ben evde boş boş oturdugum dönemlerde hiç acıkmıyorum böyle zamanlarda dahada çok kilo veriyorum çünkü gün içinde ki koşuşturma yok hep oturuyosun

bu yuzden dolayıda iştahsızlık oluyor bende biraz. fitness yaptıgınızı söylüyorsunuz bu durumda beslenme ile ilgili az çok bildikleriniz vardır bi kavanoz fıstık ezmesi 7 iri dilim ekmek yaptıgınız sporla ters düşüyor. boylesine beslenmenin altında birbirinden çok farklı nedenler olabilir. psikoloji ile ilgili olabilir yada daha başka bişey.
işte o iştahsızlığın sebebi leptin seviyelerinin yüksek olması. bu durumda vücuıdunuz makine gibi yağ harcar.
Leptin seviyesi yükseldiğinde vücut toktur. Siz dunyanın yiyeceğini yiyin, leptin seviyesi düşükse vücut aç durumdadır ve bunu depolama eğilimdedir.
Leptin seviyesini yükseltenler ne pekala?
bütün miğdede sindirilen hayvansal gıdalar ve yağlar leptin seviyesini tırmandırır.
düşürenler ne ?
sürekli bağırsaklarda sindirilen ürünler şekerler ve unlu mamuller vücudun leptin seviyesini azaltır.
insulin değerleride bozulur hücre içinde oluşan yoğun oksidasyonlar yağ yakımını engeller privuata çok hızlı indirgenen karbohidratların alınması atp üretimindede sorunlar oluşturur.
Böylece yağlar devamlı atp ye yığılacağı yerde, privuatlar atp ye yığılmaya başlanır yağlarda depo edilmeye başlar.
özellikle sabahları enerjisiz uyanma kendınızı kötü hissetme gibi sorunlar doğabilir. öğlen yemeklerinde
ayrıca vücutta toksik maddeler birikmeye başlar, oysa yağlar yakılmaya başladığı zaman su içerek terleyek bu toksinleri atarız.
güneş ışınları su ve antioksidan maddeler toksinlerin atılımını hızlandırır.
zamanlada insulin direnci daha sonrada diyabet başlar. insanlar neden şeker hastası oldukları ile en ufak bilgiye sahip değiller.
olayların çözümü çok basit.
Hızlı privuata indirgenen şekerler derhal terk edilmeli bağarsak florasının düzenlenmesi için kefir gibi ürünler yoğun içilmeli
yağlar arttırılmalı ve 2 haftadan sonra esmer pirinç ve yulaf ile beraber doyana kadar protein yağ yenmeli.
düzenli, uyku uyunmalı. Hafta 1 defa bitter çikolata ve her gun çekirdekli kuru üzüm tüketimi yapılmalı.
Sorunun cozumu bu kadar basit.
Ne hesap ne kitap her insanın leptin seviyesi düşerse açlık krizleri başlar sonrada herkez dusunurki ya ben yeni yemek yedım ama neden acıktım

neden kendime hakim olamıyorum. ya başkasının metabolizması ne kadar hızlı benimki neden yavaş

kendi bilakis hatalarımı cozuyorum ve canlı örnek benim.
çünkü açsınız saygıdeğer dostum. açlık sürekli beslenmek değildir.
Bu sizi mutlu değil üzüntülü yapar. dolayısıyla neden çikolatalarla beslenip hala mutlu olamadıgınızı anlamaya çalışırsınız.
insulin dalgalanmaları iyi birşey değildir.
Ayrıca sayın fırfır hanım siz sabahları nasıl uyanıyorsunuz? Yorgun argın ve çaresizmi hissediyorsunuz kendınızı.
Uyku bozukluklarıda kilo problemlerine sebeb olabiliyor.
aslında yoğun baş ağrısı ile beynimiz bize haber veriyor bunları. ama biz çay ve kahveyle geçiştirmeye çalışırsak verimli bir insan olamayız.
Mutlak surette bence taş devri diyeti yapılması gerekir düzenli uyuyup uyanma yeniden öğrenilmeli ve egzerziler programınıza eklenmeli.