Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba,bir arkadaşım aracılığıyla amerikadan optimum nutrition %100 whey protein gold aldırmaya karar verdim. bana nerden alabileceğini sorunca birşey söyleyemedim. herhalde wall-mart larda vardır dedim ama bir fikrim yok. amerikada bu ürünleri nerelerden edinebiliriz yerel satıcı olarak?

en yakınındaki GNC Live Well'lere bakması lazım..bildiğim kadarı ile yok yok..
http://******/corp/index.jsp?page=storeLocator&clickid=topnav_store_txt

arkadaşlar sanırım ptt gümrüğü die ayrı birşey yok. ptt ile aramda gecen diyaloğu aynen anlatayım...bir kağıt gelmiş eczaneye üzerindede bir numara var. aradım karsımdaki adam ilsaglık mdürlüğünden yazı istedi..ne kadar ben eczacıyım bunlar ilaç değil il sağlık müdürlüğüyle alakası yok desemde bana verdiği cevap gümrükten ürün kendisine gelmiş ve gümrük yetkilileri mutlaka böyle bir yazı istemesini söylemişler..bende il sağlık müdürlüğüne telefon açıp böyle bir yazı istedim.onlarda bir dilekçe ve ekinde ürünün içerigini gösteren bir döküman istediler.dilekçemi yazıp internettnde içerigini gösteren bir döküman ekleyip yolladım ertesi gün ilsaglık müdürlügünden yazıyı aldırdım pttye teslim eildi ve ürünleri aldırdım..olay budur

arkadaşlar sanırım ptt gümrüğü die ayrı birşey yok. ptt ile aramda gecen diyaloğu aynen anlatayım...bir kağıt gelmiş eczaneye üzerindede bir numara var. aradım karsımdaki adam ilsaglık mdürlüğünden yazı istedi..ne kadar ben eczacıyım bunlar ilaç değil il sağlık müdürlüğüyle alakası yok desemde bana verdiği cevap gümrükten ürün kendisine gelmiş ve gümrük yetkilileri mutlaka böyle bir yazı istemesini söylemişler..bende il sağlık müdürlüğüne telefon açıp böyle bir yazı istedim.onlarda bir dilekçe ve ekinde ürünün içerigini gösteren bir döküman istediler.dilekçemi yazıp internettnde içerigini gösteren bir döküman ekleyip yolladım ertesi gün ilsaglık müdürlügünden yazıyı aldırdım pttye teslim eildi ve ürünleri aldırdım..olay budur

İnşallah bizim kargoda böyle olur. İşe Sağlık bakanlığı karışcak demeleri belkide bu sebeptendir.

ptt ile gelen ürünler USPS ile gelir ptt nin hazırladığı bir prosedüre tabidir özel kargo ile gelenler de tamamen farklı bir prosedüre tabidir bunlar istanbul Atatürk Hava Limanı nın C terminalinde gümrük muayenesinde geçer ve her ne kadar 100$ sınırı olsada daha çok muayene memurunun o anki ruh haline bağlıdır 100$ dan çok olupda geçenlerde var 100$ dan az olduğu halde takılanlar da var

ptt ile gelen ürünler USPS ile gelir ptt nin hazırladığı bir prosedüre tabidir özel kargo ile gelenler de tamamen farklı bir prosedüre tabidir bunlar istanbul Atatürk Hava Limanı nın C terminalinde gümrük muayenesinde geçer ve her ne kadar 100$ sınırı olsada daha çok muayene memurunun o anki ruh haline bağlıdır 100$ dan çok olupda geçenlerde var 100$ dan az olduğu halde takılanlar da var

Gelde delirme iştee a32

Bu başlığın 4.sayfasında bahsettiğim mevzuat..

arkadaşlar hep atıfta bulunulan ve tam bir muallak olan ve gümrük mevzuatı gibi genel bir ifadeyle geçiştirilen Resmi Gazete Tarihi: 31/05/2002 tarihli, 24771 sayılı
gümrük yönetmeliğinde ilgili maddeyi (756 madde arasından ctrl+f yapmadan) yani 543.maddeyi nihayet buldum ve okudum..aynen şu ibare var ama devamınıda okumanızda fayda var..

