salvadore_xp
Üye
protein yağ ve karbonhidrat alım miktarlarında ben de problem yaşıyorum. Direkt marketten küçük paketler halinde almak çok külfetli ve maliyetli oluyor. Evdeki imkanları da değerlendirmek için sanırım eve hassas terazı gerekyor.
Antrenmandan 5 dakika sonra ana öğün almak yerine basit şeker içeren bir içecek içmelisiniz.. (üzüm suyu) (veya az miktar şeker serptiğiniz meyve salatınızı tüketebilirsiniz)Ben antremandan 5 dk sonra büyük bir tabak içinde pilav-tavuk veya makarna-biftek yiyorum. Bir kase de yogurt yerim. 2 saat sonra da meyve salatası yaparım.
Eksik olan bir şey var mı?
Şu an için protein tozu kullanmıyorum ama başlayacagım. Protein tozu içtikten sonra yukarda yazdıgım şekilde yemek yemeli miyim?
Bir de anlamadıgım şey gramaj hesabı. 30 gr prot, 50 karbonhidrat denilmiş. Ben yedigim biftegin yada pilavın kaç gram oldugunu nasıl anlayabilirim?
Mesela anne bana 10 ons(gram) biftek ver desem, annem tavayı alır kafama geçirirbuna nasıl bir çözüm getirebilirim
"iştah" yazarak forumda arama yaparsanız sorunuzun cevabını fazlasıyla alırsınız. (nasıl arama yapabileceğiniz imzamdaki linkte açıklanmıştır)arkdaşlar benim sorunum antremandan sonra iştahım kesiliyor tamamen ve en önemli besinin anteramandan sonra olan olduğunu biliyorum sizce ne yapmalıyım ? (özür dilerim biraz off topic oldu ama )
Yağ yakımı ayrı bir olay.antrenman sonrası basit şeker alınması söylenmiş,ya vücut yağlıysa bu depolardan vücut kullanmıyor mu?
Bence her ne kadar günlük koşturmacınızın ve işinizin bu sporun bazı şartlarını uygulamanızı engellediğinden bahsetseniz de, bana kalırsa elinizden gelenin en iyisi bu değil.Arkadaslar verdiginiz bilgiler cok güzel fakat calisan insanların özelliklede gec saatlere kadar calisabilen insanların yapması cok zor şeyler bunlar.Ben zaten en erken 9 - 10 gibi evde oluyorum bu saatten sonra zaten dediklerinizin cogunu uygulayamıyorum ki o yüzdende istedigim gibi bir dietim olmuyor malesef..
Keske bu bilgiler isiginda düzgün bir beslenmem ve dinlenmem olsada yaptıgım sporun hakkını alabilsem.
Cogu zaman ögle yemegini atladigim oluyor mecburen, bazen sükür yiyebiliyorum öglen.Isten cikip solana en erken varmam 8e dogru tabi öncesinde bişiler yemem cok zor ac oluyorum, bazen 1 - 2 saat önce bişiler yiyorum cubuk falan gibi.Idmandan yarım saat once whey proteinimi alıyorum aminoyla birlikte. Idmandan sonra basit seker almaya dikkat edecegim bundan sonra. Idmandan sonra whey ve amino alıyorum aynı sekilde. Fakat eve geldigimde deliler gibi ac oluyorum ve yemeden uyuyamıyorum. Yedikten sonra en gec 1 saat icinde zaten ya yatıyorum ya da uyuyakalıyorum. Cok fazla fiziksel yorgunluk yaratacak bir işte degilim en fazla direksiyon basında yorulmus olurum, ama cok fazla beyin yorgunlugu oluyor.
Forumu cok okuyorum ama uygulayamıyorum.En azından uyarlayabilecegim bir iki dogru bilgi arıyorum acıkcası.Eger bir iki tavsiyeniz olursa minnettar olurum.
Teşekkür ederim.