Yumurta Kabuğu yemek

Yumurta kabuğu yendiğini ilk defa duydum. Bol bol süt iç peynir ye :) Yada git eczanaden kalsiyum tabletleri al iç eğer eksik olduğunu düşünüyorsan

evet yenebilir sorun olmaz iyi bir kalsiyum kaynağıdır ama boya fazla takıntılısın galiba yani kalsiyum alınca boyun falan uzamıcak önce bunu bilde

ercan hocadan konuya gereken açıklama yapılmış zaten :)

sütten, süt ürünlerinden "kalsiyum "falan verimli kalsiyum falan alamazsınız...hele endüstriyel sütten asla!.(

süt ve "kalsiyum kaynağı " bağdaşımı , her iki malzemenin de "beyaz oluşundan "dolayı oluşturulan bi cinlikten başka bi şey değildir !..( ve ndüstriyel süt endüstrisi bu cinliği çok kullanır!...

insanın kalsiyum ihtiyacı için 3 kaynaktan kalsiyum tiplemesi elmesi gerekir:
**kalsiyım laktat
**kalsiyum fosfat
**kalsiyum glukonat
**kalsiyum oxalat

oysa sütte "tek tip " vardır ve miktarı da fazla değildir...

bu 3 tiplemenin alınması ile "kalsiyum sentezi "en mükemmel konumda sağlanmış lur...

süt ve süt ürünleri yerine aşağıdaki formülü , natürel yoldan sağlamanın esasını verirsek:

-15 tane natürel yumurtayı iyice yıkayın , sonra kabuğunu ayırın ve 4- 5 dakika suda kaynatın...
-kabukları havanda dövün iyice ve ufak parçalara ayrılsın
-10 adet limonu , suyunu kabukların üstüne sıkın..
-buzdolabında 8-10 gün bekletin...
-eriyiği karıştırın ve her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyin...biraz çıtır çıtır olur ama mükemmel kalsiyum kaynağıdır , her yönüyle...)

[/COLOR]ayrıca, özellikle "büyüme çağlarında " , aşırı kasiyum almak , örneğin "iğne " ile aşırı miktarda kullanmak "boy uzamasına da " engel olabilir!...aşırı olduğunda!...(

Ben yumurta kabuğu hakkında böbrekte sorun teşkil ettiğini duymuştum baya olmuştu tam hatırlayamıyorum ancak bana zararlı olduğu söylenmişti

kabuğuyla limon bütün limon yemiştim,
benim abim taştan yumuşak ne bulsan yersin diyordu
ben bile yumurta kabuğunu sağlıklı diye yiyemem heralde

Siz Vitamini Kabuğunda Olayını Tamamen Yanlış Anlamışsınız :D Git 1 eczaneye kalsiyum tablet al bitsin bu iş :)

4-5 dakika kaynattıktan sonra !...sanırım , yazmışızı dannyboy arkadaşımızın etiketlemesinde ...)

5 dakika kaynatma yeterlidir...

**önce yıka,
**sonra 5 dakika kaynat
**eziver
**limonları sıkıver..

ancak , şu nokta önemli.

**kalsiyumun kemiklerde birikimi , erzoyonları engellemesi kapsamında için türü ne olursa olsun (hormonal salınımların sağlıklı olduğunu farzetsek bile) , kalsiyum yanında kıkırdak tipi oluşumlarında tüketilmesi gerekir...

örneğin, kalsyum alımı yanında " köpekbaığı kıkırdağı , kemik mamulu jelibonlar vb" faydalı olacaktır...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:44 ----------

eczanelerde satılan kalsiyumlar genelde tek ya da en fazla 2 tipe dönüşmüş maalsef , ekonomik nedenlerden...

örneğin eskiden "calcidine " 3 çeşit kalsyum bilşeiği içerirken , şu anda yanılmıyorsam tek tipe düşmüş...((((

Back
Yukarı