Örnek H.I.I.T (high intensity interval training) kardio programı

bende baslıycam hiit kardiyoya, şu an fit bi vucuda sahıbım karın hariç.. karındaki ve vucutdakı yagları atıp parçalamaya baslıycam diyetle birlikte, kışa doğru bulk dönemine giricem. calısma seklını achilles arkadasın oldugu gibi 60 sn yavas 60 sn hızlı bi şekilde kosucam.

arkadaşlar,

rakamlara çok fazla takılmamak lazım aslında burdaki ana konu hızı arttırıp azaltmak ile alakalı sanırım. ben 2 aydır kardiyo uyguluyorum yaklaşık 6-7 kilo verdim ve erimeye devam ediyorum. hitt olayından biraz daha farklı bir çalışma metodu izliyorum.
vucut tamamen ısındıktan sonra antreman sonunda uyguladığım yöntem şudur:

1 dakika 9 kmh
2 dakika 10 kmh
5 dakika 12 kmh
2 dakika 15 kmh
3 dakika 9 kmh
3 dakika 12 kmh
3 dakika 15 kmh.
3 dakika 9 kmh
3 dakika 12 kmh
3 dakika 15 kmh.

toplamda 30 dk civarı bir koşu oluyor.

yani başlangıçtaki ayarlamadan sonra 3er dakika arayla 9-12-15 arasında gidip geliyorum. 2 ayın sonunda bana kattığı yararlar ise inanılmaz bir kondisyon + güç kuvvet zindelik + yağ yakımı + belde 6 cm incelme :)

Bunu tam anlayamadım ama ben şu şekilde yapıyorum:
0-2dk arası 5km ile
2-3dk arası 6km
3-4dk arası 7km
4-5dk arası 8km
5-6dk arası 9km ile yapıyorum
Dakika 6'yı gösterdiğinde 5kmye düşüp
6-10dk arası 5km ile yürüyorum
Ardından
10-11 arası 6km
11-12arası 7km
12-13arası 8km
13-14arası 9km ile devam edip dakika 14'ü gösterince 10kmye getiriyorum hızı
14-17 arası 10km ile gittikten sonra hızı 11e getirip 19dkye kadar gidiyorum ve son 1 dk soğuma yapıyorum.

Mantığım doğru mudur??

Shot at 2007-07-20

- İlk 2 dakika içerisinde 5. yoğunluk seviyesine arttırarak ısının
- 2. dakikadan 5. dakikaya kadar temponuzu yavaş yavaş arttırarak 9. yoğunluk seviyesine getirin
- 5-6. dakikalar arasında 1 dakika süre ile 9. yoğunluk seviyesinde devam edin
- 6-10, 10-14, 1-19. dakikalar arasında yukarıda işlemi tekrarlayın, ancak 17-19. dakikalar arasında 1 yerine 2 dakika 9. yoğunluk seviyesinde devam edin.
- 19. dakikadan sonra soğuma için seviyenizi düşürün.

Öncelikle Maksimum Kalp Ritminizi (max heart rate) belirleyin, formül aşağıdaki gibi:
Maksimum Kalp Ritminiz = 220 – Yaşınız

Örnek, benim yaşım 36
Maksimum Kalp Ritmi = 220 – 36 = 184
Buna göre yukarıdaki tabloda yeralan yoğunluk seviyeleri kalp ritmi bazında benim için şu şekilde oluyor:

Seviye 5 (%50) = kalp ritmi 92
Seviye 6 (%60) = kalp ritmi 110
Seviye 7 (%70) = kalp ritmi 128
Seviye 8 (%80) = kalp ritmi 147
Seviye 9 (%90) = kalp ritmi 165

Not: HIIT kardiyo programı yeni başlayanlar için uygun olmayabilir, belirli bir kondisyon seviyesine ulaştıktan sonra denenmesi tavsiye ediliyor genel olarak.

Bir not daha: Bu kadar sayılara boğulamam veya koşarken aklımda tutamam derseniz o zaman vücudunuzu dinleyin yeter, orta seviyeden başlayın en hızlı (yoğun) seviyenize kadar arttırın 3 dakika için, sonra bu seviyede 1 dakika devam edin ve bunu 4 kere tekrarlayın.

Son not: Yoğunluk arttırımdan kastedilen herzaman hızın arttırılması olmayabilir, sonuçta bu kalp ritmi ile ilgili bir sistem olduğundan, koşu bandı kullanıyorsanız hızı arttırmakeğimi de arttırarak aynı etkiyi sağlayabilirsiniz, böylece dizlerinize de daha az eziyet etmiş olursunuz.

