Yumurta yemeyenler için Shake önerisi

Yıllardan beri yumurta yiyemiyorum. Yemek bir yana kokusuna bile tahammül edemiyorum. Ancak bu shake ile yumurta alabiliyorum.
Malzemeler: 1 muz, en az 2 yumurta, 65gr (3 yemek kaşığı yulaf, 200ml süt. Bunlar gerekli olanlar ama varsa 1 kaşık bal, yarım avuç fındık-fıstık-badem karışımı.

Hazırlanışı: Yumurtaları temizlemek adına kaynar suya bırakıyoruz 1-1.5dk bekletiyoruz ardından elimizle ovuyoruz varsa diş fırcası ile temizlenebilir. Ardından malzemeleri atıp blender ile karıştırıyoruz. Sütü yavaş yavaş dökün, katı sıvı oranını kendiniz ayarlayın.

Bu tarifin besin içerikleri: Ekstralar hariç (yumurta-muz-süt-yulaf). Ortalama 500 kalori, 27.5gr protein, 23 gr bitkisel yağ.

Kalori miktarı bakımından yüksek denebilir ama protein açısından ve içerdiği doymamış yağ oranı gayet iyi. Haftada 3-4 gün spor yapılırken içileceğini düşünsek kalori pekte problem değil ancak bu sizin hedefleriniz ve diyetinize göre değişir.

birkaç postta da okudum yumurta yemekte cidden zorlanan arkadaşlar için yumurta tozları var bir çok supplement sitesinde satılıyor deneyin.

Back
Yukarı