tosbaa
Üye

Shot at 2007-07-20
- İlk 2 dakika içerisinde 5. yoğunluk seviyesine arttırarak ısının
- 2. dakikadan 5. dakikaya kadar temponuzu yavaş yavaş arttırarak 9. yoğunluk seviyesine getirin
- 5-6. dakikalar arasında 1 dakika süre ile 9. yoğunluk seviyesinde devam edin
- 6-10, 10-14, 1-19. dakikalar arasında yukarıda işlemi tekrarlayın, ancak 17-19. dakikalar arasında 1 yerine 2 dakika 9. yoğunluk seviyesinde devam edin.
- 19. dakikadan sonra soğuma için seviyenizi düşürün.
Öncelikle Maksimum Kalp Ritminizi (max heart rate) belirleyin, formül aşağıdaki gibi:
Maksimum Kalp Ritminiz = 220 – Yaşınız
Örnek, benim yaşım 36
Maksimum Kalp Ritmi = 220 – 36 = 184
Buna göre yukarıdaki tabloda yeralan yoğunluk seviyeleri kalp ritmi bazında benim için şu şekilde oluyor:
Seviye 5 (%50) = kalp ritmi 92
Seviye 6 (%60) = kalp ritmi 110
Seviye 7 (%70) = kalp ritmi 128
Seviye 8 (%80) = kalp ritmi 147
Seviye 9 (%90) = kalp ritmi 165
Not: HIIT kardiyo programı yeni başlayanlar için uygun olmayabilir, belirli bir kondisyon seviyesine ulaştıktan sonra denenmesi tavsiye ediliyor genel olarak.
Bir not daha: Bu kadar sayılara boğulamam veya koşarken aklımda tutamam derseniz o zaman vücudunuzu dinleyin yeter, orta seviyeden başlayın en hızlı (yoğun) seviyenize kadar arttırın 3 dakika için, sonra bu seviyede 1 dakika devam edin ve bunu 4 kere tekrarlayın.
Son not: Yoğunluk arttırımdan kastedilen herzaman hızın arttırılması olmayabilir, sonuçta bu kalp ritmi ile ilgili bir sistem olduğundan, koşu bandı kullanıyorsanız hızı arttırmak yerine eğimi de arttırarak aynı etkiyi sağlayabilirsiniz, böylece dizlerinize de daha az eziyet etmiş olursunuz.
Konunun antreman-fitness bölümüne daha uygun olduğu düşünülüyor ise mod arkadaşlar taşır sanırım, bu yöntem yağ yakmak isteyenlerin gözdesi olduğundan buraya açtım.
Grafik http://www.bodyforlife.com/exercise/cardiotraining.asp adresinden alıntıdır.