Yulaf ezmesi tarifleri içeri :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zizxy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zizxy

Üye
https://www.hizliresim.com/pEQVGz
Yulaf ezmem bu?

Evet arkadaşlar spora başlayalı 1 ay oldu.
Antrenmandan önce yulaf ezmesi yemeye karar verdim enerji için. Siz nasıl yersiniz yulafı?

antremandan en geç 1.5 2 saat önce filan yemen gerekiyor tok karna antremana gitmek yanlış.
1.5 2 saat once yiyemem :(
En fazla 30 dakika 45 dakika olabilir bu. isten cikip hazirlanmam evden cikmam 8i buluyor malum calisiyorum o kadar bos vaktim yok.
Yag oranim zaten %10 cok yemem gereklimi ?

vücudun ne kadar ihtiyaç duyuyorsa o kadar yemelisin googlede arat alman gereken miktarın 200 300 kalori üstünde beslen

spordan 30 dakika once yesem yulafi. sonuc ne olur ?

iki kaşık yulaf 1 yudum su.

böyle yerim, veya omlete katarım.

meyve daha sakat onu yiyip gittiğin zaman 15 20 dakika sonra enerjin birden bire düşer insülin seviyen fırlar yorgun bitkin hissedersin. meyveyi antremandan sonra alman daha mantıklı.

Ben antrenmandan önce enerji için kahve içiyorum yada bazen 1 adet muz. Çok ballanmamışlarından. Gayet iyi geliyor bana.
peki kahveyi 30 dakika once icsem sikinti olurmu?

Arada kahve arada 2 kasik yulaf ezmesi 2 kasik yogurtu karistirip yerim.
1 saat onceden yersem hic bisey olmaz diye tahmin ediyorum?[DOUBLEPOST=1477061053][/DOUBLEPOST]
Hayır. Ben kahveyi içtikten 30-40 dakika sonra antrenmana başlıyorum. Tabii her kişide farklı etkiler gösterir. Deneyip kendinde gözlem yapman gerekir.
1 saat onceden yersem hic bisey olmaz diye tahmin ediyorum?
Hangi kahveyi iciyorsun bu arada?

1 saat onceden yersem hic bisey olmaz diye tahmin ediyorum?
Ben bir video izlemiştim adam yemeği yiyip antrenmana gidiyordu. Beni rahatsız etmiyor diyordu. Benimde zorunlu hallerde antrenmana yemek yiyerek gitmişliğim oldu ve bir problem yaşamadım. Az önce de dediğim gibi herkeste farklı etki oluşur. Tabii en doğrusu ne boş ne dolu mide ile gitmek olacak.

Ben bir video izlemiştim adam yemeği yiyip antrenmana gidiyordu. Beni rahatsız etmiyor diyordu. Benimde zorunlu hallerde antrenmana yemek yiyerek gitmişliğim oldu ve bir problem yaşamadım. Az önce de dediğim gibi herkeste farklı etki oluşur. Tabii en doğrusu ne boş ne dolu mide ile gitmek olacak.
Bunda haklisin iste. Kahvenin hangisini iciyorsun ?
Nescafe olabilirmi ? yoksa turk kahvesi dahami iyi olur ?

100gr yulafa 300-400 gram yoğurt katarak yiyorum. Gayet lezzetlide oluyor. Arada değişiklik olsun diye süt ve muzla yediğim de oluyor. Antrenmandan yarım saat önce tüketmen arkadaşlarında bahsettiği gibi hazımsızlığa sebep olabilir.
Yarım saat öncesinde 1 bardak kahve ve 3-4 hurma veya ceviz/kuru kayısı gibi besinler tüketebilirsin. Aç girmeyide deneyebilirsin, birçok kişi açken yapıyor antrenmanlarını.
Kahveyide sade olduğu sürece ikisini de tüketebilirsin, sonuçta ikisinden de kafein alıyorsun.

100gr yulafa 300-400 gram yoğurt katarak yiyorum. Gayet lezzetlide oluyor. Arada değişiklik olsun diye süt ve muzla yediğim de oluyor. Antrenmandan yarım saat önce tüketmen arkadaşlarında bahsettiği gibi hazımsızlığa sebep olabilir.
Yarım saat öncesinde 1 bardak kahve ve 3-4 hurma veya ceviz/kuru kayısı gibi besinler tüketebilirsin. Aç girmeyide deneyebilirsin, birçok kişi açken yapıyor antrenmanlarını.
Kahveyide sade olduğu sürece ikisini de tüketebilirsin, sonuçta ikisinden de kafein alıyorsun.
Tesekkur ederim yardimci olucak bilgiler bana

Tesekkur ederim

1 kasik yulaf 1 yudum suyu karistirip iciyormusun?[DOUBLEPOST=1477058256][/DOUBLEPOST]
Sadece herhangibir meyve yesem ? 30 dakika onceden?

Hayır, babalar gibi açıyorum yulafın paketini, alıyorum kaşığımı, yoğurt yer gibi kaşık kaşık yulafı alıp çiğniyorum ağzım kurursa su içiyorum.

At gibi yiyorum yani. Ağzım kurumasa su da içmem kaşık kaşık yerim.

Back
Yukarı