Gidip herhangi doktora sorarsanız standart insan profiline göre yorum yapacaktır. Onlar için sizin güreşçi, vücutçu veya hemşire olmanızın bir önemi yok; size söyleyecekleri kalp için en iyisi ağır kaldırmayın, şunları şunları yemeyin, sahil kenarında yürüyüş yapın yeter. Gönül rahatlığıyla yiyin derken hepimizin düzenli spor yaptığını düşünerek söylüyorum yoksa spor yapmayan biri için tabiki fazla. Güzelim yumurtanın sarısına varana kadar hayatımızdan çıkarmamız gereken o kadar çok şey varki mesela tuz, günlük ihtiyaç 5 gr(bir çay kaşığı) bu miktarı bi günlük öğünlere yayarsak zaten tadını almayız bile. Bir bardak kolanın içinde 32 küp şeker olduğunu belki duymuşsunuzdur bunun zararlı olduğunu doktorlar neden söylemiyor? Margarin yağını katı kıvamını sağlamak için içine konulan bir maddenin bildiğimiz asfalt ziftinden bir farkı olmadığını duymuştum. Sonra abur cuburuydu bilmem neyiydi hayatımıza sinsice giren bizi zayıf yerimizden yakalayan şeyler çok.
Kendim bir dönem sabahları 6 yumurtayı omlet yapıp yiyordum
Antrenmandan gelincede 4 tane falan yiyordum hiç ayırmadan.
Yulaf ezmesinin içine iki kaşık keten tohumu karıştırırım, tr nin en kuzeyinde olduğum için balıktan yana şanslıyım, bol su içerim tuza dikkat ederim düzenli antrenman yaparım. Bizde kolestrol riski sporu bıraktıktan sonra aynı beslenme tarzını aynı günlük kalori miktarını almaya devam edersek ve yaş bayağı ilerlediyse ortaya çıkacaktır. Şu anda bu tür şeylerden çok korkmayın. Hmm mesela spora 6 aylığına ara veriyorsanız o zaman kaçınırsınız yumurtanın sarısından. Yinede belirteyim bu benim kişisel görüşüm.
söylediklerine katılmamak elde değil.
hayatımızda aslında farkında olmadan tükettiğimiz onca şey var ki,ya da farkında olup ta işimize gelmediği için tüketmeye devam ettiğimiz.. (kola,margarin,sigara,alkol vs..)
bütün bunları düşününce yumurta sarısı çok masum görünüyor.
kaldı ki ben şahsen yumurta sarısı ile kolesterol arasında direkt ilişki kuran bi makale okumadım,dolaylı yoldan belki sebebiyet verebilir ama özel durumları dışarda tutarak yapılan söylemler hepsi.
normal bir yetişkin için günde 5-6 saat uyku yetiyor deniyor,kaçımız güzel antreman yaptığımız günün gecesinde 5 saat uyuyp ertesi gün dinç olarak kalktı??
yetişkinler için vücut ağırlığı kadar gr protein alımı şart diyorlar.
hangimizin tanıdıkları düzenli olarak yeterli proteini alabiliyor,kaldı ki biz en az ağırlığın iki katını düşünerek beslenme programları hazırlıyoruz..
yani demem o ki,araştırmalar özellikle belirtilmediği sürece normal bir hayat yaşayan insanlar için geçerli..
centaur a katılıyorum.
kolesterolünden şüphe eden olursa çok basit,devlet hastanelerinde,semt polikliniklerinde kolesterol ölçümü yapılıyor,çok basit bir işlem,ayda bir düzenli olarak ölçtürmekte fayda var.