Madde 543 - Aşağıda sayılan hallerde, serbest dolaşıma sokulacak eşya gümrük vergilerinden muaftır....
..........
- d) Değeri 100 EURO'yu geçmeyen eşya;
.........

diye devam ediyor..

gümrük kanunuda inceledim ama yönetmeliğe atıfta bulunuyor doğal olarak..
Bazı yerlede müsteşarlık karar verir ibareleri var..yani supplement getirtme işi yönetmelikte çokta net değil aslında..tarım bakanlığının yönetmeliklerini, www.gumruk.gov.tr nin bilgi edinme sayfasını incelemekte fayda var..alo gümrük hatları var gumruk.gov.tr 'de...ama bilgi edinme formunu mail olarak atmak en mantıklısı bence..

gumruk.gov.tr'nin bilgi edinme sitesihttp://www.gumruk.gov.tr/bilgiform/e-posta.htm
http://www.gumruk.gov.tr/bilgiform/bilgi.xls formunu eksiksiz doldurup
[email protected] adresinede atabilirsiniz

aşağıda linkleri var yönetmelik ve kanunun..

Gümrük Yönetmeliği
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21088.html

Gümrük Kanunu (4458 sayılı)
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1103.html
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/metinx.asp?MevzuatKod=7.5.4065

Bu başlığın 4.sayfasında bahsettiğim mevzuat..
15 Ekim 2007 Çarşamba günü Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi ne bu konu ile ligili bir mail attım gelen cevap aynen şu:
Sn ilgili

4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun 167. maddesinde değeri 100€ u geçmeyen eşyanın gümrük vergilerinden muaf olduğu belirtilmektedir.

Ancak bu değer CIF değer olduğundan eşya ile ilgili yapaılan gönderi giderleri de fatura değerine ilave edilecektir.

Detaylı bilgi için :Tel:0312 306 8978-77

Bilgilerini rica ederim.

Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi
Adres: Hükümet Meydanı Ulus-ANKARA
Telefon: (0 312) 306 8193 FAX : 0 312 3068945
Elektronik Ağ: www.gumruk.gov.tr
e-posta: [email protected]
Ayrıca 1 yıl kadar önce İzmirdeki gümrük bilgi
edinme merkezinden aldığım yazılı cevab GTİP'Sİ 100DOLARIN ALTINDAKİ
PAKETLER İTHALAT REJİM KANUNA TABİİ DEĞİLDİR şeklinde idi ama konu supplementler olunca olay daha çok gümrük memurunun insiyatifine kalmış bir durum.
Ayrıca son zamanlarda Türkiye deki supplement şirketlerinin distribütörleri baya yoğun bir baskı yapıyorlar gümrüklere bu yolla gelen ürünler yüzünden satış yapamadıklarını idda ediyorlar konu şu an mahkemede.Aslında suçu bu şirketlere atmakda pek doğru değil bence supplementler devlet tarafından lüx tüketim malları sınıfına sokulduğu için %150 lere varan vergiler alınıyor sağlık bakanlığından tahil tarım köy işlerinden izin ücretleri falan da fiyata eklenince haliyle 50$ lık malı burda 200YTL ye alıyoruz aslında şirketlerin sanıldığı kadar bir karı yok.

Aslında 100$ sınırı ithalat rejim kanunu falan tamamen formalite iş gümrük memurlarını insiyatifinde bitiyor ve hala protein tozunun kısır yaptığı sanılan ülkemde daha bi çok arkadaş gümrük kapılarında yatıp kalkacak gibi geliyor bana kafa_

Son düzenleyen: Moderatör:
4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun 167. maddesinde değeri 100€ u geçmeyen eşyanın gümrük vergilerinden muaf olduğu belirtilmektedir.

Ancak bu değer CIF değer olduğundan eşya ile ilgili yapaılan gönderi giderleri de fatura değerine ilave edilecektir.

Bilgilerini rica ederim.

kargo ücreti 100Euro'ya dahil edilmiyor biliyordum..bunu yayınladığın iyi oldu..

