Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bodybuilding.com siparişimin iptal olmasından sonra siparişi netrition.com'dan verdim

sipariş verildikten 2-3 saat sonra problem with your order diye bir mail geldi,kartımdan parayı çekememişler.Heralde gönderilen para yatmadı karta

Bir sipariş verelim dedik elimize gözümüze bulaştı.

Netrition.com'da order historyde sipariş çıkıyor ancak track order dediğimde upsin sitesinde hata veriyor

Acaba para çekildimi

mrb arkadaşlar.. netrition dan lipo6x veya [FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Hydroxycut Hardcore almayı düşünüyorum. ne hangisini alacağıma ne 120lik mi 210 luk mu almam gerektiğine nede fedex mi ups mi airmail mi tercih edeceğime karar verebildim... bu üç konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım...
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Ship date
Apr 13, 2009

Estimated delivery

Apr 17, 2009 by 8:00 PM

Weight
5.0 lbs/2.3 kg

120 lik HH
NOW CLA 90 softjel
325lik ON Amino 2222

113$

bakalım ne olacak...

bugün itibariyle mng ile geldi...

aslında 27 mart'ta ebay'den 210 + 120 lik HH almıştım onun gelmesi çok uzayınca yukarıdaki siparişini vermiştim, oda bugün elime geçti usps priority mail'le yollanmıştı...

Arkadaşlar az önce netrition.com dan 158 dolarlık 10 lbs optimum siparişi vermiştim. ama daha sonra siteden limitiniz yetmiyor diye bir mail geldi. 158 dolar 254 lire filan yapıyor. bende ise 325 lira lık limit vardı...nasıl oluyor diye bankayı(HSBC) aradım... onlarda sitenin dolar kurunu Türkiyede kinden cok daha yüksek bir miktarda hesapladıklarını, o yüzden limitin yetmediğini söylediler...acaba netrition böyle bir şey yapabilir mi?? Yani limit yetse kazığı yiyoduk galiba :)

bu konuyu bir mail ile nett. sor bence..kur kafalarına göre alınmaz..sen usd ödersin onlarda kartından o kadar usd çeker..usd tl işini banka halleder..kuru banka belirler, nettr. değil..

Arkadaşlar az önce netrition.com dan 158 dolarlık 10 lbs optimum siparişi vermiştim. ama daha sonra siteden limitiniz yetmiyor diye bir mail geldi. 158 dolar 254 lire filan yapıyor. bende ise 325 lira lık limit vardı...nasıl oluyor diye bankayı(HSBC) aradım... onlarda sitenin dolar kurunu Türkiyede kinden cok daha yüksek bir miktarda hesapladıklarını, o yüzden limitin yetmediğini söylediler...acaba netrition böyle bir şey yapabilir mi?? Yani limit yetse kazığı yiyoduk galiba :)

Allahın sevdiği kuluymuşsun ki limitin yetmemiş. 10 lbs. optimum %90 gümrükte takılır.

Gün gelir 2lbslik ürün geçmez gün gelir 20lbslik ürün geçer.
Her zaman abartıya kaçmadan 2 bilemediniz 3 parça ürün getirtmekte fayda var. Tabi bu ürünler fazla pahalı olmayan fazla ağır olmayan ürünler olmalı. Kısacası riski minumuma indirmek sizin kârınıza olur.

Firebird, paketlerin neye göre kontrol edildiğini yazdı burda.

Zahmet edip şu forumu bir okuyun.

Netrition kendi sayfasında bile 145 dolar ve 5 lbs'lik sınırın aşılmamasını tavsiye ediyor.

Oku, oku, oku!

İngilizce var k.kartı var alım yapacak maddi imkan var ama nedense şu başlığın bir kaç sayfasını olsun inceleyecek ve 5 lbs den fazla 100 usd nin üzerindeki ürünlerin gümrükte takılma ihtimalini öğrenecek kadar sabır,emek vermek yok,sadece kendinizin değil başkalarının da siparişlerini riske atıyorsunuz.

Birçok kez tecrübeli arkadaşlar tarafından bu başlık altında yazıldığı gibi,

5 LBS ve 100 usd limitleri aşılmamalıdır sipariş verilirken. 100 usd rakamına kargo ücreti hariçtir.net 100 usd lik üürün siparişidir sözkonusu olan.

