemekler
Antremandan yarım saat önce tablet şeklinde l-carnitine 2 tablet 500 mg
Antremandan sonra 2 yemek kaşıgı gainer 700 ml su ile
Antremandan yarım saat bir saat sonrada akşam yemeği
Yatmadan önce 2 yemek kaşığı gainer 500 ml süt ile

Ben bunu uyguluyorum abartıya kaçıyormuyum bilmıyorum ?

Ben antreman sonrası muzlu süt hazırlayıp içiyorum. Kimileri içerisine balda katıyor ama muzun içinde ki şeker bence yeterli.

Herkese selam arkadaşlar.Yaklaşık 2.5 yıldır çok da düzenli olmamak kaydıyla Vg yapıyorum.Açıkçası beslenmeme falan da pek dikkat etmiyorum.Fit bi vücudum var.Kilo alırsam diyet + cardio yapıp eritiyorum.

Ağırlık idmanından 2 saat önce biraz pilav tavuk,idmandan hemen sonra 8-9 yumurta beyazı eve gidene kadar biraz jelibon ve yarım saat kırkbeş dakika sonrada süzülmüş tonbalığı yiyiyorum sonra da yatıyorum.

Şimdiye kadar protein tozu veya amino asit gibi şeyler kullanmadım.

Yanlış yaptığım bişey varmı acaba ?

yoktur.. idmanda kısmen boşalan glikojen depolarını kas yıkımı olmaması için basit şekerle yükselttikten sonra bu rutine başlasan daha faydalı.

sayın letsev , geçen aylarda bu forumda yazılan yazıyı size aktarıyorum ;

"Antrenmandan sonra ne yemeliyim sorusuna ne yakık ki birçok meslektaşımın cevabı hazırdır! ‘Ton balıklı salata’. Başka bir şey yiyemezsiniz ton balığınız yoksa aç kaldınız demektir! Antrenman sonrası beslenme vücut tipi ve amaçlarınıza göre değişebilir. Genel olarak 1 birim karbonhidrat 2 birim protein alımı yerinde olacaktır. Antrenmandan hemen sonra protein tozu alınıp 30-60 dakika sonra hafif bir öğün de yenilebilir. Yağ yakımı amaçlanıyor ise antrenmandan sonra basit karbonhidrat almak tabir yerindeyse ‘bir çuval inciri berbat etmektir’!. Hele ki meyve suyu içmek bunların en kötüsüdür. Doğru nabızda doğru süre ile yapılan (minimum 35 dakika) cardio sonrasında basit karbonhidrat kullanılmaz ise metabolizma 6 saat boyunca hızlı çalışmaya ve yağ yakmaya devam eder.
Yağ yakımı amaçlamayan, kas kazanmak isteyen ektomorf vücut tipine sahip biri için ise tam tersi geçerlidir. Antrenmanda salgılanan bir stres hormonu olan kortisolü (kortizon ile alakasızdır) hızla düşürmek için basit karbonhidrat alımı şarttır. Alınan basit karbonhidrat insülin salgılattıracak, insülin ise kortisolü düşürecektir."

Bu yazının doğruluğu nedir acaba ?

Bir sorum var !
Anladığım kadarıyla antreman sonrası hemen basit şeker ve protein tozu almalıyız, peki protein tozunun içinde şeker varsa yinede illa basit şekere gerek varmı?

Kullandığım protein tozu içinde şeker var çünkü..

1 ölçek için;
Toplam Karbonhidrat: 5 g
Şeker: 2 g
Protein: (min) 22 g

antreman sonrası alınan (öğün olarak) karbonhiratın bosalan enerji kaynaklarını doldurmaktan baska ne gorevi var ?

Beyler herkes farklı birşey söyliyor :D yorumları okudumda o diyor antremandan önce alıyorum biri diyor antremandan sonra almalısın :D

bakın çocuklar idmandan 45-60 dakika önce 20 gram protein+40 gram karbonhidrat, idman sonrası ilk yarım saat içinde 40 gram whey protein+100 gram karbonhidratı günlük besinlere eklemeniz gelişiminiz için yeterli olacaktır...

bakın çocuklar idmandan 45-60 dakika önce 20 gram protein+40 gram karbonhidrat, idman sonrası ilk yarım saat içinde 40 gram whey protein+100 gram karbonhidratı günlük besinlere eklemeniz gelişiminiz için yeterli olacaktır...

İdman sonrası alınacak karbonhidrat türünü de kompleks karbonhidrat olarak belirtmek iyi olacaktır. Gidip karbonhidrat diye hazır meyve suyu içilir sonra insülin seviyesinin ne olacağı malum. thums:

Ben 4 tablet amino asit alıyorum. Ve ardında 350 gr haşlanmış tavuk ve yağsız bir makarna yiyorum.

Hocam siz bu konuya sizden yardım almak için üye oldum :)
Şuan 22 yaşındayım 79 kiloyum. Daha önce % 24 olan yağ oranım % 19 a düşürmüş durumdayım.

Hocam ben 1 hafta sabah 9 aksam 6.Diğer hafta öğlen 1 akşam 10 çalısıyorum.

Sabah kahvaltıda 4 yumurta beyazı 1 kalıp beyaz peynir çok azda bal ve kaymak yiyorum.Öğle yemeklerinde iş yerinde cıkanlardan yiyorum ne cıkarsa.ikindi de pek bişey yiyorum ve akşam da bişey yemeden idmana gidiyorum biliyorum yanlış tabi :(

Şimdi protein tozu ve glutamin aldım.Şuan tam anlamıyla bi beslenme programı arıyorum.Yardımcı olur musunuz acaba :)

İdman sonları bişy yemiyorum ztn supplementler yetiyor. İdmandan 30 dakika sonra tavuk ızgara yerim yada çiğköfte ile büyük layt ton balığı yerim. 2 saat sonrada akşam yemeği yiyorum evde ne yemek varsa

arkadaşlar ben iş dolayısı ile antremanı saat 7-9 arasında yapıyorum. ağırlıklı olarak kardiyo yaptığım için ve yağ yakımına uğraştığım için o saatten sonra birşey yemekten korkuyorum açıkcası. ama inanılmaz bir açlık oluyor. antreman sonraları whey + meyve mi daha iyi olur yoksa whey + sebze yemeği gibi birşey mi ?

ayrıca vucut geliştirme yapan arkadaşlar karbonhidrat alımını arttırarak sporda güçten düşmemeye çalışıyorlar, fakat ben erimeye çalıştığım için akşam 5-6 gibi antremandan önce ton balıklı salata yiyip salona öyle giriyorum. öğlen yemeğinde ise normal lokanta yemekleri ( tavuk - makarna - bulgur pilavu - sebze yemekleri gibi) yiyorum.

kardiyocu biri için antreman sonrası tavsiyeniz varmıdır ?

ben idmandan 5-10 dkka sonra 250ml gram süte 1 ölçek whey protein katıp içiyorum yaklaşık
40 gr protein içeriyor.Proteini içtikten 45 dakka-1 saat sonra 1 adet muz yiyorum yanında varsa yeşil elma sonra mışıl mışıl uyuyorum :)

idman giriş saati 9 çıkış saati 11 elma muz yeniş saati 11:45 yatış:12.15 :))

ben idmandan 5-10 dkka sonra 250ml gram süte 1 ölçek whey protein katıp içiyorum yaklaşık
40 gr protein içeriyor.Proteini içtikten 45 dakka-1 saat sonra 1 adet muz yiyorum yanında varsa yeşil elma sonra mışıl mışıl uyuyorum :)

idman giriş saati 9 çıkış saati 11 elma muz yeniş saati 11:45 yatış:12.15 :))

bu şekilde gece açlıktan uyanma yada sabah uyanınca açlıktan gözü dönme olayı olmuyor değil mi, bende bunu denemeye karar verdim . spordan sonra süt+whey sonra 1-2 meyve sebze :)

arkadaşlar ben iş dolayısı ile antremanı saat 7-9 arasında yapıyorum. ağırlıklı olarak kardiyo yaptığım için ve yağ yakımına uğraştığım için o saatten sonra birşey yemekten korkuyorum açıkcası. ama inanılmaz bir açlık oluyor. antreman sonraları whey + meyve mi daha iyi olur yoksa whey + sebze yemeği gibi birşey mi ?

ayrıca vucut geliştirme yapan arkadaşlar karbonhidrat alımını arttırarak sporda güçten düşmemeye çalışıyorlar, fakat ben erimeye çalıştığım için akşam 5-6 gibi antremandan önce ton balıklı salata yiyip salona öyle giriyorum. öğlen yemeğinde ise normal lokanta yemekleri ( tavuk - makarna - bulgur pilavu - sebze yemekleri gibi) yiyorum.

kardiyocu biri için antreman sonrası tavsiyeniz varmıdır ?

Bu soruyu ben soracaktım ama benden önce davranmışsın. Ben de antremanımı akşam saatlerinde ( 7- 9 ) yapıyorum. Eve geldiğimde 2 yumurta beyazı + yoğurt ve salatalık yiyorum.

Sorumuzu tekrarlayalım o zaman: Yağ oranımı düşürmek isteyen biriyim ve antremanlarımı akşam saatlerinde yapıyorum. Akşam saat 21.00'de Whey Protein almamda veya yumurta beyazı + yoğurt yememde bir sorun olacak mıdır ?

Back
Yukarı