Uluslararası ticari bir terim olan CIF, ( Cost, insurance & freight) demek (gümrük+sigorta+ulaşım) ücretleri de mal bedeline eklenecektir anlamına geliyor.
Tabi herseferinde belirttiğim gibi olay gümrük memurunda bitiyor memur paketin ticari mahiyet arzetmediğine kanaat getirirse paket 100$dan fazla olsada geçebilir mesala benim bir arkadaş içinde tanesi 100$ dan 3 tane growth getirtti paket yaklaşık 500 gr kadar geliyordu ve toplam 380$ olmasına rağmen geçti ama ama tanesi 38$ dan 6 kiloluk gainer getirdi toplam bedeli 88$ olmasına rağmen takıldı

http://www.tuik.gov.tr/disticaretapp/aciklama/aciklama.htm
Dış ticaret istatistiklerinde kapsanmayan mal ve işlemler;

a) Transit ticaret,
b) Yolcu beraberi eşya (Bavul ticareti),
c) Sınır ticareti,
d) Geçici ithalat ve ihracat,
e) Sınırı geçmeyen mallar,
f) İstatistiksel eşiğin altında olan mallar, (100 ABD Dolarının altındaki mallara ait bilgiler istatistiklerde kapsanmamaktadır.)
g) Para tabanlı altın, tedavüldeki paralar, kıymetli evraklar

Uluslararası ticari bir terim olan CIF, ( Cost, insurance & freight) demek (gümrük+sigorta+ulaşım) ücretleri de mal bedeline eklenecektir anlamına geliyor.
Tabi herseferinde belirttiğim gibi olay gümrük memurunda bitiyor memur paketin ticari mahiyet arzetmediğine kanaat getirirse paket 100$dan fazla olsada geçebilir mesala benim bir arkadaş içinde tanesi 100$ dan 3 tane growth getirtti paket yaklaşık 500 gr kadar geliyordu ve toplam 380$ olmasına rağmen geçti ama ama tanesi 38$ dan 6 kiloluk gainer getirdi toplam bedeli 88$ olmasına rağmen takıldı

Bu tür gümrükten geçiren BFTR.de de çok üye oldu ama ticari olduğu zaten kutu üzerindeki Etiket ve faturadan belli..Memurun ticari olup olmadığını araştırmasına gerek yok..Bu zamana kadar bence geçirerek suç işlediler..Zaten bu konuda da gümrük müsteşarlığına email atmıştım..
Yani ya hiç geçirmeyin kanunu uygulayın yada hepsi geçsin..insanı kızdıran sistemsizlik..

Bu tür gümrükten geçiren BFTR.de de çok üye oldu ama ticari olduğu zaten kutu üzerindeki Etiket ve faturadan belli..Memurun ticari olup olmadığını araştırmasına gerek yok..Bu zamana kadar bence geçirerek suç işlediler..Zaten bu konuda da gümrük müsteşarlığına email atmıştım..
Yani ya hiç geçirmeyin kanunu uygulayın yada hepsi geçsin..insanı kızdıran sistemsizlik..
Kanuni olarak toplam değeri 100USD nin altında olan alkollü içecek ve tütün ürünü içermeyen hiçbir paket ticaret KAPSAMINA GİRMEZ ASIL SUÇU İŞLEYEN BU PAKETLERİ TİCARET KAPSAMINA SOKMA ADI ALTINDA EL KOYAN GÜMRÜKLERDEDİR.Ama kimi kime şikayet edeceksin

15 Ekim 2007 Çarşamba günü Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi ne bu konu ile ligili bir mail attım gelen cevap aynen şu:
Sn ilgili

Bilgilerini rica ederim.

Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi
Adres: Hükümet Meydanı Ulus-ANKARA
Telefon: (0 312) 306 8193 FAX : 0 312 3068945
Elektronik Ağ: www.gumruk.gov.tr
e-posta: [email protected]
Ayrıca 1 yıl kadar önce İzmirdeki gümrük bilgi
edinme merkezinden aldığım yazılı cevab GTİP'Sİ 100DOLARIN ALTINDAKİ
PAKETLER İTHALAT REJİM KANUNA TABİİ DEĞİLDİR şeklinde idi ama konu supplementler olunca olay daha çok gümrük memurunun insiyatifine kalmış bir durum.
Ayrıca son zamanlarda Türkiye deki supplement şirketlerinin distribütörleri baya yoğun bir baskı yapıyorlar gümrüklere bu yolla gelen ürünler yüzünden satış yapamadıklarını idda ediyorlar konu şu an mahkemede.Aslında suçu bu şirketlere atmakda pek doğru değil bence supplementler devlet tarafından lüx tüketim malları sınıfına sokulduğu için %150 lere varan vergiler alınıyor sağlık bakanlığından tahil tarım köy işlerinden izin ücretleri falan da fiyata eklenince haliyle 50$ lık malı burda 200YTL ye alıyoruz aslında şirketlerin sanıldığı kadar bir karı yok.