İngilizce var k.kartı var alım yapacak maddi imkan var ama nedense şu başlığın bir kaç sayfasını olsun inceleyecek ve 5 lbs den fazla 100 usd nin üzerindeki ürünlerin gümrükte takılma ihtimalini öğrenecek kadar sabır,emek vermek yok,sadece kendinizin değil başkalarının da siparişlerini riske atıyorsunuz.

Birçok kez tecrübeli arkadaşlar tarafından bu başlık altında yazıldığı gibi,

5 LBS ve 100 usd limitleri aşılmamalıdır sipariş verilirken. 100 usd rakamına kargo ücreti hariçtir.net 100 usd lik üürün siparişidir sözkonusu olan.

100 $ deil,130€dur. O da yaklaşık 145$ ve sitede (excluding shipping der) yani shippingsiz 145 i geçmemelidir fatura.

100 $ deil,130€dur. O da yaklaşık 145$ ve sitede (excluding shipping der) yani shippingsiz 145 i geçmemelidir fatura.

130 Euro değil 100 dolardır. En azından pratikte işleyiş böyledir. Gümrüklere az çok girip çıkmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Teoride ve pratikte işler değişebilir. Kontrol açısından "random" seçimler yapılıyor ve bu seçimlerde dikkatler 100 dolar üzerindeki gönderilere yoğunlaşıyor. Bazılarımızın 10 lbs. siparişi gümrükten geçirip bazılarımızın takılmaz dediği ürünleri kaptırması da bu random seçimlerden kaynaklanıyor. Zorlamamakta ve 100 doları geçmemekte fayda var.

Özellikle yılbaşında belli bir dönem (Kasım-Şubat) kontroller biraz gevşiyor. 300 dolara kadar siparişlerin geçtiği oluyor. Bunlar benim şahsi gözlemlerim ve tecrübelerimden çıkardıklarım.

130 Euro değil 100 dolardır. En azından pratikte işleyiş böyledir. Gümrüklere az çok girip çıkmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Teoride ve pratikte işler değişebilir. Kontrol açısından "random" seçimler yapılıyor ve bu seçimlerde dikkatler 100 dolar üzerindeki gönderilere yoğunlaşıyor. Bazılarımızın 10 lbs. siparişi gümrükten geçirip bazılarımızın takılmaz dediği ürünleri kaptırması da bu random seçimlerden kaynaklanıyor. Zorlamamakta ve 100 doları geçmemekte fayda var.

Özellikle yılbaşında belli bir dönem (Kasım-Şubat) kontroller biraz gevşiyor. 300 dolara kadar siparişlerin geçtiği oluyor. Bunlar benim şahsi gözlemlerim ve tecrübelerimden çıkardıklarım.

Haklısın random seçimlerde. Sizede denk düşebilir bu olay. Bir oncekı postta yanlış yazmısım 100€ altı muaf (shipping dısında). Ve takılınca bir daha o riske girip sipariş etmek insan istemez ondan az vermekte fayda var yoksa tr fiyatlarına kalırız.

Firebird geçen yazısında fedexin artık guvenılır olmadıgını MNG kargonun sıkı denetim yapacağını okudum doğruysa artık ups veya airmaile kaldık.

""fedexin artık guvenılır olmadıgını MNG kargonun sıkı denetim yapacağını ""

MNG kim oluyor da gelen kargo yu kontro lediyor..anlamadım ? anlatan olursa iyi olur..kafalar karışmasınn

""fedexin artık guvenılır olmadıgını MNG kargonun sıkı denetim yapacağını ""

MNG kim oluyor da gelen kargo yu kontro lediyor..anlamadım ? anlatan olursa iyi olur..kafalar karışmasınn

evet bunu bende anlayamadım..Yurtdışından gelen kargoları mng nin kontrol etme yetkisi yokturki..Eğer kargo mng ye kadar ulaşmışssa zaten gümrükten geçmiştir demektir..Mng kargonun burdaki rolü sadece yurtiçi dağıtımdır..

Fedex Türkiyenin hakları artık MNG air şirketine geçmiştir , mallar mngnin ikitelli ambarına gelmekte ve orda gümrük memurları tarafından kontrole girmektedir , mng air sisteminde 100 euro üzeri olan paketleri (diğer para birimlerine olan karşılığını merkez bankasını baz alarak günlük kura göre sistem otomatik hesaplıyor) ayrı tutuyorlar ve muayenesini siz ordinoyu satın aldıktan sonra yanınızda yapıyorlar . vitamin sporcu gıdası vs mevzuata aykırı veya izine tabii ürünler olduğu için ordan çıkarma şansınız YOKKK !!!

100 euronun altında değer taşıyanları ise artık tek tek kontrol ediyorlar bakalım neler olucak görücez

Selam şimdi bu gümrüktekiler bunla rne dedidiler protein tozu multi vitamin dedim 10 kg vitamin mi olur diyor sadece biri vitamin diyoru.zaten protein tozu ne hiç bilmiyorlar. bence çok katı ben 100 eu bilmiyordum benimki 170 eu olmuş 70 eu için bu kadar eziyet fazla.

bana tarım bakanlığından onay onlarında numune numune falan alması lazım dediler.zaten bu ürünlere türkiyede onay alınmış yani çeşitli şirketler var.mesele bende nitrofull nutrition amino5100 var kutunun üstünde kutunun içeriği içinde neler olduğu nasıl kullanılacağı kullanım amacı uzunca türkçe yazılmış ve türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliğine uygun olarak tarım ve köy işleri bakanlığının 29/08/2008 tarih ve G34-5722-0003-7 SAYILI İZNİ İLE MET GIDA SAN TİC LTD ŞTİ tarfından istanbul tesislerinde paketlenmiştir. tamam işte bu bizim sporcu gıdamıza alınmış onay.yani şunu demek istiyorum ben adamlara bu onayı ve elimdeki bu kutuyu göstersem işte kardeşim içeriği türkçe burda hem onay da var desem ürünü geçirebilir miyim

türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliği böyle bir tebliğ varsa daha önceden de zaten onaylar alınmışsa neden ürünleri alıkoyuyorlar izin alınmış sporcu gıdası olduğpu ispatlanmış.

Selam şimdi bu gümrüktekiler bunla rne dedidiler protein tozu multi vitamin dedim 10 kg vitamin mi olur diyor sadece biri vitamin diyoru.zaten protein tozu ne hiç bilmiyorlar. bence çok katı ben 100 eu bilmiyordum benimki 170 eu olmuş 70 eu için bu kadar eziyet fazla.

bana tarım bakanlığından onay onlarında numune numune falan alması lazım dediler.zaten bu ürünlere türkiyede onay alınmış yani çeşitli şirketler var.mesele bende nitrofull nutrition amino5100 var kutunun üstünde kutunun içeriği içinde neler olduğu nasıl kullanılacağı kullanım amacı uzunca türkçe yazılmış ve türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliğine uygun olarak tarım ve köy işleri bakanlığının 29/08/2008 tarih ve G34-5722-0003-7 SAYILI İZNİ İLE MET GIDA SAN TİC LTD ŞTİ tarfından istanbul tesislerinde paketlenmiştir. tamam işte bu bizim sporcu gıdamıza alınmış onay.yani şunu demek istiyorum ben adamlara bu onayı ve elimdeki bu kutuyu göstersem işte kardeşim içeriği türkçe burda hem onay da var desem ürünü geçirebilir miyim

türk gıda kodeksi sporcu gidaları tebliği böyle bir tebliğ varsa daha önceden de zaten onaylar alınmışsa neden ürünleri alıkoyuyorlar izin alınmış sporcu gıdası olduğpu ispatlanmış.

öncelikle 100 euroyo geçtiğiniz için otomatik olarak getirtdiğiniz supplement olmasa bile ithalat vergisine tabi olursunuz..

ayrıca bahsettiğiniz ürünün türkiyedeki muadillerine onay alınmış olması sizin getirttiğiniz ürününde aynı içerikte olduğu anlamına gelmez..en azından gümrük memuru açısından bu böyledir..

hatta hydroxycut vb bazı ürünler türk gıda kodeksine uygun içeriğe göre özel üretilip ithal edilebiliyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı