Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar kim sallıyor size bunları tarım ve köyişleri bakanlığı falan, ticari değil bu mal, kendime alıyorum. orada muayne memuruna spor yapıyorum ve kullanıyorum. zaten 3 ay yetecek kadar bunlar dicem. Kargo ücreti yüzünden 3 tane getirdim. ticari olduğuna kanaat getirirse bunu yapar. bu sipariş takılabilir hatta yüksek ihtimal takılır ama zaten 27 dolar vergi ödemeyi kabul ettim. Bu mal hiç bir türlü gümrükte kalmaz 27 dolar öder çekerim. Kimse de korkmasın, kimseyi de korkutmasınlar. Hepsiburada benim 48 dolara sipariş verdiğim malı 340 ytlye satıyor, ayıptır günahtır.

Mal 2-3 güne gelir, takılır yüksek ihtimalle çünkü kolinin üzerine irsaliye olucak ve kıymet orda görünücek ama ticari bi mal değil sonuç olarak, %10 ödeyip alıcam.

bu kurla bu sipariş olmaz demişler kargo, gümrük vergisi vs. dahil 135 ytl nitro-tech 4lbs için çok mu arkadaşım?

bakın tekrarlıyorum ticari olmayan bireysel kullanımda kimse tarım ve köyişleri vs. istemez. yazan arkadaş ya 10 tane getirmiş ya da bu firmaların adamlarından olabilir. :)

Ayrıca arkadaşlar amerikadan mal alırken aslında tax-free olması gerekmez mi? yani biz amerikanın da vergisini ödüyoruz eğer bu mallar üzerinde kdv ben vergiler varsa (genelde vat oluyor) aslında bu sitelerle ihracat olduğu için vergi ödememiz gerektiğini konuşmak gerekir.

arkadaşlar kim sallıyor size bunları tarım ve köyişleri bakanlığı falan, ticari değil bu mal, kendime alıyorum. orada muayne memuruna spor yapıyorum ve kullanıyorum. zaten 3 ay yetecek kadar bunlar dicem. Kargo ücreti yüzünden 3 tane getirdim. ticari olduğuna kanaat getirirse bunu yapar. bu sipariş takılabilir hatta yüksek ihtimal takılır ama zaten 27 dolar vergi ödemeyi kabul ettim. Bu mal hiç bir türlü gümrükte kalmaz 27 dolar öder çekerim. Kimse de korkmasın, kimseyi de korkutmasınlar. Hepsiburada benim 48 dolara sipariş verdiğim malı 340 ytlye satıyor, ayıptır günahtır.

Mal 2-3 güne gelir, takılır yüksek ihtimalle çünkü kolinin üzerine irsaliye olucak ve kıymet orda görünücek ama ticari bi mal değil sonuç olarak, %10 ödeyip alıcam.

bu kurla bu sipariş olmaz demişler kargo, gümrük vergisi vs. dahil 135 ytl nitro-tech 4lbs için çok mu arkadaşım?

bundan yaklaşık 2 sene önce herkesin paketinin geçtiği bir dönem yaşamıştık forumca.. ne tutar olursa olsun, ne boyutta olursa olsun bütün paketler yerine ulaşıyordu.. ben ve bir arkadaşım ihtiyacımız olan her şeyi aldık ve senin sipariş ettiğin tutara çok yakın bir paketi beklemeye başladık.. biz senin gibi vergisi neyse öderiz, paketi çekeriz de demiyorduk.. kesin geçer hepsi geçiyor diyorduk.. noldu, mallar kaldı.. fedex'ten telefon, beyfendi kargonuza gümrükte el konuldu haberiniz olsun.. ve o günden beri hep sürüncemede bu yurtdışı siparişler.. bir geçer bir geçmez.. ben sana atıyorsun demiyorum, illaki araştırmışsındır yoksa kimse böyle kesin konuşmaz bilmeden.. ve umarım da dediğin gibi olur ve o kargo sadece %10 vergi ile geçer gümrükten.. ama benim anlamadığım gümrükteki görevlilerin bu kadar iyi niyetli olacağı konusunda son derece kesin konuşman.. yani sen sporcu olsan bile ve gerçekten ağzın iyi laf yapsa bile orada tanıdığın olmadıktan sonra nasıl geçireceksin o paketi onu anlayamadım? zaten sana büyük ihtimalle ticari sebepler sunmayacaklar.. mesela bana "bu ürünler gıda takviyesi olduğu için bakanlıktan izin almanız lazım" demişlerdi.. bütün bu sürecin toplam masrafı ne kadar olur tahminen diye sorunca da aldığım cevap beni uğraşmaktan bile caydırmıştı.. uzun lafın kısası dediğim gibi paketin umarım geçer, sen de bize burada anlatırsın başına gelenleri, paketi nasıl aldığını falan.. ama sen nasıl bir başka üyemize çok kesin konuştuğu için kızdıysan, biz de sana kızmalıyız bence.. kimbilir kaç kişi senin bu kadar kendinden emin yazdıklarını okuyunca durduk yere inanılmaz büyük siparişler vermeye heveslendi ve belki de verdi bile..

Ayrıca arkadaşlar amerikadan mal alırken aslında tax-free olması gerekmez mi? yani biz amerikanın da vergisini ödüyoruz eğer bu mallar üzerinde kdv ben vergiler varsa (genelde vat oluyor) aslında bu sitelerle ihracat olduğu için vergi ödememiz gerektiğini konuşmak gerekir.
aslında yapılması lazım mesela hepsiburada sitesinden philips kulaklık istedim 21 milyondan kıbrısı seçince 17 ye düştü.kargo 34 milyon tuttu orası ayrı hikaye.ben de aynı ürünü ebayden kargo dahil $9.99 a 5 günde getirdim.
tax free noktaları olurdu oraya faturayı atıp vergiyi geri alırdık ama amerikaya bu formları nasıl yolayacaz orası uzun iş tabi.

Arkadaslar ,

1- "tarim ve koy isleri bakanligindan onay alma" hadisesi tamamen dogrudur.
2- vergi ve bu onay masraflari eklendiginde astari yuzunden pahaliya geliyor.
3- gumrukteki insanlar zaten neyin ne oldugunu cok iyi biliyorlar, hangi marka supplement ne ise yariyor, hangi cep telefonu nerden geliyor, herseyi biliyorlar. Agziniz istedigi kadar laf yapsin bir yere varamazsiniz, malin uzerine 'gumruge tabidir' ibaresini yazdigi an olay bitmistir.
4- 100 dolar degil, 100 euronun uzeri veya 10 kg nin uzerini genelde tutuyorlar. Fakat kendi soylemlerine gore bu biraz insaflarina kalmis.
5 - ups ve fedexten ziyade, Airmail ile gonderin zira o daha az kontrol ediliyor.
6- maliniz gumrukte kalinca, netrition.com a geri iade yapabilirsiniz, tabii ki tekrar yol masrafini odemeniz kaydiyla. Zararin neresinden donersem kardir diyorsaniz, netrition her turlu mailinize cevap verir.

Tum bu bilgiler, AHL gumrukteki akrabamdan alinmistir.

Arkadaslar ,

1- "tarim ve koy isleri bakanligindan onay alma" hadisesi tamamen dogrudur.
2- vergi ve bu onay masraflari eklendiginde astari yuzunden pahaliya geliyor.
3- gumrukteki insanlar zaten neyin ne oldugunu cok iyi biliyorlar, hangi marka supplement ne ise yariyor, hangi cep telefonu nerden geliyor, herseyi biliyorlar. Agziniz istedigi kadar laf yapsin bir yere varamazsiniz, malin uzerine 'gumruge tabidir' ibaresini yazdigi an olay bitmistir.
4- 100 dolar degil, 100 euronun uzeri veya 10 kg nin uzerini genelde tutuyorlar. Fakat kendi soylemlerine gore bu biraz insaflarina kalmis.
5 - ups ve fedexten ziyade, Airmail ile gonderin zira o daha az kontrol ediliyor.
6- maliniz gumrukte kalinca, netrition.com a geri iade yapabilirsiniz, tabii ki tekrar yol masrafini odemeniz kaydiyla. Zararin neresinden donersem kardir diyorsaniz, netrition her turlu mailinize cevap verir.

Tum bu bilgiler, AHL gumrukteki akrabamdan alinmistir.

6 ncı madde hariç hepsi doğru , 6 ncı maddede ise sorun şu

netrition malı satarken diyorki bu mal ülkende gümrük sorunu çıkarır alamazsan biz sana yardımcı olamayız geri iade almayız diyor , diyelimki adamlar insafa geldi geri almayı kabul ettiler !!! mal buraya geldi kargoyu ödedin o yandı bide geri dönüş kargosu ödiceksin (fedex türkiye fiyatı en az 200 euro isteyen kontrol etsin) eeee noldu ? malın parası fazlasıyla patladı elinde

Kıssadan hisse benim imzamda kocaman harflerle yazıyor ama anlayana !!!

Yurtdışından gelen malzemede kdv %18 + gümrük pulu ödersin + konşimento (ordino) ödersin ve malın fiyatı sana 2.5 misline gelir

Tekrar söylüyorum eğer aykut erdoğan bu paketi 500 lira masraf yapmadan teslim alsın forumda beni pembe panter diye çağarın !!!

firebird,
ben 6. maddeyi uyguladim.
Geri aldilar, hic de sorun cikmadi. dedigin gibi yol parasini da dusunde geriye 30 dolar para aldim.

Saygilarimla

Arkadaşlar tekrar söylüyorum bakın, bakanlıktan izin, bakanlıktan belge vs. ticari malda istenir, kişisel kullanıma kanaat getirelen malda istenmez. O zaman uçakta yanınızda soktuğunuz vitamine de gidin bakanlığa belge alın.

Bakıcaz arkadaşlar gelir haftasonuna doğru haberdar ederim sizi.

kargo hariç tutarı 80-90 dolar arası olmak üzere 5 kez ebay'den alışveriş yaptım ve bir problem yaşamadım. 100 dolar üzerine çıkmaya cesaret edemiyorum.

yurtdışı kargo çok pahalı olmasına rağmen, ürünlerin kargo dahil fiyatları bile Türkiye'deki satış fiyatlarının yarısından daha ucuza geliyor.

Arkadaşlar tekrar söylüyorum bakın, bakanlıktan izin, bakanlıktan belge vs. ticari malda istenir, kişisel kullanıma kanaat getirelen malda istenmez. O zaman uçakta yanınızda soktuğunuz vitamine de gidin bakanlığa belge alın.

Bakıcaz arkadaşlar gelir haftasonuna doğru haberdar ederim sizi.

Sevgili aykuterdogan tekrar tekrar bize söylemen birşey ifade etmez. Gümrük görevlisi "Bu malları açık arttırma sitesine (gittigidiyor v.s.) koymayacağını, salonunda satmayacağını nereden bileyim?" diye sorduğunda verilmek üzere bir cevap hazırlarsan bence iyi olur. En azından hazırlıklı gitmiş olursun. Neticede kişisel kullanıma kanaat getirecek olan da gümrük görevlileri...

Fedex ile sana o soruları soracak insanı bulman için ilk önce 140 lira ardiye ( doğru mu hatırlıyorum ) parası ödemen gerekicek. Ondan sonra hesaplarsın 27 lirayı falan.

haftaya görücezzzzz nasıl olsa

ben ciddi ciddi bu konuyu maniple etmek isteyen bu işten para kazanan arkadaşların olduğunu düşünmeye başladım.

ardiye dediğin yer antrepo kargonun gümrüğe girdiğinde muayene için tutulduğu yer. fedex in kendi antreposu ya da kiraladığı antrepo vardır zaten sadece taşıma için değil antrepo giderleri de zaten fedexin taşıma ücretinin içinde, belli bir süre içinde almak lazım tabi bilmiyorum şimdi kaç gün olduğunu.

Orada en fazla 3-4 tane muayne memuru vardır, zaten karşısına dikildiğiniz zaman anlarlar bundan önce geldiniz mi gelmediniz mi anlarlar.

Rahat olun arkadaşlar siz iyi niyetinizle alışverişinizi yapın 100 euroyu geçmeyin kesin elinizde.
100 euroyu geçerseniz de yine iyi niyetliyseniz %10 öder alırsınız.

Bu arada bundan önce footlocker.com sitesinden 48 numara ayakkabı getirmiştim bi arkadaşım için trde bulamıyordu 2 adet nike aldı kıymeti 400 doları bulan %10 ödedi ve aldı..

Buradaki arkadaşlar daha önce yaşadıkları tecrübelere göre mesaj yazıyorlar. "Bu işten para kazanan arkadaşlar olduğunu düşünmeye başladım." gibi abuk sabuk bir cevapla ne demek istediğinizi de tam anlamıyla anlamış değilim. Ne biz sizin söylediklerinize peşinen inanmak zorundayız, ne de siz buradaki her mesajı doğru kabul etmek zorundasınız.

Kendinizce bazı konuları açıklıyorsunuz ama yanlış yazdığınızdan emin olduğum noktalar da yok değil. Örneğin fedex'in sizden aldığı kargo ücretine ardiye kesinlikle dahil değildir! Siparişleriniz gümrükte takılacak olursa, mallarınızı çekmediğiniz her gün için ardiye ücreti ödersiniz. Bunları sizinle atışmak için yazmıyorum, buradan okuduklarıyla gaza gelip yüklü siparişler verecek arkadaşlara uyarı olsun diye yazıyorum.

Daha bir hafta on gün önce 17 lb. ağırlığında 400 YTL tutarında bir sipariş olayı yaşandı. O arkadaştan bakanlık onayı da istendi, ardiye ücreti de istendi. "Bu mal ticari değil" itirazı da gümrükte kabul görmedi. Ancak sizin siparişiniz bu örneğe oranla daha hafif görünüyor. Yoksa bizim sizin getireceğiniz mallara karşı ne garezimiz olabilir? Keşke imkan olsa da arzu ettiğimiz her şeyi gümrükten geçirip supplementleri kapıya küfeyle yığdırsak...

NOT: Bu arada ben de üç dört kez kendime spor ayakkabı getirttim. Gümrüğünü kapıda ödeyip aldım. Çok cüzzi miktarlardı. Fakat gıda ürünleri, özellikle kimyevi içerikli tozlar farklı bir usüle tabi. Bu konuda kontroller daha hassas.

Son düzenleme:
Casein ile nitronun sığacağı bir kutunun geçmeme olasılığı %10 falan , eline ulaşması gayet normal güle güle kullan kardeşim

gümrük yoksa

arkadaşlar bulunduğum ilde gümrük yok yabancı bir siteden sipariş edeceğim mal gümrüğe takılırsa nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

her sehirde mutlaka bir postane var ve oranin posta gumrugu bakar

kredi karti ekstresinde netrition.com yazar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı