yorumlara açık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar merhabalar.ne eksik ne fazla yorumlarınızı bekliyorum.çünkü arkadaşlarıma gösterdiğimde resimlerimi objektif bir yorum alamıyorum.burada gayet objektif yorumlar yapılıyor ve hiç bayanların bu konu üstüne fazla düşmediklerinden burda öncülük etmek istedim.

kilom 51 boyum 165 yaş 24.2 aylık çalışmam bu.

Eklentiler

• SANY0246.jpg
    SANY0246.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 1.109
  • SANY0243.jpg
    SANY0243.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 1.100
şunuda belirtmeliyim ki bu sporla uzun süredir uğraşıyorum.temel alt yapım sağlam.2 ayda böylemi olur gibisinden sorulara şimdiden cevap vereyim.

öncelikle başlığına tıkladığımda çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. futbol terminolojisi kullanacak olursak; sahalarda görmeye alıştığımız hareketlerden değil :) . seni medeni cesaretinden ötürü tebrik ediyorum.

konumuz futbol değil tabi vucut geliştirme ama iki dalda da bariz erkek egemenliği var burası aşikar.

neyse , şaşkınlığımızı üzerimizden attığımıza göre değerlendirme kısmına geçebiliriz;

vücudunda ilk göze çarpan yer sırtın ve omuzlar.. açıkta sadece oralar olduğundan da olabilir :P
iki aylık bir çalışmaya göre omuz bel oranın oldukça iyi, iki aylık çalışmadan fazlası var gibi daha önce bi sporla branşıyla uğraşıyor muydun ?

birde şu iki soruyu merak ediyorum cevaplarsan sevinirim. vücut geliştirmeye nerden merak sardın..? bu spordaki amacın (ideal vücut tipin) nedir ..?

edit: ikinci mesajı görmedim yazıyordum o sırada neye istinaden iki aydır yapıyorum dedin?

gerçekten çok ama çok şaşırdım yani ............ ki o resimleri vermenizde ayrıbir cesaret örneği gerçekten öncelikle tebrik etmek istiyorum..
yorum olarak ta sırt olarak güzel görünüyor.. vücudunuz şu an çogu bölgesi çıkmasına ragmen eksik.. bide dikkatimi çekti yanlış anlamayın da göbek olarak biraz var galiba eşorfmanın düğmeleri kapanmmışta yada öyle mi çekildi ... göbek varsa kesinlikle cardio şart onun dışında 2 aylık bir çalışmaya göre ilerleme var fazlada yorumyapılamaz zaten :D

Gayet fit ve atletik bir vücudunuz var. Kanatlar sanki daha bir ön plana çıkmış. Keşke bu sporla uğraşanların bayanların sayısı artsa.. Çünkü gerçekten kadında da estetik duruyor bu tarz bir vücut.

şu anda zaten sadece sırtımı ve omuzları koymaya cesaret edebildim onun için o kadar resimlerim.zira karnımı ve bacaklarımı koymya cesaret edemedim.ama şunu belirteyim diğer gruplarda sırt ve omuzlar kadar.
fitnessit bu sporu uzun yıllardır kendi çapımda icra etmeye çalışıyorum.belirli nedenlerden dolayı bi bırakıp bir başlıyorum.2 aydır da hem hacme hemde definasyona başladım.hedefim 57 kiloda difine olmak fitnessist.

bende profil resmini başka topiclerde görmüştüm..ne kadar ince bel kesin photoshop vardır diyordum kendi kendime..
birde ne kadar kötü bir saç kesimi diye düşünmüştüm..çok şükür at kuyruğuymuş ve saçların sahibi bir bayanmış...

bu yüzden diğer arkadaşlar bir şaşırdıysa ben 2 şaşırdım...

bir bayanın hafif kaslı olması çok güzel bence..fazlası ise erkekte daha güzel duruyor...çok fazla kas bayana yakışmıyor diye sadece kişisel fikrimi belirteyim..
herkesin kendi fikri düşüncesi vucudu...

çok bir anlamam hangi bölge eksik nereye ne yapmak gerek ama...resimlerde gördüğümüz vücut oldukça estetik..

tebrik ederim iyi sporlar dilerim...

guzell

Türkiye'de vücut geliştirme ile ilgilenen bayanları gormek cok guzel.. thums:gerci amacın fitness yapmak sanırım vucut geliştirme degil.. yanılıyor muyum?

Vuçüt geliştirmeci değil, fitnes vucüduna sahipsiniz. Amacınız da fitnesse yönelik. Fitnese yöneldiğinizin bilincinde olarak spora devam edin. Doğru yoldasınız.

fitness vücuduna sahip olmak demek vücut geliştirmeci olamıcam anlamına mı geliyo yiğitharmancı?biliyorum bir bayanın vücut geliştirmeyle ilgilenmesi her zaman yargılanan bişey.ki bunu erkeklerde yaşıyor.

57 kiloda define olmak demek bu boya göre fitness amaçlı olur. Amaçlarınızı arttırarak zamanla kendinize "80 kg define" ya da "90 kg bulk" derseniz o zaman amacınız vg olur.

Şu an vucüdunuzun fitness kıvamında olması çok doğal. Fitness, vücut geliştirmenin hafif basamağıdır ve yeni başladğınız için de direk en üst basamakta olamazsınız. Yani demek istediğim şey fitnessçi olmadan bodyci olamazsınız, kendinize koyduğunuz amaç ta doğru. Şu anki haliniz doğru yolunuzu çiziyor.

Eklemek istiyorum. Yukarıda dediğim gibi 80kg define bir halde başarılı bir vücutçu olabilmeniz için mutlaka dışardan testesteron takviyesi almanız gerekli.

Tebrik ederim alt yapı oldukça iyi.

Çalışmaya başlayalı 2 ay olduğundan gelişiminiz bir süre daha hızlı bir şekilde devam edecektir.

Tahminimce bilinçli çalışıp, beslenmenize dikkat ederseniz 1 sene civarı 57 kg define olur gibi

geliyor bana.

Başarılar.

Öncelikle tebrik ediyorum; hem vg ile uğraşmanız hem de bu kadar azimli ve istekli olmanızdan dolayı. iki aylık dönem içerisinde gelişme gayet tatminkar görülüyor. başarılar...

80 kiloda define olmak ve 165 boyla bu kiloya ulaşmak!!!...ve bir bayan için!.bu sene 57 kiloda sonbahara doğru 60 a yakın definasyon daha sağlıklı olmazmı yiğitharmancı?

Zaten 80kg define gibi bir amaç koymayıp ta, fitness vücut amaçladığınızdan ötürü doğru yoldasınız demiştim. Sağlıklı olanı bu. Şu anki amacınızın fitness olduğunu(olması gerektiğini) bilmenizi istedim.

bana göre zaten bir bayanın bu spordaki amacı ve hedefleri fitnesstan öteye geçmemelidir,bence hiç yakışmıyo,tabi bu benim şahsi görüşüm.ama bir bayana göre vücut bu süre zarfı için güzel gelişme sağlamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı