yumurtayı nasıl yiyiyorsunuz???

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve djburakgs tarafından 30 Aralık 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. Enigma
    Offline

    Enigma Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    bi ara her sabah 4-5 yumurta haşlayıp yiyodum sonra gına geldi.yumurta görmek istemiyorum,kokusundan midem bulanıyo hatta bi tavuk görsem gırtlaklıycak durumdayımkafa_
     
  2. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    çok şükür ki çocukluğumdan beri yumurtayı her türlü severim,yumurta yemek benim için zahmet olmadı,yumurtadan bıkmam gibime geliyo,bakalım nerey kadar devam edecek.
    ben sabah kalkar kalkmaz 4 adet haşlanmış,sonrasında kahvaltıda pataesli omlet şeklinde,
    bazen de yatmadan 1 saat önce falan bikaç tane yerim haşlanmış keyfime göre
     
  3. djburakgs
    Offline

    djburakgs Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Üsküdar
    sabah 3 tane yiyiyorum.yatmadan öncede 3 tane yiyiyorum.yani toplam 6 yumurta yiyip 2 tanesinnde sarısını yiyiyorum. sizce normal mi yoksa azaltimmi??
     
  4. LuciferioN
    Offline

    LuciferioN Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtanın akını çiğ içmenin zararı var mıdır peki? Tadı yada içimi sorun değil midem kaldırır... Ama bünyeye bir zararı var mı bilemiyorum.. Siz tüketiyor musunuz çiğ olarak?
     
  5. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    bu,forumda biçok yerde geçiyor.
    salmonella diye aratırsan çıkar
     
  6. xtone
    Offline

    xtone Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2008
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir

    ben bu konuyu araştırdım bildigim kadarı iile çig yumurta beyazında kaynatıldıktan sonra bakteri kalmıyor ama çiğ içilince bakteri kalma olasılıgı yüksek bagışıklıgı yüksek insanlar için sorun degil ama bağışıklıgına güvenmeyen varsa içmesin bu birincisi

    2.si :çig yumurta sindirmi de zor oluyormuş ve bunun sonucunda migde agrısı ishal gibi sonuşlar doguruyo.

    ben genellikle yumurtayı kaynatıp sarısını cıkatma yöntemini deniyorum ama yalan söylemiyim çiğde cok içiyorum

    bana göre çig içmek kasların acayip şekilde diri durmasını saglıyo farkı gözlerimle gördüm .kokusnu nasıl gidericez diyenlerede bi önerim var

    miksere ;
    yarım muz
    100 ml süt
    4 yumurta beyzı atıp karıştırıp idmandan 2 saat önce içmeniz ben uzun süre böyle yaptım sonuçları süper



    bu arada lor nasıl yenir sorusunun cevabıda şu;

    yağ kızdıktan sonra ince ince dogranmış yeşil biberleri iyice kızartıktan sonra loru at biraz dirileşmesini sagla ekmegini daldır acayip bir lezzet dene bence :D
     
    LuciferioN bunu beğendi.
  7. RoCk KoPaT
    Offline

    RoCk KoPaT Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2007
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    MérZiF0n PoWéR HoUsE
    ben haşlanmış yerim genelde..
     
  8. LuciferioN
    Offline

    LuciferioN Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    mikser ile muz falan olayı süper görünüyor hemen deniycem...
     
  9. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Sadece kişisel tecrübelerime dayanarak söylüyorumki yumurta yemekten zarar gelmez, tuz ve margarinden uzak duran birisinin bence gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir besin. Tabi bu tamamen öznel bir yargı. Bunu bilimsel kanıt sunarak veya internette bir link vererek söylemiyorum. Rahmetli dedem en az 95 yıl yaşadı, çokta lüks şartlarda yaşayan biri değildi, köy hayatı yaşıyordu genellikle kahvaltısı kocaman bir taze ekmek arasına sürülmüş bir parmak kalınlığında taze tereyağı veya karartılmış yağda sahanda yumurta idi (3-4 adet). Tansyon ilacı kullanmamıştır, oldukçada iri yarı sağlam bir adamdır köyde saygı duyulan sözü geçen biriydi. Dediğim gibi bu kişisel görüşüm. Margarin, tuz ve basit şekerden uzak durulduğu taktirde gönül rahatlığıyla bolbol tüketebilirsiniz.
     
    djburakgs bunu beğendi.
  10. djburakgs
    Offline

    djburakgs Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Üsküdar

    hocam siz zararı yok diyorsunuz ama forumda arama yaptımda bir çok kişi sarısının zararlı olduğunu söylüyordu.neye ve kime inanacağımı şaşırdım. ama bn en doğrusunu yapıp uzman bi hekime sordum.oda beyazını tüket ama sarısını fazla tüketme dedi.buda güzel bi yaklaşım.ama doktorun dediği günde çok yumurta tüketenler için.az yumurta tüketenler yiyebilrmiş. afiyet olsun.;)
     
  11. savasaktulum
    Offline

    savasaktulum Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    4 yumurta akı 1 tanede tum yumurta içine az domates ve yeşil biber.100 gr kadarda beyaz peynir offff yemede yanında yat
     
  12. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Gidip herhangi doktora sorarsanız standart insan profiline göre yorum yapacaktır. Onlar için sizin güreşçi, vücutçu veya hemşire olmanızın bir önemi yok; size söyleyecekleri kalp için en iyisi ağır kaldırmayın, şunları şunları yemeyin, sahil kenarında yürüyüş yapın yeter. Gönül rahatlığıyla yiyin derken hepimizin düzenli spor yaptığını düşünerek söylüyorum yoksa spor yapmayan biri için tabiki fazla. Güzelim yumurtanın sarısına varana kadar hayatımızdan çıkarmamız gereken o kadar çok şey varki mesela tuz, günlük ihtiyaç 5 gr(bir çay kaşığı) bu miktarı bi günlük öğünlere yayarsak zaten tadını almayız bile. Bir bardak kolanın içinde 32 küp şeker olduğunu belki duymuşsunuzdur bunun zararlı olduğunu doktorlar neden söylemiyor? Margarin yağını katı kıvamını sağlamak için içine konulan bir maddenin bildiğimiz asfalt ziftinden bir farkı olmadığını duymuştum. Sonra abur cuburuydu bilmem neyiydi hayatımıza sinsice giren bizi zayıf yerimizden yakalayan şeyler çok.
    Kendim bir dönem sabahları 6 yumurtayı omlet yapıp yiyordum
    Antrenmandan gelincede 4 tane falan yiyordum hiç ayırmadan.
    Yulaf ezmesinin içine iki kaşık keten tohumu karıştırırım, tr nin en kuzeyinde olduğum için balıktan yana şanslıyım, bol su içerim tuza dikkat ederim düzenli antrenman yaparım. Bizde kolestrol riski sporu bıraktıktan sonra aynı beslenme tarzını aynı günlük kalori miktarını almaya devam edersek ve yaş bayağı ilerlediyse ortaya çıkacaktır. Şu anda bu tür şeylerden çok korkmayın. Hmm mesela spora 6 aylığına ara veriyorsanız o zaman kaçınırsınız yumurtanın sarısından. Yinede belirteyim bu benim kişisel görüşüm.
     
    djburakgs bunu beğendi.
  13. djburakgs
    Offline

    djburakgs Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Üsküdar
    hocamsizin yorumlarınıza güveniorum. sonuçta bilgisiz bir insan olsaydınz şimdi elit olamazdınız. bilgiler için teşekkürler. sizin kişisel bilginiz bizimde kişisel bilgimizdir. saygıalr....
     
    1 kişi bunu beğeniyor.
  14. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Bu kolesterole pek takılmamak lazım. Neden derseniz; bakınız standart total kolesterol neymiş 200'müş. Türkiye'de hatta Dünya'da 200'ün altında total kolesterolü olan nekadar kişi varki? Abd ilaç devleri bu 200 oranını 150'ye çekmek için uğraşıyorlar. Türk insanın genetik yapısına göre bu oranlar zaten düşük. Burda önemli olan iyi kolesterol. Total kolesterol hesaplanırken iyi kolesterolde içine katılıyor. Diyelimki sizin iyi kolesterolünüz 60 ve çok iyi değerlerde. Bu durumda total kolesterolünüze ekleniyor ve sanki total kolesterolünüz yüksekmiş gibi çıkıyor, ve birçok doktor buna dikkat etmeden ilaci yazıveriyor çünkü ilaçtan maalesef avantasını alıyor.

    Yumurtaya gelince, haşlanmış yada omlet şeklinde tüketiyorum. Çiğ tüketmek çok sakıncalı. Haberlerde izlemişseniz, 400 küsür askerimiz yedikleri "püre" den zehirlenmişler. Nedeni ise, bekletilmiş çiğ yumurtanın püreye katılmasıymış...
     
  15. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Haberden alıntı:

    Askerlerde, 'Salmonella Enteritidis' isimli bakteriye rastlandı. Bakterinin yumurta gibi gıdaların var olduğu ortamlarda çabuk üreyebildiğini belirtildi. Erken müdahale olmadığında kalp, akciğer ve böbrekler gibi hayatî önem taşıyan organlarda ciddi tahribat yapabilir.Pişmemiş çiğ ette, tavuklarda ve yumurtalarda görülebileceğini belirtti. Askerlerin yediği pürenin içine yumurta katıldığını ancak, katılmadan önce çok bekletildiği için bu bakterinin ürediğini sözlerine ekledi.
     
  16. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli

    söylediklerine katılmamak elde değil.
    hayatımızda aslında farkında olmadan tükettiğimiz onca şey var ki,ya da farkında olup ta işimize gelmediği için tüketmeye devam ettiğimiz.. (kola,margarin,sigara,alkol vs..)
    bütün bunları düşününce yumurta sarısı çok masum görünüyor.
    kaldı ki ben şahsen yumurta sarısı ile kolesterol arasında direkt ilişki kuran bi makale okumadım,dolaylı yoldan belki sebebiyet verebilir ama özel durumları dışarda tutarak yapılan söylemler hepsi.
    normal bir yetişkin için günde 5-6 saat uyku yetiyor deniyor,kaçımız güzel antreman yaptığımız günün gecesinde 5 saat uyuyp ertesi gün dinç olarak kalktı??
    yetişkinler için vücut ağırlığı kadar gr protein alımı şart diyorlar.
    hangimizin tanıdıkları düzenli olarak yeterli proteini alabiliyor,kaldı ki biz en az ağırlığın iki katını düşünerek beslenme programları hazırlıyoruz..
    yani demem o ki,araştırmalar özellikle belirtilmediği sürece normal bir hayat yaşayan insanlar için geçerli..
    centaur a katılıyorum.
    kolesterolünden şüphe eden olursa çok basit,devlet hastanelerinde,semt polikliniklerinde kolesterol ölçümü yapılıyor,çok basit bir işlem,ayda bir düzenli olarak ölçtürmekte fayda var.
     
    1 kişi bunu beğeniyor.
  17. tLg
    Offline

    tLg Yeni Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    tLg
    ben hoslanmıs olarak ve sarısı ıle tuketıyorum 1 adet
     
  18. Layn
    Offline

    Layn Yeni Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Bodrum
    sindirim sistemi çiğ yumurtadaki proteini büyük miktarda sentezleyemez.çiğ yumurta içmek faydasızdır.çoğu kişi rocky balboa'dan etkilenmiştir fakat o filmlerin 70'lerde çekildiğini hatırlatmak isterim.
    tavada yumurta (omlet vs.) yakmamak ve çok pişirmemek şartıyla yenilebilir.
    benim tevsiyem halk arasında kayısı kıvamı diye bilinen,ne az,ne de çok pişirilmiş haşlanmış yumurtadır.
    ÖNEMLİ!!kaç yumurta yerseniz yiyin,1 tanesini mutlaka sarısıyla birlikte yiyin.2007 dünya şampiyonu vg'cimiz Serdar Aktolga söylüyor.
     

Sayfayı Paylaş