body'ye başlayalı yaklaşık bir buçuk ay oldu, bu tür şeyleri yeni yeni öğrenmeye başlıyorum. burada yazılanlar bu işi bilinçli olarak yapmak adına çok güzel kaynak olmuş, teşekkürler öncelikle.
her gün bir iki bardak süt içerim, sabah kahvaltıda 4 yumurta yerim, tavuk ve sebze de hafta 3-4 yerim genelde. dolayısıyla her gün düzenli olarak iyi bir miktarda protein alıyorum sanırım. ama antreman öncesinde ve sonrasında ekstra bir şey tüketmem gerektiğini burada yazılanlardan öğrendim.
kilo problemim yok, 1.88im ve 77 kiloyum. ama yağsız da değilim, kollarla göğüs bölgesinde olmasa da karın ve baldırlarım yağlı. dolayısıyla enerji yakımını oradan karşılıyorumdur, zaten çok fazla kas da yapmamış olduğumdan kas yıkımı falan olmuyordur diye düşünüyordum şimdiye kadar ama yağlı olunsa bile ekstradan şeker takviyesi yapılması lazım anladığım kadarıyla?
ne tavsiye edersiniz, whey protein tozu tarzında şeyler alsam mı acaba. toz olmadan da ilk başladığım zamana göre kayda değer bir kas gelişimi oldu, üst karın kasları belirginleşti, biceps-omuz-göğüs kasları büyüdü vs. genel olarak hızlı bi gelişimim oldu bence. bu noktadan sonra kas yıkımı yaşanmaması önemli olacak sanırım? antremandan yarım saat önce protein tozu, antreman sonrası meyva suyu, yarım saat sonra protein tozu ve bir öğün yemek -makarna vs.- yesem doğru bir diyetim olur mu acaba, yoksa daha farklı bir şekilde mi yapmalıyım? hem parasından dolayı, hem de bu tür takviye toz-ilaç gibi şeylere çok olumlu bakmadığımdan gerçekten fark yaratacağı bir yere gelmeden önce bu tür şeyler kullanmak istemiyordum açıkçası ama okuduklarıma göre kaydadeğer bir fark yaratıyor anladığım kadarıyla, aynı zamanda doğalmış da sanırım. gene de bir tavsiyeniz, ne zaman başlamam, nasıl kullanmam gerektiğine dair ek bir görüş verirseniz sevinirim. zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.