Yumurta!!!

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve acemi Jojuk tarafından 12 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    "cüce -dev hikayesi " gibi bi abartmaya ne gerek var ...110 kgs lik adam normal boyutlarda bi insan mı ki?!...)))

    tabi, ki "kilo ,kütle "büyüklüğü ile ilgili bir konu ?!..

    söz konusu olan , "65 -70 "kg lık normal insanlardan söz ediyoruz...


    ayrıca, kas büyütmenin (hipertrofi nin) sadece "oluşan, tutulan ,absorbe edilen,sentezlenen proteinler "ile mi direkt bire bir ilişki olduğunu sanıyorsunuz?!..((

    kas ,sadece "protein"den oluşmaz!...

    antrenör müsünüz?..))
     
    deniz68ruhu ve acemi Jojuk bunu beğendi.
  2. Emre94
    Offline

    Emre94 Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtada düşündüğüm kadar protein yokmuş.Heralde gene en çok protein sütte var.Ben günde 2 tane yiyom ama sarı ile beyaz karışık ama body yapmıyorum.
     
    acemi Jojuk bunu beğendi.
  3. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yumurta beyazında bulunan protein türleri:

    ---------
    54% Ovalbumin - Nourishment; blocks digestive enzymes[citation needed]
    12% Ovotransferrin - Binds iron[citation needed]
    11% Ovomucoid - Blocks digestive enzymes[citation needed]
    4% Ovoglobulin G2
    4% Ovoglobulin G3
    3.5% Ovomucin
    3.4% Lysozyme
    1.5% Ovoinhibitor
    1% Ovoglycoprotein
    0.8% Flavoprotein
    0.5% Ovomacroglobulin
    0.05% Avidin
    0.05% Cystatin
    ve %90 'ı su !!!...

    ---------------------------


    *****)yumurta sarısı ,besin tablosu örneği:

    Chicken egg, yolk, raw, freshNutritional value per 100 g (3.5 oz)Energy1,325 kJ (317 kcal)Carbohydrates3.59 gFat26.54 gProtein15.86 gTryptophan0.177 gThreonine0.687 gIsoleucine0.866 gLeucine1.399 gLysine1.217 gMethionine0.378 gCystine0.264 gPhenylalanine0.681 gTyrosine0.678 gValine0.949 gArginine1.099 gHistidine0.416 gAlanine0.836 gAspartic acid1.550 gGlutamic acid1.970 gGlycine0.488 gProline0.646 gSerine1.326 gWater52.31 gVitamin A equiv.381 μg (42%)Thiamine (Vit. B1)0.176 mg (14%)Riboflavin (Vit. B2)0.528 mg (35%)Pantothenic acid (B5)2.990 mg (60%)Folate (Vit. B9)146 μg (37%)Calcium129 mg (13%)Iron2.73 mg (22%)Magnesium5 mg (1%)Phosphorus390 mg (56%)Potassium109 mg (2%)Zinc2.30 mg (23%)Choline682.3 mgCholesterol1234 mgOne large egg contains 17 grams of yolk.
    Percentages are relative to US recommendations for adults.
    Source: USDA Nutrient databaseThe yolk makes up about 33% of the liquid weight of the egg; it contains approximately 60 calories, three times the caloric content of the egg white.
    The yolk of one large egg (50 g total, 17 g yolk) contains approximately: 2.7 g protein, 210 mg cholesterol, 0.61 g carbohydrates, and 4.51 g total fat. (USDA National Nutrient Database)
    All of the fat-soluble vitamins (A, D, E, and K) are found in the egg yolk. Egg yolk is one of the few foods naturally containing vitamin D.
    The composition (by weight) of the most prevalent fatty acids in egg yolk is typically as follows:[1]
    Egg yolk is a source of lecithin.
    The yellow color is due to lutein and zeaxanthin, which are yellow or orange carotenoids known as xanthophylls.


    Read more: http://www.answers.com/topic/egg-yolk#ixzz1GTBoP2sK

    --------------------------------------

    yumurta beyazı, su oranı : %90, sarısı % 50 civarı...

    yumurta sarsında daha çok protein içeriği vb olması zaten , aşağı yukarı " su oranı "ile orantılıdır...

    zaten, "sarı" embriyoyu besleyen ana ksımdır, besin açısından çok daha zengindir...beyaza (yani genelde albumin olarak da adlandırılan ) kısma bağlıdır...oysa, yumurta beyazı ,son dönemlerde ,özellikle civcivin tüylenmesine ve direnci arttırıcı katkıda bulunan tamamlayıcı görev görür...

    yumurta sarısının bir dönemler aforoz edilmesinin nedeni, içerdiği "yağ ve kolestrol" dü...oysa, vücutta zararlı kolestrollerin yine vücut tarafından ağırlıklı olarak üretildiği
    tekrara göz önüne alındığında aforozdan çıkmış durumda...

    bu arada, tabi ki "yumurta beyazı "konsunda şehir efsanelerini üretenler de "yumurta endüstrisi" ve artık o kadar arsızlar ki, "yumurta beyazında " "sarıya "oranla daha çok protein olduğunu bile yazabilecek kıvamda listeler verebiliyorlar...(((
     
    acemi Jojuk bunu beğendi.
  4. deniz68ruhu
    Offline

    deniz68ruhu Yeni Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2010
    Mesajlar:
    329
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Gazeteci, Araştırmacı
    Yer:
    İstanbul
    Yok ben zaten günde 1 sadece sarı yiyorum ya da sahanda yapıp ikisini yiyorum. Yaşım 14.

    Bir şey olmaz ya zaten body yapmıyorum. Ama sağol.

    Ben fitness yapıyorum. Barfiks, şınav, cardio ve mekik. Ne kadar yemeliyim?
     
  5. PeRTH
    Offline

    PeRTH Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2011
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    deniz protein alımı kilo başına 2gr dır dielim55 kilosun 55x2=111 gr protein alman gerekir günde eğer fazlasını alırsan sağlıklı kilo alırsın .

    Ama hepsini yumurtadan karşılamayacaksın tabi günde 2 akını yesen bence kafidir ama sana kalmış bir şey .
     
    deniz68ruhu bunu beğendi.
  6. deniz68ruhu
    Offline

    deniz68ruhu Yeni Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2010
    Mesajlar:
    329
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Gazeteci, Araştırmacı
    Yer:
    İstanbul
    Sağol abi de ben her yediğim besinin proteinine bakamam zaten çok hareketliyim yani kilo alma sıkıntım yok ama yine de teşekkürler yardımın için.
     
  7. PeRTH
    Offline

    PeRTH Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2011
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Rica ederim .
     
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bende 2 adet yıyorum kahvaltıda + peynır + yulaf ezmesı

    pekı beyazını cok tuketınce akracıgere zararı olmuyormu merak edıyorum sarısı yenıncemı karaciğere etkısı oluyor?
     
  9. Destroyer2
    Offline

    Destroyer2 Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2009
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    akciğer ne alaka onu anlamadım ama sarısında yağ oranı fazla bu yüzden önerilmiyor fazlası
     
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    karaçiğer yazıcaktım aceleden yanlıs yazmısım.
     
  11. ordakal39
    Offline

    ordakal39 Yeni Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    öğrenciyim

    HAHA çok komik :)
     

Sayfayı Paylaş