YUMURTA HAŞLAMA SORUNU

arkadaşlar bu yumurta haşlama yüzünden spordan soğudum resmen
yumurtayı haşlıyorum sonra kabuklarını soyarken kabuklarında yumurtanın yarısı kalıyo nerdeyse yani kabuk yumurtaya yapışıyor
yumurtanın yarısı ziyan oluyo zaten beyazını yiyoruz beyazında hemen hemen 4 de 1 i kabuğuyla beraber çöpe gidiyo
bu üründen de aldım ama gerçekten çok kullanışsız dandik bi ürün bi yumurtay 30 dk da haşlıyo ayrıca yine yapışıyo
:mad::mad:
 
Haşladığın yumurtayı direk soğuk suyun altına tutarsan bir anda kabul sertleşiyor ve soyarken bütün halde çıkıyor .Bayanların çoğu bilir :)

Başlığı okurken kendi kendime sordum insanın yumurta ile nasıl bir sorunu olabilir :)
ahahah :D haklısın başlık biraz sıkıntılı olmuş bu arada bilgi için saol ben direk soğuk suya atıyodum yumurtaları kaynattıkdan sonra
 
bu sorun bende de vardı. yumurtayı kaynattıktan sonra 5 dakika sıcak suda bekleteceksin. sonra soğuk su içinde tekrar 3-4 dakika bekleteceksin.
 
yumurta 3 dakika kaynarsa rafadan az pişmiş
5 dk geçerse iyi pişmiş oluyor
hem proteinden iyi faydalanmak hem zararlı bakterilerin vs daha çok etkisiz hale gelmesi hemde iyi bir kabuk soyma için ben 5 dk yı geçiyorum
6 dk civarı kaynatıyorum
yumurtayı iyi soyabilmek için yumurtanın taze olması , kabuk kalitesi ( bazı markaların kabukları zayıf oluyor ) , ve kaynadıktan sonra soğuk suyla yıkayıp soğutulması yeterlidir
bunlardan biri bile eksik olsa yumurtayı zor ayıklarsınız
 
Back
Yukarı