Aslında 100$ sınırı ithalat rejim kanunu falan tamamen formalite iş gümrük memurlarını insiyatifinde bitiyor ve hala protein tozunun kısır yaptığı sanılan ülkemde daha bi çok arkadaş gümrük kapılarında yatıp kalkacak gibi geliyor bana kafa_

burda size gönderilen mesajda dolar değil euro diyor ancak bu mesajdan sonraki mesajlarda genelde 100 dolar diye bahsedilmiş; dolar mı, euro mu??

Kanuni olarak toplam değeri 100USD nin altında olan alkollü içecek ve tütün ürünü içermeyen hiçbir paket ticaret KAPSAMINA GİRMEZ ASIL SUÇU İŞLEYEN BU PAKETLERİ TİCARET KAPSAMINA SOKMA ADI ALTINDA EL KOYAN GÜMRÜKLERDEDİR.Ama kimi kime şikayet edeceksin

balcis'a katiliyorum..devamli 100$ dan bahsediyorsunuz oysaki mevzuatta 100€ olarak geçiyor..

TÜRKİYE'YE SOKULMASI YASAK OLAN EŞYA

Madde 213 - (Değişik madde: 16/04/2008- 26849 S.R.G Yön/4.mad.)

Kanunlar veya taraf olduğumuz anlaşmalar ve sözleşmelerle ithali yasak olan eşya, 235 inci madde hükmü saklı kalmak kaydıyla, her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye sokulamaz.

İTHALİ BELLİ KURUM VE KURULUŞLARA BIRAKILAN EŞYA

Madde 214 - (Değişik madde: 16/04/2008- 26849 S.R.G Yön/5.mad.)

Türkiye'ye ithali kanunlarla belli kurum ve kuruluşlara bırakılan eşya, ancak bu kurum ve kuruluşlar ya da bunların yetki verdiği kurum, kuruluş veya kişilerce ithal edilebilir.

Bu maddeleri incelemiş miydiniz arkadaşlar.Ben daha yeni gördüm.Gümrük memurları haklı galib****afama takılan konu bazı paketlerin geçip (özellikle küçük ve göze çarpmayanlar)bazılarının geçmemesi yasaksa hiç biri geçmesin biz de boşuna ümitlenmeyelim.

TÜRKİYE'YE SOKULMASI YASAK OLAN EŞYA

Madde 213 - (Değişik madde: 16/04/2008- 26849 S.R.G Yön/4.mad.)

Kanunlar veya taraf olduğumuz anlaşmalar ve sözleşmelerle ithali yasak olan eşya, 235 inci madde hükmü saklı kalmak kaydıyla, her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye sokulamaz.

İTHALİ BELLİ KURUM VE KURULUŞLARA BIRAKILAN EŞYA

Madde 214 - (Değişik madde: 16/04/2008- 26849 S.R.G Yön/5.mad.)

Türkiye'ye ithali kanunlarla belli kurum ve kuruluşlara bırakılan eşya, ancak bu kurum ve kuruluşlar ya da bunların yetki verdiği kurum, kuruluş veya kişilerce ithal edilebilir.

Bu maddeleri incelemiş miydiniz arkadaşlar.Ben daha yeni gördüm.Gümrük memurları haklı galib****afama takılan konu bazı paketlerin geçip (özellikle küçük ve göze çarpmayanlar)bazılarının geçmemesi yasaksa hiç biri geçmesin biz de boşuna ümitlenmeyelim.
Fırat kardeşim ithalat rejimi kanunlarından basetmişsin benim demek istediğim 100 dolar yada 100 euro nun altındaki paketler ithalat kapsamına girmez ve bu yazılanların hiç biri bunlar için geçerli değildir

100 Euro

BİRİNCİ BÖLÜM : GÜMRÜK VERGİLERİNDEN MUAFİYET VE İSTİSNA

Madde 167 - Aşağıda sayılan hallerde, serbest dolaşıma sokulacak eşya gümrük vergilerinden muaftır:

4. Değeri 100 EURO'yu geçmeyen eşya,

arkadaşlar soyle okuyabildiğim kadarıyla malum baya bi uzun olmuş konu yanlışım varsa düzeltin de sanki postayla gönderimlerde malı gümrükten çözmek daha mı kolay oluyor acaba fedex biraz daha işi ucazıp maliyeti arttırıyor gibi geldi bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı