Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar dun
BSN NO-XPLODE w/AVPT, Orange, 2.25 lb.
Universal Nutrition Animal Pak, 44 packs
Universal Nutrition Creatine Powder, Micronized, 200g+200g sıparıs werdım netrition dan fedex ıle sızce bır problem olurmuu

Arkadaşlar herkese merhaba,
Uzun süredir bu forumu takip etmekle birlikte, üye olup yorumda bulunma gereği görmemiştim. Sonuçta benden daha tecrübeli insanlar söylenebilecek şeyleri söylüyorlar.
Bilgi olarak burada bulunması ve sonraki siparişlere örnek teşkil edebilmesi açısından üye olup yazmak istedim. Bugün netrition.com 'dan;

-5 lbs Optimum Natural Whey
-All Amerikan EFX Kre-Alkalyn 120 kapsül

siparişini Airmail ile verdim. Kargo dahil toplam tutar $ 101.99

Sonucunu gene buraya aktarırım.
Herkese iyi günler.

Merhaba arkadaşlar,

Sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.. Fedex'le, Ups'le 100-120 dolar aralığının üzerinde olan her ürününüz takılır.. 100 dolar olmasına rağmende isteseler takarlar fakat günde 5000-6000 paket geldiği için sadece kıymeti yüksek ve ağırlığı fazla olanları muayne için ayırıyorlar.

Takıldığı an malı çekmek isterseniz, 150 ytl ordino ücreti, 1 gün için 75 ytl (mal ardiyede bekledikçe artıyor 75-85-95 gibi) ardiye ücreti ödersiniz. Maalesef gümrük görevlileri takıldığı zaman supplementları ilaç benzeri olarak gördükleri için geçirme şansınız da %10 civarında.. Hadi geçirdiniz diyelim yani kargonuzu zati eşya (kişisel eşya) statüsünde kabul ettiler ödemeler bunlarla sınırlı değil.. %10 gümrük vergisi ve ve 33 ytl de damga vergisi ödüyorsunuz..

Kargonuz takılırsa ve şansınızı denemek isterseniz, öncelikle ordino ücretini yatırıp ve gümrük görevlisiyle geçip geçmeyeceğini konuşun, olmaz derse ordino ücretini geri iade alabilirsiniz (iade edip etmeyeceklerinin teyidini alın, bana edebileceklerini söylediler)

100 dolarlık bir siparişinize çıkacak en az masraf 275 ytl, yani gerçekten bu masrafa değeceğini düşünüyorsanız gidin, yoksa direk siparişi unutun..

Air Mail yani PTT üzerinden gelen kargolardaysa durum farklı ve lehimize...

Pttde ordino, ardiye ücreti vs. yok ve fedex,ups gibi şirketlere göre kat be kat daha fazla paket olduğu için 100-120 dolar kıymeti olan küçük kargoların geçme şansı %90'a yakın..

Eğer paketiniz ptt'de de takılırsa, gümrük görevlisinin kabul etmesi şartıyla (ki görevlinin o anki ruh halinden tutunda, karakterine bağlı =) ) sadece damga ve gümrük vergilerini ödeyip malınızı çekebilirsiniz..

Yani kargonuzu air mail ya da usps ile isteyin.. usps amerikanın pttsi :) fakat tracking number olayı var, ve kargonuzun kaybolma şansı çok düşük..

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.. Tecrübeli arkadaşlar düzeltme-ekleme yaparsa sevinirim..

Bu arada bence bu konu aşırı uzamış, yönetimdeki arkadaşlar doğru bilgi veren cevapları bir başlığa taşırlarsa, yeni katılan arkadaşlar kolaylıkla bilgi sahibi olabilirler..

Teşekkürler gayet güzel ve anlaşılır sabitlenebilecek bir mesaj olmuş.3-4 sene evvel başka bir forumdan takip ettiğim sırada yine bir arkadaşın siparişi geldiği anda aynı şekilde daha düşük bi sipariş vermiştim ve benimki takılmıştı.Bir katakulli yaparak bankadan parayı almayı başardım tabii ondan sonra tövbe ederek almanyadan gelicek teyzeme megamass 4000 getirtmeye başladım.Tabii teyzenize bavulda extra 7kg taşıtmak için çok hatrınız birazda pişkin bi karakteriniz olması lazım :)

Arkadaşlar merhaba... 18 mart ta netrition.com dan (BSN No-Xplode 2,25 Lbs / Muscletech Nitro-Tech 2 Lbs / Animal Pak 44 pack ) siparişi verdim... FedEx le geliyor... Sizce gümrükte bi problem çıkar mı? fiyat olarak 100 $ ın altında kargo hariç. Kargom şu an Paris'te görünüyo.

bugün istanbul int'l shipment realese e gider pazartesi de elinde olur büyük ihtimal.

evet, senin de dediğin gibi. şimdi FedEx in sitesinden takibe baktım "int'l shipment release" diyo. ben daha önce acemilikle airmail yoluyla sipariş vermiştim. inanın gelene kadar bi 5 yıl yaşlandım stresten. üstüne gümrük derdi de tuzu biberi. neyse inşallah sağ salim gelir. tabi bütün arkadaşlarınki de.

arkadaşlar şimdi anlamadiğim bir nokta var ilk başlardaki sayfalarda kesinlikle airmail kullanmayin fedex vs kullanin denmiş son sayfalarda ise airmail kullanin ? bu durumun sebebi ne birde ortak fikir ürünün 100euroyu geçmemesi kargo parasi hariç eğer fedex ile yollaniniyorsa çünkü onlar sadece ürünün bedelini yaziyormuş anladiğim kadariyla eğer airmail kullanirsak ürün 100 euro ve + kargo ücreti ile belirtilen bedeli aşacaği için gelmeyecek mi ? yoksa sadece ürünün fiyatına mi bakilacak.

Ben bugüne kadar fedex kullandım hep, yanlız yukarıda arkadaşın yaptığı açıklama mantıklı geliyor.

Tek sorun airmail' ın uzun sürmesi ve bazen paketin kaybolması.

Benim için koli boyutu mu fiyat mı dersen, en başta kolu boyutu gelir.

Son siparişim 100 euronun üstündeydi; fakat koli ufaktı en*boy*yükseklik 20*30*15 diyebilirim.

arkadaşlar ebay.com'dan alışveriş yapan varmı?Ebay'da bildiğiniz alışveriş yaptığını dürüst satıcılar varmı varsa yazarmısınz.Teşekkürler

arkadaşlar ebay.com'dan alışveriş yapan varmı?Ebay'da bildiğiniz alışveriş yaptığını dürüst satıcılar varmı varsa yazarmısınz.Teşekkürler

reklama girermi bilmiyorum(body ile ilgili olmadiği için adresi veriyorum) fakat ebay üzerine uzman bir forum var.işleri güçleri kurcaladığım kadari ile ebay.istersen orayı inceleyip bakabilirsin.
http://forum.iyibey.com/

evet arkadaşlar 18.03.2009 tarihinde netrition.com dan yapmış olduğum siparişim bugün 17.00 da elime ulaştı... bu siparişi daha önce yine bu sayfalarda tecrübelerini paylaşmış arkadaşların sayesinde doğru bi şekilde yaptım ve sonu mutlu bitti... o yüzden herkese çok teşekkür ediyorum... ayrıca kargo bekleyen diğer arkadaşlara da bol şans... dilerim sorunsuz bi şekilde ürünlerine ulaşırlar...

hayrlı olsun diylim... bi kaç sorum olacak sana kac dolarlık ürün getirttin fedex mi ups mi airmail mi kullandın ve kargo ücreti ne kadar tuttu ve ne kadar zamanda eline ulaştı acaba bilgilendirrisen sevinirim

netrition.com dan 18.03.2009 tarihinde kargo hariç $97 lık ürün getirttim... FedEx le verdim sipairşimi... Kargo ücreti $64 tuttu... yani toplamda $161 a mal oldu... 18.03.2009 çarşamba siparişi verdim... 23.03.2009 pazartesi elimde oldu... sorunsuz alış-verişler... kolay gelsin...

Sitede 4lb ya da 145 dolar aşağısı (ki doğru meblağ kargo hariç maximum 100 dolar olacak) dendiğini okuyorsunuz, anlıyorsunuz. Peki neden 5 kilo versem sorun olur mu diye soruyorsunuz?

1lb (libre) = 454 gram olduğuna göre sizin siparişiniz 11lb. ağırlığında olacak. Okuduklarınızı yeniden değerlendirecek olursanız, sizce bu sipariş gümrükten geçer mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı