Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
UPS ile ikinci siparişim de sorunsuz ve 48 saatten az bir sürede elime ulaştı. Bu seferki ürünler kargo hariç 111 dolardı(activate xtreme, 2 cla, vassive no, liver detox). Gümrük kontrolu için açılmış
Daha önceki mesajlarımda da vurguladığım gibi, sakın ama sakın fedex kullanmayın, 10 dolar fazla verin UPS ile getirtin riske girmeyin.

Katılıyorum MNG işi biraz ticarete dökmüş..

Benim lean extereme-scorch-vaporize olmak üzere 3 adetlik 81 dolar ve 1 lbs olan siparişim fedexle geldi ve bugün mng teslim etti..
Bende birkaç gün önce fedex hakkında iyi yorumda bulunmadım ama bana kalırsa kopmlo teorisi üretmeyelim..4 lbs civarı ve 100 doları geçmeyen ürünlerde sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum..Ben şahsen fedex le devam edicem şimdilik..

berbes cesaretine hayranım :) ayrıca milli piyango bileti al en kötü amorti çıkar bu şansa :)

berbes cesaretine hayranım :) ayrıca milli piyango bileti al en kötü amorti çıkar bu şansa :)

Yapma firebird 1 lbs lik paketin takılma ihtimali sence % kaçtır..Valla ben 8 adet ürün siparişi daha geçiyorum controlled labs kombinesi için şahsen 3 ayrı pakette getirticem bunları ve 3 nüde fedex le getirticem..Beni mng alakadar etmiyor ben fedex e bakarım..Ayrıca fedex yetkililerinin mng nin bu politikası konusunda mng yetkililerinide uyaracağına eminim..Ayrıca mng neden böyle dürüstlük oyunları yapıyor anlamış değilim..Yani gümrükte bıraktığı her paket için primmi alıyorki..Yapma amacı şahsen sadece nasıl birkaç kuruş daha sızdırırım ordino falan ayağına sanırım..Valla ben fedex e mail atıyorum bugün..Ha belki dikkate almayacaklar ama cevap yazana kadar hergün atarım..UPS neden olmasın denebilir ama nedense benim hiç içim ısınmıyor onlara..Birde zaten takılan paketin kaç tanesinin sahibi 300-400 tl lik ordino ardiye masrafını falan öderki..Nolur mallar mng de kalır..E mng napacak o ürünleri..Şirket çalışanlarının sağlıklı yaşaması içinmi kullanacak benim creatin lerimi no ürünlerimi..

Gürmük sistemine girdiği malın 30 iş günü alıcısı çıkmassa mal devletin olur devlette kullanamayacağı için imha eder :)

Valla ben zaten paketlerimi artık T.B.M.M adresine isteyeceğim orada sağlam tanıdıklarım var..Herhalde T.B.M.M ye gelen paketleride gümrüğe takacak kadar süper zeka değillerdir..Takarlarsada ordakiler nasıl çıkaracaklarını iyi bilirler :)

bu ülkede bu işi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapsınlar bakalım bu spor için ülkeyimi değiştiricez ben neden muscletech,cnp gibi markaları ucuz alıp sürekli kullanamıyacam haydaaaaaa.bide bu gümrük olayı ne baymış ya herkes şikayetçi ........

Yapma firebird 1 lbs lik paketin takılma ihtimali sence % kaçtır..Valla ben 8 adet ürün siparişi daha geçiyorum controlled labs kombinesi için şahsen 3 ayrı pakette getirticem bunları ve 3 nüde fedex le getirticem..Beni mng alakadar etmiyor ben fedex e bakarım..Ayrıca fedex yetkililerinin mng nin bu politikası konusunda mng yetkililerinide uyaracağına eminim..Ayrıca mng neden böyle dürüstlük oyunları yapıyor anlamış değilim..Yani gümrükte bıraktığı her paket için primmi alıyorki..Yapma amacı şahsen sadece nasıl birkaç kuruş daha sızdırırım ordino falan ayağına sanırım..Valla ben fedex e mail atıyorum bugün..Ha belki dikkate almayacaklar ama cevap yazana kadar hergün atarım..UPS neden olmasın denebilir ama nedense benim hiç içim ısınmıyor onlara..Birde zaten takılan paketin kaç tanesinin sahibi 300-400 tl lik ordino ardiye masrafını falan öderki..Nolur mallar mng de kalır..E mng napacak o ürünleri..Şirket çalışanlarının sağlıklı yaşaması içinmi kullanacak benim creatin lerimi no ürünlerimi..

Kardeşim, aşağıdaki mesajımı okumamış mıydın?

FedEx Türkiye'yi MNG devralana kadar birçok siparişim sorunsuz geçmiş idi ( çoğu 150$ üstüydükargo hariç ) Fakat önce 130 dolarlık sonrasında 98 dolarlık siparişim fedex (yani mng) yüzünden! gümrüğe takılınca,..

Fedex'deki olumsuz değişimi sadece ben değil, bu sitedeki birçok arkadaş tespit edip uyarılarda bulunuyorlar fedex kullanmayın diyorlar, ama benim takılan ürünlerim düşük fiyatlı(130 ve 98) ve hafif idi, yani düşük olunca takılmayacak diye birşey yok.

Fedex le getirtip kargodan 10 dolar kar edeyim derken, mal+kargo=150-200 doların güme gidebilir, aman dikkat kardeşim..

edit : kurallar gereği kişilere nickleri dışında hitap yasaktır!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim, aşağıdaki mesajımı okumamış mıydın?

FedEx Türkiye'yi MNG devralana kadar birçok siparişim sorunsuz geçmiş idi ( çoğu 150$ üstüydükargo hariç ) Fakat önce 130 dolarlık sonrasında 98 dolarlık siparişim fedex (yani mng) yüzünden! gümrüğe takılınca,..

Fedex'deki olumsuz değişimi sadece ben değil, bu sitedeki birçok arkadaş tespit edip uyarılarda bulunuyorlar fedex kullanmayın diyorlar, ama benim takılan ürünlerim düşük fiyatlı(130 ve 98) ve hafif idi, yani düşük olunca takılmayacak diye birşey yok.

Fedex le getirtip kargodan 10 dolar kar edeyim derken, mal+kargo=150-200 doların güme gidebilir, aman dikkat kardeşim..
Bak şimdi öncelikle şunu söylim ups ile getirmeyişimdeki sebeb aradaki 10 dolar fark falan değil bunuda nerden çıkardın..Öyle 10 dolarlalı hesaplayacak olsak 1 ay içinde 700-800 dolarlık sipariş vermezdim..Fedexle takılması muhtemel herşeyin en az ups ilede o kadar takılma ihtimali var...sen diyorsun 130 dolar lık siparişim takıldı diye..100 dolar üstü diye takılmış olmasın sakın..diğerine gelince 89 dolarlık olana..bana ağırlığını söylermisin o paketin ?

Bak şimdi öncelikle şunu söylim ups ile getirmeyişimdeki sebeb aradaki 10 dolar fark falan değil bunuda nerden çıkardın..Öyle 10 dolarlalı hesaplayacak olsak 1 ay içinde 700-800 dolarlık sipariş vermezdim..Fedexle takılması muhtemel herşeyin en az ups ilede o kadar takılma ihtimali var...sen diyorsun 130 dolar lık siparişim takıldı diye..100 dolar üstü diye takılmış olmasın sakın..diğerine gelince 89 dolarlık olana..bana ağırlığını söylermisin o paketin ?

Pakedin ağırlığı 2-3 lb filandı, o açıdan sıkıntı yok. Ama gözünden kaçan bir nokta var, fedex ile gelen paketlerle ups ile gelenlerin gümrükte kontrol edilme yeri ve katılığı çok farklı, zaten bu topic in son 15 sayfasında mng kargoya edilen şikayetlerin de sebebi bu.Bu topic'de ups kullanmış olan çok kullanıcı yok, ama toplasak son bir ayda en az 10 tane sorunsuz ups ile getirten vardır, ancak en az 10 tane sorunlu fedex buluruz buna karşın.

Benim de sana birkaç sorum olacak:

1-Son 15 sayfayı komple okudun mu? (yazdıklarından, okumamışsın gibi bir izlenim ediniliyor)
2-Fedex den malı takılan ve bas bas bağıran onca insan varken, fedex inadının sebebi nedir? (cevabını en çok merak ettiğim soru)
3-UPS ile getirtip de takılan ve şikayet eden birini tanıyor musun? (mal ucuz ve hafif olduğu halde)

Ve önemli bir nokta: amacım haklı-haksız tartışmasına girmek veyahut kişisel bir polemik yaratmak değil, sadece ben yandım başkaları yansın istemiyorum bu kadar.

Saygılarımla,

Ben bu forumun % 80 sayfasını hatmettim..O konuda sıkıntım yok..Bu başlığıda emin ol okudum..Ben ups - fedex tartışmasına girmek istemiyorum..Benim paketlerim fedex ile takılmaz..Eğer bunu söylüyorsam bir bildiğim vardır..UPS ede özel bir alerjim var..Ama uyarın için teşekkür ederim..
Herkes UPS i kullansın Fedex le getirmesin o zaman..

Ben bu forumun % 80 sayfasını hatmettim..O konuda sıkıntım yok..Bu başlığıda emin ol okudum..Ben ups - fedex tartışmasına girmek istemiyorum..Benim paketlerim fedex ile takılmaz..Eğer bunu söylüyorsam bir bildiğim vardır..UPS ede özel bir alerjim var..Ama uyarın için teşekkür ederim..
Herkes UPS i kullansın Fedex le getirmesin o zaman..

Gümrükte,MNG'de veya yükseklerde bir tanıdığın var anlaşılan..

Ama dediğim gibi, ben genel konuşuyorum, yani tanıdığı olmayan vatandaş için konuşuyorum,onları kastederek fedex kaka diyorum ve senin sözlerinden etkilenip yanlış yapmasınlar istiyorum..

Fedex in tartışılacak ve savunulacak bir yanı kalmadı zaten :).

Sorunsuz siparişler ve iyi günler dilerim ;)

Bak ben bir sporcu değilim..İşadamıyım..Yıllardır akaryakıt ve tekstil işi yaparım..Ayrıca yıllardırda yurtdışından tekstil ithal ederim..Gümrük mevzuatını çok iyi bilirim..10 yıldır bu sektörde olduğum içinde haliyle biraz çevrem var..
İşin asıl yanı şu..Sen 1 dolarlık ve 100 gr ağırlığında bir sipariş versende bu ürünlerin yurda izinsiz sokulması yasak..Bunun ups veya fedex veya airmail ile olması hiçbirşeyi değiştirmez..
UPS-Fedex arasındaki ilişki yazı-tura arasındaki ilişkiden farksızdır..
Yani şansın % 50-% 50 dir...Bazen 3 yazı üst üstüste gelir bazen 3 tura..Bunu bilemezsin..
Ama birşeyi fazla kurcalarsan bunun sonucunda o işin b.ku çıkar bunuda bilmelisin..
Şimdi fedex in yurtiçi bağlantısı el değiştirdi ve ciddi bir firma olanmng holding in bünyesindeki mng kargoya geçti..
İnsan ve psikolojisi ve heyecan faktörünü gözönünde bulundurursak bu tür değişimlerde firmalar veya şahışlar ilk zamanlar yeniliğin verdiği heyecanla biraz otoriter davranabilirler ma sonra yavaştan yavaştan gevşerler..Bu bir ticarettir..Ticarette para kazanmaktır..Bu işide MNG holding iyi yapar..
Emin ol bir süre sonra herşey normale döner..
Ama şimdi Ups ups diye tezahurat yapılırsa emin ol bir süre sonra o patlayacaktır..Sen eminmisin bu forumda herhangi bir ups veya fedex çalışanı olmadığına..
Bana kalırsa 2 ups den getiriyorsanız 1 fedexten getirin..Sonra 1 ups 1 fedex yapın..
10 paketin fedexle takılmış olması demek 11.paketin takılacağı anlamına gelmez veya ups den 10 paketin geçmesi demek 11.paketin geçeceği anlamını taşımaz..
Bu yüzden küçük bir tavsiye UPS tezahuratlarından vazgeçin veya bunu içinizden yapın..Çünkü bu ups-fedex mevzusu uzarsa ve insanlar burda okuyup ups e yüklenirlerse emin olun bir süre sonra 2 firmadanda birşey getiremeyecek hale gelinecek..Bence bunları dikkate alın..Saygılar

Bak ben bir sporcu değilim..İşadamıyım..Yıllardır akaryakıt ve tekstil işi yaparım..Ayrıca yıllardırda yurtdışından tekstil ithal ederim..Gümrük mevzuatını çok iyi bilirim..10 yıldır bu sektörde olduğum içinde haliyle biraz çevrem var..
İşin asıl yanı şu..Sen 1 dolarlık ve 100 gr ağırlığında bir sipariş versende bu ürünlerin yurda izinsiz sokulması yasak..Bunun ups veya fedex veya airmail ile olması hiçbirşeyi değiştirmez..
UPS-Fedex arasındaki ilişki yazı-tura arasındaki ilişkiden farksızdır..
Yani şansın % 50-% 50 dir...Bazen 3 yazı üst üstüste gelir bazen 3 tura..Bunu bilemezsin..
Ama birşeyi fazla kurcalarsan bunun sonucunda o işin b.ku çıkar bunuda bilmelisin..
Şimdi fedex in yurtiçi bağlantısı el değiştirdi ve ciddi bir firma olanmng holding in bünyesindeki mng kargoya geçti..
İnsan ve psikolojisi ve heyecan faktörünü gözönünde bulundurursak bu tür değişimlerde firmalar veya şahışlar ilk zamanlar yeniliğin verdiği heyecanla biraz otoriter davranabilirler ma sonra yavaştan yavaştan gevşerler..Bu bir ticarettir..Ticarette para kazanmaktır..Bu işide MNG holding iyi yapar..
Ama şimdi Ups ups diye tezahurat yapılırsa emin ol bir süre sonra o patlayacaktır..Sen eminmisin bu forumda herhangi bir ups veya fedex çalışanı olmadığına..
Bana kalırsa 2 ups den getiriyorsanız 1 fedexten getirin..Sonra 1 ups 1 fedex yapın..
10 paketin fedexle takılmış olması demek 11.paketin takılacağı anlamına gelmez veya ups den 10 paketin geçmesi demek 11.paketin geçeceği anlamını taşımaz..
Bu yüzden küçük bir tavsiye UPS tezahuratlarından vazgeçin veya bunu içinizden yapın..Çünkü bu ups-fedex mevzusu uzarsa ve insanlar burda okuyup ups e yüklenirlerse emin olun bir süre sonra 2 firmadanda birşey getiremeyecek hale gelinecek..Bence bunları dikkate alın..Saygılar

Senin gümrükte çevren olmasının fedex'den sipariş eden burdaki diğer insanlara faydası yok malesef, o yüzden bireysel değil genel konuşmakta fayda var.

Fedex'in gümrükte mal taktırma mevzunun başlamasının sebebi ,fedex'den çok mal geçip de bokunun çıkması değil, senin de dediğin gibi fedex tr'nin el değiştirmesidir,eğer mng devralmasaydı, fedex yoğun siparişle yıllarca devam ettiği gibi aynen devam ederdi. Bu yüzden de UPS tr el değiştirmediği sürece, böyle bir sıkıntı pek muhtemel değil.

Ayrıca,%50-50 diye birşey yok, istatistiki olarak bakacak olursak (2 olumsuz fedex 2 olumlu UPS örneği bende bizzat mevcut,son 10 sayfa da benzer örneklerle dolu) Fedex'de takılma ihtimali çok daha fazla, UPS'de de bu risk elbette mevcut ancak çok daha düşük. Benim UPS'den herhangi bir çıkarım yok, eğer bu dediklerime inanmayan ve dikkate almayan varsa (berbes sözüm sana değil, genel konuşuyorum,sen fedexle devam :) ) fedexle sipariş etsin, ben bütün iyiniyetimle konuşuyorum.

.Ayrıca fedex yetkililerinin mng nin bu politikası konusunda mng yetkililerinide uyaracağına eminim..Ayrıca mng neden böyle dürüstlük oyunları yapıyor anlamış değilim..

Yukarıda yazdıklarına bakacak olursak, mng'nin sisteminin henüz oturmadığın,kötü niyetli olduğunu ve bir süre daha fedex'in sorun yaratacağını açıkça belirtmişsin. Ancak buna rağmen fedex ile ups'nin taktırma şansı eşit diyorsun. Yaman çelişki :)

Herneyse, benim seninle bir sorunum yok berbes kardeşim, polemik gibi algılanmasın, sadece diğer insanların aydınlanmasını sağlamaya çalışıyoruz..

Benim lean extereme-scorch-vaporize olmak üzere 3 adetlik 81 dolar ve 1 lbs olan siparişim fedexle geldi ve bugün mng teslim etti..
Bende birkaç gün önce fedex hakkında iyi yorumda bulunmadım ama bana kalırsa kopmlo teorisi üretmeyelim..4 lbs civarı ve 100 doları geçmeyen ürünlerde sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum..Ben şahsen fedex le devam edicem şimdilik..

Ve merak ettiğim bir şey daha, son zamanlarda 600 doların üstünde sipariş verdiğini sölemiştin. Gümrükle 10 yıldır haşir neşir ve ordaki çevresi sağlam olan biri için, 81 dolarlık sipariş vermeni pek anlamadım? Yani gümrükten mal geçirme konusunda senin kadar rahat ve emin olan birinin, 80 dolar ve 1lb ile yetinmesi ve çok sayıda sipariş verdiği için kargo parasının epeyce yüksek olmasına razı olması ilginç. Neden 200-300 dolarlık siparişler vermiyorsun merak ettim doğrusu? (takılabilir cevabını kabul etmiyorum:) )

Ve merak ettiğim bir şey daha, son zamanlarda 600 doların üstünde sipariş verdiğini sölemiştin. Gümrükle 10 yıldır haşir neşir ve ordaki çevresi sağlam olan biri için, 81 dolarlık sipariş vermeni pek anlamadım? Yani gümrükten mal geçirme konusunda senin kadar rahat ve emin olan birinin, 80 dolar ve 1lb ile yetinmesi ve çok sayıda sipariş verdiği için kargo parasının epeyce yüksek olmasına razı olması ilginç. Neden 200-300 dolarlık siparişler vermiyorsun merak ettim doğrusu? (takılabilir cevabını kabul etmiyorum:) )

:) Şu andaki ihtiyacım oydu o yüzden 81 dolarlık sipariş verdim..Eğer ihtiyacım daha fazla olursaki büyük kombinemde olacak o zaman emin ol daha fazla vericem..
Ayrıca fedex i eleştirirken birkaç satır önceki mesajlarımda yazmışım dikkat et ;Bende ilk başlarda fedex i eleştirmiştim ama daha sonra komplo teorileri kurmaya gerek olmadığını anladım diye bir yazım daha var..Kaldıki ben burda açık açık kimi nasıl niçin tanıdığımı anlatamam..Bazen isteyerek ve öyle görünmesini istediğim için ( ki öyle istedim) üstü kapalı konuşabilirim..
Amacım senle polemiğe girmek falan değil girmek için bir sebebimde yok ayrıca..Ama sen tutup benim yazdığım mesajları kontrol edip dedektiflik yapmaya çalışıp senin fikrine karşı olduğum için üstüme geliyorsun..Ama ben şahsının mesajlarını vs kurcalamıyorum bildiğim birşeyler var onu anlatıyorum..
Ayrıca ne fedex ne mng ne de ups babamın oğlu değil..Senin fedex te 2 paketin kaldı diye ki 1 tanesi 100 doları aştı diye kalmış olması mümkün..Canın yanmış fedex out ups in deyip duruyorsun..
Bu arada benim getirdiğim paketlerin tutarınıda sorgulamak senin işin değil..İstersem 10 dolarlık ürün getirrir 30 dolar kargo veririm istersem 81 dolar istersem 300 dolar..Zamanı gelince 300 dolarlık üründe getirtirim burayada fedex faturasını koyarım..
Ama ince düşün biraz..Benim 300 dolarlık paketim takıldı..Ben napıcam 300 dolar için devreye adam sokucam..El adama güler benim konumumda olan biri için..300 dolar için kimseye avuç açıp bana yardımcı olurmusun diyemem ben..Bu yüzden tabiki tedbirli davranmakta fayda var..
Bak bulk..Bu tartışmaya burda son verelim çünkü harbiden ne o kadar vaktim var nede şu anki psikolojim buna müsait..Sende iyi niyetlisin yardımcı olmaya çalışıyorsun bende aynı şekilde..Sende bildiklerini söyle bende..Ama bu karşılıklı atışmaya dönüşmesin..İnsanların birbirini kırması kolay ama kırılan birşeyi tamir etmek zor..Eğer sana karşı bir saygısızlığım olduysada kusura bakma..