Konunun antreman-f
Hocam kardiyoda zayiflama kor se kkullanmak

Shot at 2007-07-20

- İlk 2 dakika içerisinde 5. yoğunluk seviyesine arttırarak ısının
- 2. dakikadan 5. dakikaya kadar temponuzu yavaş yavaş arttırarak 9. yoğunluk seviyesine getirin
- 5-6. dakikalar arasında 1 dakika süre ile 9. yoğunluk seviyesinde devam edin
- 6-10, 10-14, 1-19. dakikalar arasında yukarıda işlemi tekrarlayın, ancak 17-19. dakikalar arasında 1 yerine 2 dakika 9. yoğunluk seviyesinde devam edin.
- 19. dakikadan sonra soğuma için seviyenizi düşürün.

Öncelikle Maksimum Kalp Ritminizi (max heart rate) belirleyin, formül aşağıdaki gibi:
Maksimum Kalp Ritminiz = 220 – Yaşınız

Örnek, benim yaşım 36
Maksimum Kalp Ritmi = 220 – 36 = 184
Buna göre yukarıdaki tabloda yeralan yoğunluk seviyeleri kalp ritmi bazında benim için şu şekilde oluyor:

Seviye 5 (%50) = kalp ritmi 92
Seviye 6 (%60) = kalp ritmi 110
Seviye 7 (%70) = kalp ritmi 128
Seviye 8 (%80) = kalp ritmi 147
Seviye 9 (%90) = kalp ritmi 165

Not: HIIT kardiyo programı yeni başlayanlar için uygun olmayabilir, belirli bir kondisyon seviyesine ulaştıktan sonra denenmesi tavsiye ediliyor genel olarak.

Bir not daha: Bu kadar sayılara boğulamam veya koşarken aklımda tutamam derseniz o zaman vücudunuzu dinleyin yeter, orta seviyeden başlayın en hızlı (yoğun) seviyenize kadar arttırın 3 dakika için, sonra bu seviyede 1 dakika devam edin ve bunu 4 kere tekrarlayın.

Son not: Yoğunluk arttırımdan kastedilen herzaman hızın arttırılması olmayabilir, sonuçta bu kalp ritmi ile ilgili bir sistem olduğundan, koşu bandı kullanıyorsanız hızı arttırmak yerine eğimi de arttırarak aynı etkiyi sağlayabilirsiniz, böylece dizlerinize de daha az eziyet etmiş olursunuz.

Konunun antreman-fitness bölümüne daha uygun olduğu düşünülüyor ise mod arkadaşlar taşır sanırım, bu yöntem yağ yakmak isteyenlerin gözdesi olduğundan buraya açtım.

Grafik Body-for-LIFE Exercise adresinden alıntıdır.
Hocam ka

Konu dışı olacak ama bu hııt antrenmanının ne zaman yapılması uygundur sabah kahvaltıdan önce yapılır mı ? Ben 18 yaşında besyoya hazırlanan bir kardeşinizim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Konu dışı olacak ama bu hııt antrenmanının ne zaman yapılması uygundur sabah kahvaltıdan önce yapılır mı ? Ben 18 yaşında besyoya hazırlanan bir kardeşinizim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Kondisyon artırmak amacıyla yapmak istiyorsan kahvaltıdan 2 saat sonra veya akşam yapabilirsin ama amacın maksimum yağ yakımı ise antrenman sonrası en fazla 20 dakika olucak şekilde (çünkü koşuda vücut katabolik evreye çabuk geçer) yapabilirsin[DOUBLEPOST=1560610066][/DOUBLEPOST]
arkadaşlar,

rakamlara çok fazla takılmamak lazım aslında burdaki ana konu hızı arttırıp azaltmak ile alakalı sanırım. ben 2 aydır kardiyo uyguluyorum yaklaşık 6-7 kilo verdim ve erimeye devam ediyorum. hitt olayından biraz daha farklı bir çalışma metodu izliyorum.
vucut tamamen ısındıktan sonra antreman sonunda uyguladığım yöntem şudur:

1 dakika 9 kmh
2 dakika 10 kmh
5 dakika 12 kmh
2 dakika 15 kmh
3 dakika 9 kmh
3 dakika 12 kmh
3 dakika 15 kmh.
3 dakika 9 kmh
3 dakika 12 kmh
3 dakika 15 kmh.

toplamda 30 dk civarı bir koşu oluyor.

yani başlangıçtaki ayarlamadan sonra 3er dakika arayla 9-12-15 arasında gidip geliyorum. 2 ayın sonunda bana kattığı yararlar ise inanılmaz bir kondisyon + güç kuvvet zindelik + yağ yakımı + belde 6 cm incelme :)

Unuttuğunuz veya bilmediğiniz ufak bir şey var hiit kardiyonun antrenman sonunda 20 dakikayı geçmesi pek önerilmez katabolik evreye geçişi hızlandıran ve toparlanmayı biraz uzatan bir kardiyo tipidir size önerim bu kardiyoyu 20 dakikaya çekip mümkünse dinlenmeleri daha azaltmanız böylece hem daha iyi kondisyon yakalamış olursunuz hem de daha fazla yağ yakarsınız.

Back
Yukarı