Arkadaşlar bildiğniiz üzere yumurta kabuğu tam bir kalsiyum kaynağı ben haşlanmış yumurtanın kabuğunu ayırıp onu akşama doğru havanda ezip tüketsem ( suyla yutsam ) boy uzamamı hızlandırmama yardımcı olabilirmi ?
Yumurta kabuğu yendiğini ilk defa duydum. Bol bol süt iç peynir ye Yada git eczanaden kalsiyum tabletleri al iç eğer eksik olduğunu düşünüyorsan
evet yenebilir sorun olmaz iyi bir kalsiyum kaynağıdır ama boya fazla takıntılısın galiba yani kalsiyum alınca boyun falan uzamıcak önce bunu bilde ercan hocadan konuya gereken açıklama yapılmış zaten
Tavuğun k.çından çıkan her ne kadar temizlensede poklu her türlü bakteri bulunan yumurtanın kabuğunu yiyeceksin ha ? Afiyet olsun.
Ben yumurta kabuğu hakkında böbrekte sorun teşkil ettiğini duymuştum baya olmuştu tam hatırlayamıyorum ancak bana zararlı olduğu söylenmişti
Ne kadar faydalı olsa da yiyemem sanırım.Beyazının üzerinde bile ufacık bir parçası kalınca bir garip oluyorum
kabuğuyla limon bütün limon yemiştim, benim abim taştan yumuşak ne bulsan yersin diyordu ben bile yumurta kabuğunu sağlıklı diye yiyemem heralde
Siz Vitamini Kabuğunda Olayını Tamamen Yanlış Anlamışsınız Git 1 eczaneye kalsiyum tablet al bitsin bu iş
vücuduma hiç ilaç sokmadım sokmam hep doğal olarak herşeyin çözüleceğine inanırım zaten artık yemem güzel bi tadı yok.
4-5 dakika kaynattıktan sonra !...sanırım , yazmışızı dannyboy arkadaşımızın etiketlemesinde ...) 5 dakika kaynatma yeterlidir... **önce yıka, **sonra 5 dakika kaynat **eziver **limonları sıkıver.. ancak , şu nokta önemli. **kalsiyumun kemiklerde birikimi , erzoyonları engellemesi kapsamında için türü ne olursa olsun (hormonal salınımların sağlıklı olduğunu farzetsek bile) , kalsiyum yanında kıkırdak tipi oluşumlarında tüketilmesi gerekir... örneğin, kalsyum alımı yanında " köpekbaığı kıkırdağı , kemik mamulu jelibonlar vb" faydalı olacaktır...) Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:44 ---------- eczanelerde satılan kalsiyumlar genelde tek ya da en fazla 2 tipe dönüşmüş maalsef , ekonomik nedenlerden... örneğin eskiden "calcidine " 3 çeşit kalsyum bilşeiği içerirken , şu anda yanılmıyorsam tek tipe düşmüş...((((