et pişirme ve yağ ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Paul_ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Paul_
    Offline

    Paul_ Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2013
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar merhaba,

    ben mesela et pişireceğim zaman fritöze eti atıp tamamen yağ içinde pişiriyorum. eti tam pişmiş seviyorum . sizce çok fazla yağlımı olur, yani pişirme sırasında etin yağ oranı nekadar artar ?

    teşekkürler
     
  2. ABEKAYNANA
    Offline

    ABEKAYNANA Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2013
    Mesajlar:
    448
    Beğenileri:
    185
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Gurbetci
    Yer:
    Amerika yolcusu
    cok garip bir soru.. baya bir artar tabii.
     
  3. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
  4. JackGhosen
    Offline

    JackGhosen Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2014
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    Fritöze atıp kızartmak demek ihtiyacın olan proteinin 2 katı yağ almak demek...
    Eğer eti tavaya atıp bekletirsen kazık gibi olur, o taş gibi etten zevk alamazsın.

    Senin için en iyi sonuç;

    Döküm tavayı yüksek ateşte biraz beklet, üzerine parmağınla su damlat, cızırdayarak anında buharlaşıyorsa olmuştur.
    Şimdi eti tavaya koyup elinde üstüne iyice bastır, 2 dakika sonra ters tarafına da aynı işlemi uygula.
    Çıktıktan sonra biraz tuz ve kekik döküp yersen, hem et yumuşacık ve lezzetli olacaktır, hem de yağsız !
     
    Paul_ bunu beğendi.
  5. Paul_
    Offline

    Paul_ Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2013
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar tabiki de yağ oranının artacağını biliyordum, sadece nekadar artacağını sormuştum malum daha acemiyiz bu konularda :)

    teşekkür ederim, benim için çok iyi olacak bu yöntem
     

Sayfayı Paylaş