Temel hedefiniz kas geliştirmek mi? Değil mi?ben kas çalışması olarak 3*10 şınav, omuz,arka kol,pazı çalışıyorum...
bunu 3 gün yapıpı 1 gün dinleniyorum...ayrıca 3 kmyi 12 dk da koşacak kapasiteye gelmeye çalışıyorum.bunun içinde ısınma soğuma hariç 20 dk durmadan belli bir tempoda koşu çalışması yapıyorum...
koşuyu akşam 18:30 kas çalışmasını 15:00 da yapıyorm
acaba çok mu yanlış ?
nasıl düzenlemem lazım bu programı 40 gün gibi bir sürem kaldı![]()
Temel hedefiniz kas geliştirmek mi? Değil mi?
Hacim kaybetmek istemiyorsanız ya da hacimlenmek amacınız da varsa, koşuyu antrenman günleri dışında daha uzun süreli yapabilirsiniz.
Eğer kas idmanlarını koşu performansınızı ve dayanıklılığınızı artırmak amacıyla destekleyici olarak yapıyorsanız daha kısa tutabilir, ve koşu antrenmanlarınıza odaklanabilirsiniz.
Bu durumda ilk hedefiniz kütle kazanmaktan ziyade zayıflayıp koşu performansınız artırmak.1.78 boy 84-85 civarı kilom
maalesef 7 kilo civarı fazlam var bunu vermem gerekiyor..(40 günüm falan kaldı)
üstüne
3000 mt 12 dk da koşmam (yokuşlu ve inişli beton bir parkur)
40 şınav ve mekik çekmem gerekiyor(14-20 şınav anca çekebiliyorum)
protein ve karbo alımı konusunda da tam bilgi edinemedim : (
Kardio ve kas idmanı aynı günler yapılmamalıdır.
Kas idmanıyla aynı gün yapılan kardio kas gelişimini sekteye uğratır ve yaptığınız çalışmadan alacağınız verimi son derece düşürür.
Kardioyu ağırlık çalışması yapmadığınız günlerde yapmak en mantıklısıdır.
Ağırlık antrenmanı öncesi veya sonrası yapılan kardio yağ yakmaktan ziyade kan dolaşımını hızlandırmak, vücudu ısıtmak veya kan dolaşımını tekrar eski düzenine sokmak amaçlı yapılır.
İdman öncesi yapılan kardio gereğinden uzun tutulursa idman performansınızı düşürür ve tam verimle çalışamazsınız.
Aynı şekilde idmanı takiben yapılan kardio gereğinden uzun tutulursa, gerekli süre içerisinde kaslar beslenemeyeceğinden anabolik süreç geç başlayacak hatta yıkım yaşanacaktır, çünkü verimli bir idman sonrası kan, kas ve karaciğer glikojen depoları büyük ölçüde boşalmış olacaktır.
Güzel ve önemli bir noktayı sormuşsunuz.Teşekkürler.
Yalnız merak ettiğim bir soru oluştu bu cevabınızdan sonra.
Bb'nin en can alıcı noktalarından birinin off günler (antrenman yapılmayan) oldugu, kasların genelde uykuda ve off günlerde geliştiği bilgilerini forumunuz sayesinde ögrendim.
Bu noktada, off günlerde kardio yaparak (ki kardioyu sert yapıyorum şahsen) kasların gelişimine bi nebze de olsa sekte vurmuş olmaz mıyız?
Teşekkürler.
Yalnız merak ettiğim bir soru oluştu bu cevabınızdan sonra.
Bb'nin en can alıcı noktalarından birinin off günler (antrenman yapılmayan) oldugu, kasların genelde uykuda ve off günlerde geliştiği bilgilerini forumunuz sayesinde ögrendim.
Bu noktada, off günlerde kardio yaparak (ki kardioyu sert yapıyorum şahsen) kasların gelişimine bi nebze de olsa sekte vurmuş olmaz mıyız?
offfffff offfffffffff
neden; tatil, dinlenme, boş, gibi daha onlarca karşılığı varken off gün diyorsun be kardeşim..mahvettiniz canım Türkçe'yi![]()
idmandan sonra meyve suyu almak lazım evet peki ama bu meyve suyu dışarda satılan dimes,capy vs meyvesuları olabilirmi yoksa illaki evde kendımız portalakldan nardan vs sıkmamızmı lazım.eğer dışardan alınabılıyorsa hangi meyve suyunu tercih edersiniz kalite açısından.
Glikoz oranı yüksek meyve suları etmelisiniz ki bu da içerisinde şeker katkısı olan meyve suları demek.idmandan sonra meyve suyu almak lazım evet peki ama bu meyve suyu dışarda satılan dimes,capy vs meyvesuları olabilirmi yoksa illaki evde kendımız portalakldan nardan vs sıkmamızmı lazım.eğer dışardan alınabılıyorsa hangi meyve suyunu tercih edersiniz kalite açısından.
idmandan sonra meyve suyu almak lazım evet peki ama bu meyve suyu dışarda satılan dimes,capy vs meyvesuları olabilirmi yoksa illaki evde kendımız portalakldan nardan vs sıkmamızmı lazım.eğer dışardan alınabılıyorsa hangi meyve suyunu tercih edersiniz kalite açısından.
Vallahi ben cappy Vişne'yi alıyorum, antrenman sırasında da antrenman sonundada içiyorum. Tam 1 lt. bitiyor toplamda![]()
Evet Vg yaptığın yanlış antreman sırasında vişne suyu aldığın için insülin seviyen hızlı şekilde yükseldiği gibi daha sonra hızla düşer. Bu da seni güçsüz kılar antreman sırasında. Antreman sırasında su yeterlidir.
Antreman sonrası kas+kemik kilonu lbs cinsinden hesapla. 1 kilo 2.20 lbsdir. Kas kemik ağırlığını 0.25 le çarp. Çıkan rakam senin alman gereken karbonhidrat miktarıdır. Bunun yarısı kompleks yarısıda basit karbonhidrat olmalıdır.
Örnekle açıklarsak; Kişi 90 kilo olsun. Bu kişinin 70 kilo kas+kemik ağırlığına sahip olduğunu düşünürsek lbs cinsinden 155 dir. 155 * 0.25 = 38.75 yapar. Bu miktar bizim antreman sonrası almamız gereken karbonhidrat miktarı.
20 gramı basit karbonhidrat ( dekstroz, üzüm suyu)
20 gramı kompleks karbonhidrat ( maltodekstrin, yulaf) olmalıdır.