Yulafı Nasıl Yiyorsunuz?

Arkadaşlar kilo almak için beslenmeme etinin yulaf ezmesini ekledim.Başta yulafı süte karıştırıp yemeye çalıştım olmadı sonra forumdan araştırdığım kadarıyla
bu tarifi yaptım:yulafı + tat vermesi için 7-8adet kuru üzümü blendirden toz haline getirip süte veya yoğurda koyarak yiyorum ancak yine olmuyor mide bulandırıyor.Bunun tarifi vs yokmu sizler bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

kesinlikle bunu dene aynı şekil benimde çok miden bulanıyordu mutfak robotu veya blendere 1 su bardağı veya 1.5 su bardağı yulafı koydun ne kadar koyduysan onun eşitliğinde 1 veya 1.5 su bardağı süt koy ve en az 1 muz koy tadı nefis oluyor istersen kuru üzüm kuru kayısı falan seviyorsan ekleyebilirsin ben sevmiyorum :)

sütle yapınca tadı iğrenç oluyor ben yogurtla yapıyorum mama gibi oluyor aynı muz kuru kaysı kuru uzum tadı on numara oluyor.

kesinlikle bunu dene aynı şekil benimde çok miden bulanıyordu mutfak robotu veya blendere 1 su bardağı veya 1.5 su bardağı yulafı koydun ne kadar koyduysan onun eşitliğinde 1 veya 1.5 su bardağı süt koy ve en az 1 muz koy tadı nefis oluyor istersen kuru üzüm kuru kayısı falan seviyorsan ekleyebilirsin ben sevmiyorum :)
Katılıyorum çok güzel oluyor özellikle muz şart

Yani yulafın tadını beğenmeyen çok kişi duydum ama kendi tarifimi denedikten sonra bunlar işi bilmiyor dedim. Definasyonda olmasam 2 günde biterdi paket çok rahat.
Günlük kahvaltıda 50 gr yulaf, üstüne 200 mg kadar süt (miktarı size kalmış). Yulaf üstüne sütü döktükten sonra 5 dk bekler öyle yerim. Üstüne kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, siyah üzüm, kuru yaban mersini ve ismini bilmediğim bi iki kuru meyveyi büyük olanları dilimler küçültür atarım yulafa sonra da karıştırırm ve tadı mükemmel oluyor. Hangisinden ne kadar atmak size kalmış, işin püf noktası sütü yulafa döktükten 5 dakika sonra yemek. Yok bilendra at toz haline getir felan uğraşmayın. Bir de üstüne muz ekleyebilirsiniz şahane olur. Afiyet olsun :)

Arkadaşlarım abilerim yorumlarınız için saolun sizleri dediklerinize uyup uygulayacağım sonuç ne olacak bakalım.
badici007 kardeşim ben süper marketlerden 4.75tl gibi bir fiyata temin ediyorum.Ben ara öğün olarakda kullanıyorum.

Bende aşağı yukarı 1 hafta önce falan başladım yemeye. İlk başta sütle karıştırdım zar zor yedim hani tadı tuzu yok zaten saman gibi ben 1 bardak yulaf koyuyosam 2 bardak yada 2 buçuk bardak süt koyuyorum. Bugün koyduktan sonra biraz bekledi bi baktım baya bi yumuşamış bide ben ilk sütü koyuyodum sonra yulafı koyuyodum tam tersini yaptım daha hızlı yumuşadı bir süre sonra insan alışıyor

Ben antremandan yarım saat önce 1 su bardagı yulaf 1 su bardagı süt 1 muz 1 çorba kaşıgı fındık ezmesi karıştırıyorum tadı inanılmaz güzel oluyor tavsiye ederim :))

Ben antremandan yarım saat önce 1 su bardagı yulaf 1 su bardagı süt 1 muz 1 çorba kaşıgı fındık ezmesi karıştırıyorum tadı inanılmaz güzel oluyor tavsiye ederim :))
Antrenmandan yarım saat önce yulaf yemeni tavsiye etmem. Antrenman sırasında mide yulafın sindirimiyle uğraşır hem performansın düşer hem de sağlık açısndan zararlı bir durum. Iki saat veya bir buçuk saat önce ye yine depolarsn enerjiyi uçup gitmez hemen.

150 gr yulafı bilendırdan gecir 400 ml süt 1 kasık bal muz ve cici bebe koyabilirsin

Ek olarak istiyenlerede 200 gr yulaf 500 ml süt 1 olcek protein tozu 5 tane tatlandirıcı

Sut veya su. Hangisini kullanıyorsanız artık. Kesinlikle once kaynatın ondan sonra yulafin üstüne dökün. mikrodalganiz varsa sut veya su ekleyip direk firina atabilirsiniz.

Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Madem yulaf ezmezini yemekte bu kadar zorlanıyorsunuz neden yulaf kepeğini denemiyorsunuz? Toz şeklinde zaten her türlü tüketilebilir. Ayrıca besin değerleri de ezmeye göre yüksek. Örnek vereyim mesela size;
Eti Lifalif (100 gr'da)
Karbonhidrat: 60.7 gr
Protein: 12.6 gr
Lif: 7.6 gr
Yağ:7 gr

Garden Life Yulaf Kepeği(100 gr'da)
Karbonhidrat: 66 gr
Protein: 17 gr
Lif: 7 gr
Yağ: 7 gr
Kayseri'de yaşayan arkadaşlar Beğendik Market'ten temin edebilirler. Fiyatı: 5 TL

iPhone'den Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı