Yulaf yiyemiyorum bir türlü

Bugün yulaf aldım marketten. İlk kez bi deniyim dedim saman gibi tadı var. Sonra nette bi tarif gördüm yoğurt kuruyemiş yulaf diye onu yaptım bi kaşık aldım çöpe bastım şuan kustum kusacam midem o kadar kötü yani. Evde blendır mikser falanda yok. En kolay nasıl yerim ben bu illeti

Süt ile birlikte koy bir kaba pişir. Üstüne kuru/taze meyve ve tarçın koyunca bildiğin meyveli sütlaç gibi oluyor. Onun dışında soğuk yiyeceksen misal yoğurtla, yoğurdun içine koyduktan sonra 1 saat falan bekle iyice yumuşasın. Diğer alternatif yumurta ile karıştırıp omlet/pankek tarzı yiyebilirsin.

İlla yemek zorunda da değilsin :D Bir ara fıstık ezmesi furyası vardı, millet yemeden bir şeylerin eksik olacağına falan inanıyordu :D

Blender edinmen lazım bence sadece yulaf için değil herşeye lazım oluyor blender alırsan 300 ml süt 1 su bardağı yulaf 1 tam muz blenderda karıştır hepsini iç ben öyle yapıyorum :D

Yulaf yemek zorunda değilsin fakat yesen iyi olabilir. Ayrıca yalnız değilsin yani bu başladığımda benim de sorunumdu. Birçok insanın da sorunu oluyor. Az az ve tadını sevdiğin şeylerle birlikte tüketmeye çalış. Ara ara denersin böyle böyle. Baktın uzun süre geçti ama sen yine de hiç haz etmiyorsun o zaman yemezsin olur biter. İnsanlar o şekilde tüketiyor diye sen de öyle tüketmek zorunda değilsin. Farklı alternatifleri dene. Birçok yüketme yolu mevcut.

Süt ile birlikte koy bir kaba pişir. Üstüne kuru/taze meyve ve tarçın koyunca bildiğin meyveli sütlaç gibi oluyor. Onun dışında soğuk yiyeceksen misal yoğurtla, yoğurdun içine koyduktan sonra 1 saat falan bekle iyice yumuşasın. Diğer alternatif yumurta ile karıştırıp omlet/pankek tarzı yiyebilirsin.
abi midem kötü şuan yarın deniyicem sonucu yazarım saol bu arada[DOUBLEPOST=1546106052][/DOUBLEPOST]
Blender edinmen lazım bence sadece yulaf için değil herşeye lazım oluyor blender alırsan 300 ml süt 1 su bardağı yulaf 1 tam muz blenderda karıştır hepsini iç ben öyle yapıyorum :D
alıcam abi en yakın zamanda. Zayıf biriyim zaten hem kalori hem protein açısından güzel karışımlar var nette[DOUBLEPOST=1546106103][/DOUBLEPOST]
Yulaf yemek zorunda değilsin fakat yesen iyi olabilir. Ayrıca yalnız değilsin yani bu başladığımda benim de sorunumdu. Birçok insanın da sorunu oluyor. Az az ve tadını sevdiğin şeylerle birlikte tüketmeye çalış. Ara ara denersin böyle böyle. Baktın uzun süre geçti ama sen yine de hiç haz etmiyorsun o zaman yemezsin olur biter. İnsanlar o şekilde tüketiyor diye sen de öyle tüketmek zorunda değilsin. Farklı alternatifleri dene. Birçok yüketme yolu mevcut.
makro değerleri çok iyi benim bütçeye görede fiyatı iyi bende aldım işte napayım[DOUBLEPOST=1546106160][/DOUBLEPOST]
İlla yemek zorunda da değilsin :D Bir ara fıstık ezmesi furyası vardı, millet yemeden bir şeylerin eksik olacağına falan inanıyordu :D
yok benim takıntılarım yok. Ucuz ve pratik olduğu için tercih ediyorum. Fıstık ezmeside yemem pek. Giresunlu olduğum için fındık ezmesi yerim genelde :D

yulafa bol gelecek şekilde süt koy 15 dakika beklet yumuşayınca ye isteğe bağlı balda konulabilir ama bal pekte bal önermem.

beklet derken normalmi bekleticem yoksa ocaktamı ?
hayır saçmalama meyve, sebze sakın pişirme ape yani buyuk kuyruksuz insansi maymunlar (insan,bonobo,şempanze,goril) vejeteryan soyundan gelir o yuzden eti bağırsakta çiğ sindirecek pek bakteri yok pişirerek yeriz ama sebze meyve yulaf tarzi şeyleri pişirmek delilik.

Back
Yukarı