arkadaşlar bu yumurta haşlama yüzünden spordan soğudum resmen yumurtayı haşlıyorum sonra kabuklarını soyarken kabuklarında yumurtanın yarısı kalıyo nerdeyse yani kabuk yumurtaya yapışıyor yumurtanın yarısı ziyan oluyo zaten beyazını yiyoruz beyazında hemen hemen 4 de 1 i kabuğuyla beraber çöpe gidiyo bu üründen de aldım ama gerçekten çok kullanışsız dandik bi ürün bi yumurtay 30 dk da haşlıyo ayrıca yine yapışıyo
Haşladığın yumurtayı direk soğuk suyun altına tutarsan bir anda kabul sertleşiyor ve soyarken bütün halde çıkıyor .Bayanların çoğu bilir Başlığı okurken kendi kendime sordum insanın yumurta ile nasıl bir sorunu olabilir
ahahah haklısın başlık biraz sıkıntılı olmuş bu arada bilgi için saol ben direk soğuk suya atıyodum yumurtaları kaynattıkdan sonra
bu sorun bende de vardı. yumurtayı kaynattıktan sonra 5 dakika sıcak suda bekleteceksin. sonra soğuk su içinde tekrar 3-4 dakika bekleteceksin.
yumurta 3 dakika kaynarsa rafadan az pişmiş 5 dk geçerse iyi pişmiş oluyor hem proteinden iyi faydalanmak hem zararlı bakterilerin vs daha çok etkisiz hale gelmesi hemde iyi bir kabuk soyma için ben 5 dk yı geçiyorum 6 dk civarı kaynatıyorum yumurtayı iyi soyabilmek için yumurtanın taze olması , kabuk kalitesi ( bazı markaların kabukları zayıf oluyor ) , ve kaynadıktan sonra soğuk suyla yıkayıp soğutulması yeterlidir bunlardan biri bile eksik olsa yumurtayı zor ayıklarsınız