ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yorumlarda Yoğurtla balla meyveyle falan karıştırıldığını görüp deneyip beğenmeyenler için şöyle bir önerim olucak.. Muhtemelen onu beğenmiyenler benim gibi çok fazla tatlı buldukları içindir. İşte size tuzlu bir tarif :) Sabahları Pirinç ve sütten oluşan çorbaya karıştırırsanız, çok daha leziz oluyor.. Leziz demiyelim de yulafı ekmek yerine tüketiyormuşsunuz gibi oluyor.. Gelelim çorbanın tarifine..

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
* Tencereye su ve sıvı yağ konur, kaynatılır.
* İçine pirinç ya da bulgur ilave edilerek pişirilir.
* Süt ilave edildikten sonra 10 dakika pişirilir.
* Pişirildikten sonra isteğe göre tuz, karabiber konulur.

Tarifin kaynağı: http://www.kadinlarsitesi.com/sutlu-corba-tarifi/
 
bıktırdı beni artık tadı (tatsızlıgı) gün geçtikçe çekilmez oldu
birde agzının içine bıraktıgı hafif kaygan yag gibi bi his var..
ama gelgörki çok faydalı..
devammm
 
Derin kasenin içinde sütle karıştırıp,yanına önceden hazırlamış olduğum fındık,kuru kayısı,kuru üzüm karışımını ekliyorum.Bir kaç dk.sütte beklettikten sonra tüketiyorum.Yulaflar sütü çekiyor ve daha yumuşak oluyorlar.İlk zamanlar bana da çok iğrenç geliyodu tadı ama alıştım.Eğer çok tatsız geliyorsa verdiğim bu tarifin içine bir kaşık çilek yada portakal reçeli de koyabilirisiniz.Tarafımdan denenmiş ve çok beğenilmiştir :D
Mutlaka tüketmeye çalışın arkadaşlar çok faydalı karbo alımı için özellikle sabahları....weightlifter
 
Genellikle Nestle Corn Flakes kullanırdım.Sabah klasik kahvaltımın yanında bir kase alırım.Bugün bunu aldım.Ama besin değerleri sanırım yüksek seviyede.Kilo almak istemiyorum.Sabah bir bardak süt ile birlikte bir kase lifalif'in bir kilo aldırıcı yan etkisi olur mu? Tavsiyeniz nedir?
 
Merhaba,
Ben de tek başına yulaf tadını kaldıramıyorum.
Süt ve meyve suyu ile denedim ama olmadı.
Geçen gün light yoğurt, yulaf, lor peyniri ve harnup (keçiboynuzu) pekmezi ile denedim, tavsiye ederim.
Güzel bir kahvaltı oluyor.
Pekmez koymazsanız yanında 2 çarliston ve birkaç domates ile de güzel gidiyor (bunları karışıma eklemiyorum).
 
Bu ürünü antrenmandan önce sütle tüketemiyorum. Meyve suyu da olmuyor. Basit şekeri sadece sabah kalktığımda ve antrenman sonrası aldığımdan mecbur suyla tüketmek zorunda kalıyorum yok mu başka çözümü olan çok zor gidiyor :D

Bu arada bu ürünle henüz tanışmamış olanlar için besin değerli şöyle;

3156.jpg


Sabah kahvaltısında ve antrenmandan önce 150 gram alıyorum süper enerji veriyor.thums:
 
Bu ürünü antrenmandan önce sütle tüketemiyorum. Meyve suyu da olmuyor. Basit şekeri sadece sabah kalktığımda ve antrenman sonrası aldığımdan mecbur suyla tüketmek zorunda kalıyorum yok mu başka çözümü olan çok zor gidiyor :D

Bu arada bu ürünle henüz tanışmamış olanlar için besin değerli şöyle;



Sabah kahvaltısında ve antrenmandan önce 150 gram alıyorum süper enerji veriyor.thums:


PEki bu karbonhidrat kompleks mi basit kh mi???
 
Arkadaşlar bunun yerine mısır unu yesem?

Adı.............: Mısır unu
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 7,8
Karbonhidrat: 76,9
Yağ…........: 2,6
Kolestrol...: -
Kalori….....: 368
 
Arkadaşlar bunun yerine mısır unu yesem?

Adı.............: Mısır unu
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 7,8
Karbonhidrat: 76,9
Yağ�........: 2,6
Kolestrol...: -
Kalori�.....: 368

mısır ununun GI (glicemik index) değerine ve lif oranına bakmak lazım..eğer yulafla benzeşiyorsa olabilir..
 
Nesle nesfit chocolat + ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi bu iki ürünü karıştırıp anca yiyebiliyorum. Sizce nasıl bir karışım yeterli protein içermiyorlar dimi? Artı protein şart bu ürünler sadece karbonhidrat ihtiyacımızı giderebilir.
 
Bende Nestle idi sanırım Corn flakes (ballı) + eti yulaf ezmesini karıştırarak yiyorum. tatlı-tatsız birbirini dengeliyorlar :D
 
Mopaş tan aldım ..Fiyatı 3,75 tl 500 gr...Bugün ilk kez kahvaltıda yedim ama...ilkinden alışmak biraz zor oldu...sütle beraber içine birazda bal attım...derin bi çorba kasesinin içine bayağı bi koydum..biraz zor oldu ama..gitti yine :))
( BEKLENİN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...) sabırla ve azimle.....
 
Tadinin cok kotu oldugunu soyleyen arkadaslara sorum: Yulafi pisirmeden yiyor olmayasiniz?

Cunku yani yillardir sabah kahvaltimda bayilarak tukettigim yulaf lapasini pisirmeden yemeyi hayal bile edemiyorum. Kusarim heralde :) O yabanci bodybuilding sitelerinde ove ove bitiremedikleri oatmeal (yulaf lapasi) yulaf ezmesinin pisirilmis hali. Pisirmediginiz zaman tadi saman gibi olmanin yaninda faydalarindan da faydalanamamis olursunuz. (Icindeki lif suda cozunen tur lif oldugu icin)

Illa pisiriyorsunuzdur (ve sonra sogumasini bekliyorsunuzdur), ve burda bunu dile getirdigim icin bile komik duruma dusuyorum muhtemelen ama, yine de her ihtimale karsi nasil hazirlanicagini buraya da yazayim.

1) 45 gram yulaf ezmesini (rolled oats) 360ml soguk sut veya su ile kucuk bir celik dokum sos tenceresinde kaynayana kadar pisirin.
2) Pisirirken surekli karistirtirmalisiniz yoksa yulaflar yanar. Pinar'in Laktozsuz Denge sutu ile pisirirseniz tadi MUHTESEM oluyor. Yulafin kendisi pistigi zaman icindeki nisasta aciga cikmaya basladigi icin zaten hali hazirda sekerli oluyor, bir de laktozsuz sut ile tukettiginizde kazandibi kivaminda bir tada kavusuyor :)

3) Kaynamaya basladiginda atesi kapatin ve 5dk kadar baloncuklar cikartarak demlenmesine izin verin. Bu sirada karistirmaya devam edin ama bu sefer sogumasini ve kivam almasini hizlandirmak icin sanki corba soguturmuscasina asagidan yukari sekilde karistirin.

4) Kivama geldiginde ve yulaf tum suda cozunebilen liflerini biraktiginda soguk bir kahvalti kasesine bosaltin.

5) Tercihen uzerine cok az tarcin serpin.

Detayli bilgi icin Vikipedi linki:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yulaf_lapası

Lifalif'in dengi olan Amerika'da sikca tuketilen urunu de bu: (Turkiyede bulabilir misiniz bilemedim)
http://www.quakeroats.com/products/oatmeal/old-fashioned-oats.aspx

Afiyet olsun :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:23 ----------

Aceleniz varsa 45g yulafi 360ml sut ile karistirip, mikrodalgaya dayanikli bir kapta tam olarak 4 dakika maksimum gucte (700-800watt) isitirsaniz, ayni etkiyi 4 dakika gibi kisa bir surede alirsiniz :)
 
Tadinin cok kotu oldugunu soyleyen arkadaslara sorum: Yulafi pisirmeden yiyor olmayasiniz?

Cunku yani yillardir sabah kahvaltimda bayilarak tukettigim yulaf lapasini pisirmeden yemeyi hayal bile edemiyorum. Kusarim heralde :) O yabanci bodybuilding sitelerinde ove ove bitiremedikleri oatmeal (yulaf lapasi) yulaf ezmesinin pisirilmis hali. Pisirmediginiz zaman tadi saman gibi olmanin yaninda faydalarindan da faydalanamamis olursunuz. (Icindeki lif suda cozunen tur lif oldugu icin)

Illa pisiriyorsunuzdur (ve sonra sogumasini bekliyorsunuzdur), ve burda bunu dile getirdigim icin bile komik duruma dusuyorum muhtemelen ama, yine de her ihtimale karsi nasil hazirlanicagini buraya da yazayim.

1) 45 gram yulaf ezmesini (rolled oats) 360ml soguk sut veya su ile kucuk bir celik dokum sos tenceresinde kaynayana kadar pisirin.
2) Pisirirken surekli karistirtirmalisiniz yoksa yulaflar yanar. Pinar'in Laktozsuz Denge sutu ile pisirirseniz tadi MUHTESEM oluyor. Yulafin kendisi pistigi zaman icindeki nisasta aciga cikmaya basladigi icin zaten hali hazirda sekerli oluyor, bir de laktozsuz sut ile tukettiginizde kazandibi kivaminda bir tada kavusuyor :)

3) Kaynamaya basladiginda atesi kapatin ve 5dk kadar baloncuklar cikartarak demlenmesine izin verin. Bu sirada karistirmaya devam edin ama bu sefer sogumasini ve kivam almasini hizlandirmak icin sanki corba soguturmuscasina asagidan yukari sekilde karistirin.

4) Kivama geldiginde ve yulaf tum suda cozunebilen liflerini biraktiginda soguk bir kahvalti kasesine bosaltin.

5) Tercihen uzerine cok az tarcin serpin.

Detayli bilgi icin Vikipedi linki:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yulaf_lapası

Lifalif'in dengi olan Amerika'da sikca tuketilen urunu de bu: (Turkiyede bulabilir misiniz bilemedim)
http://www.quakeroats.com/products/oatmeal/old-fashioned-oats.aspx

Afiyet olsun :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:23 ----------

Aceleniz varsa 45g yulafi 360ml sut ile karistirip, mikrodalgaya dayanikli bir kapta tam olarak 4 dakika maksimum gucte (700-800watt) isitirsaniz, ayni etkiyi 4 dakika gibi kisa bir surede alirsiniz :)

Doğrusunu istersen 1 aydır saman gibi olduğunu düşündüğün şeyi tüketiyorum :S pişirildiğini ilk defa senden duydum.. başka pişirenler var mı forumda?
 
Pişirmek mi ? :shock::shock::shock:

RazorJimmy şaka yapmıyosun dimi bak deneyip ziyan etmeyelim :D
Bende zorla yiyorum sabahları saman gibi aynen :D

Pişirmeyi hiç denemedim ama normalde pişirmeden yeniyor. Pişirilse ürünlerin kutularında yazardı herelde :D
 
Back
Yukarı