Ship date
Apr 13, 2009
Estimated delivery
Apr 17, 2009 by 8:00 PM
Weight
5.0 lbs/2.3 kg
120 lik HH
NOW CLA 90 softjel
325lik ON Amino 2222
113$
bakalım ne olacak...
Arkadaşlar az önce netrition.com dan 158 dolarlık 10 lbs optimum siparişi vermiştim. ama daha sonra siteden limitiniz yetmiyor diye bir mail geldi. 158 dolar 254 lire filan yapıyor. bende ise 325 lira lık limit vardı...nasıl oluyor diye bankayı(HSBC) aradım... onlarda sitenin dolar kurunu Türkiyede kinden cok daha yüksek bir miktarda hesapladıklarını, o yüzden limitin yetmediğini söylediler...acaba netrition böyle bir şey yapabilir mi?? Yani limit yetse kazığı yiyoduk galiba![]()
İngilizce var k.kartı var alım yapacak maddi imkan var ama nedense şu başlığın bir kaç sayfasını olsun inceleyecek ve 5 lbs den fazla 100 usd nin üzerindeki ürünlerin gümrükte takılma ihtimalini öğrenecek kadar sabır,emek vermek yok,sadece kendinizin değil başkalarının da siparişlerini riske atıyorsunuz.
Birçok kez tecrübeli arkadaşlar tarafından bu başlık altında yazıldığı gibi,
5 LBS ve 100 usd limitleri aşılmamalıdır sipariş verilirken. 100 usd rakamına kargo ücreti hariçtir.net 100 usd lik üürün siparişidir sözkonusu olan.
100 $ deil,130€dur. O da yaklaşık 145$ ve sitede (excluding shipping der) yani shippingsiz 145 i geçmemelidir fatura.
130 Euro değil 100 dolardır. En azından pratikte işleyiş böyledir. Gümrüklere az çok girip çıkmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Teoride ve pratikte işler değişebilir. Kontrol açısından "random" seçimler yapılıyor ve bu seçimlerde dikkatler 100 dolar üzerindeki gönderilere yoğunlaşıyor. Bazılarımızın 10 lbs. siparişi gümrükten geçirip bazılarımızın takılmaz dediği ürünleri kaptırması da bu random seçimlerden kaynaklanıyor. Zorlamamakta ve 100 doları geçmemekte fayda var.
Özellikle yılbaşında belli bir dönem (Kasım-Şubat) kontroller biraz gevşiyor. 300 dolara kadar siparişlerin geçtiği oluyor. Bunlar benim şahsi gözlemlerim ve tecrübelerimden çıkardıklarım.
""fedexin artık guvenılır olmadıgını MNG kargonun sıkı denetim yapacağını ""
MNG kim oluyor da gelen kargo yu kontro lediyor..anlamadım ? anlatan olursa iyi olur..kafalar karışmasınn
Selam şimdi bu gümrüktekiler bunla rne dedidiler protein tozu multi vitamin dedim 10 kg vitamin mi olur diyor sadece biri vitamin diyoru.zaten protein tozu ne hiç bilmiyorlar. bence çok katı ben 100 eu bilmiyordum benimki 170 eu olmuş 70 eu için bu kadar eziyet fazla.
bana tarım bakanlığından onay onlarında numune numune falan alması lazım dediler.zaten bu ürünlere türkiyede onay alınmış yani çeşitli şirketler var.mesele bende nitrofull nutrition amino5100 var kutunun üstünde kutunun içeriği içinde neler olduğu nasıl kullanılacağı kullanım amacı uzunca türkçe yazılmış ve türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliğine uygun olarak tarım ve köy işleri bakanlığının 29/08/2008 tarih ve G34-5722-0003-7 SAYILI İZNİ İLE MET GIDA SAN TİC LTD ŞTİ tarfından istanbul tesislerinde paketlenmiştir. tamam işte bu bizim sporcu gıdamıza alınmış onay.yani şunu demek istiyorum ben adamlara bu onayı ve elimdeki bu kutuyu göstersem işte kardeşim içeriği türkçe burda hem onay da var desem ürünü geçirebilir miyim
türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliği böyle bir tebliğ varsa daha önceden de zaten onaylar alınmışsa neden ürünleri alıkoyuyorlar izin alınmış sporcu gıdası olduğpu ispatlanmış.