L-Carnitine

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan yicco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ilacı almayı bıraktıktan sonra iştah artışı ile birlikte hızlı kilo alımı başladı, şu anda yaptığım sporu ve niteliğini değiştirip artırmama rağmen aldıgım kiloları , iştahı kontrol altında tutmakta güçlük çekiyorum.l-carnetine, cla ikisini birlikte çöp kutusuna gönderdim. dikkatli kullanılmasını öneririm.
 
Son düzenleme:
Parana yazık olmuş doğrusu. Madem kullanmayı bilmiyorsunuz neden alırsınız be kardeşim. Karnitini bıraktıktan sonraki iştah artışı tamamen senin piskolojinle alakalı bi durum. Kilo alamanda senin iradesizliğinle.. Cardio ve diyetten yoksun bi karnitin, ölü beyin gibidir.. İşlevsiz!
 
Parana yazık olmuş doğrusu. Madem kullanmayı bilmiyorsunuz neden alırsınız be kardeşim. Karnitini bıraktıktan sonraki iştah artışı tamamen senin piskolojinle alakalı bi durum. Kilo alamanda senin iradesizliğinle.. Cardio ve diyetten yoksun bi karnitin, ölü beyin gibidir.. İşlevsiz!




Psikolojikmi değilmi kilo artışları, iştahları öyle hiç tanımadığınız bilmediğiniz bir insana iki kelime yazarak tanımlanabilecek bir durum değildir .Ben önce fizyolojik araştırmalar yaparım nedenlerini bulmak için daha sonra kişinin psikolojisi ile ilgilimi değilmi ona göre yorumlarım.

dip not: Cardio değil yazılımı "kardiyo"dur. Bilginize...

Edit: Cümle silinmiştir.
Mesajınızı saygı çerçevesinde yazınız. Kullandığınız kelimelere dikkat ediniz!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hapları çöpe göndermenden belli zaten. Demekki senin fizyolojin bu spora uygun değil. Fazla zorlamamak lazım. Karnıtin bırakıldığında gözle görülür biçimde iştah artışı kesinlikle yoktur zaten kullanıldıgındada aman aman bi iştah kesintisi saglamaz.! Fakat burnerin iştah kesici özelliği vardır.. Zaten enerjiyi carnipure verir bu ikisi hep karıştırılmıştır. Karnitin bırakılıncada halsizligin olması hakkaten ilginç.. Dediğim gibi ya senin fizyolojinde veya genetik yapında sorun var yada gerçek anlamda bilinçsizsin. Madem buraya yazıyosun o zaman eleştiriye açık olcaksın kimse sana öyle herkese pöykürme hakkını vermez!! Bir senedir şu forumun her santimini okudumda senin gibisini görmedim. Hadi sana fizyolojik araştırmalarınla kolay gelsin..!thums:

Edit: Cümle silinmiştir.
Mesajınızı saygı çerçevesinde yazınız. Kullandığınız kelimelere dikkat ediniz!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

El Carnitin'in yağ yaktığı herhangi bir bilimsel araştırmada kanıtlanmışmıdır?
Benim okuduğum tam tersi çünkü. Yoksa yeni araştırmalarmı var?
Benim en son okuduğum El Carnitin'in yağ yakıcı olmadığı kanıtlanmıştı.
Yeni gelişmeler varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Selamlar
 
likid carnitin daha etkili.hap yada kapsül olan çözülene kadar bir kısmını vücut idrar yada ter yoluyla dışarı atabiliyor yani bir kısmı boşa gidebilir veya hepsi çözülemeyedebilir garanti olan likid.
 
