Berkay Türkkan Antrenman Günlüğü # 4.Sene # Ektomorf

sayın berkay kardesım romanian deadlift i sırt harketı diye yapıyor ve biliyordum ama siz bacak antremanında yapıorsunuz komplex bi harketmı yoksa tamamen benım cahılımle ılgılımı eger oyle ıse yanlıs yapmısm sırt idmanında en son harketım oluyor genelde
 
sayın berkay kardesım romanian deadlift i sırt harketı diye yapıyor ve biliyordum ama siz bacak antremanında yapıorsunuz komplex bi harketmı yoksa tamamen benım cahılımle ılgılımı eger oyle ıse yanlıs yapmısm sırt idmanında en son harketım oluyor genelde

Normal deadlift ile karıştırdınız sanırım. Standart deadlift alt sırt ağırlıklı olmak üzere bacak kaslarını da çalıştırır, sırt antrenmanında yapılması uygundur. Bacak antrenmanında da yapanlar var fakat sırt antrenmanında yapılması çok daha doğru bence. En çok alt sırt bölgesi çalışıyor çünkü.

Bacak için olan deadlift versiyonlarına gelirsek Romanian Deadlift ve Stiff-legged Deadlift sayılabilir. Romanian Deadlift'te hamstring daha ağırlıklı olmak üzere hamstring ve alt sırtı çalıştırırken, Stiff-legged Deadlift'te ise alt sırt ağırlıklı olmak üzere alt sırt ve hamstring bölgesi aktif olur.
 
200 250 gr. mı ne paket 3.5 civarı yanlış hatrlamıosam[DOUBLEPOST=1394103966][/DOUBLEPOST]şöyle bişi de var tavuk daha ucuz göğüs yarım kilo 6 tl civarı :D[DOUBLEPOST=1394104475][/DOUBLEPOST]hatta baktım fiyat listesine suan güncel oalrak 200 gr doğalsan soya eti kuşbası 3.35 :D[DOUBLEPOST=1394104559][/DOUBLEPOST]garip şeyler garipten kastım farklı şeyler denemek lazım ağız tadını geri kazanmak acısından :D
 
Son düzenleme:
200 250 gr. mı ne paket 3.5 civarı yanlış hatrlamıosam[DOUBLEPOST=1394103966][/DOUBLEPOST]şöyle bişi de var tavuk daha ucuz göğüs yarım kilo 6 tl civarı :D[DOUBLEPOST=1394104475][/DOUBLEPOST]hatta baktım fiyat listesine suan güncel oalrak 200 gr doğalsan soya eti kuşbası 3.35 :D[DOUBLEPOST=1394104559][/DOUBLEPOST]garip şeyler garipten kastım farklı şeyler denemek lazım ağız tadını geri kazanmak acısından :D
Tavuk göğüs ben yarim kiloyu 4 e aliyorum, pişince 150 grama yakını buhar oluyor gerçi ama yine de daha ucuz :), farklı şeyler denemek lazım dediğin gibi..
 
Tavuk göğüs ben yarim kiloyu 4 e aliyorum, pişince 150 grama yakını buhar oluyor gerçi ama yine de daha ucuz :), farklı şeyler denemek lazım dediğin gibi..
Usta naptın sen ya ben kilosunu 13 liraya alıyorum,150 gramının buhar olduğunu ilk defa senden duydum.Kafamda soru işaretleri bıraktın bugün tartcam yeniden pişmiş ağırlığı da :)
Soya etini de bir türlü deneyemedim.Çok merak ettim kısa zamanda tatmak istiyorum :D.
 
Usta naptın sen ya ben kilosunu 13 liraya alıyorum,150 gramının buhar olduğunu ilk defa senden duydum.Kafamda soru işaretleri bıraktın bugün tartcam yeniden pişmiş ağırlığı da :)
Soya etini de bir türlü deneyemedim.Çok merak ettim kısa zamanda tatmak istiyorum :D.
Fakirlik işte buluyorsun :) :)
Cidden yoğunluk kaybediyor, mesela 300 gram piştikten sonra 220 ye düşüyor :)
 
insanın avlanıcak pençesi yok eti parçalicak dişleri yok bunun için etçil değiliz demek biraz garip olmuş. sonuçta insanın silah yapıcak ve eti pişiricek kadar zekası var..
 
Kopek disleri ne omnivore aciklamalara ne de vegan goruslere dogrudan bir altmetin olusturabilir. Yine de evrimsel bir aciklamayla carnivor ya da daha kotumser bir goruyle en azindan omnivore atalara sahip oldugumuzun bir kaniti niteliginde gorulebilecek olmasi bakimindan veganliga karsi bir arguman olarak rahatlikla sunulabilir. Hypercarnivor olmasak da (imkanim olsa bunu dilerdim) bir apex predator olarak omnivore oldugumuz cok acik diye dusunuyorum.
 
Ben pişmemiş değerler üzerinden hesaplıyorum ne yiyeceksem. Tavuk için pişmemiş 200gr olarak tartarım. Ve ortalama 40gr protein içerir diye hesaplarım.

Pişmiş değerler üzerinden hesap yapacaksak iş biraz karışıyor. Haşlama değeri farklı, tavada yağsız kızartma değeri farklı, fırında pişince değeri farklı.
 
Kesinlikle gramaj olarak düştüğü bir gerçek onu belirteyim de. Bence eti pişirdikten sonra tartın. Ayrıca Evo'nun da bahsettiği gibi pişirme çeşidine göre değişebilir kanımca.
 
Benim verilerim tavada pişerken.. pişmiş değerleri baz almak daha uygun olur, eğer göğüs ise %30 gramdan sayarım..
 
Bu tartışmaya açık bir konu aslında. Kendimden örnek vereyim. Hergün 400gr tavuk göğüsü pişmemiş ağırlık olarak , yağsız tavada kızartırım. Bu 400gr pişmemiş tavuk yaklaşık 250-260gr pişmiş tavuğa denk gelir. Ama her zaman pişmemiş değer üzerinden protein karb ve yağ oranını hesaplıyorum.

Soru işaretleri oluştu kafamda.
 
Ama pişmemiş değerden makroları hesaplamak mantıklı gelmedi ki bana. Ne de olsa yediğin gramajı çarpıp bölmek gerekir kanaatindeyim.
 
Bu tartışmaya açık bir konu aslında. Kendimden örnek vereyim. Hergün 400gr tavuk göğüsü pişmemiş ağırlık olarak , yağsız tavada kızartırım. Bu 400gr pişmemiş tavuk yaklaşık 250-260gr pişmiş tavuğa denk gelir. Ama her zaman pişmemiş değer üzerinden protein karb ve yağ oranını hesaplıyorum.

Soru işaretleri oluştu kafamda.
Sen 400 ü 20 gram uzerinden hesapliyorsan zaten benim verdiğim değerlere yakın oluyor yine, ben 260 ı 30 dan sen 400 u 20 den hesapliyorsun, aynı hesaba geliyor nerdeyse..
 
Aslında her ikiside yaklaşık aynı değerlere sahip oluyor. Derisi alınmış 100gr tavuk göğüsü tavada kızartılmış yaklaşık 33gr protein içerdiği yazıyor. 400 gram tavuk pişmiş olarak 260 çıkarken, 200gr tavuk pişmiş 130gram çıkacağından. Pişmiş 130gr tavukdaki protein değeri 42gr gelecektir. Bu da pişmemiş olarak 200gr tavukdaki protein değeriyle hemen hemen aynı zaten. Gereksiz yere endişe etmişiz.
 
Aslında her ikiside yaklaşık aynı değerlere sahip oluyor. Derisi alınmış 100gr tavuk göğüsü tavada kızartılmış yaklaşık 33gr protein içerdiği yazıyor. 400 gram tavuk pişmiş olarak 260 çıkarken, 200gr tavuk pişmiş 130gram çıkacağından. Pişmiş 130gr tavukdaki protein değeri 42gr gelecektir. Bu da pişmemiş olarak 200gr tavukdaki protein değeriyle hemen hemen aynı zaten. Gereksiz yere endişe etmişiz.
Senden yana sorun yok, 400 ü 30 dan hesaplayanlar varsa sıkıntı olur.. yuvarlama 30 diyorum genelde benim kullandığım sayaç 30,76 hesapliyor..
 
Bir süredir Scooby'i takip edemiyordum, YouTube'a bakınırken "Fat Burner Coleslaw" ("Yağ yakıcı lahana salatası" olarak çevirebiliriz) videosuna denk geldim ve yapması kolay olduğu için burada da paylaşmak istedim.

Önceden öğünlerimde hiç yeşillik veya sebze tüketmiyordum, hatta burada da konusu geçmişti. Bir süredir akşam öğünlerime yeşillik ekliyorum. Yakın zamanda her öğünüme eklemeye başlayacağım. Geçtiğimiz ay içinde hayatımda ilk kez brokoli yedim. Böyle söyleyince garip geliyor belki ama benim için ciddi adımlar bunlar.

Fırsat bulduğumda bu tarifi de yapmayı deneyeceğim. Scooby'e güvenim tam.


Bu arada ben de makroları hesaplarken besinlerin pişmiş ağırlıklarını göz önünde bulunduruyorum.

sayın berkay kardesım romanian deadlift i sırt harketı diye yapıyor ve biliyordum ama siz bacak antremanında yapıorsunuz komplex bi harketmı yoksa tamamen benım cahılımle ılgılımı eger oyle ıse yanlıs yapmısm sırt idmanında en son harketım oluyor genelde

Mesajda bahsetmiştim, bu videoda da Romanian Deadlift ile Stiff-legged Deadlift arasındaki farklılıklar anlatılmış.

 
Son düzenleme:
Back
Yukarı