:) Şu andaki ihtiyacım oydu o yüzden 81 dolarlık sipariş verdim..Eğer ihtiyacım daha fazla olursaki büyük kombinemde olacak o zaman emin ol daha fazla vericem..
Ayrıca fedex i eleştirirken birkaç satır önceki mesajlarımda yazmışım dikkat et ;Bende ilk başlarda fedex i eleştirmiştim ama daha sonra komplo teorileri kurmaya gerek olmadığını anladım diye bir yazım daha var..Kaldıki ben burda açık açık kimi nasıl niçin tanıdığımı anlatamam..Bazen isteyerek ve öyle görünmesini istediğim için ( ki öyle istedim) üstü kapalı konuşabilirim..
Amacım senle polemiğe girmek falan değil girmek için bir sebebimde yok ayrıca..Ama sen tutup benim yazdığım mesajları kontrol edip dedektiflik yapmaya çalışıp senin fikrine karşı olduğum için üstüme geliyorsun..Ama ben şahsının mesajlarını vs kurcalamıyorum bildiğim birşeyler var onu anlatıyorum..
Ayrıca ne fedex ne mng ne de ups babamın oğlu değil..Senin fedex te 2 paketin kaldı diye ki 1 tanesi 100 doları aştı diye kalmış olması mümkün..Canın yanmış fedex out ups in deyip duruyorsun..
Bu arada benim getirdiğim paketlerin tutarınıda sorgulamak senin işin değil..İstersem 10 dolarlık ürün getirrir 30 dolar kargo veririm istersem 81 dolar istersem 300 dolar..Zamanı gelince 300 dolarlık üründe getirtirim burayada fedex faturasını koyarım..
Ama ince düşün biraz..Benim 300 dolarlık paketim takıldı..Ben napıcam 300 dolar için devreye adam sokucam..El adama güler benim konumumda olan biri için..300 dolar için kimseye avuç açıp bana yardımcı olurmusun diyemem ben..Bu yüzden tabiki tedbirli davranmakta fayda var..
Bak bulk..Bu tartışmaya burda son verelim çünkü harbiden ne o kadar vaktim var nede şu anki psikolojim buna müsait..Sende iyi niyetlisin yardımcı olmaya çalışıyorsun bende aynı şekilde..Sende bildiklerini söyle bende..Ama bu karşılıklı atışmaya dönüşmesin..İnsanların birbirini kırması kolay ama kırılan birşeyi tamir etmek zor..Eğer sana karşı bir saygısızlığım olduysada kusura bakma..

Başladığımız yere geri döndüğümüzü gürüyorum üzülerek. Maalesef kendimi açıkça anlatamamışım. Son kez olmak üzere söylüyorum, sırf ben değil bu sitedeki birçok kişinin malı son bir ayda fedex'e takıldı,ordaki politika ups'den çok daha katı, takılma olasılığı daha fazla,gümrükte tanıdığı olmayan adamlar için ups kullanmak daha mantıklı

Amacım da şu: ben fedex in hata olduğunu deneyerek,yaşayarak öğrendim ve bu topic'in amacına uygun olarak da diyorum ki, yapmayın etmeyin fedex ile getirtmeyin paranız yanmasın. Gümrük her zaman risktir bunu herkes biliyor ve göze alıyor, ama FedEx son bir aydır göze alınmayacak bir risk, eğer bu konuda hemfikirsek daha fazla uzatmayalım ve sözü biraz da diğer arkadaşlara bırakalım.

Berbes kardeş, farkında olmadan kırdıysam affola.

Diğer arkadaşlar, konu uzadığın için özür.

Hayırlı akşamlar

bence bu sitenin amacı vg yapan arkadaşlara yardımcı olmak.sitedeki sporcular deneyim ve tecrüblerini paylaşıyorlar. ben şu kombineyi yaptım şöyle oldu vs. yada şu steroidi yaptım aman siz yapmayın gibi. fedex durumuda paylaşım ürünü takılan arkadaşlar deneyimini paylaşıyor ve uyarıyor. bence bu sporcu kardeşliği yoksa ona ne ister benimki takılsın ister geçsin.mng tamamen kötü niyetli i abd den kargoya ödediğimden bile fazla ordino parası ve ardiye parası istemek. görevlilere resmi yazı gösteriyorum DEVLETİMİZİN tarih ve sayılı resmi yazısına ben yazıdan anlamam kardeşim diyen bir zihniyet var orada.mng ye yeni geçildiğinde ürünüm takılmıştı antrepoya aradım defalarca yeni geçtik tam sistem oturmadı vs dediler.bu müşterinin sorunu değil ki alt yapını tam hazırlayıp geçseydin.sorunlar var tam hizmet kalitesi yok ben senden yarı fiyat kargo parası alayım desin,demez. e peki yeni geçtin ama ürünü taktırmayı ihmal etmemişsin,sadece benim değil birçok arkadaşın. ordino yasadışı parasını yüzsüzce istemeyi ihmal etmiyorsun.ardiye ücretini kuruşuna kadar aldın sanki tırla mal indirdik altı üstü 8 lbs lik birşey. ardiyede ne adar yer kapladı da 53 tllik masrafı oldu anlamadım.kısaca durum mng fedex düşmalığı değil deneyimin paylaşılması getirmek isteyenlere ışık tutulması.ben ordinoda öderim mng takmaz gümrüğe düşük ihtimal diyen varsa kendi bileceği iş. aynı sebepler aynı sonuçları doğurur

yurtdışından supplement getirtmek ve bakanlık izinlerini gösterememek zaten kanuni değil yani paketimi illada alırım bana haksızlık ediliyor mantığı doğru değil..

sonuçta supplement içeren bir paket geçirmeye çalışmak yasal hakkınız olmadığı için kargo firmalarını nereye kadar suçlayabilirsiniz..malınız evinize geldiyse bunu kar saymalısınız..
bu hepimiz için geçerli tabi..

ayrıca fedex-mng-ups konusu bu çerçevede uzamasın lütfen..kısır bir tartışmaya gidiyor iş..

yurtdışından supplement getirtmek ve bakanlık izinlerini gösterememek zaten kanuni değil yani paketimi illada alırım bana haksızlık ediliyor mantığı doğru değil..

sonuçta supplement içeren bir paket geçirmeye çalışmak yasal hakkınız olmadığı için kargo firmalarını nereye kadar suçlayabilirsiniz..malınız evinize geldiyse bunu kar saymalısınız..
bu hepimiz için geçerli tabi..

ayrıca fedex-mng-ups konusu bu çerçevede uzamasın lütfen..kısır bir tartışmaya gidiyor iş..

Tüm iyi niyetimizle ve bu topic'in amacına uygun olarak tecrübe ve fikirlerimizi paylaşıyoruz, bu yaptığımız yanlış birşeyse bir daha yazmayalım.

Diğer bir husus ise, sık sık gündeme gelen "yurtdışından mal getirtmek zaten yasak,malın gümrükte kalırsa firmayı suçlama ve bunu kimseyle de paylaşma" yaklaşımını da anlamış değilim. Yaptığımız şeyin yasaya uygun olmadığını biliyoruz elbette, bunu sık sık dile getirmenin anlamı ve faydası yok, ama bu topicin adı "Yurtdışından Supplement Siparişleri" değil mi? Yani zaten tüm diyaloglar ve paylaşımlar, illegal olmayan bir çerçeveyi temel aldığı için, "yasaya aykırı, eve geldiğine şükret" bakış açısı hakim olmamalı. Yurtdışı supplement siparişlerimizin elimize ulaşma olasılığını nasıl maksimize ederiz, asıl tartışma konusu bu olmalı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı