İdman Sonrası Ne Yenmeli?

ben salondan sonra hemn soyunma odasında 1 litre süt içiom 1 saat sonrada 400 g. haşlanmış tavuk eti yanında da 1 tabak pirinç veya peynirli makarna tüketiom doğrumu yanlışmı yapıyom?

ant dan sonra süt pek tavsiye edilmiyor.benim tavsiyem;
ant dan hemen sonra basit karbonhidrat varsa whey yada amino
ant dan 45 dk- 1 saat sonra komplex karbonhidratlı ve proteinli öğün.
sütü de gece yatarken kullanabilirsin.

Dİye söylemişti sao

ant dan sonra süt pek tavsiye edilmiyor.benim tavsiyem;
ant dan hemen sonra basit karbonhidrat varsa whey yada amino
ant dan 45 dk- 1 saat sonra komplex karbonhidratlı ve proteinli öğün.
sütü de gece yatarken kullanabilirsin.

Dİye söylemişti sao

antremandan sonra süt içilmesi tavsiye edilmiyor lafı tamamen yanlış! araştırma yapıldı ve antreman sonrası süt içilmesi kas oluşumuna kesinlikle olumlu etki ettiği saptandı! deneklerde güç sporu sonrası süt içen ve içmeyenler ele alınmış ve süt içenlerde gözle görülür bir şekilde kas oluşumu olayına rastlanmış... bununla ilgili bir üniversitede makale vardı spor salonu panosunda... yıllarca yumurta yemek zararlı dendi sonra safsata olduğu ortaya çıktı! evet yumurtanın da fazlası safra kesesini yoruyor ama kesinlikle yumurta yemeyin saçmalığı yıllarca konuşuldu ve tamamen saçmalık olduğu yeni yeni ortaya çıkıyor şimdi!

antremandan sonra süt içilmesi tavsiye edilmiyor lafı tamamen yanlış! araştırma yapıldı ve antreman sonrası süt içilmesi kas oluşumuna kesinlikle olumlu etki ettiği saptandı! deneklerde güç sporu sonrası süt içen ve içmeyenler ele alınmış ve süt içenlerde gözle görülür bir şekilde kas oluşumu olayına rastlanmış... bununla ilgili bir üniversitede makale vardı spor salonu panosunda... yıllarca yumurta yemek zararlı dendi sonra safsata olduğu ortaya çıktı! evet yumurtanın da fazlası safra kesesini yoruyor ama kesinlikle yumurta yemeyin saçmalığı yıllarca konuşuldu ve tamamen saçmalık olduğu yeni yeni ortaya çıkıyor şimdi!

Bende o araştırmaya göre antremandan sonra yarım litre süt içiyodum.Ama burdaki arkadaşlar süt spor sonrası süt içmenin zararı oldugunu söylediler.Bende ne yapacagımı şaşırdım.

param kadar yerim :D idmandan önce 150 gram tavuk peynirli makarna biraz amino idmandan sonrada gene peynirli makarna 150 gram tavuk biraz amino işe yarıyor tabi herkesin durumuna göre diğişir bana göre olan bu:D

Antrenmandan sonra likit proteindir elbette. Supplement olarak da alınabileceği gibi süt ile yumurta da tercih edilebilinir.

Son düzenleme:
arkadaşlar dogru bölüme mi yazıyorum bilmiyorum ama bu sorunun cevabını arıyorum günlerdir. ben 1.79 boyunda ve 70 kiloyum. daha fazla kilo almadan kas üretmek istiyorum. ama bunu yaparkende antremanda kaybettiğim enerjiyi bana geri kazandıracak bir marka ve madde var mı. yani hem kaybettiğim enerjiyi geri verecek hemde kas olarak geri dönecek..

arkadaşlar dogru bölüme mi yazıyorum bilmiyorum ama bu sorunun cevabını arıyorum günlerdir. ben 1.79 boyunda ve 70 kiloyum. daha fazla kilo almadan kas üretmek istiyorum. ama bunu yaparkende antremanda kaybettiğim enerjiyi bana geri kazandıracak bir marka ve madde var mı. yani hem kaybettiğim enerjiyi geri verecek hemde kas olarak geri dönecek..
tam olarak doğru bölüme yazmadın ama yinede söyleyim eğer kas yapmak istiyorsan zaten kilo alırsın yağsız bi kas kütlesi için protein alman gerekir.antrenmandan önce ve sonra çeşitli firmaların ürettikleri ek gıdalar var örneğin hardline için kgt akg gibi

Disturbed1 bu arada 45dk beklemen şart değil,antremandan sonra nekadar erken beslersen kaslarını okadar iyi olur...

Merhaba!

Peki, antrenmanı yaptım, karnım aç protein tozu da alıcam. Ama önce hangisi??? Önce tozu alıp yemek sonra mı yoksa tersi mi?

tercihen antremandan hemen sonra basit şeker ve kullanıyorsanız amino ,amino aldıysanız bir yarım saat sonra whey ve bir yarım saat sonra da bol protein ve kompleks carb. lı öğün..

1 haftadır alonda tozumu da içtikten 1 saat sonra 500gr ligt yoğurt, yulaf veya pirinç, 1 ölçek çilekli veya çikolatalı whey karıştırıp yiyorum. Yada 10 yumurtayla omley yapıyorum. Daha doğrusu eskiden tavukla falan uğraşıyordum, bunlar daha pratik oluyorlar.

body'ye başlayalı yaklaşık bir buçuk ay oldu, bu tür şeyleri yeni yeni öğrenmeye başlıyorum. burada yazılanlar bu işi bilinçli olarak yapmak adına çok güzel kaynak olmuş, teşekkürler öncelikle.

her gün bir iki bardak süt içerim, sabah kahvaltıda 4 yumurta yerim, tavuk ve sebze de hafta 3-4 yerim genelde. dolayısıyla her gün düzenli olarak iyi bir miktarda protein alıyorum sanırım. ama antreman öncesinde ve sonrasında ekstra bir şey tüketmem gerektiğini burada yazılanlardan öğrendim.

kilo problemim yok, 1.88im ve 77 kiloyum. ama yağsız da değilim, kollarla göğüs bölgesinde olmasa da karın ve baldırlarım yağlı. dolayısıyla enerji yakımını oradan karşılıyorumdur, zaten çok fazla kas da yapmamış olduğumdan kas yıkımı falan olmuyordur diye düşünüyordum şimdiye kadar ama yağlı olunsa bile ekstradan şeker takviyesi yapılması lazım anladığım kadarıyla?

ne tavsiye edersiniz, whey protein tozu tarzında şeyler alsam mı acaba. toz olmadan da ilk başladığım zamana göre kayda değer bir kas gelişimi oldu, üst karın kasları belirginleşti, biceps-omuz-göğüs kasları büyüdü vs. genel olarak hızlı bi gelişimim oldu bence. bu noktadan sonra kas yıkımı yaşanmaması önemli olacak sanırım? antremandan yarım saat önce protein tozu, antreman sonrası meyva suyu, yarım saat sonra protein tozu ve bir öğün yemek -makarna vs.- yesem doğru bir diyetim olur mu acaba, yoksa daha farklı bir şekilde mi yapmalıyım? hem parasından dolayı, hem de bu tür takviye toz-ilaç gibi şeylere çok olumlu bakmadığımdan gerçekten fark yaratacağı bir yere gelmeden önce bu tür şeyler kullanmak istemiyordum açıkçası ama okuduklarıma göre kaydadeğer bir fark yaratıyor anladığım kadarıyla, aynı zamanda doğalmış da sanırım. gene de bir tavsiyeniz, ne zaman başlamam, nasıl kullanmam gerektiğine dair ek bir görüş verirseniz sevinirim. zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.

bu başlıkta çok fazla bilgi kirliliği yaşanmakta.....

ant. sonrası muz yenmez , doğru değil...karbo türlerini öğrenirseniz daha iyi olur

burda insanların amacı birbirine yardım etmektir.. ayrıca muz karbo değil mi? lütfen insanların yorumlarına saygılı olun madem bilgi kirliliği yapıyor arkadaş, ozaman siz söyleyin ne yenmeli söyleyip kenara çekilmeyin ;)

Back
Yukarı