İdman Sonrası Ne Yenmeli?

bu forumda belkıde en cok yanında yemek goturmeyle ılgılı tavsıye veren uye benım yıne verıcem aynı tavsıyeyı

gıdın kendınıze bır saklama kabı alın orta boy olsun sonrada evde yemegınızı azırlayın ve yanınızda goturun ornegın ebn yanımda hergun

2 meyve-500gr ızgara tavuk etı-2dılım ekmek-100gr prınc lapası-1 sebze yemegını yanımda goturuyorum okula ve dersaneye ve bu gune kadar ada kımse bana bu utanılcak bır seydır demdı ama cok kısı bana bu kadar dısıplınlı oldugum ıcın ımrendı

bu spor dısıplın sporudur bu spor gerektırdıklerını yaparsanız sıze cok sey verır vg dıger sporlardan ayıran temel ozlelıkte budur

teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.Ben hafif yağlı birisiyim ben önümzdeki 1.5 sene kadar bulk olmadan hacim almak istiyorm önümzdeki sene plaja gitmicem çünkü.Değerlendireyim diyorum.1.5 sene şişirdikten sonra cardio ile çok kaslı olmayan ama şeklli vücudu çıkartmak için çabalıycam.bizde doğal bal Var bunda fruktoz çokça varmış.Market ballarında genelde glikoz oluyormuş.Bu Balı benim yemem neden tavsiye ediLmiyor ? kahvaltı ve antreman sonrası dışında şeker alımı amacımdan uzaklaştırır mı ? protein tozu satan yerle knştuğumda zayıt olduğumu ve karbonhidratlı whey almamı söyledi ben protein oranı 20-25 gr civarı olan yağ we karbosu düşük olan almayı düşünüyorum.Kahvaltıda artık sitede gördüğüm videolu tarifi yapmaya başladım.saat 7.15 de 100 gr yulaf ezmesi 4 yumurta akı 1 tam Tavada sadece 1 damla yağ döküp peçeteyle tüm tavaya yayıyorum.pizza altı gibi Oluyor zaten.Üstüne lor peyniri serpiştirip yiyorum yanındada bi kupa süt içiyorum.11 de okul yemeği Oluyor Yağlı Biçimde olarak..3.30 gibi eve geliyorum tekrardan.Pilav yerine bulgur tercih edicem,Makarna mı bulgur mu daha iyi olur bilemiyorum.Bunların yanında ya tavuk haşlama 150 gr. kadar yada 160 lık light dardanel.Gün içinde 1 litre süt tüketimi.Sabahları bi miktar lor .. Gece yatmadan 50-60 gr. beyaz peynir casein için..
Son olarak uzun oldu ama tüm beslenme sorularım burada .. Muz+bal(DOĞAL BAL=(FRUKTOZLU)+süt 500 Ml lik karışımı ne ara tüketmem daha sağlıklı oLur ? Yağlanmadan büyüme açısından beni bilgiye Doyurun Üstadlar :)

Yağlanmadan doğal yollar ile kas yapmak gerçekten zor. Bence yağ oranını 15% civarına indirmen ya da orda tutman gerekiyor. Ondan sonra 3 yıl boyunca düzenli olarak hacim antreman sistemi uygulaman gerekiyor. Ben 2 sene oldu düzenli olarak başlayalı gerçekten yağlanmadan yavaş büyüyorsun Tahminim 6-8 kilo civarında kas yaptım. Şu anda 15% yağ oranım var. 1.72 boy 81 kiloyum. Hedefim 5 sene sabredip devam edip 88-90 arası 12% yağ oranına sahip olmak.

bende antreman sonrası yarm kilo kadar üzüm yiyorum...üzüm suyu bulamadığımdan...2 saat sonra normal akşam yemeği yiyorum(saat 19:00 da) hani hep söylerler ya saat 19:00 dan sonra bişey yemeyin yağ olur diye ,peki yatarken bişey yemeden mi yatacağız...not:buarada karın ve göğüs bölgemde fazlaca yağ var..

Oglen 2-3 gibi kalkar kahvaltımı yaparım,5 gibi bi tabak makarna yagsız tuzsuz 7.30 gibide idmana giderim,idmandan çıkarım 250 gram tavuk 1 tabak pilav yerim bazen 1.5 tabakta oluyor =)) sonra işe giderim 9-11 arası bıdaha 250 gram tavuk yerim pilavla,sonra sabah 4 e kadr 100 gram fındık falan atıştırırım.bu nasıl? =))

herkese selam ben yeni başladım ağarlık basmaya 2 ay oldu antrenmandan sonra yarım kiloluk sütle protein tozu karıştırıp içerim yarım saat sonra eve gider güzel bir yemek yerim 17 yaşındayım sizce protein tozu içmelimiyim bana protein tozlarının zararlı olduğunu söylediler cwp bekliorum

Öncelikle şu ağırlık basmak gibi sokak ağızı tabirlerden vazgeçin. Fitness'a başladın. sütü 250ml kullan. Zararlı diyenlere de nedenini sor. açıklasınlar sonra bizimle paylaş bizde öğrenelim bakalım

ya arkadaşlar ben yeni başladım sayılır 1.85 78 kiloyum antremandan sonra 30 dk içinde yarım litre süt+320(2 kutu) gr ton balığı yiyorum sizce faydalı mı zararlı mı karbonhidrat açısından hiç düşünmedim ama aşağı yukarı= 100 gr protein var

Öncelikle şu ağırlık basmak gibi sokak ağızı tabirlerden vazgeçin. Fitness'a başladın. sütü 250ml kullan. Zararlı diyenlere de nedenini sor. açıklasınlar sonra bizimle paylaş bizde öğrenelim bakalım

inek sütü inekler içindir. ha içersek kötümü olur hayır olmaz ama içersekte bizi süpermen yapmaz çünkü ana besin kaynağımız kesinlikle değildir. idmandan sonra sütü niye içeyimki ? çokmu feci protein var , çokmu kaliteli karbonhidrat kaynağıdır . eeeidman sonrası öğünde önemli bi öğüb olduğundan süt veya sütle karıştırlmış protein tozu gereksizdir çabuk sindirim açısından suyla kulanılacaksa kulanılmalı sütle değil
"LAKTOZ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ

İnek sütündeki başlıca şeker olan ve yalnızca sütte ve süt ürünlerinde bulunan laktozun sindirilmesi için laktaz enzimi gereklidir. Laktoz tahammülsüzlüğü, ince barsak duvarlarının iç tabakası bu enzimi normal miktarlarda üretmediği zaman ortaya çıkar.

Laktoz tahammülsüzlüğü, belirli bir miktarın üzerinde süt alındığında, karın kramplarına, şişkinliğe, ishale ve aşırı gaza yol açar. Az miktarda süt genellikle belirtilere yol açmaz. ince barsağın içini döşeyen tabakadaki düşük bir laktaz düzeyi ya da laktaz eksikliği, etkilenen kişilerin yüzde 70 kadarında sorun yaratmayabilir."

bu yazıyıda okuyunuz fazla kaçırlması halinde oluşan zararları

kaynak: http://www.saglikbilgisi.com/makale/Sindirim+problemleri

ya arkadaşlar ben yeni başladım sayılır 1.85 78 kiloyum antremandan sonra 30 dk içinde yarım litre süt+320(2 kutu) gr ton balığı yiyorum sizce faydalı mı zararlı mı karbonhidrat açısından hiç düşünmedim ama aşağı yukarı= 100 gr protein var

sen bence ne süt ne balık ye. antramanından sonra basit şekerli bi içecek iç üzümsuyu önerilen iyi bir içecektir daha sonra muz yarım adet bulabilirsen ye sonra 5-6 yumurta 2si sarısıyla diğerleri sadece beyazı yanındada bir parça tavuk ve makarna ye ve forumdaki beslenme kısmını oku

inek sütü inekler içindir. ha içersek kötümü olur hayır olmaz ama içersekte bizi süpermen yapmaz çünkü ana besin kaynağımız kesinlikle değildir. idmandan sonra sütü niye içeyimki ? çokmu feci protein var , çokmu kaliteli karbonhidrat kaynağıdır . eeeidman sonrası öğünde önemli bi öğüb olduğundan süt veya sütle karıştırlmış protein tozu gereksizdir çabuk sindirim açısından suyla kulanılacaksa kulanılmalı sütle değil
"LAKTOZ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ

İnek sütündeki başlıca şeker olan ve yalnızca sütte ve süt ürünlerinde bulunan laktozun sindirilmesi için laktaz enzimi gereklidir. Laktoz tahammülsüzlüğü, ince barsak duvarlarının iç tabakası bu enzimi normal miktarlarda üretmediği zaman ortaya çıkar.

Laktoz tahammülsüzlüğü, belirli bir miktarın üzerinde süt alındığında, karın kramplarına, şişkinliğe, ishale ve aşırı gaza yol açar. Az miktarda süt genellikle belirtilere yol açmaz. ince barsağın içini döşeyen tabakadaki düşük bir laktaz düzeyi ya da laktaz eksikliği, etkilenen kişilerin yüzde 70 kadarında sorun yaratmayabilir."

bu yazıyıda okuyunuz fazla kaçırlması halinde oluşan zararları

kaynak: http://www.saglikbilgisi.com/makale/Sindirim+problemleri

İÇİM marka laktaz (laktoz sindirici enzim) sütler var..onları kullanırsan sindirimde sorun yaşamazsınız..gaz da yapmaz ayrıca...zaten soğuk süt içmek genelde gaz yapar.ılık süt her zaman daha iyi bu bakımdan..

kalkar kalkmaz yogurt+whey proteini...
idman öncesi lapa
sabah kahvaltı light peynir+lor+5 yumurta 2 sarısıyla...

antenman sonrası uzum suyunun yerini kuru uzum tutarmı peki?
İdman sonrası dekstroz içerikli sıvı bir içecek tüketmek daha uygun.
Zira sıvıların kana karışım hızları katı gıdalara göre çok daha hızlı.
İdman sonrasında ise glikojen depolarını minimum sürede doldurup yıkımı önlemek çok önemli.

Bende üzüm suyu içiyordum ama bu sabah şişemde üzüm suyundan kalan izleri görünce bugün içmedim içmeyeceğim de sanırım veya herhangi bir marka önerebilir misniiz?%100 üzüm suyuydu ayrıca keşke şişeleri atmasaydım da foto atardım foruma..

ben karbonhidrat tozunu spordan önce alıyorum,güç veriyormuş,ama herkes spor sonrası alın demiş,ne yapmalıyım. ? 2 ölçek içersem göbek yapmaz mı ?

Bende üzüm suyu içiyordum ama bu sabah şişemde üzüm suyundan kalan izleri görünce bugün içmedim içmeyeceğim de sanırım veya herhangi bir marka önerebilir misniiz?%100 üzüm suyuydu ayrıca keşke şişeleri atmasaydım da foto atardım foruma..

Bende kan üzümü fln yiyorum da üzüm suyunu ne kadar içiyosun antremandan sonra ml olarak ?

Back
Yukarı