karın bölgesi için çok fazla söylenen şey var hangisi faydalı bilemiyorum.yıllardır karın bölgesi üzerinde araştırma yapıyorum ama hem üst bölgeyi geliştirip hemde karın inceltici bir program bulamadım.üst bölgeyi geliştirirken karındaki definisyon kayboluyor yada tam tersi karın a önem verip vücudu büyütemiyorsun.protein ve çeşitli ürünler kullandım 2 yılda 22cm belden ve 24 kilo verdim ancak kollarımın ve üst bölgemin ne kadar uğraşırsam uğraşayım incelmesini önleyemedim karna müthiş etki eden koşu sayesinde üst bölgemdende kaybettim...uyguladığım program sit up(yer mekiği) 5x55 ,çakı 4x40 ,yatarak karna çekme 4x40,yana eğilme 3x30,twist 4x100, paralelde çakı 4x15...2 gün antrenman sonrası ve 1 gün dinlenme şeklinde uyguluyorum.çok etkili ama hala eksik kalan birşey var diet te uygulamama rağmen tam bir definisyonu yakalayamadım.hem üst bölgeyi geliştirip hemde karnı nasıl koruyabiliyorsunuz???
 
400 mg l carnitin

selam arkadaşlar. benim birkaç sorum olacak. yardımlarınızı bekliyorum. sepe natural marka l carnitin kullanıyorum. fiyatı diğerlerinden daha uygun olduğu için aldım ama içeriği aynı dediler.
hergün sabahları spor yapıyorum.
günde 1 defa 1000 mg mı kullanmak gerekiyor. yani iki tane aynı anda içsem zararı olur mu? yoksa 400 mg yeterli mi
yoksa sporu ikiye mi bölerek kullansam nasıl olur karar veremedim. en etkili yolu bulmamda yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca yemekten sonra alsam bir etkisi olur mu?​
 
L-Karnitin Aldım Nasıl Kullanmalıyım

İyi Günler;
400mg x 100 (Tablet) L-Karnitin aldım bunu nasıl kullanmalıyım?
spordan 30 dk önce 2 tablet bunu çiğneyerek mi yoksa yutarakmı kullanmalıyım?
 
L-Carnatine

Arkadaslar Dün L-Carnatine aldim ve haftaya baslamayi dusunuyorum bu kur bitikten sonrada Hydroxycut almayi dusunuyorum tam nasil kulanacagini formunuza borcluyum aramalar yaparak gercekten herseyi bulmak mumkun tekrardan Teskurler Böyle bir form yapilisinda butun emegi gecen herkese
 
L-carnitine in yağ yakması ispatlanamamıştır. Onu yerine CLA ve hardcore yağ yakıcı deneyiniz. Yaz dönemi Lipo6x 240 kapsül bitirdim ve ozamandan beri CLA ya devam ettim. Kış dönemi hacim yapmaya çalışıyorum. 4 kilo aldım ve bel çevrem artmadı hala. Nisan da tekrar hardcore yağ yakıcıya başlayacağım.
 
bende biraz göbek var yanlarda yağlanma var hem bunu kullanıp protein aminoasit kullanabilirmiyim yoksa ilk bunu kullanıp sonra mı kullanmam doğru olur arkadaşlar
 
L-Karnitin

Karnitin vücuttaki bütün hücrelerde bulunur ve hücrede enerji üretiminde önemli rol oynar. Karnitin hücrede uzun zincirli yağ asitlerini mitokondriye taşır ve orada okside olarak enerji yaparlar. Karnitin burada oluşan toksik yani zararlı maddeleri uzaklaştırır. Karnitin iskelet kası ve kalp kasında daha fazla bulunur. Vücut yeteri kadar karnitini yapar. Sağlıklı çocuk ve erişkinlerin gıdalardan veya besin desteği olarak karnitin almasına ihtiyacı yoktur. Vücutta karaciğer ve böbrek yeteri kadar karnitin üretir.

Karnitin et, balık, tavuk ve sütte bol miktarda bulunur.

Karnitinin aktif olan şekli l-karnitindir. Erişkin bir kişi et ve karışık besinler yerse günlük 60-180 mg karnitin alır. Karnitin ince barsaktan emilir ve dolaşıma katılır. Karnitin fazlası böbrekte depolanır ve fazlası idrarla atılır.
Karnitin yetmezliği genetik bir hastalıktır ve kardiyomiyopati denen kalp kası hastalığı, iskelet kas güçsüzlüğü ve kan şekeri düşüklüğü yapar. Kronik böbrek yetmezliğinde ve bazı antibiyotik kulanırken oluşur.
Karnitin kullanımı egzersiz performansını artırmaz. Bu nedenle spor salonlarında veya atletlerin bu amaçla kullanmasınına faydası yoktur.
Yaşla birlikte dokularda karnitin azalmaktadır. Karnitin zihin fonkisyonlarda iyileşme yaptıüı ve Alzheimer hastalığında faydalı olduğu görülmüştür.
Karnitin kalp yetmezliğinde bazı çalışmalarda faydalı bulunmuştur. Kemoterapi gören hastalarda halsizliğe faydalı olduğu gösterildi. L-karnitin tip 2 diyabette sinir ağrılarında faydalı bulunmuştur.

Böbrek hastaları ve özellikle dialize girenlerde karnitin yetmezliği sıktır. Bu kişilerde anemiye faydası olduğu, kas güçsüzlüğüne faydalı olduğu gösterildi.

Karnitin alınmasının sperm sayısı ve kalitesine faydalı olduğu gösterilmiştir.
Karnitin 3 gr/gün dozunda bulantı, kusma, karın krampları, ishal yapabilir.











böyle bir yazı buldum

kaynagı:
http://www.vitamintr.com/karnitin.htm
dikkatimi çeken sey ise : Karnitin kullanımı egzersiz performansını artırmaz oldu. yorumlar olacaktır sanırım..
 
hem vucud gelıstırıp hem de yag erıtemezsiniz en fazla tuzu keserek vucuttakı suyu atabilirsiniz bu bile belinizi inceltir tabiki karbonhidratlara da dikkat etmek lazım hacim almaya calısırken kullanılan carnitine yediklerinizden gelen yagı atar vucuttan bir nevi yaglanmayı onler

Karbonhidratlara da dikkat etmek derken ?:confused:
Yani kilo vermeye çalışan biri karbonhidrat tüketmemeli mi ?
 
Karbonhidratlara da dikkat etmek derken ?:confused:
Yani kilo vermeye çalışan biri karbonhidrat tüketmemeli mi ?
Hayır, burada gereğinden fazla tüketilmemeli denmek istenmiş.

Kütle kazanmaya çalışan bir sporcu, kas gelişimini maksimum düzeyde tutmak için genelde ihtiyacından fazla karbo alabilir.
Bu durumda bir miktar yağlanma kaçınılmaz olacaktır.

Anlatılmak istenen budur.

Siz diyet yaparken yeterli karbo ve lifli besinler almazsanız, hem daha çok acıkacağınız için pes edip diyeti bırakırsınız, hem de yüksek kan şekeri oynamaları yaşadığınızdan ötürü basit şeker ihtiyacınız artar ve vücut insülin seviyesi değişiminden ötürü daha fazla yağlanma riskiniz artar.

Posalı, lifli, tam tahıllı kompleks karbolar tüketirseniz hem daha az acıkırsınız, hem de posalı ve lifli besinler sindirim esnasında bir miktar yağ tuttuklarından ötürü beslenmede aldığınız yağların bir kısmını dolaylı olarak atmış olursunuz.

Uzun vadeli başarılı bir diyetin temel noktası yeterli kompleks karbo alımıdır.
 
merhabalar ogrenmek ıstedıgım daha dogrusu aklımı kurcalayan nokta l-carnitine in metabolızmayı hızlandırdıgı ıcın taşikardiye yol actıgı bu dogrumudur daha once bu problemle karşılaşan oldumu acaba?
 
Back
Yukarı