Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken Filmler

tabiki matriks
barbar conan(arnoldun en iyi film serisi bence sırf o yüzden izlenir)
terminatör

1. The Shawshank Redemtion
  2. The Godfather serisi
  3. Goodfellas
  4. Heat
  5. Million Dollar Baby
  6. No Country for old man
  7. Batman: The Dark knight
  8. Meet Joe Black(Brat Pitt in en iyi filmi bana gore)
  9. Carlitos Way
  10. Troy
  11. Sin City
  12. Scarface
  13. The Lord of The Rings serisi
  14. 12 Angry Man
  15. Casablanca
  16. The Departed
  17. Escape from Alcatraz
  18. The Devils Advocate
  19. Donny Brasco
Bu filmler benim su anda arsivimde olan kult olmus filmlerdir.

Benimkiler belgesel + gerçek hikayeden uyarlanmış olanlar :

Earthlings

Bigger Stronger Faster

Hachiko : A Dog's Story

Super Size Me

Fast Food Nation

Thank you for Smoking

Law Abiding Citizen

Agora

The Whistleblower

A Beautiful Mind

Ben senaryosu zekice olan, izleyiciyi şaşırtan filmleri tutuyorum daha çok. Oyunculuktan ziyade senaryo daha önemlidir. Bu bağlamda;

Fight Club
Prestij
Shutter Island
Davetsiz (The uninvited)
The Machinist
The game
The Identity
The Illusionist
The Number 23

Bunlar daha çok bilinenler, ilk etapta önereceklerim bunlar. İzlemediğiniz herhangi birisi var ise şiddetle izlemenizi öneriyorum. Şimdi yazacaklarım yine bu tarz fimlerdir ancak çok bilinen filmler değiller, ama Kendi adıma rahatça önerebilirim.

E- katil
Raydan çıkanlar
Clean break
Maç sayısı
Anestezi
Son olarak testere serileri tabi ki:)

Aksiyon seven varsa şu dediğimi ciddiye alıp sorgusuz izlemeye başlasın. Fakat film değil dizi. Toplam 2 sezon, 25 bölüm. 1 bölüm 40 dakika.
Human Target
Filmlerde en önemlisi 1 dakikayı bile sıkılarak geçirmiyorsunuz, konuşma sahneleri bile ayarında. Diyorum ki keşke aklımdan silseler de tekrar bitirsem :)

Aklıma gelenler;
Kelebek etkisi,Testere serisi,Dawn of the Dead,Resident Evil,Abduction,Memento,1408,Source Code,Şeytanın avukatı,Esaretin bedeli,21 gram,Barda,Hitch,Yenilmez 1-2-3,The Ring I,Enemy of the state,Troy,Tron,50 First Dates,Piyanist,Crash,lock stock,Lock stock and two smoking barrels,Natural burn killer,Taxi driver. Hepsini izledim ve hepsi süperdi.

oceans serisi,limit yok,kuzuların sessizliği serisi,yüzüklerin efendisi serisi,tepenin gözleri,karayip korsanları,Başlangıç,Ben efsaneyim,zindan adası,sharlock holmes şimdilik aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
Jason Statham'ın Polis rolünde oynadığı filmleri hariç hepsi.. (Blitz falan iğrenç) , Crank saçma ama güzel

Bir de dizi olarak Chuck , Güzel bir Amerikan dizisi çok hoşuma gitti ondan sonra başka yabancı dizi izleyemedim diyim anlayın yani..

Başka da bişey öneremiyorum ip man fln izledim güzel ama eskidi onlar biraz .)

Ben genelde Amerikan filmlerinden hoşlaşıyorum , Amerikalı olmalıymışım :D

oceans serisi,limit yok,kuzuların sessizliği serisi,yüzüklerin efendisi serisi,tepenin gözleri,karayip korsanları,Başlangıç,Ben efsaneyim,zindan adası,sharlock holmes şimdilik aklıma gelenler bunlar

Başlangıç filmi biraz arada kalmış bu film sıradan bir film değil izledikten sonra daha önce izlediğiniz bir çok filmin ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız..

1-)Life is Beautiful

2-)The Shawshank Redemtion

3-)Amadeus

4-)Pardon

Şu anki ruh halime göre yaptığım 4.Uzatmak istemedim.

1. My Name Is Khan
2. Amerikan Pastası Serisi (Biceps çalıştırıyor)
3. Hababam Sınıfı Serisi (Izlemeyen ölsün)
4. Polis Akademisi Serisi
5. Harry Potter Serisi
6. Testere Serisi
7. Paranormal Activity Serisi

dorian gray 2009 yapımı film. öyle çok ahım şahım değil ancak hoş bir atmosferi var tavsiye ederim. kitabı daha güzeldir ancak okuyamadım.

american history x , the truman show , fight club , gladiator

Yenilmez 3 %100 izlemenizi tavsiye ederim:D

Özgürlük yolu , Ateşten kalbe akıldan dumana , Mulholland Dr. , Memento, Oldboy , Sıkıysa yakala , Siyah kuğu, Köstebek , Lucky number Slevin, Cinderella Man, 3 idiots, Apocalypto, Milyoner şimdilik aklıma gelenler bunlar

Er ryan'ı kurtarmak(Saving private ryan)
Cesur yürek(Braveheart)
Vatansever(Patriot)
Ip man
Makinist bende etki bırakan filmlerden bazıları.

Back
Yukarı